Προς το περιεχόμενο

Δουλεια σε αμερικη

greekness

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
+1

το θεμα ειναι η βιζα που χλωμο να την παρεις αν δεν σε καλεσει καποιος...π.χ. καποια επιχειρηση.οποτε πας μαλλον για τουριστικη μεχρι να βρεις καποιον αν βρεις να σ δωσει βιζα...

απο κει κ περα σιγουρα εχει λεφτα αλλα δεν εχει διασκεδαση.αλλα μιας κ εδω μονο σαν barman θα δουλεψεις για μερικα χρονια ,αν την παλευεις βγαλε οσα μπορεις κ μετα θα γυρισεις εδω κ θα ψαχνεις να δεις τι θα κανεις τα λεφτα.

βεβαια δεν ξερω σε τι μαγαζι εισαι barman να υποθεσω πως εισαι σε μικρο κ βγαζεις κανα 50ε?γιατι αλλιως κ δω μια χαρα φραγκα βγαζεις...

Ακριβως kage 50ε αντε να φτασουν τα 90 τωρα που ειναι γιορτες .Για αυτο τρελαθηκα οταν μου ειπε ο αλλος για τοσα χρηματα.Τωρα ειμαι 21 και το σκεφτομαι σοβαρα..Να δουμε εχω τα @@ ι οχι..

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οι ελληνοαμερικάνοι που βλέπεις να έρχονται με τις Mercedes έχουν δουλέψει 16ωρα χωρίς ασφάλεια για καμιά 30αριά χρόνια. Καμία σχέση με αυτά που νομίζουν όλοι οι ελληνάρες λοιπόν...[/b].

Αυτό φίλε είναι πριν 30 ΧΡΟΝΙΑ. Έχουν αλλάξει τα πράγματα....

8 ωρο με ασφάλεια καi πολλά άλλα για ένα χρόνο και παίρνεις την καλύτερη mercedes!!!

Δημοσ.
Αυτό φίλε είναι πριν 30 ΧΡΟΝΙΑ. Έχουν αλλάξει τα πράγματα....

8 ωρο με ασφάλεια καi πολλά άλλα για ένα χρόνο και παίρνεις την καλύτερη mercedes!!!

Και γιατί δεν έχουν όλοι οι Αμερικάνοι την καλύτερη Mercedes άραγε;

• Super Moderators
Δημοσ.
Και γιατί δεν έχουν όλοι οι Αμερικάνοι την καλύτερη Mercedes άραγε;

Γιατί γουστάρουν τις BMW; :P

Sorry, δεν άντεξα.

Δημοσ.

Μην το κοιτάτε έτσι ρε παιδιά. Αν πας εκεί βρεις άκρες κι έχεις και λίγο τύχη θα βγάλεις κάποια χρήματα αν όχι όμως; http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S.A._minimum_wages

Μήπως είναι καλύτερα Γαλλία με 8.27/ώρα ή Αγγλία με κάτι ψιλά παραπάνω;

Anyway αυτά για τα στατιστικά. Από εκεί και πέρα σα μπαρμαν greekness να σου προτείνω να στείλεις βιογραφικά κι αιτήσεις σε εταιρείες με κρουαζιερόπλοια (πάλι εκεί γύρω Miami-cuba-mexico) που κάνουν προσλήψεις συνέχεια αλλοδαπούς και να δεις. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα/ώρα αλλά σκέψου οτι θα είσαι κάποια 24ωρα στο πόδι αλλά με 24ωρα τιπς χωρίς έξοδα. Στα 21 είναι καλή εμπειρία, είσαι με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, και αν δε σ' αρέσει τελειώνει η σύμβαση και την κάνεις. Φίλη μου το έκανε για δύο χρονάκια και έφυγε γιατί αν καθόταν κι άλλο θα το έκανε καριέρα..

Κι ένα λινκ http://royalcaribbean.hire.com/joblist.html?displaymode=81.-1

Δημοσ.

Μιάς και έχω την εμπειρία και την ζω από το 2003.

Ελάχιστοι μετάνοιωσαν για κάτι που έκαναν. Πολλοί μετάνοιωσαν για κάτι που δεν έκαναν.

Ήρθα Αγγλία για για 4 μέρες να δω την κοπέλα που μιλούσαμε και παίζαμε μαζί σε ένα online παιχνίδι (DAOC συγκεκριμένα). Σήμερα 4 1/2 χρόνια μετά είμαι ακόμα εδώ (δεν γύρισα Ελλάδα μετά από αυτές τις 4 μέρες).

Τα πράγματα είναι απλά. Αν έχεις θέληση για δουλέψεις ανεξάρτητα της δουλειάς δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι Ελλάδα με τις αρπαχτές και θέλει δουλειά σκληρή. Από εκεί και μετά αν είσαι καλός ανεβαίνεις.

Ελλάδα δούλευα "μαύρος", σε μια εταιρία πληροφορικής στην Φωκίδα για κάμποσα χρόνια. Είχα ανάγκη τη δουλειά μιας και είχα την οικογένεια (γονείς, αδελφός) να βοηθήσω οικονομικά. Η δουλειά ήταν σχετικά εύκολη (σε σχέση με αργότερα).

Για να βρω καλύτερη δουλειά χωρίς πτυχείο πανεπιστιμίου ήταν υπερβολικά δύσκολο.

Οπότε αποφάσισα να μείνω Αγγλία το 2003*. Ήταν δύσκολα στην αρχή. Για 3 μήνες δεν μπορούσα να βρω δουλειά πληροφορικής. Οπότε άρχισα να δουλεύω σε αποθήκη κουβαλώντας και φορτώνοντας φορτηγά για παραδόσεις (μπάνια κλπ κλπ). Πρώτα ένας μήνας. Μετά ένας δεύτερος να ξεχωρίζω και να πακετάρω πλακάκια γρανίτη. Αργότερα δούλεψα για ένα χρόνο ως Sales Ledger. κοκ.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία πλέον. Παράλληλα πήρα κάμποσες πιστοποιήσεις (κυρίως από την Microsoft) γνώσεων με σκληρές εξετάσεις. Αποτέλεσμα σήμερα να έχω μια καλή θέση και μια καριέρα. Έχω τελειώσει; Όχι. Αν και είμαι 31 δεν το βλέπω έτσι. Υπάρχουν ευκαιρίες που με σκληρή δουλειά να πάω παραπάνω.

Το οξύμωρο είναι ότι αν γυρίσω Ελλάδα σήμερα δεν πρόκειται να βρω μια αξιόλογη εργασία λόγω της μόνης κρατικής αναγνώρισης που έχω. Πτυχείο ΤΕΛ. Αντίθετα εδώ Αγγλία ή όπου αλλού θέλω στον κόσμο (και γνωρίζω την τοπική γλώσσα), μπορώ να έχω μια καλή θέση στον ιδιωτικό τομέα με πολύ καλά λεφτα να ζήσω μια άνετη ζωή.

Ήδη σκέφτομαστε να πάμε (με την γυναίκα μου πλέον) σε άλλη χώρα σύντομα για εργασία. Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία ή Ισπανία.

Θα συμφωνίσω με την ίδεα του frenzy. Κρουαζιερόπλοια είναι μια καλή αρχή.

*Παρά το ότι δέχτηκα αρνητική κριτική από την οικογένεια με την ιδέα και απόψεις του τύπου "Φύγε και οταν θα μένεις στο παγκάκι δεν υπάρχουν εισητήρια επιστροφής κλπ"

Δημοσ.

Βίζα θα πάρεις σχετικά εύκολα (λόγω του καλού ονόματος της εθνικότητας και μόνο) αλλά αυτό έχει να κάνει μάλλον με τον τουρισμό. Για να δουλέψεις θα χρειαστείς πράσινη κάρτα.

Οπότε άρχισα να δουλεύω σε αποθήκη κουβαλώντας και φορτώνοντας φορτηγά για παραδόσεις (μπάνια κλπ κλπ). Πρώτα ένας μήνας. Μετά ένας δεύτερος να ξεχωρίζω και να πακετάρω πλακάκια γρανίτη. Αργότερα δούλεψα για ένα χρόνο ως Sales Ledger. κοκ.

Δηλαδή όλα εκείνα που οι Έλληνες της Ελλάδος αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Συμφωνώ ότι είναι μια πολύ διδακτική ιστορία.

Θα συμφωνίσω με την ίδεα του frenzy. Κρουαζιερόπλοια είναι μια καλή αρχή.

Ποιός ξέρει που πάει το μυαλό σας με τα κρουαζιερόπλοια....

Για την ιστορία πάντως ο τύπος του καραβιού δεν έχει και πάρα πολύ σημασία, αν και σίγουρα θα προτιμούσα σάπιο τάνκερ 40 ετών από καινούργιο κρουαζιερόπλοιο ή ποστάλι.

Δημοσ.
Βίζα θα πάρεις σχετικά εύκολα (λόγω του καλού ονόματος της εθνικότητας και μόνο) αλλά αυτό έχει να κάνει μάλλον με τον τουρισμό. Για να δουλέψεις θα χρειαστείς πράσινη κάρτα.

Δηλαδή όλα εκείνα που οι Έλληνες της Ελλάδος αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Συμφωνώ ότι είναι μια πολύ διδακτική ιστορία.

Ποιός ξέρει που πάει το μυαλό σας με τα κρουαζιερόπλοια....

Για την ιστορία πάντως ο τύπος του καραβιού δεν έχει και πάρα πολύ σημασία, αν και σίγουρα θα προτιμούσα σάπιο τάνκερ 40 ετών από καινούργιο κρουαζιερόπλοιο ή ποστάλι.

Όσον αφορά τη βίζα και το εύκολο πάει κατά περίπτωση. Για την πράσινη κάρτα δεν ισχύει. Θέλει βίζα C1/D1. Σε άλλες περιπτώσεις business visa και σε άλλες πράσινη με πρόσκληση από εργοδότη. Αυτά όμως τα κανονίζεις εκεί.

Τώρα για τα κρουαζιερόπλοια μιλάμε για 400 άτομα προσωπικό το λιγότερο (ανάμεσά τους χορεύτριες, ηθοποιοί και διαφόρων ειδών performers;)) κανα δυο χιλιάρικα το μήνα, μηδέν έξοδα, και εξοντωτική δουλειά χωρίς ωράριο αλλά σε κλιμα χαβαλε ανάμεσα στα λιμάνια.

Τώρα στο σάπιο τάνκερ έχει 25-40 άτομα προσωπικό 1300 το λιγότερο με εξοντωτική, επικίνδυνη, καρκινογόνα δουλειά με τους υπόλοιπους 30 φιλιππινέζους που θα δουλεύεις. Όταν φτάνεις στο λιμάνι βέβαια θα είσαι τόσο σκασμένος που θα βγαίνεις και θα είσαι αναγκασμένος (από φυσικές άμυνες του οργανισμού σου) να ξοδέψεις ένα σκασμό λεφτά για να νιώσεις άνθρωπος πάλι. Δεν πιστεύω να πας για καπετάνιος κατευθείαν έτσι; :P΄

Άσε γιατί τα έχω δει και τα δύο και δεν υπάρχει σύγκριση. Τώρα τα ποστάλια είναι εκτός θέματος. θαλάσσια ταξί....

Δημοσ.

Επίσης τα έχω δει και τα δύο και μάλιστα για αρκετά χρόνια. Στα σύγχρονα πλοία και ειδικά στα κρουαζιερόπλοια με τον πολύ κόσμο σε εξοντώνουν. Και δεν υπάρχει κανένα κλίμα χαβαλέ. Είσαι υπηρετικό προσωπικό πολυτελείας.

Τους περισσότερους συναδέλφους δεν τους ξέρεις καν. Τι σημασία έχει και να πιάνεις κάθε 2 ώρες λιμάνι; Σάμπως το βλέπεις; Ή μήπως υπάρχει παύση εργασιών όταν πιάνεις λιμάνι και γίνεσαι τουρίστας; Σημασία έχει πόσες ώρες θα είσαι σπίτι σου.

Στα φορτηγά των 25 ατόμων το κλίμα είναι σαφώς πιο οικογενειακό. Έχει τεράστια διαφορά να μπορείς να παίξεις ένα τάβλι με τον ίδιο τον καπετάνιο, από το να τον βλέπεις και να κρύβεσαι σα το ποντίκι.

Πάντως αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί στ' αλήθεια, εγώ θα του έκανα την εξής ερώτηση: θα καθόταν στον Κορυδαλλό για 3000 ευρώ το μήνα;

Δημοσ.

Τι πλοία έχεις δει που παίζουν οι ναυτες ταβλι με τον καπετάνιο; Αυτά μόνο σε ταινιες του 50. Τι οικογενειακό κλίμα θα έχεις με τους φιλιππινέζους που ούτε αγγλικά δε μιλάνε καλά ρε συ; Στα κρουαζιερόπλοια που λέω εγώ είναι γεμάτο πιτσιρικάδες στην ηλικία του (με group leaders της ηλικίας του) που κάνουν ένα κάρο διαολιές. Καμία σύγκριση.

Λιμάνι πιάνεις κάθε 5 μέρες (κάθε 2 ώρες δεν είναι κρουαζιέρα) και αναλόγως των ειδικοτήτων υπάρχει παύση εργασιών και έξοδος.

Τέλος το παλικάρι θέλει να δουλέψει Αμερική να δει λεφτά όχι να κάτσει σπίτι του.

Και ξεκόλλα με τα τανκερς γιατί δεν υπάρχει σύγκριση!!! Δεν το πιστεύω πως χρειάζεται να προσπαθήσω τόσο για να σε πείσω για κάτι τέτοιο...

Δεν ξέρω τι κρουαζιερόπλοια έχεις δει αλλά από αυτά που λες μάλλον για Αιγαίο μιλάς ή κάτι τέτοιο. Καμία σχέση. Και οι Αμερικάνοι με όλα τα στραβά τους είναι οι καλύτεροι εργοδότες που λειτουργούν πρώτα απ' όλα με βάση την αξιοκρατία.

Τέλος πάντων το λήγω εδώ γιατί ξεφεύγουμε.

Μακάρι να βρεις να τρουπώσεις σε ένα τάνκερ να αποκατασταθείς κι εσύ....

Δημοσ.

Μακάρι να βρεις να τρουπώσεις σε ένα τάνκερ να αποκατασταθείς κι εσύ....

Μετά από αρκετά τάνκερ μπορώ να πω πως έχω αποκατασταθεί για τα καλά μάλλον.

Σε ποια ακριβώς καράβια έχεις δουλέψει ρε φίλε;

Υ.Γ

Όσο για τους αμερικανούς εργοδότες, τελευταία έχουν το δικαίωμα να σου κάνουν μέχρι και εξετάσεις ούρων. Πολύ αξιοκρατικό, δε λέω.

Δημοσ.

Όσο για τους αμερικανούς εργοδότες, τελευταία έχουν το δικαίωμα να σου κάνουν μέχρι και εξετάσεις ούρων. Πολύ αξιοκρατικό, δε λέω.

Θες να δουλέψεις ή θες να πίνεις κοκορέτσια; Αυτό σε ρωτάνε με το τεστ:-)

Εσύ δηλαδή έχεις δυο υπαλλήλους ντάλα μεσημερι, έναν με κόρη 2 χιλιοστά κι έναν μόνο με κόρη (όλο το μάτι). Δε θα 'θελες να του κάνεις drug test να τον ξαποστείλεις; Τι επιχείρημα είναι αυτό κατά της αξιοκρατίας; έλα ρε τώρα. Οι Αμερικάνοι δε συγχωρούν και πάντα επιβραβεύουν. Γνώμη μου :-)

Δημοσ.

Bασικά, επειδή τυχαίνει να έχω μαγαζιά και επίσης υπάλληλους που έχω την υποψία ότι πίνουν διάφορα, το μόνο που μ' ενδιαφέρει είναι να κάνω τη δουλειά μου. Αν μπορεί να την κάνει, δε πα να τρυπιέται. Ο καθένας ότι κάνει σπίτι του είναι δικιά του υπόθεση και πίστεψέ με, μάλλον δεν είμαι ο πιο φιλελεύθερος άνθρωπος του κόσμου, είμαι λίγο παλαιών αρχών.

Πάραυτα μπορεί να μην αρέσει του εργοδότη ούτε καν να καπνίζεις, κι εκεί περιπλέκονται τα πράγματα όταν έχει τόσες (βιοχημικές&δημοκρατικές) διευκολύνσεις.

Αλλά δεν μου απάντησες σε ποια καράβια δούλεψες ακριβώς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...