Προς το περιεχόμενο

2x raptor 10.000rpm's RAID 0

after

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ειμαι κι εγώ στο ίδιο δίλλημα, αυτή τη στιγμή το bottleneck του συστήματός μου ειναι οι σκληροί.

Τωρα έχω πάνω 2 παλιούς 80άρηδες SATA (απο τους πρώτους Seagate που δεν ειχαν καν native sata interface) σε RAID 0 με το λειτουργικά και προγράμματα/games μέσα.

Εκτός αυτών εχω εναν 250άρι κι εναν 750άρι για downloads etc.

Επειδή τα τελευταία 7-8 χρόνια πάντα εγκαθιστώ λειτουργικό και προγράμματα σε raid 0 array (απο τις pata εποχες) κι εχω καλομάθει σκέφτομαι να σκάσω 260 ευρώπουλα για 2χ74gb raptors σε raid 0.

Αυτά σε μητρική Abit IP35 (με το P35 chipset)

Το θέμα ειναι τελικά αν υπάρχει ορατή διαφορά ανάμεσα σε 2χ74GB raid 0 raptors και σε 1χ150gb raptor... Τι λέτε?

Δημοσ.
Το θέμα ειναι τελικά αν υπάρχει ορατή διαφορά ανάμεσα σε 2χ74GB raid 0 raptors και σε 1χ150gb raptor... Τι λέτε?
Σιγουρα θα υπαρχει διαφορα αλλα ειναι πολυ μεγαλο το αντιτιμο για την την χωρητικοτητα του ενος, φαντασου και των δυο... Αν καταφερεςι και τους βρεις μεταχειρισμενους κανα 180-200 τσιμπα τους αλλιως 1*150 κατα την γνωμη μου
Δημοσ.

πάντως κατα την γνώμη μου δεν αξίζει να πάρεις 2 σκληρούς σε raid. Εγώ με τον Raptor 150 και κάνει boot σε μισό λεπτό και shutdown σε 7 sec.

οι υπόλοιπες εφαρμογές ανοίγουν σε κάτω απο 5 sec ανεξαρτήτως ποιές είναι. (premiere, photoshop, crysis, notepad ( lol :-D )

(και όλα αυτά σε vista 64 έτσι..)

αυτήν είναι η γνώμη μου. όποιος πάλι θέλει ακόμη καλύτερες επιδόσεις για Χ ή Ψ λόγους και έχει και τα λεφτά ας πάρει 2 σε raid.

όλα είναι σχετικά :-)

Δημοσ.

εχω εναν raptor-x στις 10.000 στροφες για πρωτευον που τρεχει τα βιστα ουλτρα 32bit και ενα samsung 500gb για δευτερευον. ε, απο τοτε που εβαλα το raptor επαθα και την πλακα της ζωης μου. απο ηχο δεν κανει πολλα πραγματα που ειδα πιο πανω... εδω στο αυτι μου μεσα τον εχω και το πληκτρολογιο κανει πολυ περισσοτερο. αξιζει με τα χιλια να τον παρει ο οποιοσδηποτε και τοτε θα καταλαβει. την 1η φορα που ανοιξα το pc ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ρε παιδια. δεν κανω πλακα ουτε τα παραλεω. και shutdow? ουτε 7 δευτερα. ΑΞΙΖΕΙ σβιστα....

Δημοσ.
Αποφασισα να παρω 2 wd360adfd και να τους βαλω raid0

Κοστος κατω απο 200? και οι δυο

Για εμάς τους κοινούς θνητούς..:-D είναι μια χαρά θα δεις διαφορά και με αυτούς :P

Δημοσ.
Αν θες να φορτώνουν τα vista σε 15sec και οι εφαρμογές σε <1sec η λύση είναι SSD, αλλά κοστίζουν (το κοστίζουν με font 2^1024)

Τυχαία σήμερα βρήκα έναν στα 128GB, έχω κάνει post εδώ.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=231946

Εδώ ο φίλος δεν παίρνει τον wd raptor(λόγω κόστους εννοείται) και εσύ του λες για ssd 128gb και μάλιστα για μια τεχνολογία που βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της βήματα? :eek:να διαβάζουμε αυτά που γράφει ο καθένας....:-(

Δημοσ.

φιλε μου εκανες την καλυτερη δουλεια.εχω ολους τους raptor adfd 74,36,150.ολοι σε raid0.οι 36αρηδες παρα πολυ καλοι.για μενα οι καλυτεροι raptor.τουλαχιστον τα νουμερα στο δικο μου συστυμα αυτο μαρτυρουν.αντε να τους χαρεις.

Δημοσ.
Φιλε δοκιμασε raid0 με τους καινουργιους seagate 500gb me 32ΜΒ απο μονος του πιανει περιπου 100 ΜΒ τρανσφερ ρατε. ΤΕΛΟΣ

Ήρθε το ΤΕΛΟΣ τόσο γρήγορα? :mrgreen:

Δημοσ.
Έχω μπρεδευτεί αρκετά. Τι διαφορές έχουν οι σειρές ADFD και AHFD;

Ο δευτερος εχει τζαμακι για να βλεπεις την κεφαλη

Φιλε manowar καλο το transfer rate, αλλα αυτο που μετραει, ειναι περισσοτερο το seek time, τουλαχιστον για την χρηση που εμεις του κανουμε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...