Προς το περιεχόμενο

The Hobbit (2012)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγώ πήγα μόνο και μόνο για το τεχνολογικό τμήμα της ταινίας (3d) και σε αυτό έδωσα έμφαση. Δεν είχε όμως κάποιο άλλο βαθύτερο νόημα η ταινία.

δλδ κάποιο άλλο βαθύτερο νόημα πλην του τεχνολογικού?

ωραία και διασκεδαστικά τα λέτε μερικοί εδώ

• Like 1
  • Απαντ. 743
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την ειδα το Σαββατο σε 3D 48 FPS,πρωτη φορα βλεπω τετοια ποιοτητα εικονας σε κινηματογραφο.ΗD στο πανι σε συνδυασμο με την γενικοτερη εμπειρια θεασης στην αιθουσα ηταν πρωτογνωρο.

Την ταινια θα  την προτιμουσα να ηταν περισοτερο dark και λιγοτερο kid friendly,ειμαι σιγουρος πως αυτο θα το δουμε στο επομενο μερος οπως επισης και επικες μαχες με μεγαλο αριθμο μαχητων θελω να δω elf,humans τα παντα ολα.Αν κρινω απο την προηγουμενη τριλογια  τα επομενα θα ειναι καλυτερα απο αυτο.

Παρολα αυτα μιλαμε για μια κορυφαια στο ειδος της ταινια  τοσο στην αξεπεραστη θεματολογια της οποιας ειμαι fan,οσο και στο τεχνικο -τεχνολογικο κομματι.

• Like 2
Δημοσ.

Βαθύτερα νόημα δε ξέρω αν είχε, πάντως, ίσως επειδή είναι οι μέρες τέτοιες, παρακολουθώντας την ένιωθα λες και ζούσα ο ίδιος την άνοδο του Ναζισμού και του Χίτλερ στην Ευρώπη, με τις μεγάλες δυνάμεις να τον αγνοούν επιδεικτικά. Αυτό μου αρκεί για να μην τη δω απλά ως μια παιδική ταινία με λαγουδάκια που σέρνουν έλκηθρα, μάγους και τρολς.

• Super Moderators
Δημοσ.

καλά αυτός ο παραλληλισμός κάνει μπαμ...

ας μην ξεχνάμε ότι ο Tolkien είχε περάσει 2 παγκοσμίους εκ των οποίων είχε πολεμίσει στον 1ο και ο μεγάλος γιος του στον 2ο...

Δημοσ.

The Hobbit: An Unexpected Journey

Έντεκα χρόνια μετά την πρώτη του μεταφορά του κόσμου του Tolkien στην μεγάλη οθόνη ο Peter Jackson επιστρέφει με μία ακόμη ταινία βασισμένη σε δουλειά του Άγγλου συγγραφέα. Αυτή τη φορά πρόκειται για το Hobbit, ένα βιβλίο (και το τονίζω ένα βιβλίο) το οποίο ο Tolkien έγραψε πριν τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Ο Jackson με την τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» είχε βρει τον τρόπο ως προς το να μυήσει τον θεατή στον φανταστικό κόσμο του Tolkien και ταυτόχρονα να αφήσει γοητευμένο. Αυτό το πετυχαίνει κατά τη γνώμη μου και με την τελευταία του υπερπαραγωγή το «The Hobbit: An Unexpected Journey». Ωστόσο του λείπει κάτι που είχε ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και τον έκανε ξεχωριστό. Ίσως αυτό το κάτι να είναι η σοβαρότητα που δεν χαρακτηρίζει την ταινία σε βαθμό ανάλογο του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών». Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια ταινία που σχετίζεται μεν με τον «Άρχοντα» αλλά δεν παύει να είναι μια “stand-alone” προς το παρόν ταινία έως ότου βγουν και τα επόμενα μέρη της. Άρα κακώς αξιολογείται από πολλούς με κριτήριο το κατά πόσο φτάνει τον «Άρχοντα»

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που αμφιβάλει για την πρωτοτυπία και την καινοτομία που χαρακτηρίζει το τεχνικό κομμάτι της ταινίας. Τα εφέ ηχητικά και οπτικά είναι ανώτατου επιπέδου και είναι ξεκάθαρο πως ο Jackson και η παρέα του δούλεψαν πολύ πάνω σ’ αυτούς τους τομείς. Όσον αφορά το καινούριο format του 48fps 3D χρειάζεται κανείς κάνα εικοσάλεπτο για να μπει στο κλίμα. Ωστόσο όταν μπει, μπαίνει για τα καλά και η ταινία γίνεται πιο καθαρή και απ’ την πραγματικότητα. Αξίζουν συνεπώς συγχαρητήρια για την καινοτομία αυτή που εισάγει στον κινηματογράφο η ταινία και είμαι σίγουρος πως η τεχνολογία αυτή θα τιμηθεί δεόντως στο μέλλον.

Μπαίνοντας στο κομμάτι του acting οφείλει κανείς να συγχαρεί τον Martin Freeman που κάνει πολύ καλή δουλειά ως πρωταγωνιστής με δεδομένο ότι δεν ήταν μέλος του cast του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» και είναι η πρώτη του φορά στην Middle Earth. Οι νάνοι ήταν καλοί για νάνοι αν και εμένα δεν μου άρεσε η κωμικότητα που προσέδιναν στην ταινία. Ο τεράστιος Ian McKellen υποδύεται τον Gandalf με υπέροχο τρόπο, όπως άλλωστε μας είχε συνηθίσει και στον «Άρχοντα». Η σαγηνευτική φωνή του δίνει στον Gandalf αυτό που ποτέ δεν είχε στο βιβλίο. Ο Richard Armitage που υποδύεται τον Thorin, τον σοβαρό αρχηγό νάνο μπήκε στο νόημα του χαρακτήρα του και έδειξε ότι το ‘χει.

Ένα από τα αρνητικά της ταινίας είναι ότι την τραβάνε πολύ και σχεδόν την ξεχείλωσαν. Ήθελαν ωστόσο να την κάνουν τριλογία και από την πρώτη ταινία κιόλας φαίνεται ότι δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα. Το σενάριο δεν ήταν τρίωρο ενώ η ταινία ήταν. Δεν το γέμισαν καλά και είχε αρκετές σκηνές που δεν συμμετείχαν στην πλοκή αλλά έπαιζαν τον ρόλο του τερματοφύλακα που δένει τα κορδόνια του για δυο λεπτά πριν εκτελέσει το άουτ. Αν δεν ήταν τα εφέ και το 3D αυτές οι σκηνές θα με χαλούσαν πολύ περισσότερο. Όσον αφορά το story δεν  μπορώ παρά να υποκλιθώ ακόμα μια φορά στην μεγαλειώδη φαντασία του Tolkien.

Το Hobbit σαν βιβλίο ήταν σαφώς πιο φιλικό προς τα παιδιά σε σχέση με τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και αυτό φαίνεται και στην ταινία με τους νάνους και τα αστεία τους. Θα μπορούσε λοιπόν η ταινία να γίνει λίγο πιο σκοτεινή. Βασισμένη μεν στο βιβλίο αλλά πιο dark. Ελπίζω σε κάτι τέτοιο στην δεύτερη ταινία με την είσοδο του Necromancer.

Κλείνοντας η ταινία γενικά αφήνει ένα συναίσθημα εντυπωσιασμού και ταυτόχρονα καταφέρνει να σε βάλει για τα καλά στην υπόθεση με αποτέλεσμα να αναμένεις με αρκετή αγωνία την συνέχεια. Ίσως να μην ανταποκρίνεται εκατό τοις εκατό στις προσδοκίες του κοινού αλλά αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι θέτουν σαν κριτήριο επιτυχίας τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» μια τριλογία που είχε θέσει τον πήχη στον ουρανό.

8/10  

Reviewer: NoisePollution

Δημοσ.

Την είδα χθες σε 3d 48fps. Είχαν δίκιο όσοι έλεγαν ότι χάνει τη "κινηματογραφικότητά" της, ειδικά οι φωτεινές σκηνές ήταν λες και έβλεπα την εγγλέζικη σειρά με τον Πουαρό. Καλό το 3d.

Η ταινία ήταν καλύτερη απότι την περίμενα. Δεν ήταν βαρετή, η μεγάλη διάρκειά της δεν κουράζει, οι χαρακτήρες καλοί αν και γερασμένοι (Γκάνταλφ-Σαρουμαν-Ελρόντ, μόνο η θεά έμοιαζε με κοριτσόπουλο). Είχε σωστότερη απεικόνιση των νάνων καθώς στον Άρχοντα ήταν καρικατούρες και όχι πολεμικές μηχανές.

Η εισαγωγή ήταν φοβερή, πολύ επική όπως και η υπόλοιπη ταινία. Αυτή την επικούρα δεν την είχε ο Άρχοντας. Δεν είχε τα επικά flashback των μαχών, δεν είχε αξιολογήσει καθόλου τα σπαθιά και την ιστορία τους. Του πήρε 3 4 ταινίες για να καταλάβει πόσο απαραίτητα ήταν αυτά τα στοιχεία.

Μου κόλλησε η μουσική του, ήδη ψάχνω να τη βρω σε ringtone.

Όσο για την υπόθεση, επειδή έχουν περάσει καμιά 10αριά χρόνια από την τελευταία φορά που διάβασα το βιβλίο, πολλές σκηνές με ξένισαν. Είμαι σίγουρος ότι πολλές από αυτές είτε δεν υπήρχαν είτε της "τραβήξανε" πολύ. Και δυστυχώς έπεσαν "θύματα" της αφέλειας του Άρχοντα όπου παρουσίασαν το Γκόλουμ σαν άμοιρο πλασματάκι με γελοία εμφάνιση. Αυτό που έπνιγε και έτρωγε Ορκ και Τελώνεια.

Ψήνομαι να ξαναπάω, ήδη ου λείπει...

Δημοσ.

um, το Golum μονο αμοιρο δεν ηταν στο Hobbit. Ηταν απειλητικο και μαλιστα σκοτωσε και ενα goblin. Ειχε πιο σκοτεινο χαρακτηρα, απο οτι στο LOTR.

Συμφωνω με τα υπολοιπα. Οσο αφορα τον φωτισμο, λογικα ειναι θεμα χρονου μεχρι να εξοικειωθουν οι cinematographers με το HFR και προσαρμοσουν τον τροπο με τον οποιο φωτιζουν τις σκηνες με την νεα τεχνολογια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...