Black Demis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2007 Καλησπέρα και εύχομαι σε όλους να έχουμε μια καλή χρονιά!Λοιπόν για να τελειώνουμε με το θέμα των εταιρειών παροχής Internet και επειδή πέφτει πολύ δούλεμα στο καταναλωτικό κοινό θα εξηγήσω πως έχουνε τα πράγματα καθότι και εγώ βρίσκομαι σε διαδικασία αλλαγής παρόχου και το έχω ψάξει αρκετά.Προς απάντηση στον φίλο που άνοιξε το θέμα έχω να πω ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εάν πάρεις τηλ την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου θα σου πουν ότι υπάρχει διάταξη η οποία λέει ότι ο παροχέας Internet είναι υποχρεωμένος να σου κάνει την σύνδεση (και εφόσον έχεις καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά) εντός 15 ημερών (εργάσιμες). Εάν ξεπεράσουν αυτό το χρονικό διάστημα έχεις το δικαίωμα να κάνεις έγγραφη καταγγελία προς την εταιρεία και πίστεψε με θα τους πονέσει τόσο πολύ που θα τρέχουν σαν τρελοί να σε εξυπηρετήσουν! Το έχω κάνει ήδη μια φορά με την Vodafone και απο εκεί που ήμουν με ένα τηλέφωνο στο χέρι για μια εβδομάδα να τους παρακαλάω να με εξυπηρετήσουν,βρέθηκα να είμαι στον καναπέ μου και να δέχομαι μέσα σε μία ημέρα τηλεφωνήματα από 5 διαφορετικά άτομα της εταιρείας για να ικανοποιήσουν το αίτημα μου (όπερ και εγένετο)!Το ίδιο ισχύει και για την Forthnet στην περίπτωση σου!Όταν πήρα τηλ στο 13831 για να ρωτήσω την εξυπηρέτηση πελατών της Forthnet σε πόσο καιρό θα έχω συνδεθεί μου απάντησαν 20-25 εργάσιμες!!!!Δηλαδή, πάνω από μήνα!Και όταν τους είπα ότι από την ΕΕΤΤ έχω ενημερωθεί ότι αυτό πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών,μου άπάντησαν το εξής:"Ναι...ξέρετε αν η γραμμή σας είναι καλή,μπορεί και να γίνει εντός αυτού του χρονικού διαστήματος"! Χα,χα...όπως καταλαβαίνετε την ΕΕΤΤ την τρέμουν οι εταιρείες...Και κάτι άλλο απλά σαν πληροφορια:το ίδιο χρονικό διάστημα απαιτείται (15 ημέρες)για να γίνει αποδέσμευση του πελάτη απο την εταιρεία εφόσον αυτός το επιθυμεί αλλιώς....ΕΕΤΤ!Τέλος να ξέρετε ότι η διαδικάσια ενεργοποίησης της σύνδεσης είναι υπόθεση του τεχνικού του ΟΤΕ και διάρκειας -το πάρα πολύ- μιας ημέρας (λόγια γνωστού μου τεχνικού που δουλεύει στον ΟΤΕ).Χίλια συγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος! Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο στην συνέχεια και κάλή επιτυχία φίλε μου με την Forthnet!Χρόνια πολλά και πάλι και να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία και λιγότερες ταλαιπωρείες... Πολύ χρήσιμο μήνυμα διαφώτισε πολλούς ευχαριστώ φίλε:-)
nske Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Βέβαια, το ερώτημα είναι, θέλουμε να είμαστε πελάτες σε εταιρίες που χρειάζεται να προσφύγουμε σε θεσμικά όργανα για να μας εξυπηρετήσουν όπως δικαιούμαστε; Προσωπικά προτιμώ να απορρίψω την κάθε τέτοια εταιρία και να δοκιμάσω την τύχη μου σε άλλη.
aftersale Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2007 Βέβαια, το ερώτημα είναι, θέλουμε να είμαστε πελάτες σε εταιρίες που χρειάζεται να προσφύγουμε σε θεσμικά όργανα για να μας εξυπηρετήσουν όπως δικαιούμαστε; Προσωπικά προτιμώ να απορρίψω την κάθε τέτοια εταιρία και να δοκιμάσω την τύχη μου σε άλλη. Φιλαράκο ο προβληματισμός και η λογική σου είναι πολύ σωστοί! Τι να κάνουμε όμως που όλες οι εταιρείες κατά καιρούς κάνουν κάτι (ή μάλλον δεν κάνουν κάτι) και θίγουν τα συμφέροντα μας?Δύο λύσεις υπάρχουν (έτσι όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον):Ή δεν αποκτάς ποτέ Internet στην Ελλάδα ή αποκτάς και προσπαθείς όσο περισσότερο μπορείς για να έχεις αυτά που δικαιούσαι (με όποιο τρόπο και αν χρειαστεί). Σου εύχομαι παρόλα αυτά να βρεις την ιδανική εταιρεία με την οποία δεν θα χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι να είσαι στην μπρίζα. Πάντως, αν ποτέ την βρεις μην ξεχάσεις και τα παιδιά εδώ στο forum
ReaLity Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 στο μοτιβο του aftersale ειμαι κ εγω κ να σου πω κατι ολα σχετικα ειναι ! Δηλαδη, οταν ειμουνα αναγκασμενος να περιμενω το Customer Care της Tellas για 24λεπτα χωρις τελικα να με εξυπηρετουν κ να με χρεωνουν κ για αυτο η αντιστοιχα της Vivodi και τα εβλεπα μετα στο λογαριασμο μου δεν μπορεισ να φανταστεις ποσο εκνευριζομουνα! Παρʼ ολα αυτα ειχα καλο ιντερνετ και στισ 2 περιπτωσεις. οποτε τα ζυγιζεις ολα αυτα κ αν αντεχεισ να εισαι με καποια εταιρια τοτε ναι μενεισ σε αυτη. Απο εκει κ περα με τη Forthnet εχω ακουσει καλα λογια για το ιντερνετ της, η τηλεφωνικη εξυπηρετηση οντοσ ειναι αρκετα γρηγορη [κατι που μου κανει εντυπωση!] αλλα το αν κ ποτε θα δω ιντερνετ μεσω Forthnet παραμενει κατι πολυ αγνωστο κ μακρυνο. αυτα!
Scofield Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Οντως ο forthnet εχει πολύ καλη εξυπηρέτηση εκτος για μένα από τα απόγευματα της κυριακής. Πρέπει ομως να κάνεις υπομονή μέχρι να σε συνδέσουν. Εγώ περίμενα απο την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την 21 Δεκεμβρίου....Το θέμα ειναι ομως οτι η συνδεση τρέχει πολύ και ειναι γενικά σταθερή. Τώρα αν δεν σε συνδέουν πρέπει να καταφύγεις στην υπηρεσία προστασίας καταναλωτη αλλα ουτε και εκει βλέπω σωτηρία, Αυτη η αργοπορία γίνεται οπως εχει ακουστει λογω των πολλών αιτήσεων που εγιναν το 2007 οι οποιες ηταν πολύ περισσότερες απο οσες μπορούσε να αντέξει η εταιρία συν τις εσκεμμένες καθυστερήσεις του ΟΤΕ εναντίων των μικροεταιριών ολα αυτά εχουν αντίκτυπο στην σύνδεση σου. Εγώ προσωπικά αν δεν ηξερα εναν που συνεργάζεται με αυτούς ακόμα θα περίμενα την σύνδεση
aiantas Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Ενώ το router μου κλειδώνει μόνιμα πάνω από τα 23.500, τα download μου περιορίζονται στα 1,8max. Από τη FORTHnet μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2007 an den mporei na dwsei allo o server h an to bandwidth tou dslam katanalwnetai kai apo allous xrhstes den mporeis na kaneis kati... h adsl den einai mis8wmenh grammh...einai adsl, den prokeitai na exeis eggyhmeno bandwidth...
dimitris-a35gr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Ενώ το router μου κλειδώνει μόνιμα πάνω από τα 23.500, τα download μου περιορίζονται στα 1,8max.Από τη FORTHnet μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό!!! Με τι κατεβάζεις και απο που ?
dimitris-a35gr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Από ntua.gr, forthnet.gr ... Δοκίμασε απο Nvidia η microsoft με download manager τον orbit και κατέβασε ας πούμε το direct9 που συνήθως κατεβάζω εγώ που είναι 450mb http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=4b78a58a-e672-4b83-a28e-72b5e93bd60a&DisplayLang=en Εγώ απο εκεί κατεβάζω με 1.6-1.7
aiantas Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2008 Όχι τα ίδια και από εκεί... Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με ΥΓΕΙΑ...σε όλους.
ReaLity Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2008 Το επαναφερω αφου τελικα απο εχτες 22 Ιαν 2008 εχω 4ΜΒιτ με Otenet. Τελικα αναγκαστικα να ακυρωσω τη 24Mbit απο Forthnet αφου με τα ακυρα που ʼτρωειʼ απο τον ΟΤΕ δεν θα επερνα ποτε ! χαλκο. Οποτε απο το να καθομαι να περιμενω τελικα το ακυρωσα και περιμενω την διαδικασια του Refund για να μου επιστραφουν τα χρηματα απο το ΠΛΑΙΣΙΟ. Τι να πω ηταν μια πολυ κακη εμπειρια που ευτυχως τελιωσε....Μεσα σε 12 μερες ειχα Internet ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ? Μακαρι να ειχε γινει η ολη διαδικασια και να ειχα Forthnet αλλα τωρα πια δυσκολα θα αλλαξω απο τον ΟΤΕ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.