Hellhound_LoveSick Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2007 Καλησπέρα και χρόνια πολλά, είπα χτες να μου κάνω ένα δώρο και αγόρασα απτο πλαίσιο την Sapphire ΑΤΙ 3850 256ΜΒ DDR3 Pci-ex. Το PC μου έχει μητρική AsRock 775-VSTA , cpu Intel C2D 2.13Ghz και 1Gb DDR se dual channel. Βγάζω την παλιά καρτούλα, βάζω την καινούρια.. φορτώνουν κανονικά τα Windows Vista Ultimate και μετά περνάω τους τελευταίους drivers. Μετά κατα την επανεκίνηση ο υπολογιστής αρνείτε πεισματικά να ξεκινήσει.. Βγάζει μπλέ οθόνη μόλις πάνε να φορτώσουν τα windows.. ή καμία φορά δεν βγάζει τίποτε παρα μόνο μερικα Artifacts και κολλάνε όλα. Αν μπω σε ασφαλή λειτουργία και σβήσω τους drivers μπαίνει πάλι στα windows. Ψάχνωντας στο net βρήκα για ένα θέμα ασυμβατότητας της μητρικής μου με μια αντίστοιχη κάρτα της nvidia την GeForce 8800GTS και το πρόβλημα έγκειτε στο γεγονός ότι η μητρική αυτή λέει δεν υποστηρίζει κάρτες PCI Express 2.0 ?? Δεν βρίσκω καμία μητρική που να γράφει πως έχει PCI-ex v2.0.. επίσης νομίζω ότι οι PCI-ex 2.0 κάρτες έχουν συμβατότητα με το Pci-ex 1.0.. Η μόνη μου ελπίδα είναι μήπως είναι καμία απ ' τις γνωστές παραξενιές των Windows Vista και θέλει εγκατάσταση απ την αρχή το λειτουργικό.. όμως είναι πιθανό? Και με αυτή την λογική δεν βρίσκω κάποια μητρική με λογική τιμή που να φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ATI 3850 θα είναι απόλυτα συμβατή και θα λειτουργήσει. Ποια μητρική σχετικά φθηνή έχει μεγάλες πιθανότητες να πέξει με την κάρτα αυτή? Έχω ξενερώσει.. έδωσα τόσα λεφτά και τώρα θα πρέπει να κάνω ολόκληρη αναβάθμιση ή να πετάξω την κάρτα? Έλεος πια... Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, Καλή Πρωτοχρονιά Κώστας
okeanos111 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2007 μαλλον εχεις κανει λαθος τα fonts... δεν βλεπω καποια γνωστη γλωσσα Ξαναπροσπαθησε το παλι..
6600gt Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2007 Εκτός απο Sapphire 3850 DDR3 Pci-ex,AsRock 775-VSTA,cpu Intel C2D 2.13Ghz,1Gb DDR se dual channel,windows,drivers,Windows Vista ,PCI Express 2.0=Artifacts πάρε και ένα πληκτρολόγιο για καλό και για κακό μπας και καταλάβουμε τι λες Edit:Στο θέμα μας μάλλον πρόκειται για ασυμβατότητα με την μητρική καθώς λειτουργεί σε pci-x x4 και όχι χ16 ενώ δεν την έχει και στο site στη λίστα με τις συμβατές vga http://www.asrock.com/mb/vga.asp?Model=4CoreDual-VSTA&s=n(δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό πάντως το αναφέρω λόγω pci express 2.0 που είναι η κάρτα. Επίσης τσέκαρε αν έχεις βάλει το καλώδιο της τροφοδοσίας στην κάρτα όπως επίσης και τους drivers βάλε τους τελευταίους catalyst 7.12.Πες μας και τι τροφοδοτικό έχεις.
Hellhound_LoveSick Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2007 Λοιπόν, η τροφοδοσία της κάρτας είναι εντάξει, drivers catalyst τελευταίοι.. το θέμα με το τροφοδοτικό τώρα... έχω ένα καλής ποιότητας 350Watt τροφοδοτικό, το θέμα είναι ότι αν ήταν πρόβλημα με το τροφοδοτικό θα ήταν σε κάποιο παιχνίδι όταν θα ήθελε αρκετό ρεύμα, δεν θα μπορούσε να δώσει το PSU και θα έσβηνε ή θα καιγόταν... δικαιολογεί το να μην μπορεί να εγκατασταθούν οι drivers της κάρτας ενώ σε safe mode δουλεύει κανονικά.. όταν μπουν οι οδηγοί απλά δεν ξεκινάνε τα windows.. και τώρα είμε σε δίλημα.. να κάθομε να παιδεύομαι με το να κάνω πειράματα και να ξαναβάζω τα VISTA ή τα ΧΡ... ή να πάω να πάρω τα εξής που βρήκα μετά απο μικρή έρευνα αγοράς: Μητρική : Gigabyte P35-DS3 ή MSI P35 NEO-F (λόγω chipset P35 που είναι νέο + ότι υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες στο e-shop point της γειτονιάς μου) PSU: Thermaltake W0093 TR2 POWER 500W (καλό ετοιμοπαράδοτο και φθηνό 50ε) και μνήμες υποχρεωτικά αφού τώρα έχω DDR απλές SAMSUNG GOLD DDR2 667Mhz 2x 1GB ΄ Μαυτά θα παίζει η κάρτα ή θα πετάξω και άλλα λεφτά??
sl028 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2007 Παντως η GeCube 3850 στο δικο μου manual ελεγε οτι ηθελε minimum 550 watt. Εσενα πως τρεχει με 350 Watt ειναι πολυ περιεργο. Ισως γι'αυτο να σου κανει "νερα". Σιγουρα δες το manual της καρτας. Παρε και το πλαισιο, τεχνικη υποστηριξη, να επιβεβαιωσεις αυτο που σου λεω.
6600gt Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Δεν πιστεύω να είναι το τροφοδοτικό(αν και δεν επαρκεί 350w) όπως είπε πριν ο φίλος και η 3870 όπως και η 8800gt δουλεύουν άνετα και με ένα καλό 450w τροφοδοτικό τα 550w είναι όταν βάλεις 2 κάρτες σε cf. Απο ότι διάβασα πολλοί αναφέρουν προβλήματα με αυτήν την μητρική όταν βάλουν επάνω κάποια με pci express 2.0 πρότυπο όπως είναι και η 3850... Δοκίμασε αυτό στο bios PCIE DOWNSTREAM PIPELINE --> DISABLE μπας και γίνει τίποτα. EDIT: Αν δεν δουλέψει και πάλι βάλε κάποιο καλό τροφοδοτικό 450-500W. Αν και τότε δεν δουλέψει τότε είναι σίγουρα μητρική.
Sadman Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Παντως η GeCube 3850 στο δικο μου manual ελεγε οτι ηθελε minimum 550 watt. Εσενα πως τρεχει με 350 Watt ειναι πολυ περιεργο. Ισως γι'αυτο να σου κανει "νερα". Σιγουρα δες το manual της καρτας. Παρε και το πλαισιο, τεχνικη υποστηριξη, να επιβεβαιωσεις αυτο που σου λεω. και θα σου κανει το πλαισιο αναλυτικη εξηγηση...σωθηκες.Αυτοι οτι δουνε στο κουτι της καρτας θα σου πουνε. Η καρτα μονη της κατανανει απο 89watt(idle)μεχρι 130κατιwatt(load αν θυμαμε καλα). On topic Λοιπον για αρχη αυτο στο κανει με λους τους drivers που δοκιμασες? Δευτερον αυτα που θες να παρεις μονο πεταμενα λεφτα δν θα ειναι>Μιτρηκη παρε την πολυαγαπημενη ολων Abit IP35Pro. Κατα τα αλλα θα δεις αρκετες διαφορες.
Hellhound_LoveSick Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας, θα πάω αύριο να τα σκάσω πάλι τι να κάνω.. ελπίζω αυτή την φορά να πάνε όλα καλά.. Καλή Πρωτοχρονιά!
FocusX Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Να κάνω μια ίσως χαζή ερώτηση αλλά δεν το διευκρίνησες και πολλές φορές οι λύσεις είναι κάτω από τη μύτη μας... Η παλιά σου κάρτα ήταν Nvidia? Αν ναι, απεγκατέστησες πιστεύω τους drivers της έτσι;;
after Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Δεν παιζει το Χ4 να ειναι προβλημα, αλλα μαλλον η mobo Εγω ειχα την 3870 μου σε ενα 4coredual-sata2 και δουλευε κανονικοτατα Νομιζω ειχα διαβασει οτι ή θελεις το τελευταιο bios update ή δεν δουλευει με την μητρικη σου, δεν θυμαμαι τωρα Παντως θα βρεις πολλες αξιολογες mobo με <80?
6600gt Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Τελικά είναι πρόβλημα της μητρικής απο ότι είδα έχουν βγάλει νέο bios που φαίνεται να λύνει το πρόβλημα http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=4CoreDual-VSTA&s=n
Hellhound_LoveSick Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Άρα τώρα σίγουρα είναι ασυμβατότητα με την μητρική, αφού έχει βγει PATCH για την πιο νέα έκδοση της μητρίκής την 4CORE-VSTA και δεν έχει βγει για την δική μου 775VSTA.. πάω να βρω μια καλή μητρική να ήσυχάσει το κεφάλι μου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.