gdp77 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Φίλος είχε έναν Q6600 GO stepping πάνω σε μια Asus P5WDG2-WS + 4GB mushkin (δε θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο). Κλασικά είχε γίνει χαλαρό o/c και χωρίς πολλά πολλά πιάναμε 3.2 GHz, όπου και ήμασταν rock stable. Η κατάσταση άλλαξε όταν θέλησε να πάει σε 2x8800 GTX σε διάταξη SLI, οπότε και αποφασίστηκε η αγορά Asus Striker Extreme. Οι υπάρχουσες μνήμες στα 4 GB δεν παίζανε με την καμία, οπότε αγοράστηκαν οι Corsair Ram 2GB Kit DDR2 800 4-4-4-12 (x2=4 GB) , κυρίως επειδή αναφέρονται στο QVL (qualified vendor list της ASUS). To μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ναι μεν όλα παίζουν μια χαρά στα default αλλά o/c δεν μπορεί να γίνει με την καμία. Συγκεκριμένα όταν βάζω FSB @ 1333 (=1333/4=333) , unlinked μνήμες @ 800, το σύστημα κάνει boot και κολλά στο αρχικό logo της Striker (και επανέρχεται μόνο με clear CMOS). Σκέφτηκα μήπως έφταιγε το "unlinked" και έπαιξα τις μνήμες "linked", αλλά πάλι τα ίδια. Σίγουρα κάτι άλλο παίζει. Σε ρεύματα δεν έχω κάνει καμία αλλαγή διότι και στην παλιά μητρική δεν είχαμε πειράξει ρεύμα. Προφανώς κάποια ή κάποιες ρυθμίσεις μου διαφεύγουν, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το να μην ανεβαίνει καθόλου το cpu με τη striker. Μήπως μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας; Υ.Γ. Παρακαλώ πολύ να απαντήσουν μόνο όσοι γνωρίζουν συγκεκριμένα για τη striker, γενικές συμβουλές ο/c δε χρειάζομαι. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 έχει τρύπες στο fsb η striker δοκιμάστε με unlinked αλλά να τις τρέχετε 1:1 τις μνήμες και βάλτε 1002 Bios τσιμπάτε τα ρεύματα στο SB και μήν δώσετε πάνω απο 1,6Volt στο NB γιατί δεν θα μπουτάρει καθόλου αν μπορείτε αλλάξτε και την ψύχτρα της στο NB γιατί μετά από κάποια θερμοκρασία αρχίζει και κολλάει αν δεν μπορείτε να έχετε κάτι να την φυσάει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Όταν λες πως έχει τρύπες, εννοείς πως μπορεί π.χ. να πιάσει 340 FSB, αλλά 333 να μην πιάνει; Τα ρεύματα τα έχω όλα auto. Θα δοκιμάσω να πειραματιστώ με τις τάσεις και να παίξω unlinked τις μνήμες 1:1, δηλαδή για 333 FSB, θα δώσω 667 μνήμες. Κοίτα να δεις που πήραμε o/c μητρική και θα καταλήξουμε να παίζουμε πιο χαμηλά σε σχέση με την P5WDG2-WS. (Αν καταφέρουμε να κάνουμε καθόλου o/c ...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 ναι οι τρύπες αυτό είναι μπορεί να παίζει στα 400Mhz αλλά στα 390 εως 399 να μην ανοίγει καν για τις μνήμες όταν δίνεις παράδειγμα 1600Mhz fsb οι μνήμες σου να είναι στα 400 πολύ χαμηλά αλλά για να βρεις που θα πάει η μητρική έτσι θα το κάνεις μετά για να ανεβάσεις τις μνήμες θα κάνεις τον σταυρό σου κάθε φορά που θα πατάς F10 αλλάξτε και το Bios το 1002 ήταν το πιο σταθερό για overclocking και βάλτε τις μνήμες στα άσπρα σλότ αν παίζετε με 1T CR αν παίζετε με 2Τ CR τότε στα μπλε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2007 Τέτοια δύστροπη μητρική είχα να αντιμετωπίσω από τον καιρό της DFI Ultra-D. Τουλάχιστον εκεί ρε παιδάκι μου έφτανες με απλό τρόπο μέχρι ένα acceptable o/c και μετά "'έφτυνες αίμα" με τις ρυθμίσεις για να ανεβάσεις παραπάνω. Αυτή η striker ό,τι θέλει κάνει... Τι να πω. Τι έτοιμα profiles δοκιμάσαμε, τι με τις τάσεις παίξαμε, τι που χαλαρώσαμε τις μνήμες, τίποτα... Τελικά τον πήγαμε 2.8 με 1250 (1250/4= 313) FSB και εκεί σταμάτησα τους πειραματισμούς. Δεν αντέξαμε άλλο τις προσπάθειες. Άσε που τις περισσότερες φορές μουλάρωνε και έπρεπε να κάνουμε clear cmos βγάζοντας την μπαταρία (γιατί στο switch δεν είχαμε πρόσβαση). Το τραγικό είναι ότι με μητρική των 260 ? είμαστε 400ΜΗz κάτω σε σχέση με την P5 WS... Απογοήτευση σκέτη... βάλτε τις μνήμες στα άσπρα σλότ αν παίζετε με 1T CR αν παίζετε με 2Τ CR τότε στα μπλε Παίζουμε με 4x1GB και ίσως γι' αυτό έχει μουλαρώσει. Δεν δοκιμάσαμε καν με 2x1GB γιατί για τη δουλειά που το θέλουμε το μηχάνημα, τα 2GB είναι "no go". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2007 γ@μησέ τα είναι η striker την είχα και εγώ και σε ένα μήνα την έκαψα και μετ από το rma την πούλησα 120 ευρώ απο 275 που την είχα πάρει καλύτερα να παίρνατε την evga θέλει πολύ υπομονή για να φτάσεις τα 400Mhz δοκιμάστε άλλη μία να κάνετε boot με την μία στα 400Mhz με μνήμες 1100 2,2v 4-4-4-4 σε εμένα εκεί δεν είχε τρύπα και έπαιζε οκ τουλάχιστον να φτάσετε τα 3600 απλά να είσαι σίγουρος για τα ρεύματα που θα δώσετε στον cpu πριν πατήσεις το F10 και δώσε μεγάλη βάση στην ψύξη του Northbridge αν δεν ψύχεται η μητρική χέζετε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.