Προς το περιεχόμενο

Παραξενο προβλημα με ΟΛΑ τα videos στον υπολογιστη!

kavaliotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και θα μου πειτε γιατι δεν το βαζω σε αλλη ενοτητα?

Πολυ απλα γιατι κατεληξα οτι ΔΕΝ ειναι θεμα software. Δεν γινεται να ειναι θεμα software οταν μου το κανει και στα XP αλλα και στα Vista στο ιδιο μηχανημα. Ουτε να μου το κανει μετα απο 10 συνολικα formats με διαφορες εκδοσεις windows καθως και με ετοιμες homemade εκδοσεις...

Ποιο ειναι λοιπον το ιδιο το προβλημα? Καταρχην μιλαμε για ενα μηχανημα με AMD X2 3800+. Εχει 1gb μνημη κτλ. Αρχικα ητανε ολο το συστημα σε αλλο κουτι αλλα καποια στιγμη πια εγινε πολυ ασταθες (ολο κολλουσε) και ετσι κι αλλιως θα εκανα αναβαθμιση οποτε τα πηρα ολα καινουργια και το ιδιο το συστημα (motherboard, cpu, ram) τα εβαλα σε αλλο κουτι αυτουσια. Τελικα εφταιγε η καρτα γραφικων που δεν ειχα αλλη να τεσταρω.

Και εκει αρχιζουν τα προβληματα τα μεγαλα. Ετοιμαζω λοιπον το αλλο κουτι με τον 3800+. Ολα ενταξει (στην εγκατασταση και των XP και των Vista μου εβγαζε την αρχικη οθονη εγκαταστασης με πολυ χαλια χρωματα θαρρεις και ειχε καει η TFT και ειχαν λιωσει τα χρωματα μεσα και επρεπε να περιμενω κανα μισαωρο για να φορτωσει το installation menu!). Τελος παντων το μηχανημα δουλευει μια χαρα σε ολα ΕΚΤΟΣ απο τα βιντεο! Συγκεκριμενα οποτε φορτωνω ενα βιντεο (ειτε divx, ειτε wmv, ειτε DVD ειτε ακομα και απο το youtube!) μετα απο λιγο εκει που παιζει κανονικα, κολλαει ο ηχος! Συνηθως κολλαει οπως κολλανε τα cd ας πουμε, επαναλαμβανει το ιδιο πραγμα για καμμια 10 δευτερολεπτα και μετα συνεχιζει κανονικα. Μερικες φορες κολλαει και η εικονα, μερικες φορες οχι. Ποτε ομως δεν βγαζει blue screen και μπορεις να κανεις κανονικα αλλα πραγματα στον υπολογιστη. Αφου δοκιμασα αλλες μνημες, καινουργια καρτα γραφικων, αλλο τροφοδοτικο και καινουργιο σκληρο δισκο και παλι κολλουσε το μηχανημα, αγοραζω καινουργιο motherboard, ενα της ASUS a8r32-mvp deluxe αφου ολα τα αλλα ηταν καινουργια παλι.

Και παλι τα ιδια προβληματα! Παλι κολλανε τα βιντεο! Τι μπορει να φταιει ρε παιδια?Εχω δοκιμασει απειρους codecs μιας και ειπα οτι ισως τελικα να φταινε τα windows. Αλλα τους ιδιους εχω και σε ολα τα αλλα μηχανηματα μου, τους ιδιους χρησιμοποιουν και οι φιλοι μου και δεν ειχα προβληματα. Ακομα και το VLC κολλαει που εχει δικους του codecs. Εβαλα και μια καρτα ηχου Audigy2 που ειχα προχειρη για να σιγουρευτω οτι δεν φταιει η onboard καρτα ηχου, αλλα και παλι τα ιδια μου εκανε.

Γινεται να φταιει η CPU? Μονο αυτην δεν εχω αλλαξει! Να πω την αληθεια με ειχε παιδεψει λιγο να μπει γιατι ειχαν στραβωσει καποια πινακια απο κατω, αλλα αφου δουλευει ο υπολογιστης κανονικα σε ολα τα αλλα, δεν σημαινει οτι ειναι ΟΚ? Αλλιως δεν θα δουλευε καθολου το μηχανημα.

Τι αλλο να δοκιμασω? Εχει καποιος αναλογο περιστατικο?

Δημοσ.

Φιλε μου ειναι προβλημα της cpu σου.Για να λες οτι στραβωσαν καποια πινακια μπορει να σου βγαζει προβλημα στα video.δοκιμασε να αλλαχεις cpu.

Δημοσ.

Ναι η ΑΜD athlon μπορεί να φταίει γιατί ο επεξεργαστής δεν είναι 3.8 Ghz είναι περίπου 2.22 Ghz.

Ο επεξαργαστής που σου γράφει οτι είναι 3800+ αυτό είναι ένα κωδικό όνομα του επεξεργαστή και δεν σημαίνει οτι έχει 3.8 Ghz το ρολόι του επεξεργαστή δες στις ιδιοτητες του υπολογιστή και εκεί που γράφει τον επεξεργαστή σου θα δείς οτι απο κάτω γράφει οτί ειναι περίπου 2.22Ghz και αυτό είναι το πραγματικό του ρολόι του επεξεργαστή.

Και πρώτα απ' ολα τα Windows Vista θέλουν επεξεργαστή Intel Core duo και το λιγότερο για RAM είναι 1 GB RAM

Δημοσ.

Ξέχασα να πω αν δεν παίζουν καλά τα βίντεος βάλε το media player classic που κανονικά για να το κατεβάσεις πρέπει να γράψεις K-lite codec pack και έχει τέλεια φιλτραρισματα για παράδειγμα το deinterlacing framer doubler και διπλασιαζει τα fps και δεν βγάζει γραμμές απλώς είναι σαν motion blur.Και αν δεν βρεις τα φιλτράρισματα θα σου πω τι να κάνεις για να το βρείς.;)

Δημοσ.

Να επιμείνουμε λίγο στο θέμα του λογισμικού;

Φαντάζομαι πως περνάς όλους του οδηγούς...

Τί φαιργουολ-αντιικο χρησιμοποιείς;

Άνοιξε τον τασκ μανατζερ και δες εάν υπάρχει κάποια εφαρμογή που καταναλώνει τους πόρους, όταν σου κάνει αυτά τα προβλήματα...

Δημοσ.

αυτο αξίζει φουλ κουότ. το παίρνω για τα ιστορικά

Ναι η ΑΜD athlon μπορεί να φταίει γιατί ο επεξεργαστής δεν είναι 3.8 Ghz είναι περίπου 2.22 Ghz.

Ο επεξαργαστής που σου γράφει οτι είναι 3800+ αυτό είναι ένα κωδικό όνομα του επεξεργαστή και δεν σημαίνει οτι έχει 3.8 Ghz το ρολόι του επεξεργαστή δες στις ιδιοτητες του υπολογιστή και εκεί που γράφει τον επεξεργαστή σου θα δείς οτι απο κάτω γράφει οτί ειναι περίπου 2.22Ghz και αυτό είναι το πραγματικό του ρολόι του επεξεργαστή.

Και πρώτα απ' ολα τα Windows Vista θέλουν επεξεργαστή Intel Core duo και το λιγότερο για RAM είναι 1 GB RAM

όχι kavaliotis, εδώ: :confused: read my lips: Θελεις 2 τετραπύρηνους (οπωσδήποτε στα 45nm, αλλιώς θα ειναι ασύμβατοι με... τα πάντα) + 4 Gb ECC RAM, + τριπλό SLI. αλλιως δεν πρόκειται να δεις καλά ουτε τα .avi, ουτε να δουλεψουν τα Βιστα.

---------------------------------

seriusly, μπορει τα στραβωμενα πινακια να φταινε. το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις στο δικό σου αλλη cpu, ή να βαλεις τη cpu σου σε συμβατό συστημα φίλου σου.

Linux έχεις δοκιμάσει; ειτε σε ενα partition, είτε σε live cd. λες να κανει τα ίδια?

Δημοσ.

Οντως random χωρις τετραπυρηνο δεν εχω καταφερει ακομα να δω βιντεακια στο youtube!

Παντως σοβαρα δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει. Τωρα πχ γραφω απο αυτον τον υπολογιστη, βαζω βιντεακι να παιξει στο youtube, μου παιζει κανα 5-10 δευτερολεπτα και μετα απλα σταματαει να παιζει θαρρεις και πατησα pause! Ή πιο πριν εβλεπα κατι βιντεακια και παιξαν 5-10 δευτερολεπτα παλι και μετα κολλησε ο ηχος (και η εικονα εννοειται) και μονο οταν εκλεισα το συγκεκριμενο tab σταματησε να ακουγεται ο ηχος. Τι να πω, δεν ξερω.

Απο θεμα software εχω δοκιμασει τα παντα, εδω σας λεω εχω κανει 10 φορματ με διαφορετικες εκδοσεις windows και με διαφορετικους codecs. Ασχολουμαι 15 χρονια με υπολογιστες, δεν παιζει να κανω κατι λαθος, ολα τα αλλα μου PC δηλαδη παιζουν ΟΚ και μονο σε αυτο κανω λαθος 10 φορες???? Εγω εκει που τα ειδα ολα ηταν οταν αλλαξα motherboard και παλι εκανε τα ιδια, ημουν σιγουρος οτι εφταιγε αυτο!

Τωρα εβαλα στις αγγελιες οτι ψαχνω επεξεργαστη socket 939 διπυρηνο μπας και βρω κανεναν απο εδω να τον βαλω να δω αν φταιει η CPU (που χλωμο το κοβω αλλα δεν ξερω πια τι αλλο να αλλαξω!).

Δημοσ.
όχι kavaliotis, εδώ: :confused: read my lips: Θελεις 2 τετραπύρηνους (οπωσδήποτε στα 45nm, αλλιώς θα ειναι ασύμβατοι με... τα πάντα) + 4 Gb ECC RAM, + τριπλό SLI. αλλιως δεν πρόκειται να δεις καλά ουτε τα .avi, ουτε να δουλεψουν τα Βιστα.

random είσαι avatar και πράγμα :lol::lol:

kavaliotis τρέξε οrthos κανα 6-8 ώρες να δεις τι τρέχει. Αν σου βγάλει errors βγάλε τo cpu και τσέκαρε τα πινς (κάποιο θα έχει σπάσει-λυγίσει, δεν αποκλείεται και βλάβη από static) Αν δε σου βγάλει δες την απάντηση του random το δεύτερο μέρος lol.

Δημοσ.
Γινεται να φταιει η CPU? Μονο αυτην δεν εχω αλλαξει! Να πω την αληθεια με ειχε παιδεψει λιγο να μπει γιατι ειχαν στραβωσει καποια πινακια απο κατω, αλλα αφου δουλευει ο υπολογιστης κανονικα σε ολα τα αλλα, δεν σημαινει οτι ειναι ΟΚ? Αλλιως δεν θα δουλευε καθολου το μηχανημα.

Αφού μόνο αυτό έμεινε να δοκιμάσεις... δοκίμασε το!

Είναι πολύ κουφή όλη η ιστορία όμως πατρίδα.

Χωρίς να είμαι και ειδήμων, είχα διαβάσει μια ιστορία εδώ στο forum κάποτε για κάποιον που είχε αγοράσει έναν επεξεργαστή από το ebay και είχε κομμένα ή στραβωμένα pins και εκεί έμαθα ότι κάθε pin έχει τον ρόλο του. Μήπως είναι κάτι τέτοιο στην τελική.

ΥΓ: για να κάνουμε και λίγο πλάκα... εγώ περίμενα καμιά απάντηση "φταίει το τροφοδοτικό σου". Είναι από τα πρώτα που απαντάνε κάποιοι όταν κάτι δεν πάει καλά στο pc (ακόμα και αν κάηκε ένα cd ας πούμε) μαζί με τα firewall/ antivirus.

Δημοσ.

ΥΓ: για να κάνουμε και λίγο πλάκα... εγώ περίμενα καμιά απάντηση "φταίει το τροφοδοτικό σου". Είναι από τα πρώτα που απαντάνε κάποιοι όταν κάτι δεν πάει καλά στο pc (ακόμα και αν κάηκε ένα cd ας πούμε) μαζί με τα firewall/ antivirus.

Σορρυ για το οφφτοπικ! Απλά λολ! Έχεις δίκιο :)

@kavaliotis, βρε παλίκαρε, αφού μπήκες στον κόπο και άλλαξες τα πάντα εκτός της CPU, κάντο και αυτό και βλέπεις.

Εάν συνεχίσει να σου κάνει τα ίδια... βάφτο μπλε... και πέτα το! B)

Δημοσ.

Ρε σεις τι λεμε τωρα.Η οθονη και το ποντικη φταινε :-D.Αλλαξε και την οθονη καλου κακου?:lol:

Random:Εγραψες παλι!:lol:

kavaliotis:Αλλαξε και τον επεξεργαστη μιας και εκανες τοσο κοπο και αν παλι δν παιζει φωναξε τον παπα και 5-6 εξορκιστες και καλυ τυχη :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...