Προς το περιεχόμενο

The Hobbit (2012)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν λέτε ότι χάνεται η κινηματογραφική αίσθηση τι ακριβώς εννοείτε?

Κατεβασε και δες αυτα τα δυο βιντεακια και θα καταλαβεις την διαφορα:

http://pub.lv-up.net/rocks48.zip

τα 2 βιντεο βρισκονται μεσα στο ιδιο zip αρχειο.

Δημοσ.

δεν ξερω,ισως φταιει το συστημα σου η απλως ειναι στον ανθρωπο.οπως συμβαινει με το 3d που μερικοι εχουν προβλημα να το δουν.

μπορεις να στειλεις την εικονα απο τα βιντεο στην tv σου;

παντως η διαφορα ειναι εμφανης.η εικονα δειχνει πιο καθαρη,πιο διαυγης,η κινηση ειναι πιο smooth,χωρις motion artifacts η motion blur.

Ειναι οπως στα βιντεογκειμς,ενα παιχνιδι στα 60fps θα παιζει πιο "στρωτα" απο ενα παιχνιδι στα 24fps.

oπως πχ εδω:

Δημοσ.

δεν ξερω,ισως φταιει το συστημα σου η απλως ειναι στον ανθρωπο.οπως συμβαινει με το 3d που μερικοι εχουν προβλημα να το δουν.

παντως η διαφορα ειναι εμφανης.η εικονα δειχνει πιο καθαρη,πιο διαυγης,η κινηση ειναι πιο smooth,χωρις motion artifacts η motion blur.

Ειναι οπως στα βιντεογκειμς,ενα παιχνιδι στα 60fps θα παιζει πιο "στρωτα" απο ενα παιχνιδι στα 24fps.

oπως πχ εδω:

Α τώρα το κατάλαβα. Προτιμώ τα πολλά fps. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τους άρεσε. Τόσο πολύ φοβούνται την αλλαγή? :confused:

Δημοσ.

Σε μερικες τηλεορασεις βιτρινων εχω παρατηρησει κι εγω ενα φαινομενο(δεν γνωριζω αν ειναι το ιδιο) οπου μια ταινια που παιζεται εχει τρομερα φυσικη κινηση, εντελως διαφορετικη απο τα συνηθισμενα. Σαν να το παρακολουθεις ζωντανα μπροστα σου τελος παντων το σκηνικο. Αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα , εμενα μου αρεσε πολυ η αισθηση αυτη. Βεβαια η ταινια που παιζοταν ηταν νομιζω καποιο James Bond και συγκεκριμενα μια σκηνη κυνηγητου σε σοκακια ,δρομους και ταρατσες. Ισως το γεγονος οτι δεν ηταν φτιαχτα σκηνικα ολα αυτα να φταιει για το οτι δεν μου προκαλεσε αρνητικη εντυπωση αλλα μπορω να φανταστω ευκολα αυτο που λενε για το Hobbit οτι μοιαζουν ολα υπερβολικα αληθοφανη σε σημειο τα σκηνικα να φαινονται οτι ειναι φτιαχτα κλπ.

Δημοσ.

Εγω πιστεύω πως το Hobbit ο Peter θα το απογειώσει σε ότι fps και αν μιλάμε. Σαν βιβλίο δεν είναι και απο τα καλύτερα του Τόλκιν (τα έχουμε ξαναπεί αυτά, ήταν παιδικό βιβλίο) και απο αυτό που μας έδειξε στο Άρχοντα (η μόνη μέχρι τώρα μεταφορά απο βιβλίο που μου άρεσε τρελά) πιστεύω πως βάζοντας και καμιά δικία του μόντα, θα μας εκπλήξει ευχάριστα.

Τώρα δεν πιστεύω οτι αξίζει να μιλάμε για κάτι που δεν έχουμε δεί. Είναι σαν να προσπαθώ εγω να μιλήσω για 3D, που δεν έχω πάει ποτέ σε ταινία παρα μόνο όταν ήμουν 8 στην Disneyland.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια μικρή παρένθεση

για το 3D (stereo) δεν είναι ακριβώς 'στον άνθρωπο'

είναι γεγονός πως κάθε θεατής λαμβάνει αρκετά διαφορετική 'σύνθεση' από τους υπόλοιπους, ανάλογα με την απόσταση και την γωνία θέασης στις 3D προβολές

ο λόγος που στα πολυκαταστήματα βλέπετε πολλές φορές στις 3D τηλεοράσεις να μην έχουν απλώς υαλιά αλλά ένα stand που κρατάει τα υαλιά σε συγκεκριμένη θέση και απόσταση είναι ότι η αίσθηση είναι κακή στις υπόλοιπες θέσεις και αναπόφευκτα αυτό συμβαίνει και στους κινηματογράφους

κι όταν λέμε αίσθηση εννοούμε την συμφωνία των δεδομένων που λαμβάνει μέσω των ματιών ο εγκέφαλος μας την ώρα της θέασης και το κατά πόσο θα μπορέσει να τα συνθέσει προκειμένου να λάβει τις διαφορές ως αίσθηση βάθους

όταν όμως η θέση δεν είναι η προοριζόμενη τότε είναι σαν να έχεις βάλει μια εικόνα (και μάλιστα κινούμενη) μπροστά από το ένα σου μάτι και μία άλλη μπροστά από το άλλο

εξ' ου και ο πονοκέφαλος ή οι ζαλάδες μες την προσπάθεια του εγκεφάλου να συνδυάσει δεδομένα που δεν συνδυάζονται

το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι μόνο θέμα θέσης αλλά και κινηματογράφησης και είναι πιθανό κάποιες σκηνές να δημιουργούν πρόβλημα ενώ άλλες όχι

δλδ γενικά είναι υπαρκτό θέμα για όλους τους θεατές, αναλόγως της ταινίας, της αίθουσας και της θέσης

Επεξ/σία από oneofthem
Δημοσ.

Ανατριχιάζω στην ιδέα ότι η κίνηση θα θυμίζει το Vidocq που παρεμπιπτόντως ήταν μία από τις πρώτες ταινίες που γυρίστηκαν εξ' ολοκλήρου με ψηφιακό εξοπλισμό. Καλώς ή κακώς έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ταινίες στα 24 καρέ το δευτερόλεπτο. 48/60 fps κλπ είναι καλά για ντοκυμαντέρ ή αγώνες formula 1.

Τα υπόλοιπα για τα χρώματα και τα εφέ δε νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολούν δεδομένου ότι δεν έχει γίνει ακόμα το τελικό post processing..

Δημοσ.
Ανατριχιάζω στην ιδέα ότι η κίνηση θα θυμίζει το Vidocq...
Το συγκεκριμένο γυρίστηκε και με αμβλιγώνιους φακούς οπότε είχε κι άλλο λόγο να είναι εντυπωσιακό!! Εκτός κι αν η ανατριχίλα σού ήταν δυσάρεστη!...

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο γυρίστηκε και με αμβλιγώνιους φακούς οπότε είχε κι άλλο λόγο να είναι εντυπωσιακό!! Εκτός κι αν η ανατριχίλα σού ήταν δυσάρεστη!...

Χαζομαμά δυστυχώς δεν αναφερόμουν στα πλάνα που τραβήχτηκαν με τους ευρυγώνιους. Αυτά πράγματι έδιναν μία ενδιαφέρουσα προοπτική (ιδίως τα κοντινά που παραμόρφωναν τα πρόσωπα)!

Αυτό που είπα (σίγουρα όχι για καλό) ήταν ότι το συγκεκριμένο φιλμ είχε μια εντελώς μη κινηματογραφική αίσθηση!! Ελπίζω το Hobbit να μην είναι έτσι.

oπως πχ εδω:

http://www.youtube.com/watch?v=rNEEAkOnSuY

killki η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη και εμφανέστερη από αυτήν που φαίνεται στο βίντεο του youtube γιατί το youtube το έκανε reencode στα 30fps.

Φαντάσου δηλαδή(όχι εσύ, γενικά το λέω) πώς είναι τα 60fps!

Ακόμα και η διαφορά 60 - 120fps που έχουμε στα νέα 3d monitors είναι ορατή.

Δημοσ.
Αυτό που είπα (σίγουρα όχι για καλό) ήταν ότι το συγκεκριμένο φιλμ είχε μια εντελώς μη κινηματογραφική αίσθηση!!
Εγώ που το έχω σε αυθεντικό dvd πάντως μου φαίνεται άψογο και απόλυτα κινηματογραφικό. Δε με ξένισε καθόλου, ίσα-ίσα που το βρήκα και άκρως εντυπωσιακό!

Sent from my iPhone using Insomnia

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...