Προς το περιεχόμενο

Business Management στην Αγγλία

WizeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα !!!

Έως τώρα φοιτώ στο ΤΕΙ Χαλκίδας... είμαι 5ο εξάμηνο και γενικά βλέπω ότι δεν πάει καλά η δουλειά ... επειδή υπάρχει καλοστημένη οικογενειακή επιχείρηση δεν με ενδιαφέρει να πάρω το χαρτί αλλά γνώσεις... πράγμα που σίγουρα δεν πέρνω από το κ*λοχανίο... και τελικά αποφάσισα να κάνω κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό (από την αρχή...) ... να φύγω εξωτερικό για σπουδές...

Τα Αγγλικά μου είναι επίπεδο Proficiency οπότε θα πάω Αγγλία. 2 Πράγματα είναι αυτά που ζητάω:

1. Να μου αναγνωριστούν τουλάχιστον τα βασικά περασμένα μαθήματα του ΤΕΙ

2. Να κάνω στην σχολή αυτή Human Resources Management, ή Project Management.

Επειδή δεν βρίσκομαι κοντά στην Αθήνα λόγω εορτών, θα πάω στο Βρ. Συμβούλιο μετά την 1χρονιά. Μέχρι τότε θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος από εσάς έχει κάνει κάτι παρόμοιο ώστε να μου δώσει πληροφορίες...

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.
Καλημέρα !!!

Έως τώρα φοιτώ στο ΤΕΙ Χαλκίδας... είμαι 5ο εξάμηνο και γενικά βλέπω ότι δεν πάει καλά η δουλειά ... επειδή υπάρχει καλοστημένη οικογενειακή επιχείρηση δεν με ενδιαφέρει να πάρω το χαρτί αλλά γνώσεις... πράγμα που σίγουρα δεν πέρνω από το κ*λοχανίο... και τελικά αποφάσισα να κάνω κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό (από την αρχή...) ... να φύγω εξωτερικό για σπουδές...

Τα Αγγλικά μου είναι επίπεδο Proficiency οπότε θα πάω Αγγλία. 2 Πράγματα είναι αυτά που ζητάω:

1. Να μου αναγνωριστούν τουλάχιστον τα βασικά περασμένα μαθήματα του ΤΕΙ

2. Να κάνω στην σχολή αυτή Human Resources Management, ή Project Management.

Επειδή δεν βρίσκομαι κοντά στην Αθήνα λόγω εορτών, θα πάω στο Βρ. Συμβούλιο μετά την 1χρονιά. Μέχρι τότε θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος από εσάς έχει κάνει κάτι παρόμοιο ώστε να μου δώσει πληροφορίες...

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Γιατί δεν ξεμπερδεύεις με το πτυχίο στα ΤΕΙ πρώτα και να κάνεις ένα master μετά ?

Γενικά οι δύο σχολές που λες έχουν διαφορά αλλά και οι δύο επιστήμες καλές είναι. Αποφάσισε με βάση το τι σου αρέσει να κάνεις. An sου αρέσει να επικεντρωθείς στην διαχείριση ανθρώπινων πόρων – πήγαινε στο HR…

Έχε πάντα υπόψη ότι το master μέτριοι! Ότι η Αγγλία είναι ακριβή χώρα, και ότι πάνω από όλα πρέπει να σπουδάσεις κάτι που να σε ενδιαφέρει.

Master υπάρχουν και Part-time. Δηλαδή, μπορείς να το κάνεις σε δύο χρόνια πιο χαλαρά και να δουλεύεις συγχρόνως.

Δημοσ.

Κατ' αρχήν ευχαριστώ ;)

Γιατί δεν ξεμπερδεύεις με το πτυχίο στα ΤΕΙ πρώτα και να κάνεις ένα master μετά ?

Γιατί ειλικρινά νιώθω ότι χάνω το χρόνο μου... Για να πω ότι τελειώνω εδώ και πάω για Master, σημαίνει ότι θα έχω και τις γνώσεις που θα μου στηρίξουν το Master... έλα μου ντε που εδώ δεν μαθαίνουμε τίποτα εδώ... πιο πολλά ξέρω μέσω βιβλίων Management που έχω διαβάσει έως τώρα. Γιατί λοιπόν να χάσω άλλα 2 χρόνια από τη ζωή μου (έχω δώσει 2 φορές πανελλήνιες 3ης λυκείου αλλά έχω περάσει και 2ο εξάμηνο... είμαι σχεδόν 23....), ενώ αυτά τα 2 χρόνια μπορώ έξω να μάθω περισσότερα πράγματα και υπο καλύτερες συνθήκες!

Γενικά οι δύο σχολές που λες έχουν διαφορά αλλά και οι δύο επιστήμες καλές είναι. Αποφάσισε με βάση το τι σου αρέσει να κάνεις. An sου αρέσει να επικεντρωθείς στην διαχείριση ανθρώπινων πόρων – πήγαινε στο HR…

Ποιο πολύ για HR με βλέπω... θα δω φυσικά πως μπορώ να συνδιάσω τις σπουδές αυτές στα διάφορα παν/μια και θα αποφασίσω... αλλά το HR μου αρέσει επειδή εμπλέκει ανθρώπινη επικοινωνία, ψυχολογία κτλ και έχω ήδη ασχοληθεί προσωπικά με αυτά.

Έχε πάντα υπόψη ότι το master μέτριοι! Ότι η Αγγλία είναι ακριβή χώρα, και ότι πάνω από όλα πρέπει να σπουδάσεις κάτι που να σε ενδιαφέρει.

το master μέτριοι? τι εννοείς? Ακριβή η Αγγλία αλλά και η Χαλκίδα ακριβή είναι χεχε... εντάξει δεν υπάρχει τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, εκτός αυτών είμαι οικονομικό άτομο. Και εννοείται ότι με ενδιαφέρει ας πούμε το HR πάρα πολύ σαν αντικείμενο σπουδών...

Master υπάρχουν και Part-time. Δηλαδή, μπορείς να το κάνεις σε δύο χρόνια πιο χαλαρά και να δουλεύεις συγχρόνως.

Αυτό το λάθος το έκανα και στο ΤΕΙ και έμεινα λίγο πίσω δεν θα κάνω το ίδιο λάθος και έξω... ήδη όπως έγραψα και πιο πάνω έχω χάσει χρόνο :(

Δημοσ.

ʽΜετράειʼ ήθελα να γράψω :-)

Από όσα γράφεις καταλαβαίνω όλο και πιο πολύ τι σε ωθεί στην Αγγλία.

Παντός έχει υπόψη σου ότι και το πρώτο/δεύτερο έτος σε αυτές τις σχολές είναι λίγο παιδαριώδες. Ειδικά όσα οικονομικά θα συναντήσεις… δεν συγκρίνονται με τα μαθηματικά που γίνονται σε αντίστοιχες σχολές στην Ελλάδα. Βέβαια σε θέματα οπός group work/presentation skills, θα εκπλαγείς.

Το Part-time ήταν πρόταση για να δουλεύεις σύγχρονος… αλλά στην περίπτωση σου θές ταχύτητα στις σπουδές σου. Νομίζω ότι θα βρεις εύκολα business/HR 3ετές να ξεμπερδεύεις.

Κρίμα πάντως να μην πάρεις *και* το πτυχίο από το TEI… πάρε καμιά φοιτητική άδεια όταν θα πάς και από στρατό να δώσεις και εκεί κάνα μάθημα.

Οι περισσότεροι πριν πάνε Αγγλία κάνουν κάτι που λέγετε foundation, κάτι σαν ʽφροντιστήριοʼ πριν την Αγγλία, γενικά είναι λίγο απάτη, αλλά σου ανεβάζει τις πιθανότητες να σε δεχθούν σε καλό πανεπιστήμιο στην Αγγλία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...