Προς το περιεχόμενο

The Hobbit (2012)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ βρισκόμουν στη μέση και για 2 λεπτά πήγα πίσω, ήταν άδεια η αίθουσα. Πίσω ήταν καλύτερα, απλά βαριόμουνα να σηκώσω την παρέα.

Δημοσ.

Είδα και εγώ το Hobbit στην 3D 48fps έκδοση του.

Η αίσθηση που σου αφήνουν τα 24 παραπάνω καρέ ανά δευτερόλεπτο (ανά μάτι, καθώς είναι 3D), ήταν η αναμενόμενη. Νομίζεις ότι όλα κινούνται πιο γρήγορα, σαν να έχεις πατήσει το fast forward. Θαρρώ ότι συνήθησα σε αυτή την κατάσταση από ένα σημείο και μένα, αλλά σε σκηνές δράσης όπου συνέβαιναν πολλά στην οθόνη υπήρχε πάλι το ίδιο φαινόμενο. Έχω μια υπόνοια ότι αν είχα κάτσει πίσω πίσω θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά θα δούμε αν έπεσα μέσα σε κάνα χρόνο που θα πούμε το δεύτερο μέρος.

Τo Hobbit μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και με έκανε να ανυπομονώ το επόμενο.

Το γεγονός και μόνο ότι 9 χρόνια μετά από το RotK, ξαναείδα στη μεγάλη οθόνη το Shire, το Rivendell, τον Gandalf, τον Φρόντο (έστω και για λίγο), το Gollum και το δαχτυλίδι κ.τ.λ. με έκαναν να μη θέλω κάτι άλλο. Η αρχή της ταινίας με την εισαγωγή στο που βρισκόμαστε, τι πρέπει να κάνουμε και μέχρι να αρχίσει η δράση είναι λίγο, όχι κουραστική, απλά ανυπομονείς να μπει στο ψητό. Δεν με κούρασε παρά την μεγάλη διάρκεια της και δεν κοίταγα το ρολόι μου μέχρι να αρχίσει η περιπέτεια. Μπορεί να φταίει επίσης το γεγονός ότι δεν είμαι φαν των νάνων οπότε για μένα το καλό άρχισε στο Rivendell. Σαν να ξαναζείς τον Άρχοντα τον Δαχτυλιδιών. Gandalf, Elrond, Saruman και Galadriel(big fan!) όλοι μαζί και στο παρασκήνιο η "συντροφιά" να το σκάει. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όσουν την είδαν.

Μου θύμισε στη δομή της ιστορίας το FotR, καθώς στην αρχή μαζεύονται μια ομάδα για να πάνε σε μια αναζήτηση, μια περιπέτεια. Περνάνε απαραίτητα από το Rivendell και μετά απλά χαμός. Επιθέσεις από Orc, από τα άλλα πλάσματα που συνάντησαν όταν πέσανε στις υπόγειες σπηλιές και φυσικά το Gollum. Η γνωστή ιστορία που ο Bilbo αποκτά τυχαία το δακτυλίδι και το παιχνίδι γρίφων, επιτέλους ξετυλίγετε μπροστά μου. Θα έλεγα ότι ήταν η καλύτερη σκηνή όλης της ταινίας. Ο Andy Serkis κατακληκτικός, για άλλη μια φορά, καθώς και ο ηθοποιός που παίζει τον Bilbo. Ωραίο επίσης και το τέλος με τον δράκο που ξυπνάει.

Τα τοπία, όπως ήταν αναμενόμενο, καταπληκτικά και γενικά όλη η δουλειά που είχε γίνει σε κουστούμια κ.τ.λ..

Δημοσ.

Νομίζεις ότι όλα κινούνται πιο γρήγορα, σαν να έχεις πατήσει το fast forward.

Εμένα δεν μου φάνηκε αυτό με εξαίρεση ελάχιστα σημεία στην αρχή. Αυτο που παρατήρησα στην 48fps προβολή είναι οτι στις γρήγορες κινήσεις δεν υπήρχε θολούρα, κάτι που μ'αρεσε.

• Like 1
Δημοσ.

γτ το misty mountains + το επικό Theme που προκύπτει από αυτό είναι πρακτικά η μόνη νέα ουσιαστική συνεισφορά του Shore, το υπόλοιπο soundtrack κατά 70% είναι από τον Άρχοντα ή μικρές παραλλαγές του...

Δημοσ.

Χθες το είδα 2η φορά, αυτή τη φορά σε 2D. Αναθεωρώ πλήρως την αρνητική κριτική μου για το 3D, σε 2D ήταν χάλια, σαν ξεθωριασμένο. Χαλάστε 5€ παραπάνω και πηγαίντε σε 3D 48FPS.

Παρατήρησα επίσης κάποια σημεία που είχαν περάσει απαρατήρητα σε σχέση με Ράνταγκαστ-Άνγκμαρ-LOTR. Σαν να προσπαθούν να εξηγήσουν το πως έφτασαν τα πράγματα στη κατάσταση που ήταν στο LOTR 1. Συνδέουν τις κουκίδες, το πως κινούνται τα πιόνια στο χάρτη. Δεδομένου ότι τα διακιώματα του Silmarilion δεν έχουν αγοραστεί, είναι δυνατόν να γίνουν επιπλέον ταινίες που θα παρεμβάλλονται μεταξύ Hobbit-LOTR?

• Super Moderators
Δημοσ.

είναι δυνατόν να γίνουν επιπλέον ταινίες που θα παρεμβάλλονται μεταξύ Hobbit-LOTR?

nope...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...