panagos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Σκέψου το καλά, άσε να ωριμάσει η ιδέα μέσα σου και μετά αποφασίζεις για το τί θα κάνεις. Μην παίρνουν αέρα τα μυαλά σου με μερικές κουβέντες που άκουσες. Εύκολο χρήμα δεν υπάρχει. Μήπως νομίζεις οτι ολόκληρο miami δεν έχει αρκετούς barmen και περιμένουν να έρθει ο 21 ετών Έλληνας να πιάσει δουλειά; Πέρα απο τις δυσκολίες που θα έχεις να βγάλεις βίζα (καλά για πράσινη κάρτα δεν το συζητώ) σκέψου το καλά. Όντως η Αμερική πληρώνει πολύ καλά,(βέβαια έχεις αρκετά έσοδα αλλά και περισσότερα έξοδα) αλλά πολλοί πήγαν για τα πολλά και στο τέλος κατάντησαν. Όσο για κάτι αμερικάνικα όνειρα που ακούς κατα καιρούς..είναι ακόμη ένας φανταστικός κόσμος στον οποίο ζουν οι περισσότεροι απο δαύτους χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για το τί σημβαίνει στον κόσμο. Και γιατί να έχουν θα μου πεις...
liopyr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 είναι ακόμη ένας φανταστικός κόσμος στον οποίο ζουν οι περισσότεροι απο δαύτους χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για το τί σημβαίνει στον κόσμο. Και γιατί να έχουν θα μου πεις... για το καλό του υπόλοιπου κόσμου... ----- by the way, όταν πας να βγάλεις visa, μόλις σε ρωτήσουν αν είσαι τρομοκράτης, μην πεις -ναι ...
frenzy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Αλλά δεν μου απάντησες σε ποια καράβια δούλεψες ακριβώς. Και ούτε πρόκειται... Αλλά σου λέω πως εχουν δει αρκετά τα ματάκια μου για να μιλάω με σιγουριά. Anyway αν αμφισβητείς την αξιοπιστία μου για να δεις πόσο εκτιμώ τη δική σου, σου λέω οκ έχεις δίκιο, τα σαπιοτάνκερ είναι καλύτερα από τα κρουαζιερόπλοια, είναι καλύτερα οι υπάλληλοί σου να πίνουν, και φυσικά χίλιες φορές στο σπίτι μου με 50 ευρώ το μήνα παρά να ρισκάρω να δω κάτι διαφορετικό με την προοπτική να πετύχω... Ας ξεκολλήσουμε λίγο. 21 χρονών είναι ο άνθρωπος. Μάλλον δεν έχει σπουδάσει, ίσως να είναι σε επαρχία, τι θα κάνει; Θα πάει να δει από κοντά κάτι άλλο και να ζήσει μια εμπειρία. Εκατομμύρια άνθρωποι πνίγηκαν στο αμερικάνικο όνειρο, κι άλλοι τόσοι το εκμεταλλεύτηκαν. Works both ways πάντα. Δηλαδή το χειρότερο που μπορεί να του τύχει ποιό είναι; Να γυρίσει πίσω αποτυχημένος και να ξέρει πως δεν κάνει για αυτά; Κάτι τέτοια φτιάχνουν έναν άντρα και δεν πρέπει να τα φοβόμαστε αλλά να τα κυνηγάμε. Imho πάντα.
Apoll Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Ας ξεκολλήσουμε λίγο. 21 χρονών είναι ο άνθρωπος. Μάλλον δεν έχει σπουδάσει, ίσως να είναι σε επαρχία, τι θα κάνει; Θα πάει να δει από κοντά κάτι άλλο και να ζήσει μια εμπειρία. Εκατομμύρια άνθρωποι πνίγηκαν στο αμερικάνικο όνειρο, κι άλλοι τόσοι το εκμεταλλεύτηκαν. Works both ways πάντα. Δηλαδή το χειρότερο που μπορεί να του τύχει ποιό είναι; Να γυρίσει πίσω αποτυχημένος και να ξέρει πως δεν κάνει για αυτά; Κάτι τέτοια φτιάχνουν έναν άντρα και δεν πρέπει να τα φοβόμαστε αλλά να τα κυνηγάμε. Imho πάντα. Συμφωνώ με τον frenzy. Επίσης τί σημαίνει "Να γυρίσει πίσω αποτυχημένος"; Αυτή την έκφραση και έννοια, μας την έχουν βάλει στο μυαλό όσοι δεν έχουν την θέληση να βγουν από το κουκούλι της ζωής και να προσπαθήσουν μόνοι τους για κάτι από το μηδέν. Αν τους ρωτίσετε αν είναι ευχαριστημένοι με την ζωή τους δεν θα σας δώσουν ξεκάθαρη απάντηση. Μόνο μιζέρια και το βλέπετε από την συναναστροφή μαζί τους. Σε ένα BBQ τον Μάιο, συζητούσαμε με τα ξαδέλφια της γυναίκας μου. Και η συζήτηση πήγε γύρω από την σκέψη της μετανάστευσης και πως συνέβει με εμένα. Εντελώς στα ξαφνικά με μόνο τις σκέψεις για κάποτε στο μέλλον να το έκανα. Συζητήσαμε για παράδειγμα τους παπούδες τους, που ήρθαν από Βέλγιο μετα τον Β' ΠΠ. Αποτέλεσμα ο ένας ξάδερφος της γυναίκας μου , σταμάτησε την δουλειά του, πήρε την οικογένειά του (2 μικρά παιδία) και πήγαν Αυστραλία. Ούτε πτυχεία είχε ούτε τίποτα. Πήγε εκεί με την προοπτική να κάτσει 6 μήνες για να βρουν δουλειά διαφορετικά θα γυρνούσαν πίσω. Τί έγινε; Βρήκαν δουλειές και οι δύο και είναι πλέον χαρούμενοι. Αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο. Αν γυρνούσε πίσω κανείς δεν θα τον έλεγε αποτυχημένο. Αλλά όλοι θαύμαζαν το κουράγιο του να το κάνει έχοντας οικογένεια. Ο κολητός μου την κάνει την επόμενη εβδομάδα για Νότιο Ισπανία. Δεν τον ενδιαφέρει τι δουλειά θα κάνει, απλά ότι θα έχει διαφορετικό τρόπο ζωής (και κλίμα). Αυτός είναι κάπως καλύτερα μιας και έχει έναν φίλο που έκανε την κινηση το 2006 και είναι εκατεστημένος εκεί. Από την άλλη έχω τον αδελφό μου, (κλασσικό παράδειγμα Έλληνα), δεν λέει να κάνει το βήμα να φύγει από την πεθαμένη Φωκίδα και να βρει δουλειά αλλού στην Ελλάδα. Και ευκαιρίες είχε πολλές να δουλέψει μακρυά από την περιοχή. Θεωρεί καλύτερο το να ζει δουλεύωντας σήμερα, και μετά από 15 μέρες πάλι, αντί να πιάσει μια δουλειά ηλεκτρολόγου (έχει άδειες και πτυχείο, ή ότι άλλο βρει να κάνει) κάπου αλλού. Κύρια ασχολία του να κυνηγά μια θέση στο Δημόσιο στην περιοχή και να γκρινιάζει συνέχεια. Είναι 30 ετών. Ευκαιρίες στη ζωή υπάρχουν για όλους όσους τολμούν.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Αλλά δεν μου απάντησες σε ποια καράβια δούλεψες ακριβώς. Και ούτε πρόκειται... Κατάλαβα.... παιδική χαρά. Ώρα να αποχωρώ από τη συζήτηση.... Υ.Γ είναι ακόμη ένας φανταστικός κόσμος στον οποίο ζουν οι περισσότεροι απο δαύτους χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για το τί σημβαίνει στον κόσμο. Και γιατί να έχουν θα μου πεις...
frenzy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Ώρα να αποχωρώ από τη συζήτηση.... Καλή αντάμωση... @Apoll όπως τα λες είναι. Στη δική μου οικογένεια έφυγαν από Ελλάδα 4 από τα 5 μέλη (προς διαφορετικές κατευθύνσεις lol) γύρισαν τα 2 κι ο καθένας έχει τη ζωή του. Άλλος καλύτερα άλλος χειρότερα. Όλοι όμως απέκτησαν εμπειρίες. Αυτός που έμεινε (όχι γιατί έμεινε, αλλά γιατί σε όλες τις περιπτώσεις είναι αυτός που μένει κι ο νοών νοείτο ) είναι ο λιγότερο self-confident. Όσο για το ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν να παραθέσω δυο στίχους της Δημουλά που τα λένε όλα. Ετοιμάζω ταξίδι με τις ίδιες κινήσεις που κάνω όταν μένω Όπως μένει κανείς με τις ίδιες κινήσεις που κάνει όταν φεύγει και τελειώνει (νομίζω) Ετοιμάζω μεγάλο ταξίδι Στη βαθιά μακρινή αλλαγή μου πηγαίνω Αποκτήστε αλλεργία και όχι ανοσία στη μιζέρια Εdit: apoll η αποτυχία είναι φίλη μας
slygeo87 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Διαβάζοντας 2-3 posts στην αρχή να πω και 'γω μια μ@λ@κί@, διορθώστε με αν κάνω λάθος. Λεφτάδες τους έβλεπες όταν έρχονταν Ελλάδα (τους Ελληνοαμερικάνους) γιατί το δολλάριο είχε ισχύ σαν νόμισμα.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Καλή αντάμωση... Καλά. Πάντως παλιά ήμουν υποδιευθυντής στην microsoft αφού είχα παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της motor oil. Το λέω γιατί κι εκεί μπορεί να ήμασταν συνάδελφοι.... ναύτη. :lol::lol::lol:
frenzy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Πρώτα απ' όλα χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω... Διάβασε όλα τα ποστ μου και πες μου που σου είπα πως ήμασταν συνάδελφοι αγορίνα. Και τέλοσπάντων δεν κατάλαβα απο που κι ως που θα μου ζητήσεις βιογραφικό και θα περιμένεις να το πάρεις κι όλας. Όποιος διαβάζει καταλαβαίνει τι και πως ξέρει ο καθένας και οτι και να δηλώνουμε εδώ δε μετράει. Μόνο τα επιχειρήματα. Και μίλα καλά γιατί θα σε ξεμπροστιάσω και δε θέλω Ξέχνα με εμένα όμως και κοίταξε να συνεισφέρεις με τις απόψεις σου πάνω στο θέμα του συνφορουμίτη μας Εδώ κάνουμε ανταλλαγή απόψεων, φόρουμ είναι δεν είναι βαλβίδα αποσυμπίεσης κόμπλεξ. Έτσι αγάπη;
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Πολύ παραμύθι πουλάς ρε φίλε, μα τον Τουτάτη. Αλλά βέβαια σε φόρουμ είμαστε. Ότι δηλώσεις είσαι. Δεν σου είπα να μου δώσεις το ΑΦΜ σου ούτε τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας. Αλλά αφού είσαι τέτοιος.... καραβόσκυλος τι σε εμποδίζει να μου πεις τα ονόματα των πλοίων; Υ.Γ Αλλά θα ήταν το ίδιο γελοίο να δήλωνα επάγγελμα πιλότος σε φόρουμ της Ολυμπιακής. Τέτοια τρανταχτά ψέματα είναι οι μεγαλύτερες κωμωδίες στο διαδίκτυο.
frenzy Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Οκ λοιπόν πάμε: (μου τη σπάει αφάνταστα που θα το κάνω αυτό) Πρώτα απ' όλα δεν ξέρω τι πίνεις και δεν μπορείς να καταλάβεις πως δεν είμαι συνάδελφός σου. Όποιος πίνει και δε βάνει υγρασία να του πιάνει Δεύτερον δεν δήλωσα πως είμαι κάτι, αυτό το έκανες εσύ Τρίτον όπως σου ξαναείπα εδώ δεν μετράνε αυτά, μετράνε τα επιχειρήματα. Είτε δηλώσεις αστροναύτης είτε μπετατζής άμα γράφεις μπούρδες το ίδιο κάνει. Και σου είπα 2 φορές άσε με εμένα με τις μπούρδες μου και θέσε τα δικά σου επιχειρήματα προς κρίσην. Αυτά για μένα, πάμε λίγο με τα δικά σου; Άρχικά λες κάποιες ανακρίβειες σχετικά με τις βίζες πράγμα ανεπίτρεπτο για κάποιον ναυτικό γιατί η βίζα είναι εργαλείο της δουλειάς του. Και κάθε ναυτικός (ειδικά στα γκαζάδικα) ξέρει πως με C1/D1 βίζα μπορείς να δουλέψεις σε κρουαζιερόπλοιο ή οποιοδήποτε βαπόρι γιατί βγαίνεις και ξαναμπαίνεις στη χώρα πριν λήξει η βίζα, αλλά και σε περίπτωση που λήξει μένεις μέσα στο πλοίο αφού το κάθε πλοίο θεωρείται ξένο έδαφος (κανα law of the sea διαβάσαμε τελευταία. Μετά λες για τάβλι με καπετάνιους και τέτοια ΧΑ ΧΑ ΧΑ μόνο αυτό σου λέω εκτός κι αν παίζατε πλακωτό Τρίτον τα τάνκερ δεν είναι σάπια. Για την ακρίβεια είναι τα καλύτερα πλοία που υπάρχουν, εν μέρει λόγω διεθνούς νομοθεσίας, εν μέρει λόγω υψηλής ποιότητας ναυπήγησης. Και είναι παράξενο κάποιος που δούλεψε τόσο καιρό στα τάνκερ και αποκαταστάθηκε κι όλας να τα υποβιβάζει έτσι. Οι ναυτικοί που ξέρω είναι συνήθως πιο υπερήφανοι... Τέταρτον αναφέρεις πως ξέρεις από κρουαζιερόπλοια και λες πως πιάνουν λιμάνι κάθε δυο ώρες. Αυτοί που έχουν πάει έστω και μία κρουαζιέρα ξέρουν πως τα πλοία αυτά πιάνουν λιμάνι όσο το δυνατόν λιγότερο για να αναγκάσουν τους πελάτες να ξοδέυουν στα καζίνο, τα εστιατόρια τα μπαρ τα κλαμπ και τα θέατρα που προσφέρουν οι ίδιοι μέσα στο πλοίο. Δε σε πάνε τα κρουαζιερόπλοια. Σε φιλοξενούν. Εκτός αν εννοείς το κρουαζιερόπλοιο που σε πάει βόλτα να δεις το ναυάγιο στη Ζάκυνθο Πέμπτον καλό είναι σα παλιός ναυτικός (έρχεται κι η πίπα στο πορτραίτο) να μάθεις τη lingo. Τώρα λίγα στοιχεία για μένα πάλι: Παίζω κιθάρα και κρουστά, γράφω μουσική στον υπολογιστή μου και μου αρέσει στον ελεύθερο χρόνο μου να ξεμπροστιάζω ανθρωπάκια που τους απλώνεις το χέρι να μην πνιγούν (στην ανοησία τους) και σου λένε έχεις βρώμικα νύχια.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Τώρα για τα κρουαζιερόπλοια μιλάμε.... Τώρα στο σάπιο τάνκερ έχει 25-40 άτομα προσωπικό.... Άσε γιατί τα έχω δει και τα δύο και δεν υπάρχει σύγκριση. Τώρα τα ποστάλια είναι εκτός θέματος. θαλάσσια ταξί.... Πολλά λες και δε λες τίποτα τελικά. Κανένα όνομα καραβιού έχεις να μας πεις (εσύ που τα έχεις δει και τα δύο), ή έχεις την υποψία πως ίσως να ρωτούσα και περισσότερα πράγματα; δεν μπορείς να καταλάβεις πως δεν είμαι συνάδελφός σου. Y.Γ Μπορεί στην.... θητεία μου στο ινσόμνια να μην είμαι και ο πιο ευχάριστος χρήστης του κόσμου, αλλά σίγουρα δεν μπαίνω σε φόρουμς για να πουλήσω παραμύθι σε κανέναν. Αν δεν ήμουν αληθινός δεν θα είχε νόημα. Υ.Γ 2 Τρίτον τα τάνκερ δεν είναι σάπια. Για την ακρίβεια είναι τα καλύτερα πλοία που υπάρχουν, εν μέρει λόγω διεθνούς νομοθεσίας, εν μέρει λόγω υψηλής ποιότητας ναυπήγησης Ότι πεις ναυπηγέ μου, καραβόσκυλε των 5 ηπείρων. Εγώ πάω πάσο. Οι ναυτικοί σε ευγνομωνούν.
panagos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 o Greekness δεν μιλάει επειδή μάλλον τον ξενερώσαμε. Να ξέρεις πάντως φίλε απο τη μεριά μου και πιστεύω απο όλους που σου απαντήσανε σκοπός μας δεν ήταν να σε αποθαρρύνουμε αλλά να σε συμβουλέψουμε. Ακούγεσαι πολύ ενθουσιασμένος με την ιδέα (λογικό είναι) αλλά ίσως γιαυτό να παραβλέπεις μερικά πράγματα. Άσε στην άκρη λίγο τα 300$ το βράδι και σκέψου το εξής. Είσαι 21 χρονών. Για να μπορείς να φύγεις απο Ελλάδα υποθέτω πως έχεις πάει φαντάρος (-1χρόνος). Πόση εμπειρία έχεις στο bar tending? Ξέρεις άριστα αγγλικά; Είσαι μαέστρο;(μπορείς δηλαδή να φτιάχνεις ποτό και ταυτόχρονα να μιλάς με τον πελάτη χωρίς να κάνεις λάθος Στην Αμερική υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό ανεργείας γιαυτό δεν δίνουν εύκολα βίζα να μείνεις εκεί και να δουλέψεις. Αν θέλεις κοίταξε Ευρώπη μεριά που είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Εφόσον δεν έχεις τίποτα που να σε δεσμέυει στην Ελλάδα (και θέλεις φυσικά), εγώ θα σου έλεγα ταξίδεψε όσο μπορείς, δούλεψε έξω, μάθε τον κόσμο.
frenzy Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 o Greekness δεν μιλάει επειδή μάλλον τον ξενερώσαμε. Θα συμφωνήσω μαζί σου Πανάγο και σ' αυτό και στα υπόλοιπα και θα ζητήσω κι ένα συγνώμη από τον topic starter.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.