Super Mario Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας παιδιά, σας χαιρετώ όλους μιας και είμαι πολύ νέος στο insomnia. Στην αυτοκινιτηστική μου οικογένεια, που ήδη περιλαμβάνει ένα toyota mr2 spyder (μοντέλο 2000, 175 000 χιλιόμετρα) και ένα punto 1.2 (μοντέλο 2000, 125 000 κμ), περιμένω να προστεθεί ένα ολοκαίνουργιο passat 1.4 tsi comfortline γύρω στο Γενάρη. Επέλεξα την έκδοση 1.4 από το 1.8 (αφού τα οδήγησα σε test drive) για τους παρακάτω λόγους. Το αυτοκίνητο (εκτός του ότι θα θεωρείται όμορφο για πολύ καιρό ακόμα, αυτό είναι υποκειμενικό βέβαια) έχει ένα πολύ έξυπνο μοτέρ. Γενικά είναι ένα μεσαίο αυτοκίνητο που η χρήση του μάλλον είναι κυρίως σε ταξίδια ή κυκλοφορία σε ανοικτούς δρόμους. Το μοτέρ μεταξύ 2 και 5000 rpm κινεί το αυτοκίνητο σβέλτα έως γρήγορα (180αρίζει άνετα,203 τελική λέει η vag). Μετά τις 5 ξεφουσκώνει. Ωστόσο αν έχεις στο μυαλό σου αυτό το έύρος λειτουργίας μπορείς να κινηθείς με ασφάλεια χωρίς να προβληματιστείς σε καμία περίπτωση.Το εξατάχυτο σαζμάν βοηθάει πάρα πολύ στην επιτάχυνση. Μου έκανε εντύπωση όταν διάβαζα για τις επιδόσεις του το ότι σε όλα τα συγκριτικά ήταν εφάμιλλες του 1.8 ΤFSI που φοράει το βασικό A4. Όταν κινήθηκα λίγο σε ρυθμούς σταμάτα-ξεκίνα δεν επηρέαζε ότι δεν είχε τόσο ροπή χαμηλά αφού απλά ήθελα να ξεκινήσω. Βάλτε στα υπόψη ότι λόγω 1.4 είναι πιο οικονομικό στην κίνηση ενώ στην εθνική με cruise control γύρω στα 130 δεν πρέπει να καίει πάνω από 6. Γενικά το θετικό του αυτοκινήτου είναι ότι έχει την δύναμη εκεί που την χρειάζεται.. (Όσο για το 1.8 απλά έχει την δύναμη παντού.) Δεδομένου όμως ότι το αυτοκίνητο θα διανύει γύρω στα 160 χλμ την ημέρα σε αττική-εθνική και θα το οδηγάει η γυναίκα μου το κάνει την ιδανική λύση. Βάλε και εξτρά (λόγω χαμηλής αρχικής τιμής πήγε στα 25 ) για να γίνει πιο πολυτελές και έχεις ένα πολύ καλό πακέτο με τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία. Όσο αυτό για το λάδι έχω διαβάσει και εγώ πολλά και διάφορα ιδιαίτερα για τους FSI.Ένας φίλος που έχει το GT μου έχει πει ότι δεν έχει κάψει τίποτα.Πιστεύω ότι όταν μια εταιρία λανσάρει κάτι καινούργιο, περιμένω ότι η ποιότητα του προιόντος θα είναι και λίγο καλύτερη απο πριν (FSI). Μακάρι να αποδειχθεί έτσι. Γενικά το θέμα της αξιοπιστίας τα τελευταία 5-6 χρόνια έχει αποδειχθεί λίγο λόττο. Έχω ακούσει mercedes με χίλια δυο προβλήματα, toyota να αλλάζουν κινητήρα......τι να πεις... Ένα προσωπικό παράδειγμα είναι ένα βράδυ οδηγούσα το mr2 και πιάνω κουβέντα με ένα παλικάρι στο φανάρι με το ίδιο αυτοκίνητο και μου έλεγε πως αναγκάστηκε να αλλάξει κινητήρα, ενώ το δικό μου και πολλών άλλων έχει αποδειχθεί αθάνατο....άντε να του πεις αυτού του ανθρώπου για αξιοπιστία....Γενικά συμφωνώ με τον niko_e34. Πάντως θα επανέλθω σχετικά με το passat για να σας πω αν οι προσδοκίες μου βγήκαν αληθινές....
KWSN_Men Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Υπάρχουν αρκετά από τα πρώτα 1,6 FSi που καίνε λάδια. Όπως και υπήρξαν κάποια από τα πρώτα Golf GT με προβλήματα υπερθέρμανσης. Πλέον όμως δεν εμφανίζονται παρόμοια φαινόμενα. Γενικότερα, σε κανένα προϊόν δεν είναι καλή ιδέα να το αγοράζεις με το που βγαίνει. Μέχρι να στρώσει η γραμμή παραγωγής, όλο και κάποια προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν.
Super Mario Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Γενικότερα, σε κανένα προϊόν δεν είναι καλή ιδέα να το αγοράζεις με το που βγαίνει. Μέχρι να στρώσει η γραμμή παραγωγής, όλο και κάποια προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν. Ναι συμφωνώ.. μέτρησε πολύ αυτό στην περίπτωση του passat όσον αφορά στα ψιλοπροβληματάκια με ηλεκτρικα,ηλεκτρονικά κτλ...τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ήδη κάποια χρόνια θεωρείται ότι έχουν λύσει κάποια από τα προβλήματα της "νεότητας" τους... Τουλάχιστον το ελπίζω.....
anterovgaltis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Γιατι προβαλλονται ακομη επιχειρηματα του τυπου " ειχα το ταδε αυτοκινητο και μου εβγαλε προβληματα αρα ολα ειναι σκαρτα" ή "ο θειος μου ειχε το αλλο αυτοκινητο και μονο λαμπες αλλαζε αρα ολα ειναι γαματα". Λιγο απλη σκεψη να εχουμε καταλαβαινουμε οτι δεν μπορουμε να κανουμε τετοιου ειδους (υπερ)απλουστευσεις απο τη στιγμη που παραγονται χιλιαδες αυτοκινητα.
dimos1970 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2012 · Κρυμμένο από Snoob, 9 Ιουλίου 2012 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 9 Ιουλίου 2012 - Δεν έχει δοθεί λόγος ολα μυθος και εγω σημερα εχασα το φωσ μου οταν μου ηπαν οτι χτηπησε ΚΑΔΕΝΑ 4χρονων με 48.000 χιλιομετρα??θα με παρουν να μου πουν την τιμη?? passat 1400 TSI 2008.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.