Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για το νέο Passat 1.4Tsi

vaiostir

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
η VW γενικα εχει ψιλο-χαλασει την φημη της...

λογω του οτι καποιοι κιντηρες GT σπασανε και τα GTI δεν πανε τελικα τοσο καλα κτλ.

Γενικα αυτο που εχω ακουσει για το Passat ειναι οτι τσιμπαει λαδακια...

κ αυτα ο ιδιος μηχανικος στα πε?:-D

ποσο βαριεμαι συζητησεις με ενας φιλος μου εχει εναν φιλο που του ειπε οτι εσπασε ενας κινητηρας στο gt....τα gti δεν πανε τοσο καλα που ?

τα tsi,tfsi απ οσο ξερω δεν εχουν τετοια προβληματα με λαδια..στους fsi κ στους παλιοτερους ναι.

τελος η VW εχει ανακοινωση που λεει αν καιει πανω απο καποια λιτρα στα 1000κμ οτι προχωρανε σε επισκευη κινητηρα

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συγνώμη, θα πάρω ένα αμάξι 30000 και αν έχει πρόβλημα θα μου επισκευάσουν τον κινητήρα??? Τι λέτε ρε παιδιά? Τέτοια εγγύηση δίνει πια η VW??? Να τη χαίρεστε τότε...

Μπράβο και στο παλικάρι πιο πάνω που συγκρίνει την αξιοπιστία των Ιαπωνικών κινητήρων με τους Γερμανικούς!!! Πολύ Auto Motor und Sport διαβάζεις!

Όσα αυτοκίνητα έχω αλλάξει, μόνο το subaru και το daihatsu με βγάλανε ασπροπρόσωπο. Από γερμανικά μονο η Mercedes κι αυτή με κάτι τιμές κάτσε κάλα... Τα υπόλοιπα είναι μπλα μπλα για να περνάτε την ώρα σας... Άκου δεν ξέρουν οι Ιάπωνες από Turbo και ξέρει η Skoda που τελευταία βγάζει και μερικά VolksWagen...

Δημοσ.
εισαι ο προεδρος κ ξερεις τι εξοδα ειχαν για ολες αυτες τις μελετες του vag group που καθε λιγους μηνες βγαζαν απο νεο κινητηρα κ γαμα)ν αυτους που ειχαν παρει fsi ή μηπως για την veyron που ψαχναν χρονο+λυση για την ψυξη του κτλ?τι ισολογισμο κτλ εχουν?

να μην πω που αποχωρησε κ προεδρος κ γενικα το θεμα σχεδιασμος κ ερευνα κτλ υποτιθεται τα βαλαν σε επανεξεταση...κ η φιατ εκανε ρεκορ αλλα ξαφνικα πηγαινε για φουντο-κατι παρομοιο κ για τα σμαρτ-.

αλλα παρολα αυτα δειξε μου που το ειδες αυτο γιατι ειδα μονο για τους πρωτους μηνες στην 1 εταιρια γιατι π.χ. η seat ειχε κ μειωση πωλησεων καποιους μηνες ,

<<σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μόλις πέρυσι-2005- κατάφερε μάλλον να ισοσκελίσει τον ισολογισμό της.>>οποτε μιλανε οτι τοτε πριν καν βγαλουν tsi,tfsi,veyron αλλα 1.8t k fsi

Πρόεδρος της VW δεν είμαι αλλά κάτι μου λέει ότι δεν είσαι ούτε εσύ. Είχα γράψει μια μακροσκελή απάντηση νωρίτερα με links αλλά πέτυχε σε άσχημη στιγμή του Insomnia και κόλησε η απάντηση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ψάξεις στο Google με "volkswagen group sales quarter" και "volkswagen group 2006 results" και θα βρεις πολλά, από άρθρα του Reuters μέχρι παρουσιάσεις απότελεσμάτων από την ίδια την εταιρεία. Πάντως ο πρόεδρος παραιτήθηκε όχι λόγω κακών αποτελεσμάτων αλλά λόγω οικονομικών και ροζ σκανδάλων (δωροδοκίες και γυναίκες στους συνδικαλιστές κτλ).

Κοιτα μου το εχει πει μηχανικος της VW αυτο... δουλευει εκει μεσα ο ανθρωπος... και ειναι φιλος μου... οτι οι κινητηρες του Passat τριμπανε λαδια... και πιστεψε με δεν ειναι απλα ενας "μαστορακος"...

εγω απλα θεωρησα οτι οφειλα να το πω στον φιλο που σκεφτεται να παρει το Passat... εσυ μη το παιρνεις τοσο προσωπικα λες και εισαι μεγαλομετοχος της VW (ή μηπως εισαι ή μηπως εχεις κανα VW???).

οσο για το Opel που αναφερεις οτι πηρε ο φιλος σου το Turbo... ειναι ενα γρηγορο αμαξι που παει πολυ καλα! οσν αφορα τωρα αντοχες και αξιοπιστια αλλα εχω μαθει (παλι απο ανθρωπο μεσα απο την Opel... για αυτο μην μας δαγκωσεις παλι...)...

Αλλα ολα ειναι σχετικα....

Θα ήθελα πολύ να μιλήσω με αυτόν τον μηχανικό και να μου εξηγήσει ποιος κινητήρας στο Passat είναι ο προβληματικός μια και αυτή τη στιγκή μπορείς να το παραγγείλεις με 6 διαφορετικούς κινητήρες, τους οποίους φοράνε και πολλά άλλα μοντέλα του ομίλου.

Αυτό με τους κινητήρες που τσιμπούσαν λάδια ίσχυε για τις πρώτες παρτίδες με FSi (μιλάμε εν έτη 2004) σε όλα τα μοντέλα του ομίλου και είχε να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με τα πολύ λεπτά λάδια που χρησιμοποιούνταν, ειδικά για Ελλάδα.

Όταν λες ότι το GTi δεν πάει τόσο καλά, τι εννοείς;

Συγνώμη, θα πάρω ένα αμάξι 30000 και αν έχει πρόβλημα θα μου επισκευάσουν τον κινητήρα??? Τι λέτε ρε παιδιά? Τέτοια εγγύηση δίνει πια η VW??? Να τη χαίρεστε τότε...

Μπράβο και στο παλικάρι πιο πάνω που συγκρίνει την αξιοπιστία των Ιαπωνικών κινητήρων με τους Γερμανικούς!!! Πολύ Auto Motor und Sport διαβάζεις!

Όσα αυτοκίνητα έχω αλλάξει, μόνο το subaru και το daihatsu με βγάλανε ασπροπρόσωπο. Από γερμανικά μονο η Mercedes κι αυτή με κάτι τιμές κάτσε κάλα... Τα υπόλοιπα είναι μπλα μπλα για να περνάτε την ώρα σας... Άκου δεν ξέρουν οι Ιάπωνες από Turbo και ξέρει η Skoda που τελευταία βγάζει και μερικά VolksWagen...

Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε εμένα που κάνω τη σύγκριση. Μιλάω λοιπόν για δίλιτρο Honda ατμοσφαιρικό (η πιο αξιοόπιστη γιαπωνέζικη θεωρητικά) και Audi Turbo. Οι βλάβες που βγάζουν είναι παρόμοιες. Και έχω επαφή και με τα δύο καθημερινά. Μάλλον δεν πιάνομαι όμως επειδή δεν είμαι φανατισμένος, "γρήγορος" και "γνώστης", σωστά;

Δημοσ.

Συγνωμη ρε παιδια που μιλαμε κι ολας....

Πραγματικα ουτε μεγαλομεοχοι της VW να ησασταν...

Εμενα η VW Μου αρεσει πολυ και το GTI ειναι ενα αμαξι που θα το επαιρνα ευχαριστως (αν ειχα τα λεφτα)...

Απλα ειπα να πω τι μου ειπε μηχανικος μεσα απο την VW... δηλ τι να πω πλεον σε αυτο το φορουμ σε οποιοδηποτε τομεα φοβασαι να πεις την γνωμη σου γιατι ο κεθενας που εχει αντιθετη αποψη θα σου επιτεθει...

Κοιτα το Passat ειναι ενα πολυ ομορφο αμαξι που θα συνεχισει να μου αρεσει...

Απλα το ειχαμε ψαξει πολυ διοτι ηταν ενα αμαξι που θελαμε να παρουμε... τελικα πηραμε το Honda Civic το Sedan...

Καλη συνεχεια στο ξεμαλιασμα...

Δημοσ.

ωραια καταλαβαμε τι ειπε ο φιλος μηχανικος σου απο τα βαθη της φολκσβαγκεν εσυ διαβασες τι γραφουμε τοση ωρα? ιταλικο αμαξι εχω μεγαλομετοχος της φολκς δεν ειμαι ....τωρα αυτο για την οπελ θες να σου δωσω το κινητο του να τον παρεις τηλ και να με πιστεψεις? σου ειπα και παραδειγμα που το αμαξι βγηκε σκυλι...ελεος

Δημοσ.

Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας σχετικά με το ερώτημα που έθεσα.

Αυτό που βασικά με ενδιαφέρει είναι αν το Passat 1.4 TSI έχει ανάλογες επιδόσεις με τα αυτοκίνητα 1.8 κυβικών εκατοστών άλλων εταιρειών, όπως πχ το Peugeot 407 1.8, ford modeo 1.8, avensis 1.8 ktl.

Δημοσ.

Για TSI 1.4 που τον οδήγησα σε ενα Golf εχω να πώ απλά πως είναι ενας φοβερος κινητήρας για την κατηγορία που απευθύνεται.Η ροπή που σου δίνει είναι σίγουρα κάτι το εντυπωσιακό για ένα τόσο μικρό μοτερ. Το Passat λόγο βάρους θα τον ζορίζει παραπάνω αλλά σίγουρα πάει καλύτερα απο τα ποιο πολλα 1.6 μοντέλα που κυκλοφωρούν. Το 1.8 είναι αλλή φάση, εκεί το δίλλημα είναι ποιο σοβαρό αλλα πρέπει να σκεφτείς πώς ανεβαίνεις πολύ και σε έξοδα διατήρησης (ασφάλεια, τέλη κτλ).Προσωπικά για ιδια άλογα-επιδόσεις θα προτιμούσα τα πολλά κυβικά παρά τα τουρμπο, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ψάξεις για να συγκρίνεις τις επιδόσεις τους.

Οσο για την αξιοπιστία των WV, οποιος έχει τετοιο ας παραθέσει εντυπώσεις και ας μην μηλάμε για φήμες-αστικούς μύθους. Το δικό μου Golf FSI 1.6, απο τα πρώτα που ήρθαν στην ελλάδα το 2004 στα 30.000 χλμ δεν μου έχει κάψει ούτε 1 λίτρο λάδι. Αντίθετα 3 Polo 1.4 -75PS φίλων έκαιγάν λάδι σαν τρελά.Επειδή ενας κινητήρας εβγαλε πρόβλημα δεν σημαίναι πως όλοι του γκρουπ θα είναι το ίδιο.

Δημοσ.

Ιπποδύναμη:

VW Passat 1.4 TSi: 122hp/5,000rpm

Peugeot 407 1.8: 125hp/6,000rpm

Ford Mondeo 1.6: 125hp/6,300rpm

Toyota Avensis 1.8: 129hp/6,000rpm

Ροπή:

VW Passat 1.4 TSi: 21.4kgm/1,500rpm

Peugeot 407 1.8: 17.3kgm/3,750rpm

Ford Mondeo 1.6: 16.3kgm/4,100rpm

Toyota Avensis 1.8: 17.3kgm/4,200rpm

Βάρος:

VW Passat 1.4 TSi: 1,330kg

Peugeot 407 1.8: 1,400kg

Ford Mondeo 1.6: 1,360kg

Toyota Avensis 1.8: 1,280kg

Επιτάχυνση 0-100:

VW Passat 1.4 TSi: 10.5 secs

Peugeot 407 1.8: 10.3 secs

Ford Mondeo 1.6: 12.3 secs

Toyota Avensis 1.8: 10.3 secs

Το καινούργιο Μondeo δε βγαίνει σε 1.8 πλέον αλλά 1.6 και μετά 2.0, το οποίο και όπως βλέπεις μάλλον δυσκολεύεται πολύ. Από εκεί και πέρα, αν το στήσεις σε φανάρι με 407 ή Avensis, πιθανόν να σε αφήνουν λίγο πίσω. Αν όμως δεν το κάνεις αυτό και, όπως φαντάζομαι, σε ενδιαφέρει να τραβάει το αυτοκίνητο όταν κινείσαι ήδη, σε ενδιαφέρει η ροπή. Και εκεί όπως βλέπεις δεν τίθεται θέμα συναγωνισμού, ούτε κατά διάνοια.

Μην ξεχνάς όμως, τα turbo χαλάνε επείδή χαλούσαν και το 1980, όπως μου είπε και ο μάστρο Μήτσος που είχε Uno Turbo στα νιάτα του... ;)

Δημοσ.

Ας πω και εγώ την άποψη μου μιας και έχω κάποια προσωπική εμπειρία σε αυτοκίνητα Group VAG εδώ και 15 χρόνια αλλά και από την θυγατρική εταιρία της Toyota που ασχολείται με τις βλάβες εντός εγγύησης στην οποία η θεία μου είναι γενική διευθύντρια. Στην οικογένεια έχουμε 4 VAG αυτοκίνητα. Ένα από κάθε μάρκα (εκτός από skoda),Seat leon 1.6 16V 2001(90.000km), VW Passat 1.8 20V (250.000km) 1997, VW Polo 1.4 75 16V (60.000km) 2004 και τέλος Audi A4 1.8TQ(150.000km) (180Hp). Παλαιότερα και Audi 80 1,3 μετατροπή σε 1.8 (~90hp??) (δεν θυμάμαι πόσα km) 1986.

Λοιπόν αρχικά να πω ότι δεν εναντιώνομαι με κανέναν σας και δεν θέλω να κάνω φιγούρα ούτε να υποστηρίξω τις VAG/ΤΟΥΟΤΑ και συγνώμη για το μακροσκελές πόστ που θα ακολουθήσει

Λοιπόν Audi Seat kai VW είναι όλα ίδια και βγάζουν τις ίδιες βλάβες στο μόνο που διαφέρουν είναι στην τιμή!!

Οι κινητήρες του γκρουπ είναι διαμάντια (δεν αναφέρομαι στους FSI TSI κτλ αλλά σε όλους τους προηγούμενους τους)

Λαμαρίνες και παθητική ασφάλεια επίσης είναι μακράν μπροστά.

ΑΛΛΑ πάσχουν από μικροηλεκτρονικά προβληματάκια όχι ιδιαίτερης ουσίας αλλά για να τα φτιάξεις τα σκας κανονικά!!!

Τα τούρμπο τους τουλάχιστον ο 1.8TQ αν δεν τα πειράξεις και τα συντηρείς σωστά δουλεύουν για πολλλλα km.

Τριξίματα: εκεί είναι λίγο φλου τα πράγματα, το πασσατ μετά από 250.000 δεν έχει τρίξει ούτε μια στιγμή το audi τρίζει ,λίγο μπροστά κυρίως ,το polo τρίζει από το πρώτο μήνα πάλι παντού, το λεόν τρίζει και αυτό (μόνο πίσω βέβαια) αλλά αυτό έχει φάει γερή στούκα οπότε δικαιολογείται. Οπότε είναι να μην σου τύχει στο στραβοβαλμένο!!

Προσωπικά μετά από όλα αυτά τα χρόνια συμβίωσης με τα VAG έχουμε απογοητευτεί από την αξιοπιστία τους στα ηλεκτρονικά τους και στις ανούσιες μικροβλάβες (πανάκριβες παρόλα αυτά) και τέλος από την αδιαφορία τους για προβλήματα που βγαίνουν μετά τα 2 χρόνια που λήγει η εγγύηση αλλά είμαστε ερωτευμένοι με τους κινητήρες τους. Κανένα δεν έχει κάψει ούτε σταγόνα λάδι ποτέ και οι κινητήρες δουλεύουν ρολόι (αλλά μόνο αυτοί δυστυχώς) ακόμα και σήμερα.

Βασικά χρόνια τώρα πάσχουν οι γερμανοί από quality control σε σχέση με τους ιάπωνες (που επίσης βγάζουν διαμάντια κινητήρες)

Τώρα όσο για τους νέους TSI FSI TFSI κτλ τα πρώτα χρόνια ναι είχαν πολλές παιδικές ασθένειες(τσιμούχες καμένα λάδια κτλ κτλ).Πριν κάνα χρόνο μίλαγα με διευθυντή εξουσιοδοτημένου συνεργείου VAG και μου έλεγε ότι χρειάζονταν 1-2 χρόνια για να λύσουν αυτές τις παιδικές ασθένειες. Αλλά πιστεύω ότι τώρα πια τις έχουν εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό.

Οι κινητήρες TSI kai με χαμηλή απόδοση (125hp 1.4 kai 1601.8) δουλέυουν σε πολύ χαμηλή πίεση οπότε δεν πιστεύω ότι θα έχουν προβλήματα στο μέλλον λόγο τουρμπίνας. Για τους τσιταρισμενους (170 GT και 240 η 265 Cupra kai S3) δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Προσωπικά ο λόγος για να ΜΗΝ αγοράσω VAG δεν θα ήταν η αξιοπιστία του κινητήρα αλλά η αξιοπιστία ΟΛΩΝ των υπολοίπων που συνθέτουν τον κινητήρα (εγκέφαλοι αντλίες δυναμό κτλ κτλ).

Από την άλλη τα ιαπωνικά (μιλάω μόνο για τα Toyota) είναι όντως πολύ αξιόπιστα (γι αυτό άλλωστε έχουν και μεγάλη εγγύηση) εκτός από αυτά που άρχισαν να κατασκευάζονται εντός ευρώπης και κυρίως το Avensis και το MR-2.

Αν θυμάστε η Toyota πριν 1-2 χρόνια απέσυρε από την παραγωγή τον κινητήρα 1.8 VVTL-i και καλά για λόγους οικολογίας και προφίλ εταιρίας και τέτοιες μπούρδες. Στην ουσία τον απέσυρε γιατί δεν ήταν αξιόπιστος και έσπαγε πολύ συχνά με αποτέλεσμα να μπαίνει μέσα η εταιρία λόγο της εγγύησης. Οπότε και οι Ιάπωνες δεν είναι θεοί. Και μην ξεχνάτε ότι στην ουσία οι Ιάπωνες 2-3 κινητήρες έχουν που είναι τσιταρισμένοι και δεν χαλάνε. Όλοι οι άλλοι δεν είναι και τίποτα το τρομερό από πλευράς τεχνολογίας.

Παρόλα αυτά σε quality control μαμάνε...

Από την άλλη τα Ιαπωνικά είναι μακράν καλύτερα σε αξιοπιστία σε ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους τομείς. Προσωπικά θεωρώ λάθος των Ιαπώνων να μην ασχολούνται με τούρμπο σε μικρούς κινητήρες γιατί το μέλλον στους χαμηλούς κυβισμούς είναι εκεί. Όσο για την "κόντρα" μεταξύ Ιαπώνων και Γερμανών για το ποιος έχει καλύτερη τεχνολογία/τεχνογνωσία πιστεύω ότι είναι τα ίδια. Απλά οι μεν την εφαρμόζουν στην ατμόσφαιρα και οι δε στην υπερτροφοδότηση πάντα μιλώντας για μικρό κυβισμό ε.

Απλά είναι θέμα managment βρε παιδιά μην τρελαίνεστε.

Το ίδιο ισχύει και για την γενικότερη αξιοπιστία των αυτοκινήτων στις μέρες μας. Άμα δεν χαλάσει δεν θα πας να το φτιάξεις άρα δεν θα έχει έσοδα η εταιρία να αναπτύξει ένα νέο μοντέλο που θα πας να αγοράσεις μετά από λίγα χρόνια. Οι εποχές που για να αλλάξει κάποιος ένα αμάξι (άρα να πάρει καινούριο και να κινηθεί το χρήμα) έπρεπε να περάσουν 15+ χρόνια πέρασαν deal with it!!

Πια όλα θα βγάζουν βλαβούλες όλα θα ζητάνε λεφτά μετά από 7-8 χρόνια κτλ κτλ. Απλά γιατί μόνο έτσι κερδίζει η εταιρία. Σκεφτείται τι κέρδος έχει η εταιρία από τα ανταλλακτικά και τι από τις νέες πωλήσεις.

Αυτόν το καιρό ψάχνουμε για να πουλήσουμε το Πασσατ και να πάρουμε ένα μικρό SUV. Από τη μια θέλουμε ιαπωνικό για να μην πληρώνουμε από την άλλη υπάρχει και ένα Tiguan με 1.4 λτ κινητήρα (με τα γνωστά πλεονεκτήματα) πολύ πιο γρήγορο από τα αντίστοιχα ατμοσφαιρικά ιαπωνικά με μικρότερη κατανάλωση και φυσικά πολύ πιο όμορφο πολύ πιο σκληροτράχιλο κτλ κτλ. Άλλα το δίλημμα είναι μεγάλο και ισχυρό. Από τη μια 6 χρονια εγγύηση και πολλά λεφτά σε τέλη και τέτοια από την άλλη μικρά τέλη 4 χρόνια εγγύηση με εχτρα (430Ε) αλλά πάλι VAG με τα γνωστά ηλίθια μικροπροβλήματα του!!

Άντε να διαλέξεις!!!

Γι αυτό σας λέω η συζήτησε δεν καταλύγει πουθενά και δεν υπάρχει λόγος να κοντραριζόμαστε μεταξύ μας για το πιο είναι καλύτερο!!

Πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και εγώ θα συμφωνήσω με το φίλο παραπάνω..

Με τη μόνη διαφορά ότι πολλά 1400αρια (όχι fsi) καιγαν πολύ λάδι από την αρχή .

Εγώ προσωπικά έχω εμπειρία από 2 golf 4 .

Το ένα ήταν 1600 και είχε βγάλει 500 βλάβες στα ηλεκτρικά .

Το άλλο είναι 1.8τ και οι βλάβες είναι σαφώς λιγότερες ,αν και τα ηλεκτρικά είναι ακόμα ψιλοελλατωματικά.

Επίσης έχουμε 2 γιαπωνεζικα στην οικογένεια..

Ένα καινουριο daihatsu sirion , με 0 βλαβες και

ενα καινουριο grand vitara με 1 βλάβη ,η οποία ήταν με το που το πήραμε ,όπου μια ασφάλεια δεν έκανε καλή επαφή και είχε πρόβλημα το esp για αυτο το λόγο..

Όσον αφορά την αξιοπιστία δε θέλω να ακούω τίποτα.Οι γιαπωνεζοι είναι πολύ καλύτεροι.

Φυσικά μπορει να σου τυχει καλό Vw ή κακό γιαπωνέζικο αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες!

Βέβαια το 1.8τ δε το αλλάζω και ας το πληρώνω κάθε τόσο..:)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγω ειχα 2 vw αυτα τα χρονια και εχω τις χειριτερς εντυπωσεις. Μακραν τα Ιαπωνικα ειναι τα καλυτερα και ποιο τα αξιοπιστα.

Δημοσ.

Εγω παντως αναμεσα στο VW Golf TSi και στο Peugeot 207 GT διαλεξα το δευτερο. Πιο πολλα αλογα, πιο πολλα extra, κινητηρα BMW...Και το κυριοτερο 24.8 κιλα ροπη απο τις 1400 στροφες!!!!Το αυτοκινητο σκοτωνει :-)

Δημοσ.
Μακραν τα Ιαπωνικα ειναι τα καλυτερα και ποιο τα αξιοπιστα.

Τώρα, ξέρω οτι με αυτό που θα πω θα ξεκινήσουν τσακωμοί για το ποιός είναι καλύτερος και τέτοια, αλλά anyway.

Πριν 1 χρόνο, στην σχολή κάναμε ένα εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου σε μηχανολογικά εξαρτήματα. Εκεί, ο καθηγητής μας είπε οτι η καλύτερη εταιρία από πλευράς αξιοπιστίας και ποιοτικού ελέγχου είναι η Toyota, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις των αυτοκινήτων της. Ο ποιοτικός έλεγχος δεν έχει να κάνει με αυτό. Και το βρίσκω και λογικό αυτό και συμφωνώ.

Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν λέω ποιά αυτοκίνητα είναι καλύτερα, ποιά έχουν καλύτερες επιδόσεις και άλλα παρόμοια. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον ποιοτικό έλεγχο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...