Προς το περιεχόμενο

Γιατί έχουμε κολλήσει στα Windows;


ezDate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και δεν μου αρέσει, χρησιμοποιώ στο 90% των εργασιών μου τα Windows.

Θα ήθελα πολύ να τα ξεχάσω και να "γυρίσω" σε Linux, όμως δεν μπορώ.

Το έχω εγκατεστημένο σε dual boot με τα Windows XP και κάνω φιλότιμες προσπάθειες κάθε φορά να τα απ αρνηθώ , δεν τα καταφέρνω.

 

Αναγνωρίζω ότι το linux είναι πιο σοβαρό λειτουργικό με λιγότερα προβλήματα, περισσότερη αξιοπιστία αλλά είναι λίγο δύστροπο. Για το μέσο χρήστη, σαν εμένα, πολλές φορές παρουσιάζει προβλήματα ( συμβατότητα υλικών, εγκατάσταση και ρυθμίσεις κλπ).

 

Αληθινά θα ήθελα να δω το Linux να χτυπάει στα ίσια τα windows και να κερδίζει έδαφος κάθε φορά. Οπως τότε που το Netscape ηταν ο Νο 1 Browser, θυμάστε;

 

ΓΙΑΤΙ όμως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα; Γιατί πρέπει να πληρώνουμε αδρά για ένα λειτουργικό γεμάτο τρύπες, αναξιόπιστο και ημιτελές ενώ υπάρχει εναλλακτική λύση και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Τo είπες και μόνος σου!

Γιατί είσαι μέσος χρήστης,όπως οι περισσότεροι από εμάς και τα προγράμματα που δουλεύουμε αλλά και η χρήση που κάνουμε μας βολεύουν τα WIndows!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει, δε λέω, αλλά το Linux δε θα μπορούσε να είναι το ίδιο βολικό για το μέσο χρήστη;

 

Συμπαθάτε με , αλλά δε γουστάρω αυτό το μονοπωλιακό καθεστώς το οποίο έχει επικρατήσει με τα Windows, που κρατάει δέσμιους τους χρήστες σε ένα λειτουργικό χωρίς δυνατότητα επιλογής.

Γενικά είμαι υπέρ της δημοκρατίας και του πλουραλισμού, και πιστεύω ότι στο χώρο των υπολογιστών, που είναι ο πιο προοδευτικός , δε θα έπρεπε να υπάρχουν μονοπώλια και αυτοκρατορίες όπως αυτή της Microsoft.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα ποίο μονοπώλιο λες ? Αφού υπάρχουν και άλλες λύσεις!

Και το ότι είναι αυτοκρατορία δεν το οφείλει μόνο στα λειτουργικά συστήματα! Ασχολείται και με άλλες εφαρμογές!

 

Και σε συμπαθάω αλλά αφού δεν γουστάρεις το καθεστώς που λες τότε γιατί δεν χρησιμοποιείς Linux ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να το γυρίσω σε Linux αλλά δεν είναι τοσο ευχρηστο όπως τα Windows.

Εξηγώ με παράδειγμα: Εγκαθιστώ το Suse 9.5. Ολα καλά . Θέλω να κάνω ασύρματη σύνδεση στο internet μέσω μιας Ovislink PCI. Αδύντον.

Δεν τη βλέπει. Πρέπει να κάνω τις ρυθμίσεις χειροκίνητα. Και καλά , εγώ που κάτι καταλαβαίνω με λίγο ψάξιμο θα τα καταφέρω. Κάποιος λιγότερο έμπειρος δε θα μπορεσει να το κάνει ποτέ.

Στα Windows τα πράγματα είναι πιο απλά. Είτε θα αναγνωρίσουν το υλικό και θα το εγκαταστήσουν ή θα τρέξεις τον driver και τέλος.

 

Δε θα μπορούσε να είναι εξίσου φιλικό και το linux προς το χρήστη;

 

Οσο για τη Microsoft, έγινε αυτοκρατορία απο τα Windows.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω έιναι πώς συνέβη αυτο;

Θέλω να πώ, πώς ένα λειτουργικό τόσο πρωτόγωνο όπως τα αρχικά Windows με πολλά προβλήματα αξιοπιστίας ( και ποιός δε θυμάται τις μπλε οθόνες) κατάφεραν να επικρατήσουν απέναντι σε άλλα λειτουργικά της εποχής πιο άρτια και πιο σοβαρά όπως το λειτουργικο των Mac;

 

Και μη μου πείτε ότι έιναι θέμα διαθέσιμων εφαρμογών γιατί όταν προτοεμφανίστηκαν τα Windows κανένας δεν έγραφε εφαρμογές γι αυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η ολη ιστορια ξεκινησε με το dos. εφου όλα τα πc eιχαν το λειτουργικο της microsoft lογω τιμης μετα περασαν στα windows

τα mac κοστιζαν ακριβα τότε

 

επισης ειναι θεμα συνηθειας και οχι μονο λογω λιγοτερου user friendly. Πχ ηρθε ο πατερας μου να περασει τις διακοπες και θελει να παει στο internet να διαβασει την εφημεριδα , τιποτα αλλο μονο αυτο θελει να κανει. Μου λεει δεν εχεις windows ? γιατι ειναι πολυ δυσκολο αυτο!!!

Το βρηκε δυσκολο γιατι :

1 Δεν βρηκε το εικονιδιο εναρξη κατω αριστερα

-εχει ομως αλλο εικονιδιο-

2 Μολις πατησε στο Κ δεν ειδε τις δυο γκρι κολώνες ! πανικος ! μετα δεν λεει πουθενα programs και να τα εχει ΟΛΑ μεσα! Ενω ειναι ακομα ευκολοτερο στο linux γιατι τα εχει ανα κατηγορία

 

θελω να πω ειναι και θεμα συνήθειας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς αυτό ! Έχω λειτουργήσει και τα 3 βασικά λειτουργικά και νομίζω ότι τα linux απευθύνονται σε πιο ψαγμένα άτομα ή τολαχιστον σε άτομα που έχουν την διαθεση να ψαχτούν γύρω από το θέμα. Τα mac από την άλλη όμως μου φαίνονται ΠΟΛΥ απλά. Θεωρώ ότι αν κάποιος ξεκίναγε να λειτουργεί υπολογιστές θα του ήταν πιο εύκολα τα mac.Κατά την γνώμη μου η εγκατάσταση ενός προγράμματος στα mac είναι πολύ πιο απλή καθώς είναι μια απλή αντιγραφή.. Όπως αντίστοιχα και η απεγκατάσταση..Τα πετάς απλά στο κάδο.. Και στα windows πολύ απλή είναι (όχι πάντα βέβαια) αλλά θέλω και εγώ να τονίσω ότι απλώς ΕΤΣΙ το έχουμε μάθει οι περισσότεροι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημήτρη, και στο δικό μου υπολογιστή να έρθει ο πατέρας σου, δεν πρόκειται να βρει τον browser. Εχω XP ;)

 

βάλε του τα εικονιδια για τα 2-3 που θελει, στο desktop.

 

------------------------------------

Οταν εμφανιστηκαν τα Windows ( 1 kai 3 ) έτρεχαν ολες τις εφαρμογές του DOS. τεράστια κληρονομιά.

και καθε φορά που ανέβαιναν μεγάλο σκαλοπάτι: απο W3.1 -> W95 -> W2000 -> Vista, τα προγράμματα που έμεναν πίσω (δηλ. ασυμβατα με τη νέα έκδοση), ήταν ελάχιστα σε σχέση με το σύνολο.

(τα w98, Me, XP ήταν μικρά ενδιάμεσα σκαλοπάτια ασχετα αν έκαναν περισσότερο "ντόρο" )

 

το ms-DOS βγηκε το 1981. ποιος εγραφε τοτε προγραμματα γι αυτο; κανένας. αλλα δεν ειχε σημασία, γιατι σχεδόν καθε κατασκευαστης υπολογιστων ειχε και δικο του λειτουργικό. Τεχνολογικά, αν το dos ήταν καλό ή όχι, δεν εχει σημασια αφου δεν το δημιουργησε η microsoft.

Το θεμα ηταν να πουλιέται μαζι με το σωστό μηχάνημα, στη σωστή τιμή. Και αυτό ίσχυε.

 

Αργότερα, το dos πουλιόταν μόνο του και ήξερες οτι λειτουργεί σε μια γκάμα μηχανημάτων, όχι απαραίτητα της IBM (αντίθετα με κάτι άλλους). Το dos δεν θα υπήρχε αν δεν ήταν το IBM PC.

Το PC της IBM πέθανε, αλλα το dos συνέχισε μόνο του.

 

που ηταν οι άλλοι τότε;

για το mac os.. τα γνωστά. Λειτουργεί μονο σε συγκεκριμένο hardware. Οταν η εταιρεία ειναι βασικά μια εταιρεία πώλησης Hardware, και συμπληρωματικά, φτιάχνει και software, δεν ειναι δυνατό να βάλει στόχο την κυριαρχία του OS της, με κάθε κόστος. Στόχος της ειναι να πουλάει κουτιά, και gadgetάκια, τα υπόλοιπα έπονται.

 

 

Πάμε στο Linux:

1991 το 1ο kernel - (το dos ήδη 10ετίας, κυριαρχεί παντου και υπάρχουν ηδη τα windows 3.0)

αν θεωρείς "προχωρημένους" χρήστες οσους παιζουν σημερα με ubuntu, fedora, suse, φαντάζομαι τι εντύπωση θα σου έκαναν οι χρήστες linux του 1991-95.

 

1998 KDE ver 1

1999 Gnome ver 1

περιττό να σκεφτώ τι ηταν οι εκδόσεις 1.0 (ισως κατι σαν τα win 1.0 ; ).

H Ms έχει ήδη 4 χρόνια τα Win 95 που ειχαν κανει πάταγο, και προλαβαινει και τα βελτιωμένα 98.

 

2001 χρονιά που εμφανίζονται τα XP. αφήνουμε στον αναγνώστη την άσκηση του να τα συγκρίνει με τα τότε Red Hat 7.3, Suse 7.3, Mandriva 8.1

 

Αρα το linux δεν ξεκίνησε μαζί με τα win, για να έχει και τις ίδιες απαιτήσεις σε κόσμο.

Και δεν εχει την ίδια οργάνωση και πολιτική. Στα win κανει κουμάντο ένας, στο linux πολλοί.

Οταν η Microsoft ή η Apple θελουν να προσθέσουν/αλλάξουν ενα στοιχείο του λειτουργικού τα πράγματα ειναι απλά:

τι θα στοιχήσει? θα χασουμε κατι σε συμβατότητα; υπάρχει αρκετή μαζα χρηστών που να το ζητάει; υπαρχει κατι έτοιμο ; ποσο κοστιζουν τα δικαιωματα; να το αγοράσουμε και να το ενσωματωσουμε;

θελει πολλά; φτιαξε μια ομαδα στην εταιρεια να το φτιάξουμε μόνοι μας.

αποφάσεις που εξεταζονται απο συγκεκριμένα άτομα. 5, 10 ?? πες 50. τα λενε μεταξυ τους, ανεβαινουν την πυραμίδα οι εισιγήσεις και τελικα καταλήγουμε στην κορυφή σε εναν πρόεδρο και 2 συνεργάτες. Το θελουμε ή όχι; προχώρα το. Τέλος.

 

Στο Linux οι ιδιες αλλαγες, γινονται με τελείως διαφορετικό τρόπο και κριτήρια.

 

 

* οταν λεω Linux, δεν αναφέρομαι στεγνά στον kernel. Αναφέρομαι σε αυτο που καταλαβαινει ο μεσος χρήστης οταν εξεταζει το ενδεχόμενο να εγκαταστήσει μια απο τις διανομές.

ο πυρήνας, το kde, ή το gnome, τα X απο πίσω, οι package managers, τα υπόλοιπα bundled apps με την default εγκατασταση, drivers, και αλλα πολλά.

 

Αυτο που ειναι σήμερα "το linux" , δηλ. το τι αποτελεί σαν σύνολο μια απο τις διανομές του, έξαρταται πολυ περισσότερο απο πολιτικές, και ιδεολογίες, παρά απο την πρακτική, το usability, το compatibility, τη φιλικότητα, και την ανανέωση.

Πρωταρχικός σκοπός (των περισσότερων που συνεισφέρουν και επιρρεάζουν καταστάσεις), ειναι έννοιες οπως το Open Source, και το Free.

Ολοι θέλουν να ειναι πιο "εύκολο", πιο συμβατό.

αλλα όχι με κάθε κόστος.

Αν η προσθήκη μιας ευκολίας, σημαίνει προσθήκη κλειστού κώδικα, δεν θα γίνει η προσθήκη. Οχι στη default εγκατάσταση. Οχι μεσα στο CD.

θα σου δώσουν το λινκ, να κατεβασεις μονος σου το binary αν θελεις.

 

Οπότε, για να εχεις συμβατότητα με μια Χ συσκευή (πχ ενα tv tuner, μια wireless card),

είτε, πρεπει να βγάλει η εταιρεία τον κώδικα ανοιχτό σε όλους (που σημαινει και για τα μάτια των ανταγωνιστών της που βγαζουν παρόμοιο προϊόν ),

ειτε πρεπει να βρεθεί μια ομάδα, να ξοδέψει εκατοντάδες ώρες γραφοντας κώδικα για να φτιάξει driver για μια συσκευή,

1. χωρις να χρησιμοποιήσει τον κώδικα του propietary driver της εταιρείας,

2. και να χαρίσει τον κώδικα (τη δουλειά τους δηλαδή),

3. και να τον ανανεώνει καθε φορά που βγαινει νεα έκδοση της συσκευής,

 

αν δεν γινει 1 απο τα 2. ποτέ δεν θα δουλεψει η συσκευή σε μια default εγκατασταση linux.

πιθανον να υπάρχει binary driver, να κατεβασεις απο την εταιρεία, αλλα εκει γυρνάμε στο αρχικό ερώτημα: μπορει ο μπαμπάς μας - που δεν ξερει να αναζητήσει ουτε το iexplore.exe στο δισκο C: - να κατεβάσει και να εγκαταστήσει drivers ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τον random υπάρχει διαφορά στον τρόπο που αναπτύσσεται ένα λειτουργικό ανάμεσα στο open source και τα κλειστά.

Βασικός παράγοντας το κέρδος, κακά τα ψέματα.

Ομως το open source έχει να δώσει πολλά ενδιαφέροντα στον χώρο των υπολογιστών, τα οποία η "επιχειρηματική προτοβουλία" δε θα έκανε, ακριβώς για λόγους κέρδους και πάλι.

Ετσι έχουμε σήμερα τον apache, την PHP, την My Sql και το linux. Δεν αμφισβητεί κανέις νομίζω την κυριαρχία του apache και την καταλυτική του συμβολή στην δημιουργία του internet όπως έιναι τώρα. Η Microsoft λίγα έχει προσφέρει σε αυτόν τον τομέα ή τουλάχιστον έρχεται δεύτερη.

Για μένα η λύση βρίσκεται στη μέση.

Και πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια το τοπίο θα αλλάξει και στα λειτουργικά, και πρέπει να αλλάξει, γιατί όσο καλό και να είναι ένα λειτουργικό όπως τα Windows πάντα ο ανταγωνισμός φέρνει κάτι καλύτερο και πάντα προς ώφελος των χρηστών.

 

 

Καλές γιορτές σε όλους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω πάντως για την ώρα είμαι "κολλημένος" στα windows γιατι ειναι απόλυτα ελληνοποιημένα!αυτό μου αρχεί έβαλα και άλλες δύο διανομές αλλά πολλά σημεία δεν ειναι μεταφρασμένα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί πρέπει να πληρώνουμε αδρά για ένα λειτουργικό γεμάτο τρύπες, αναξιόπιστο και ημιτελές ενώ υπάρχει εναλλακτική λύση και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ;

 

Εγώ νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή...γιατί ακριβώς αυτό που έγραψες είναι άκυρο. Μετά από το SP-2 δεν υπάρχουν τόσες πολλές τρύπες στα Windows (και εν πάσει περιπτώση δεν είναι λες και σε βομβαρδίζουνε με worms,trojans,etc που εκμεταλεύονται τίποτα τρελλά exploits, τα περισσότερα τέτοιο προβλήματα οφείλονται στον χρήστη που πάει και ανοίγει ότι exe του στέλνουν με mail ή δεν ξέρω εγώ τι). Από τα XP και μετά τα Windows δεν είναι αναξιόπιστα (εγώ με 1 χρόνο Vista στο desktop δεν έχω δει ούτε μια μπλε οθόνη ή άλλο crasharisma και με XP σε 2 laptop ένα πρόβλημα αλλά έφταιγε ο οδηγός της ΑΤΙ και όχι τα Windows). Τέλος γιατί θεωρείς ότι τα XP ή τα vista είναι ημιτελές. Συμφωνώ ότι στα δεύτερα πολλά features έμειναν εν τέλει απ'έξω αλλά αυτά (WinFS πχ) δεν τα είχες ποτέ σε κανένα λειτουργικό, δεν μπορεί να σου λείπει κάτι που δεν έχεις δει ποτέ σου.

Τελικά θέλω να καταλήξω ότι τα Windows είναι πια υπέραρκετά για το μέσο χρήστη. Είναι πολύ εύκολα στο setarisma, σταθερά και πιο ασφαλή (να και θα μπορούσαν να βελτιωθούν ακόμα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΓΙΑΤΙ όμως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα; Γιατί πρέπει να πληρώνουμε αδρά για ένα λειτουργικό γεμάτο τρύπες, αναξιόπιστο και ημιτελές ενώ υπάρχει εναλλακτική λύση και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ;

 

Μηπως εισαι πολυ αυστηρός? Λες οτι ειναι ημιτελες λειτουργικό αλλα για πιο λογο? Του λειπει κατι σε λειτουργικότητα που θα το ηθελες και θα επρεπει να το εχει? Ολα τα λειτουργικα, για την ακριβεια ουσιαστικα ολο το software ειναι μονιμα work-in-progress. Δεν τελειωνει ποτε, καποια στιγμη απλως το εγκαταλειπουμε οταν σταματησει το ενδιαφερον μας γι αυτο για τον Α η Β λογο. Αρα ολα ειναι ημιτελη.

 

Για το αναξιοπιστο γεματο τρυπες, τουλαχιστον σημερα, θα ελεγα οτι δεν ειναι προβλημα. Πιο πολυ εχει ξεμεινει σαν ιδεα απο προβληματα του παρελθοντος. Εγω τουλαχιστον δεν εχω σοβαρα προβληματα τα τελευταια χρονια ουτε με σταθεροτητα ουτε με ιους και ειμαι σιγουρος οτι οποιος ξερει να στησει και να ρυθμισει σωστα το μηχανημα του θα μπορει να σου πει το ιδιο. Και με το σωστα εννοω (αλλα δεν περιοριζομαι στο) να ξερει να ρυθμισει δικαιωματα και να τρεχει απλος χρηστης, οχι το να βαλει το norton και να ξεννοιασει.

 

Οσο για την apple, αν την ενδιεφερε πραγματικα να προσφερει κατι, θα πουλαγε το λειτουργικο της σε χρηστες pc. Τωρα πια ακομα και τα μηχανηματα της σε intel τρεχουν και ειναι τεχνικα δυνατο να τρεξεις το λειτουργικο της σε pc. Αλλα ειναι παρανομο. Θελει να μπορει να πουλαει τα (καθαρα pc πλεον) μηχανηματα της πιο ακριβα χρησιμοποιωντας το λειτουργικο της. Η apple για μενα ειναι ακομα χειροτερη. Μπορει η αυτοκρατορια της MS να εφερε πολλα κακα, αλλα ενα ενδεχομενο εναλλακτικο παρον με την apple στη θεση της κανεις μου φερνει ανατριχιλα.

 

Επειδη ακριβως το linux ειναι δωρεαν (λες και για τα windows ολοι εχουμε πληρωσει και παραπονιομαστε) αυτοματως ολοι ειναι πιο ελαστικοι και καταλαβαινουν οτι κανεις δεν τους χρωσταει τιποτα. Οταν κατι παει στραβα στα windows φταει παντα η microsoft. Οταν κατι παει στραβα στη Χ διανομη linux φταιει:

1) Η ομαδα που διατηρει τη διανομη

2) Η ταδε εκδοση του gnome/kde/xfce/λοιπου desktop environment που ειναι beta αλλα την βαλαν μεσα ετσι και αλλιως

3) Η ταδε βιβλιοθηκη που δε συνεργαζεται καλα με το Υ πακετο η τη Ζ εφαρμογη

4) Ο χρηστης που δεν εψαξε αρκετα για να λυσει το προβλημα και παραπονιεται για τα πραγματικα trivial προβληματα οπως το να ανοιξει το ταδε configuration file που αλλαζει θεση σε καθε διανομη και να κανει comment την ταδε γραμμη που προσθεσαν στην τελευταια εκδοση της διανομης και χαλαει κατι που δεν ειχαν προβλεψει η δεν τους νοιαζει.

5) Οι εταιριες που δεν βγαζουν το hardware/software σκεπτομενοι την αγαπημενη σου διανομη

 

Ποτε δεν φταιει το linux στο συνολο του (πως θα μπορουσε, ανθρωπος ειναι?) ουτε ο linus torvalds (ο οποιος απλως διαχειριζεται τον πυρηνα, δηλαδη το linux με τη στενη εννοια) που καμια σχεση δεν εχει με το καθε συγκεκριμενο προβλημα που αντιμετωπιζεις.

 

Πολλοι επιμενουν να περνανε την τεραστια προσπαθεια για προς τα πισω συμβατοτητα στα windows ως ενα ασημαντο, αναμενομενο γεγονος που αποτελει χρεος της MS. Ομως αυτο ειναι στην ουσια που χαρακτηριζει τα windows. Αυτο ειναι ο λογος που πετυχαν και σημερα ουτε καν δωρεαν, τουλαχιστον εφαμιλλες κατα τ'αλλα λυσεις δεν μπορουν να τα κουνησουν απο τη θεση τους. Αυτος ειναι επισης και ο λογος για πολλα απο τα προβληματα τους. Πως συντηρεις ενα λειτουργικο που εχει γεμισει με τα χρονια χιλιαδες hacks και workarounds μονο και μονο για συμβατοτητα και πως να το βελτιωσεις κρατωντας το σταθερο? Ειναι σαν αν προσπαθεις να κανεις βηματα μπροστα κουβαλωντας ενα σακι τουβλα που συνεχως γεμιζει.

 

Οριστε μερικα αρθρα πανω στο θεμα της συμβατοτητας στα windows

 

http://www.joelonsoftware.com/articles/APIWar.html

Ψαξε στο σημειο που λεει για το simcity

 

http://www.microsoft.com/technet/technetmag/issues/2006/10/WindowsConfidential/?topics=/technet/technetmag/issues/2006/10/WindowsConfidential

 

http://blogs.msdn.com/oldnewthing/archive/2003/10/15/55296.aspx

 

Και πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια το τοπίο θα αλλάξει και στα λειτουργικά, και πρέπει να αλλάξει, γιατί όσο καλό και να είναι ένα λειτουργικό όπως τα Windows πάντα ο ανταγωνισμός φέρνει κάτι καλύτερο και πάντα προς ώφελος των χρηστών.

 

Το τοπιο αλλαζει συνεχως. Το linux εχει ηδη προσφερει εμμεσως παρα πολλα ακομα και σε χρηστες που δεν προκειται ποτε να το τρεξουν στους υπολογιστες τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει, μπορεί να μην ανατινάσεται ο υπολογιστής με το που βάλεις windows αλλά τα προβλήματα παραμένουν, και το βασικότερο, ο υπολογιστής γίνεται προοδευτικά πιο αργός με windows. Έχουμε ως "βασική" συντήρηση την ανασυγκρότηση και το format. Γιατί? Θα' πρεπε? Είμαι ο Κλουζώ του foss με τις αναποδιές που μου χουν τύχει παρόλα αυτά ακριβώς επειδή δουλεύω windows και ζω τη μιζερια τους δεν τα παρατάω

Επίσης, για ποιο λόγο να μπω στην υπερκαταναλωτική λογική τους. Εννοω να μεγιστοποιώ τις ανάγκες μου (θέλω, θέλω, θέλω) και να "αναγκάζομαι" να τις ικανοποιώ (αγοράζω, αγοράζω, αγοράζω)). Θελώ να ψάχνω έξυπνους τρόπυς να παρατείνω τη ζωή του hardware μου, να επιταχύνω τον υπολογιστή μου με ελαφρότερες εφαρμογές.

Δεν είναι ότι δεν μπορούν στη microsoft, δεν θέλουν. Σύγκρινετε πόρους που καταναλώνουν aero και compiz-fusion και τι κάνουν αντίστοιχα. Θέλουν να σε πείσουν ότι για να περάσεις καλά χρειάζεσαι 100fps στο crysis.

Ακόμα και η apple έχει μια πιο αξιοπρεπή λογική εργονομίας, ευκολίας, φιλικότητας.

 

Πιστεύω το μόνο βασικό που μένει για την foss κοινότητα (μετα την απαραίτητη απο-geek-οποίηση) είναι να εστιάσει στους τομείς που υστερεί (cad, video editing πχ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οριστε μερικα αρθρα πανω στο θεμα της συμβατοτητας στα windows

 

http://www.joelonsoftware.com/articles/APIWar.html

Ψαξε στο σημειο που λεει για το simcity

 

http://www.microsoft.com/technet/technetmag/issues/2006/10/WindowsConfidential/?topics=/technet/technetmag/issues/2006/10/WindowsConfidential

 

http://blogs.msdn.com/oldnewthing/archive/2003/10/15/55296.aspx

 

Το 2ο είναι τελείως σουρεαλιστικό! Χαχαχαχα! Δεν το ήξερα. :-D

 

Το 1ο κατά τη γνώμη μου είναι must-read για όποιον θέλει να μιλάει για τα Windows και την Μίκροσοφτ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...