Προς το περιεχόμενο

Μνημες Server

indoli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα

Μια ερωτηση...

Οι μνημες που μπαινουν στους server τί διαφορα εχουν απο τις αλλες; Εχουν πεσει στα χερια μου μνημες απο server DDR2 που ειναι απο 521 ΜΒ η καθεμια. Εχουν και καποια μεταλλικα προστατευτικα πανω τους (μαλλον για καλυτερη ψυξη). Μου ειπαν ακομα οτι ειναι διπλες...Τωρα τι σημαινει αυτο δεν πολυκαταλαβα. Μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε κανονικο PC;Θα εχουν διαφορα στη αποδοση;

• Super Moderators
Δημοσ.

ti diafora exoun? oi mnhmes gia servers einai registered (h buffered) kai me ECC (h kai xwris)

to 8ema pantws einai oti den paizoun se desktop motherboards...xreiazontai server motherboards ta opoia asfalws einai pio akriva...

521mb h ka8emia to vriskw ligo api8ano...512mb nai :P

Δημοσ.

επειδή "servers" στήνουν πολλοί, και οπως τα ράσα δεν κανουν τον παπά, και ο τύπος της μνήμης δεν κάνει τον σέρβερ,

καλύτερα σιγουρέψου αν είναι ECC memory ή απλές.

εδώ http://articles.techrepublic.com.com/5100-6349_11-5625868.html

γράφουν οτι αν στην πλευρά με τα τσιπάκια, έχει ζυγό αριθμό τσιπς, ειναι απλή μνήμη.

με μονό αριθμό θα ειναι ecc

DDR2 non-ECC

5625868_DDR2_nonECC_K.gif

DDR2 Registered ECC

5625868_DDR2_ECC_L.gif

αν ειναι να τις πουλήσεις, πχ. τα απλά crucial 512, έχουν 15 δολλάρια, ενω τα ECC, 40 $.

όσο για το αν θα δουλεύουν στη non-ecc μητρική σου, εξαρτάται απο τη μητρική. Μερικές τις δέχονται (λειτουργουν σαν απλες βέβαια),

θα το καταλάβεις αν δεχτεί να μπουτάρει το σύστημα.

αλλα δεν μπορεις να τις ανακατέψεις με απλές (σε μερικα slot να βαλεις ecc, και σε αλλα ecc).

*αυτο με το "διπλές", ίσως εννούσαν οτι έχουν τσιπάκια και στις δύο πλευρές της πλακέτας. έτσι ειναι;

Δημοσ.

Ναι, εχουν και απο τις 2 πλευρες τσιπακια. Θελετε να βγαλω καμια photo και να την ανεβασω εδω να τις δειτε;

Επισης, εχω την εντυπωση οτι ειναι αρκετα ακριβες (πανω απο 300 ευρω). Τωρα αν δεν καταφερω να τις πουλησω γιατι δεν ειναι διαδεδομενες ειναι αλλο θεμα. Ας βρουμε πρωτα ποσο κανουν και μετα βλεπουμε αν αξιζει να ασχοληθουμε

• Super Moderators
Δημοσ.
Επισης, εχω την εντυπωση οτι ειναι αρκετα ακριβες (πανω απο 300 ευρω).

oute me xeirovomvides...des apla tis times pou eipe o random kai tis times pou exei o skroutz...apla kamia sxesh...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...