Προς το περιεχόμενο

The Hobbit (2012)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ περίμενα ότι το Χόμπιτ θα ήταν μια απογοήτευση ως αποτέλεσμα της απήχησης του Άρχοντα. Ευτυχώς, διαψεύτηκα! Ήταν Θεική ταινία!!! Πανέμορφο παραμύθι που σκοτείνιασε πολύ γρήγορα. Προσωπικά, πιστεύω ότι ήταν καλύτερη από την πρώτη ταινία του Άρχοντα και πιστεύω ότι οι επόμενες ταινίες δεν παίζει να φτάσουν το "2 Towers" και "Return of the King" (εκεί μιλάμε για έπος).

Βαρέθηκα στην αρχή δίνοντας μεγάλη έμφαση στην γνωριμία με τους νάνους, αλλά μετά μπήκε γρήγορα στο ζουμί. Ωραία γραφικά (πρέπει να πάω Νέα Ζηλανδία ΟΠΩΣ και ΔΗΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!). Ωραίες μικρές "αποστολές" (εννοώ ότι υπήρχαν πολλές μικρές μάχες) και έδιναν μια νέα ζωντάνια στην ταινία.

Ο Μπίλμπο και ο Θρέιν ωραίοι. Μπήκαν πιστεύω οι κατάλληλοι ηθοποιοί.

Καταλαβαίνω ότι όποιοι έχουν διαβάσει τα βιβλία θα έχουν χαλαστεί λόγων κάποιων σημαντικών και ασήμαντων ασυνεπειών του (btw, δεν έχω διαβάσει τα βιβλία), αλλά κάποιος που δεν έχει διαβάσει τα βιβλία, θα εντυπωσιαστεί. Θα καταλάβει ότι θα γίνει σημαντική σύνδεση με τον Άρχοντα και όχι αποκλειστικά και μόνο για τό τί έχει γραφτεί στο βιβλίο. Ωραία η σύνδεση με το δαχτυλίδι και την σχέση Gollum - Μπίλμπο.

Έχω κάποιες απορίες (μετά απο λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ) σχετικά με την ταινία που θα ήθελα από κάποιον που έχει διαβάσει τα βιβλία, να μου πεί:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΠΟΙΛΕΡ!!!!

1) Στο βιβλίο, ο Μπίλμπο επηρεάζεται καθόλου από το δαχτυλίδι;

2) Γιατί όταν φόρεσε το δαχτυλίδι ο Μπίλμπο, δεν αναγνώρισε ο Sauron την τοποθεσία του ώστε να ξεκινήσει το κυνήγι από τότε και γινόταν μόνο με τον Φρόντο σχετικά με το κυνήγι των Nasguil;

3) Ο αρχηγός των Όρκ θεωρείται νεκρός από τα τράυματα του που υπέστη στην αρχική μάχη και τον τοποθετούν στην ταινία ώστε να βγει τριλογία; Πιο πολύ, πείτε την γνώμη σας σε αυτό.

4) Το φάντασμα στο Dol Guldur, είναι ο αρχηγός των Nasguil που μαχαίρωσε και τον Φρόντο, ο οποίος ήταν βασιλιάς των Ανθρώπων;

5) Ο Νεκρομάντης είναι ο ίδιος ο Sauron; Αν ναι, στο βιβλίο λέει πως γίνεται το Μάτι ή τι εξέλιξη έχει σε σχέση με τον Άρχοντα; Με λίγα λόγια, ποια η σχέση του;

6) Ο βασιλιάς των Elves, είναι ο πατέρας του Λέγκολας και ένας εκ της συντροφιάς των νάνων ο πατέρας του γκίμλι;

7) Νόμιζα ότι το βασίλειο των νάνων ήταν η Μόρια και όχι το Erebor, σωστά ή λάθος; Και επίσης το Lonely Mountain και το Erebor, είναι διαφορετικά μέρη;;;

Σόρρυ αν ρωτάω πολλά και πολλά να μην βγαίνουν και νόημα για εσάς, αλλά σε μερικά ίσως να έχω μπερδευτεί.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Γιατί δε διαβάζεις ο ίδιος το βιβλίο;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω χρόνο :)...

Γι' αυτό περίμενα κάποιες σύντομες απαντήσεις. Ξέρω ότι ίσως να ρωτάω αρκετά σημαντικά πράγματα των βιβλίων, αλλά πραγματικά θα εκτιμούσα πολύ αν μου λέγατε επιγραμματικά κάποια πράγματα. Ευχαριστώ

• Super Moderators
Δημοσ.

καταρχάς Thorin όχι Thrain (o 2ος είναι ο πατέρας, Thror ο παππούς) :P

major spoilers από book, όποιος θέλει ας ανοίξει...

1)από ότι θυμάμαι καθόλου...

2)Υποθέτω ότι ήταν νωρίς, δεν είχαν τελειώσει τα μερεμέτια στη Mordor :P

3)O Azog είχε σκοτωθεί στη τελική μάχη του πολέμου των οrcs με τα dwarves 150 χρόνια πριν τα γεγονότα του Hobbit από τον ξάδερφο του Thorin, Dain Lord of the Iron Hills. Μπήκε στη ταινία για λόγους filler...

4)Το φάντασμα που είδαμε στην ταινία ήταν ο Witch King (στο βιβλίο δεν υπήρχε τέτοια σκηνή), συγκεκριμένες πληροφορίες για το ποιος ήταν πριν το Ring of Power δεν έχουμε, λογικά κάποιος Black Numenorean Prince...

5)o Necromancer είναι ο Sauron που απλά δεν ήθελε να αποκαλυφθεί και δεν γίνεται "μάτι" (μπορούσε και έπερνε κανονικά μορφή), είναι μεταφορικό (όπως με τους Stone Giants), στην ταινία τον κατάντησαν έτσι...

6)Ναι ο Thranduil (King των Wood Elves του Mirkwood) είναι ο πατέρας του Legolas και ο Gloin ο πατέρας του Gimli...

7)Tα dwarves είχαν αρκετά βασίλεια (7 major, από τους 7 fathers of the dwarves), το μεγαλύτερο και σπουδαιότερo από αυτά ήταν η Khazad-dum του Durin (aka Moria αργότερα), πάλι ειπώθηκε μλκια στην ταινία ότι το Erebor ήταν το σπουδαιότερο βασίλειο...

Επίσης Lonely Mountain είναι το όνομα του βουνού μέσα στο οποίο ήταν η πόλη των dwarves, Erebor είναι το όνομα του βασιλείου...

Δημοσ.

Παίδες , οι αετοί είναι νοήμονες και κάτι σαν βασιλιάδες των πτηνών και τέτοια. Δεν είναι tour bus και μόνο τον Gandalf που είναι istar έχω δει ΝΑ ΣΩΖΟΥΝ. Όχι να τον πηγαίνουν πέρα δώθε. Αν ήσουν ο βασιλιάς των ουρανών έστω και στο μυαλό σου, αναρωτιέμαι αν θα άφηνες να σε καβαλάνε νάνοι και χόμπιτς κατά βούληση. 

Εντάξει το λήξαμε το θέμα με τους αετούς? 

• Super Moderators
Δημοσ.

εντάξει όταν έχεις βύσμα την Varda και κατ επέκταση τον Manwe του οποίου "pets" είναι ουσιατικά οι Eagles, λογικό είναι να τους καλείς μια στο τόσο για ταριφιά :P

Δημοσ.
Παίδες , οι αετοί είναι νοήμονες και κάτι σαν βασιλιάδες των πτηνών και τέτοια. Δεν είναι tour bus και μόνο τον Gandalf που είναι istar έχω δει ΝΑ ΣΩΖΟΥΝ. Όχι να τον πηγαίνουν πέρα δώθε. Αν ήσουν ο βασιλιάς των ουρανών έστω και στο μυαλό σου, αναρωτιέμαι αν θα άφηνες να σε καβαλάνε νάνοι και χόμπιτς κατά βούληση. 

Καλα δεν ειπαμε να τους πεταξει και γλυφαδα για καφεδακι.... Μια φορα το ζητησαμε οταν ο κοσμος ολος πηγαινε προς καταστροφη και αλλη μια με τα nanakia :) Sry αν θιξαμε του νοημονες αετους, αλλα μαλλον ο P.Jackson το εκανε για να μην πω ο Mr. Tolkien και το χοντρυνω..

Δημοσ.

Eχουν παρεμβει και στο Silmarilion οι αετοι

Nα παρουν το σωμα του Φινγκολφιν απο το Μοργκοθ κλπ

• Super Moderators
Δημοσ.

επίσης όταν κουβάλησαν τον Fingon για να πάει να σώσει τον Maedhros κι αργότερα με τους Hurin και Huor...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

την είδα ψες, δεν ήμουν και 100% στο κλίμα της ταινίας, ήξερα τι να περιμένω και περισσότερο προσπαθούσα να δω πώς έχουν στήσει το 3D μάλλον, για αυτό είχα πάει άλλωστε

γενικά σαν ταινία δεν είναι κάτι τρομερό γιατί περιορίζεται από το δεδομένο σενάριο-κορμό του βιβλίου υποθέτω

αλλά η ταινία είναι αναμφίβολα προσεγμένη, τουλάχιστον απείρως πιο προσεγμένη από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί, σε κάθε frame 'γράφει high profile παραγωγή' κι εμένα προσωπικά δεν μου άφησε αρνητικά συναισθήματα στο μυαλό γιατί τη βλέπω σαν μια συνέχεια με το lotr, δεν μπορώ να τις δω ξεχωριστά και το θεωρώ κοτσάνα όταν πχ ακούω ποιο lotr είναι καλύτερο, είναι σαν να πάρεις το tdk να το σπας σε κομμάτια και να τα συγκρίνεις μεταξύ τους

για το 3D η άποψή μου είναι πως έκαναν πράγματι καλή δουλειά σε αντίθεση με όλες τις άλλες ταινίες που μόνο διαφημίσεις και πυροτεχνήματα ήταν

είχε όλα τα στοιχεία που τονίζουν την αίσθηση του βάθους κατά τη διάρκεια ..σχεδόν όλης της ταινίας...δλδ τι να πεις

κι έτσι πρέπει, γιατί δεν έχει νόημα να πας να βλέπεις μια ταινία 3 ώρες σε 3D για λίγες σκηνές μόνο

δεν το περίμενα, σε αυτό το θέμα δεν παίρνει κριτική για τον pj

το μόνο στοιχείο που έλειπε από την τεχνολογία δεν χρησιμοποιείται μέχρις στιγμής στον κινηματογράφο γιατί είναι πανάκριβο

για αυτό υπάρχει θέμα με τις 3D ταινίες ότι πρέπει να παίζουν τα μάτια του θεατή στις σκηνές με ευρύ πεδίο βάθους μέχρι να βρουν το soft spot, γιατί μόνο κάποια σημεία συνδυάζουν και το πεδίο βάθους και τις γωνίες θέασης και αν δεν τα κοιτάς δεν λαμβάνεις την αίσθηση βάθους όσο καλά όσο θα πρεπε επομένως δεν λαμβάνεις τόσα wow effect

κατά τα άλλα απορώ που κάποιος έγραψε ότι στο avatar ήταν καλύτερο στο 3D, αφού στο avatar οι σκηνές με  πράγματα σε διαφορετικά βάθη, δλδ εκεί που τονίζεται το fx ήταν πολύ λίγες ενώ δεν είχε αρκετό depth blur αφού η ταινία ήταν σχεδόν εξ' ολοκλήρου γραφικά κι εκεί κοστίζει πολύ

anyway αυτή ήταν η εμπειρία μου, ίσως έχει να κάνει με τις αίθουσες ή με το αν ήταν active ή passive, εξάλλου παίζει ρόλο και η απόσταση, που καθόταν ο καθένας και το που κοιτούσε ο καθένας σε κάθε σκηνή

αυτά από μένα, νομίζω πως η ταινία ήταν τουλάχιστον τίμια, χωρίς κάτι ιδιαίτερα συναπαρστικό για τους μεγαλύτερους ενώ εμφανίστηκαν συντόμως αρκετοί ενδιαφέροντες χαραχτήρες-ιδέες που δεν ξέρω αλλά ελπίζω να φανούν στις επόμενες ταινίες

Επεξ/σία από oneofthem
Δημοσ.

Νομίζω μόνο στο village έχουν 48fps.

Το είδα και εγώ χθες. Απίστευτο το high frame 3d, πολύ καλύτερο από άλλες ταινίες που έχω δει.

Ως ταινία δεν μου άρεσε ιδιαίτερα με αποτέλεσμα να κοιμηθώ σε μερικά σημεία. Έπαιξε ρόλο βέβαια και η κούρασή μου από τον λιγοστό ύπνο της προηγούμενης ημέρας αλλά και το γεγονός ότι δεν είμαι οπαδός αυτού του είδους της λογοτεχνίας.Αν κάποιος θέλει να δει μια ταινία ηρωικής λογοτεχνίας με δράση και άπειρες σκηνές μάχης αξίζει.

Εγώ πήγα μόνο και μόνο για το τεχνολογικό τμήμα της ταινίας (3d) και σε αυτό έδωσα έμφαση. Δεν είχε όμως κάποιο άλλο βαθύτερο νόημα η ταινία.

Δημοσ.

Figon , Fingolfin, Hurin , Huor. Σα να λέμε Γκλοιν, Οιν.  Με τον άρχοντα , αν τους κουβαλάγαν οι αετοί καλύτερα να βάζανε και ένα φάρο πάνω τους. Και μια σειρήνα από μπατσικό. Δε θα είχε διαφορά. Όσο πιο ισχυρός , τόσο πιο εύκολα σε βλέπει ο sauron. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...