Προς το περιεχόμενο

The Hobbit (2012)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 743
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ειδα σε imax 3d 48fps. Δεν ηταν κουραστικο, αλλα ηταν "περιεργο". Οχι κακο παντως.

Σαν εργο, ηταν 6/10.

• Like 1
Δημοσ.

Για όσους έχουν απορία, η ταινία παίζεται σε 3 φορμά: Απλό 2D, 3D και 3D στα 48 καρέ το δευτερόλεπτο. Αυτό που προσφέρει το 48άρι είναι τα διπλάσια καρέ (εικόνες) το δευτερόλεπτο, δηλαδή δύο φορές πιο ομαλή κίνηση, δίνει μεγαλύτερη αίσθηση φυσικότητας (χάρη στις τουμπανοκάμερες της RED), σε κάποιες σκηνές είναι σαν να βλέπεις σε παράθυρο κι όχι πανί (αν έλειπε κι αυτό το σκοτείνιασμα του 3D!) και κατά κάποιο τρόπο ακυρώνει αυτή τη "δραματικότητα" της κίνησης που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον κλασικό κινηματογραφικό ρυθμό ανανέωσης των 24 καρέ, τόσο που σε κάποια σημεία νομίζεις ότι παίζεται σε γρήγορη κίνηση (ακριβώς γιατί δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτό το ρυθμό ανανέωσης) . Κάτι για το οποίο νομίζω ότι ο Peter Jackson κατηγορήθηκε κιόλας από κάποιους.

Κατά τη γνώμη μου αν είναι να πάτε να το δείτε σε 3D, επιλέξτε στα 48. Το υποστηρίζει καλά και η ταινία (κόσμος, τοπία, εφέ). Είναι άλλωστε και η πρώτη με αυτό το χαρακτηριστικό, οπότε αξίζει μόνο για την περιέργεια.

Δημοσ.

Χμμ, αν σε κουράζει το απλό 3D, τότε φοβάμαι πως αυτό μπορεί να σε κουράσει λίγο περισσότερο. Αυτό πάντως είναι και σχετικό στον καθένα.

Αυτό που με ενόχλησε εμένα πάντως περισσότερο είναι που σε κάποιες φάσεις βάζανε τους υπότιτλους τόσο "μπροστά" (γιατί αλλάζουνε και οι υπότιτλοι θέση στο 3D χώρο) που δεν μπορούσε το μάτι μου ούτε να εστιάσει πάνω τους. Και αυτό δεν είναι θέμα του 48 fps...

Πείτε αν το παρατήρησε κανένας άλλος ή κάνω εγώ λάθος.

Δημοσ.

εγω το ειδα σε απλο 3D,και αρκετοι υποτιτλοι ειχαν θεμα..φαινοντουσαν διπλοι(σαν να εβλεπε την ταινια χωρις γυαλια)

κατα τ'αλλα,καλο το 3d

Δημοσ.

Σκεφτομαι και εγω να την δω, αν και ειχα απογοητευτει πληρως με το 3ο μερος του LOTR (Εννοειται οτι το 2ο ηταν εξαισιο). Προτιμω τον Jackson σε δραματικες ταινιες, συνεχιζω να πιστευω οτι χαραμιζεται τωρα. Θα φαμε τωρα στην μαπα 3 ταινιες χομπιτ και καλα κρασια για ταινιαρες οπως Heavenly Creatures και Lovely Bones..

• Super Moderators
Δημοσ.

το 2ο παρεπιπτόντως βίασε το βιβλίο όσο δεν πήγαινε :P

πάντως το Hobbit σε 2 ταινίες θα έβγαινε πολύ στριμόκωλο, πιο πολύ και από το lotr σε 3...

Δημοσ.

πάντως το Hobbit σε 2 ταινίες θα έβγαινε πολύ στριμόκωλο, πιο πολύ και από το lotr σε 3...

Για την ατμοσφαιρα το ανεφερα κυριως και την σκηνοθεσια. Κατα τα αλλα ποσως με ενδιαφερει σε τετοιου ειδους ταινιες αν ακολουθουν τα βιβλια πιστα ή οχι.

Δημοσ.

Το Lovely Bones δεν βλεπόταν πάντως.... σε αντίθεση με το Heavenly Creatures, την καλύτερή του ταινία μέχρι σήμερα... ο Τζάκσον πλέον δεν νομίζω ότι μπορεί να γυρίσει τέτοιου ύφους ταινία...και καλύτερα, γιατί σε Άρχοντες, Χόμπιτ και Κινγκ Κονγκ μετράει άσχημα για μένα, Spielberg των 00ς κ έτσ'....

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος φίλος να μου πει την εμπειρία του από Ster γιατί απ΄ότι γνωρίζω δεν έχουν τα RealD 3D γυαλιά αλλά χρησιμοποιούν άλλη τεχνολογία για το 3d η οποία είναι άθλια, τουλάχιστον σε 2 ταινίες που έχω δει (Underworld , Avengers). Tα χρώματα είναι πολύ σκοτεινά και το 3d ανύπαρκτο. Δε θέλω να χαλαστώ σε μια ταινία σαν αυτή!

Δημοσ.

Το σκοτεινό δε νομίζω να το αποφύγεις, όπου και να πας.

εγω το ειδα σε απλο 3D,και αρκετοι υποτιτλοι ειχαν θεμα..φαινοντουσαν διπλοι(σαν να εβλεπε την ταινια χωρις γυαλια)

κατα τ'αλλα,καλο το 3d

Δεν μπορούσε εστιάσει το μάτι σου δηλαδή. Αυτό λέω κι εγώ. Τρόμπες.

Δημοσ.

ισως ακουστει ιεροσυλια αυτο, αλλα το LOTR δεν το ηξερα πριν δω τις ταινιες του peter jackson. φυσικα γουσταρα τρελλα την τριλογια. Πριν ομως ερθω σε επαφη με τις ιστοριες του αρχοντα, ειχα ενα κολλημα με ενα pc game, απο χαρακτηρα του οποιου πηρα και το nickname μου. στο παιχνιδι αυτο ειχε πολλα στοιχεια δανεισμενα απο το LOTR. μαγοι, κακοι μαγοι, νανοι, ελφς κλπ. οποτε οταν ειδα τον αρχοντα γουσταρα διπλα αφου εβλεπα τα στοιχεια απο το παιχνιδι. αγαπημενος μου χαρακτηρας στο παιχνιδι; dwarves! οποτε καταλαβαινετε οτι βλεποντας το hobbit γουσταρα διπλα!

ΥΓ: το παιχνιδι ειναι μια "τριλογια" με ονομα Myth (The Fallen Lords, Soulblighter, The Wolf Age).

Δημοσ.

Τα έχουμε ξαναπεί, μικρή σημασία έχει αν έκανε κάποιες αλλαγές (σε ορισμένες περιπτώσεις θα βλαστήμαγε o κόσμος αν δεν τις έκανε, βλ. τελευταία κεφάλαια).

Αποστολή από το GT-N7100 με τη χρήση Insomnia App

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...