djpal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2007 Γειά σε όλους! Και καλά Χριστούγεννα.. Έχω μια τεράστια απορία που έχει πολλλά υποερωτήματα... Τα οποία έψαξα ήδη σε αυτό το forum αλλά ή δεν έψαξα καλά ή όντως οι απαντήσεις δεν ήταν αρκετά κατατοπιστικές Πρόσφατα μου ζητήθηκε να στήσω μια Ιστοσελίδα για μία παρέα 20 ατόμων οι οποίοι θέλουν να παίζουν τάβλι μέσω Intenet.. Εγώ αυτά που ξέρω γενικά είναι: 1. ότι πρέπει να δημιουργηθεί η σελίδα 2. Ότι πρέπει να νοικιάσω ένα domain Εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι άν μπορώ να κάνω ένα μηχάνημα server που θα σηκώνει την ιστοσελίδα θα κρατάει αρχεία επισκεπτών και θα στελνει ενημερωτικά e-mail και γενικότερα για να μην τα πολυλογώ όλες τις λειτουργίες της σελίδας... Απ' ότι κατάλαβα οι υπόλοιποι ανεβάζουν σε ξένους server τα site τους και νοικιάζουν χώρο και domain.. Μπορώ απο έναν server που θα στήσω να φτιάξω δικό μου domain όλα τα δεδομένα να είναι στον δικό μου server κλπ??? Θα ήθελα μια μεγάλη διαφώτιση περί του θέματος απο την αρχή απο το πώς αηκώνεις μια σελίδα απο ένα μηχάνημα server (ρυθμίσεις κλπ.).. Αν ζητάω πολλά, μπορει κάποιος να μου συστήσει κάποιο βιβλίο να διαβάσω και να ξεκινήσω??? Το μηχάνημα θέλουμε να στηθεί σε 2003 server sp2.. Ευχαριστώ πολύ..
question mark Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2007 Εγώ αυτό που θέλω να μάθω είναι άν μπορώ να κάνω ένα μηχάνημα server που θα σηκώνει την ιστοσελίδα θα κρατάει αρχεία επισκεπτών και θα στελνει ενημερωτικά e-mail και γενικότερα για να μην τα πολυλογώ όλες τις λειτουργίες της σελίδας... Χρόνια πολλά, σε οποιοδήποτε μηχάνημα μπορείς να βάλεις λειτουργικό server (πχ windows server κλπ) και να δουλεύει κανονικά χωρίς προβλήματα. Απ' ότι κατάλαβα οι υπόλοιποι ανεβάζουν σε ξένους server τα site τους και νοικιάζουν χώρο και domain.. Μπορώ απο έναν server που θα στήσω να φτιάξω δικό μου domain όλα τα δεδομένα να είναι στον δικό μου server κλπ??? Μπορείς στο pc που θα το έχεις κάνει server να φτιάξεις το site σου και μετά μέσω κάποιας υπηρεσίας που σου δίνει domain names (πχ no-ip.com κλπ) να πάρεις ένα url. Θα ήθελα μια μεγάλη διαφώτιση περί του θέματος απο την αρχή απο το πώς αηκώνεις μια σελίδα απο ένα μηχάνημα server (ρυθμίσεις κλπ.).. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί σε βάθος με δημιουργία ιστοσελίδων το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι φτιάχνεις τη σελίδα με το πρόγραμμα που θες (πχ Dreamweaver κλπ) και μετά το σηκώνεις. Αν ζητάω πολλά, μπορει κάποιος να μου συστήσει κάποιο βιβλίο να διαβάσω και να ξεκινήσω??? Το μηχάνημα θέλουμε να στηθεί σε 2003 server sp2.. Αν δες να διαβάσεις βιβλίο για εγκατάσταση server κλπ πήγαινε στον παπασωτηρίου ή σε κάποιο βιβλιοπωλείο που να έχει βιβλία για υπολογιστές και ρίξε μια ματιά για να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει. Πάντως κάνε και ένα search στο google μπορεί να βρεις αυτό που ψάχνεις δωρεάν... Καλή χρονιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.