Προς το περιεχόμενο

The Hobbit (2012)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

"σεναριακά"?

overall, η εντυπωση που σου αφήνει στο τέλος. Μοναδική εξαίρεση, τα flashbacks, αν και αυτα δεν συγκρίνονται με την εισαγωγή του 1ου
Δημοσ.

Απλως το LotR ειχε να περιγράψει κατι πολυ πιο μεγάλο απο το ΧΟμπιτ ενώ επρεπε να χωρέσουν και 3 βιβλια σε 11 ωρες (με τα extended) ενω στο Χομπιτ προσπαθουν να χωρέσουν ενα βιβλιαρακι σε 8 ωρες, μεγάλη διαφορα.

ΓΙα μενα το ΧΟμπιτ ειναι πιο προσεγμένο γιατι υπήρχε η εμπειρια απο τις προηγουμενες ταινιες και υπήρχε χρόνος να δωθεί μεγάλη βαση στις λεπτομέριες όμως δεν σου αφηνει το αισθημα που αφηνε το lotR κυριως λόγω της ιστορίας που διηγείται.

Δημοσ.

Δεν μου άφησε την εντύπωση για την μαχητικότητα των νάνων και το πόσο καλοί πολεμιστές ήταν η ταινία όσο το lotr,στην μάχη τους παρουσιάζει σαν μετριότητα.

5 Ξωτικά με άλογα ξεπαστρέυουν με συνοπτικές διαδικασίες μια αγέλη Ορκ ενώ 10 νάνοι κι ένας μάγος τρέχουν να σωθούν.Επίσης όλοι οι νάνοι ενωμένοι σχεδόν τρώνε πούλο όταν πάνε να ανακαταλάβουν το Έρεγκον απο τα Ορκς.

Κατά τ' άλλα πέρασε ευχάριστα η ώρα αλλά μέχρι εκεί,τπτ το ιδιαίτερο,τις σκηνές στην σπηλιά των Γκόμπλινς τις ξέσκισαν στο cgi και έχασαν σε δυναμική.

Ελπίζω να μην κόβουν σκηνές με Ξωτικά όπως στο lotr λόγω κόστους(δεν έχω διαβάσει το Χόμπιτ)

Δημοσ.

Μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο ότι το LoTR το είδες (για πρώτη φορά) πιο μικρός, πάνε και 11 χρόνια ;)

Εμένα με χαλάει το ότι είναι μακράν πιο εμφανή τα ψηφιακά εφέ.

• Super Moderators
Δημοσ.

overall, η εντυπωση που σου αφήνει στο τέλος. Μοναδική εξαίρεση, τα flashbacks, αν και αυτα δεν συγκρίνονται με την εισαγωγή του 1ου

μιλάμε όμως για το πιο βαρετό μέρος του Hobbit, που ως βιβλίο είναι κατώτερο από το Lotr, για αυτό είπα ότι ήταν λογικό...

5 Ξωτικά με άλογα ξεπαστρέυουν με συνοπτικές διαδικασίες μια αγέλη Ορκ ενώ 10 νάνοι κι ένας μάγος τρέχουν να σωθούν.Επίσης όλοι οι νάνοι ενωμένοι σχεδόν τρώνε πούλο όταν πάνε να ανακαταλάβουν το Έρεγκον απο τα Ορκς.

καλά δεν ήταν και 5 ούτε ήταν απλά ξωτικα, ήταν Noldor, ο ορισμός του overpower στο Tolkien universe...

Πότε πήγαν οι νάνοι ενωμένοι για να ανακαταλάβουν το Erebor? στο flashback ήταν η μάχη μπροστά από τις πύλες της Moria και δεν ήταν όλοι οι νάνοι :P

• Like 4
Δημοσ.

Σύμφωνα πάντα με το βιβλίο το 2ο και  3ο μέρος ελπίζω πως θα είναι πιο εντυπωσιακά το 1o μου άρεσε εξίσου με το LOTR υπάρχει μία ''αύρα'' που τα ενώνει   μεταξύ τους (νομίζω πως είμαστε τυχεροί που έπεσε στα χέρια του Jackson γενικά όλος ο κόσμος του Tόλκιν) τα βιβλία τα διάβασα το 1998 και είμουν απο αυτούς που πίστευαν πως είναι σχεδόν αδύνατον να μεταφερθεί ο κόσμος του Τόλκιν στην μεγάλη οθόνη, κι όμως ο Jackson πιστεύω πως έπεσε αρκετά κοντά στην όλη φιλοσοφία του Τόλκιν (άσχετα αν έχω κάποιες ενστάσεις)

τουλάχιστον δεν το σκότωσε όπως έγινε σε πολλά απο τα βιβλία που έχουν μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη.

Δημοσ.

μιλάμε όμως για το πιο βαρετό μέρος του Hobbit, που ως βιβλίο είναι κατώτερο από το Lotr, για αυτό είπα ότι ήταν λογικό...

καλά δεν ήταν και 5 ούτε ήταν απλά ξωτικα, ήταν Noldor, ο ορισμός του overpower στο Tolkien universe...

Πότε πήγαν οι νάνοι ενωμένοι για να ανακαταλάβουν το Erebor? στο flashback ήταν η μάχη μπροστά από τις πύλες της Moria και δεν ήταν όλοι οι νάνοι :P

Ma bad για το Ερεμπορ.Ξέρω τι εστί Νολντορ,έχω διαβάσει το Σιλμαρίλιον,βέβαια έχουν περάσει κάτι χρόνια και δεν θυμάμαι και πολλά,ειδικά ονόματα.

Δημοσ.

Δεν μου άφησε την εντύπωση για την μαχητικότητα των νάνων και το πόσο καλοί πολεμιστές ήταν η ταινία όσο το lotr,στην μάχη τους παρουσιάζει σαν μετριότητα.

Εμενα στην ταινια (Hobbit) μου φανηκαν αρκετα πιο μαχητικοι απ'οτι στο βιβλιο παντως. Στο βιβλιο μου εδιναν την αισθηση 13 δυσκινητων  χοντρομπαλαδων, που μετα βιας τα εβγαζαν περα.

Δημοσ.

Εμενα στην ταινια (Hobbit) μου φανηκαν αρκετα πιο μαχητικοι απ'οτι στο βιβλιο παντως. Στο βιβλιο μου εδιναν την αισθηση 13 δυσκινητων  χοντρομπαλαδων, που μετα βιας τα εβγαζαν περα.

ακριβως. στο βιβλιο οι νανοι εδειχναν να ειναι κλαψιαρηδες μπουληδες που περιμενανε τον Gandalf να τους σωσει καθε φορα.

Βεβαια αυτο ηταν λογικο, αφου το Hobbit ειναι καθαρα παιδικο μυθιστορημα, τελειως διαφορετικο απο το υφος,στυλ και μεγεθος του LOTR.

Αυτο που εκανε ο PJ ειναι να παρει το παραμυθι του Τολκιν και να το προσαρμοσει στο πιο mature κινηματογραφικο συμπαν που ειχε ηδη δημιουργησει με τις ταινιες του.

Και εκανε καλη δουλεια με τους Νανους. Τους εκανε πιο σκληροτραχηλους, πιο ανθρωπινους, ατρομητοι πολεμιστες αλλα και πλακατζηδες γλεντζεδες, ο καθε νανος εχει την

δικη του ξεχωριστη προσωπικοτητα, τους εδωσε sex appeal, πολυ σημαντικο αυτο, τους εδωσε humor χωρις να τους μετατρεπει σε comic relief,γενικα τους εκανε οικειους και αρεστοςυ,

και τελος εδωσε στο quest τους ενα ευγενες κινητρο, να ξαναπαρουν πισω το χαμενη οικια τους.

Στο βιβλιο η περιπετεια τους εμοιαζε πιο πολυ ως ενα treasure hunt.

Και ισως γιαυτο τον λογο δεν αρεσε η ταινια σε πολλους φανς, διοτι απεχει αρκετα, ως προς το καλυτερο Imho, απο το μυθιστορηματικο,πιο παιδικο Hobbit.

Αν αυτοι οι φανς θελουν να δουν μια πιο πειστικη κινηματογραφη προσαρμογη του Hobbit, ας πανε να δουν το cartoon του 70..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...