Προς το περιεχόμενο

256mb καρτες και ultra high settings

Galis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειχα παρατηρησει το φαινομενο με την προηγουμενη καρτα μου (x850xtpe 256) οτι σε μερικα παιχνιδια cod4,unreal 3,quake 4 δεν με αφηνε να διαλεξω τα extra,ultra ή οπως θελετε πεστε τα settings στα textures κυριως αλλα και αλλου.Δεν λεω οτι θα επαιζε αλλα ουτε να δοκιμασω δεν μπορουσα.Αυτο ισχυει για ολες τις καρτες με 256mb?Ρωταω γιατι μου εχει κατσει φθηνα μια 1950xt 256mb και δεν ξερω τι να κανω

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα μνήμης αλλά θέμα shader model! Η Χ850 υποστηρίζει SM2.0 για να παίξει (λεμε τωρα.... δεν θα τα άντεχε ποτε) αυτά τα παιχνίδια σε HIGH/ULTRA HIGH θα έπρεπε να υποστηρίζει SM3.0!

H 1950XT υποστηρίζει SM3.0 αλλά δύσκολα θα παίξει σε ανεκτά επίπεδα frame με high settings τα παιχνίδια που αναφέρεις (εκτός του quake 4 βέβαι που θα παίζει μια χαρά!

Δημοσ.

ναι εννοω ομως οτι θα υπαρχει η δυνατοτητα να δοκιμασεις αν παιζει?Γιατι με την αλλη ηταν ''μαυρισμενες'' αυτες οι επιλογες και δεν μπορουσες να δοκιμασεις λογω μνημης,ετσι ελεγε στα readme τους

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος ναι πιστεύω ότι μπορούσες να τα δοκιμάσεις!

Για περισσοτερη σιγουριά ασ μας δώσει και κάποιος άλλος τα φώτα του!

• Super Moderators
Δημοσ.

oso megalwnoun ta settings oi analyseis kai ta filtra toso au3enontai oi apaithseis twn paixnidiwn se games...an h mnhmh ths kartas den einai arketh arxizei na xrhsimopoiei disko nomizw...kai autos einai enas apo tous logous pou peftoun katakoryfa oi epidoseis... (an lew mparoufa as me dior8wsei kapoios)

Δημοσ.
tha mporeis kata 90% alla poios o logos afou den tha einai playable?

δικιο εχεις,αλλα το λεω με το σκεπτικο οτι θα μπορω να επιλεξω εγω τι θα κοψω.Οχι να μου λεει απο πριν οτι ξερω εγω τα textures και lighting μεχρι medium και αμα σ΄αρεσει.Μπορει να θελω τα textures high και να κοψω απο αλλου οτι θελω

Δημοσ.
oso megalwnoun ta settings oi analyseis kai ta filtra toso au3enontai oi apaithseis twn paixnidiwn se games...an h mnhmh ths kartas den einai arketh arxizei na xrhsimopoiei disko nomizw...kai autos einai enas apo tous logous pou peftoun katakoryfa oi epidoseis... (an lew mparoufa as me dior8wsei kapoios)

καλα τα λες.

Γιαυτο εγω εχω βαλει γιαυτον και μονο τον λογο τον raptora.

Δημοσ.

στεκει αυτο με τον raptor?Κραταει το gaming σε καλα επιπεδα και αφου γεμισει η μνημη της καρτας?Εψαξα στο net αλλα δεν βρηκα κατι

Δημοσ.
oxi vevaia...den isxyei...to mono pou veltiwnoun oi raptor sta games einai elafrws ta loading times tous...

και εγω τι σκτ εδωσα τοσα λεφτα για τον ραπτορα τοτε?:lol::lol::lol:

Παντως απο τα games που εχω στους Sata εκτος του οτι εχουνε διαφορα σε loading times παιζουνε και καπως καλυτερα σε λιγο μεγαλυτερες αναλυσεις(για τα ιδια games παντα)

Δημοσ.

Aπό την στιγμή που το πνεύμα της απάντησής σου είναι σωστό δεν μπορεί να είναι και μπαρούφα. Οι περαιτέρω τριχοτομήσεις είναι ακριβώς ότι υπονοεί ο όρος ;)

Χονδρικά την μνήμη της κάρτας γραφικών την διαχειρίζεται ο οδηγός αυτής και οτιδήποτε πέρα από αυτό το λειτουργικό σε συνεργασία με τον GPU driver. Υπάρχουν εφαρμογές που διοχετέουν δεδομένα μέσω του διάυλου (AGP/PCI-e) ακόμα και όταν δεν έχει αδειάσει η μνήμη της κάρτας, αλλά συνήθως τα δεδομένα αυτά φορτώνονται μια φορά όταν ξεκινάει το παιχνίδι.

Υπεραπλουστευμένα όταν σου αδειάσει η μνήμη της κάρτας τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω διαύλου και είναι φυσικό να είναι απελπιστικά αργή η διαμεταγωγή αν αντισταθμίσεις το εύρος διάυλου με το εύρος μνήμης σε μια κάρτα γραφικών. Το που καταλήγουν δεν πολυενδιαφέρει, μέσω ποιάς "στενοπού" κυκλοφορούν είναι το ουσιαστικό πρόβλημα.

Δημοσ.
oxi vevaia...den isxyei...to mono pou veltiwnoun oi raptor sta games einai elafrws ta loading times tous...

Λίγο άσχετο αλλά πάντα γελάω όταν ακούω για multitasking στα νεότερα λειτουργικά. Τι σκατά να το κάνεις όταν ο επεξεργαστής σου, η κάρτα γραφικών, το λειτουργικά κ.ο.κ. έχουν προσαρμοστεί για multitasking όταν ο εκάστοτε σκληρός δουλεύει ιδανικά μόνο με μια δουλειά. Θα μου πεις έχω το Χ στον Α δίσκο, το Ψ στον Β δίσκο κλπ. και κάπως λύνεται το πρόβλημα. Ωστόσο αν θέλαμε στον χώρο της πληροφορικής πραγματικό multi-tasking/-threading θα έπρεπε και οι σκληροί δίσκοι να είναι προσαρμοσμένη σε αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...