MrSeanKon Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Λοιπον διαβαζω παμπολλα προβληματα επειδη χρησιμοποιω Visual Studio. Οι χρηστες παραπονιουνται οτι σε Vista δεν τρεχει τιποτα. Μονο ενας τα καταφερε. Το ποιο παραξενο ειναι οτι αλλοι που εχουν ΧΡ με SP2 ή SP3 παρολο που εχουν καποια εκδοση του Framework παλι κολλαει. Αποτελεσμα ειναι να εχω παρει αναποδες. Υπαρχει καποια λυση?? Δειτε κι αυτο το thread στα ΑΟΑ γιατι αφενος δε χρηζει να επαναλαμβανομαι αφετερου θα πεσουν εκει τις επομενες ωρες διαφορες ανακοινωσεις που αφορουν ολους οσους χρησιμοποιουν το software της υπογραφης μου. Περιμενω τις γνωμες σας.
Apoll Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Πρώτον, σε τί έχεις γραμμένες τις εφαρμογές? Αν χρησιμοποιείς .ΝΕΤ, άν έχεις το 3.5 δεν σημαίνει ότι μια εφαρμογή σε .ΝΕΤ 1.1 θα παίξει. Και δεν χρειάζετε να αναβαθμίζεις συνέχεια. Γιατί άλλωστε? Δεύτερον, σχετικά με τα Vista για να μην έχεις προβλήματα η εφαρμογή θα πρέπει να είναι γραμμένη σε .ΝΕΤ 3.0 και πάνω. Και σχεδιασμος/compile σε Vista με όλα τα ειδικά patches που υπάρχουν για το VS στα Vista. Τρίτον, απ' ότι κατάλαβα θες πρόσβαση στο hardware του συστήματος. Πολλοί έχουν agents για να μπλοκάρουν τέτοιες λειτουργίες. Τέταρτον, είδα επίσης οτι θες η εφαρμογή σου να τρέχει σε Linux. Εδώ τα πράγματα δεν είναι απλά. Αν θες να είναι γραφική εφαρμογή QT ή GTK και C++ ή C. Δοκίμασε το KDevelop, πολύ καλό IDE. Από εκει και μετά αν μπορεί να γίνει η εφαρμογή "web", ASP.NET και AJAX θα σου λύσουν τα χέρια. Πανεύκολα και παντοδύναμα εργαλεία και δουλεύουν ανεξάρτητα Λειτουργικού και browser (αν ακολουθήσεις τα πρωτόκολλα). Όπως βλέπει έμεσσα σου προτείνω .ΝΕΤ framework
MrSeanKon Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2007 Καταρχας να σε ευχαριστησω για το ενδιαφερον σου. Ειμαι πελαγωμενος που να παρει η ευχη και οπως αντιλαμβανεσαι οταν διαβαζα τις στραπατσες οτι κολλαει το ταδε προγραμμα μου κλπ ενοιωθα ασχημα. Ας αρχισω να απανταω με πολλαπλα quote. Πρώτον, σε τί έχεις γραμμένες τις εφαρμογές?Ολες ειναι γραμμενες σε C# (κι ελαχιστα τμηματα σε Visual C++). Oμως ειχα το Visual Studio 2005 (αρα το Framework v2.0 ετρεχε στο παρασκηνιο). Μολις χθες εστησα τη beta version του 2008. ΟcBible v1.54 & Guidemania v1.2 εχουν μεταγλωττιστει με το VS 2005. Αν χρησιμοποιείς .ΝΕΤ, άν έχεις το 3.5 δεν σημαίνει ότι μια εφαρμογή σε .ΝΕΤ 1.1 θα παίξει. Και δεν χρειάζετε να αναβαθμίζεις συνέχεια. Γιατί άλλωστε?Οπως εχω διαβασει εδω αλλα και στο εξωτερικο (αλλα και στα μυνηματα που εχω λαβει) ορισμενοι χρηστες παρολο που εστησαν το Framework v3.0 ή το v3.5 δεν μπορουσαν να τρεξουν ΟcBible v1.54 & Guidemania v1.2 (ειδικα οι Vista κατοχοι). Καπου πρεπει να γινεται μπλεξιμο και δεν ξερω τι. Συμβατοτητα προς τα πισω δε φαινεται να υπαρχει. Γιαυτο σκεφτηκα να στησω το νεο Visual Studio 2008 (εστω κι αν ειναι beta). Δεύτερον, σχετικά με τα Vista για να μην έχεις προβλήματα η εφαρμογή θα πρέπει να είναι γραμμένη σε .ΝΕΤ 3.0 και πάνω. Και σχεδιασμος/compile σε Vista με όλα τα ειδικά patches που υπάρχουν για το VS στα Vista.Χθες διαβαζα τα εγχειριδια του ΒασιλΠορτα κι ειδα οτι τα Vista εχουν μεσα τους ενσωματωμενο το Framework v3.0 ηδη.Το οποιο φυσικα δεν υπαρχει στο Visual Studio 2005. Απο την αλλη μερια το Visual Studio 2008 σου επιτρεπει να διαλεξεις σε τι Framework (2.0, 3.0 ή 3.5) θες να μεταγλωττιστει το προγραμμα σου. Συνεπως αν η Micro$oft εχει κανει σωστη δουλεια ολοι οι Vista κατοχοι θα μπορουν να τρεξουν το Φαντη 1.13. Τρίτον, απ' ότι κατάλαβα θες πρόσβαση στο hardware του συστήματος.Ναι σε μερικες περιπτωσεις ειναι απαραιτητο.Εχω φτιαξει *.dll (το ΑΡΙ) που ανιχνευει ποσους πυρηνες εχει ο επεξεργαστης σου τη διαθεσιμη μνημη εχει ο Η/Υ κανει με λιγα λογια κλησεις προς το Win32 API. Τέταρτον, είδα επίσης οτι θες η εφαρμογή σου να τρέχει σε Linux. Εδώ τα πράγματα δεν είναι απλά.Eγω δεν καιγομαι τοσο απλα ορισμενοι ξενοι μου εχουν σκοτισει τα νευρα στο ΜΣΝ και θελουν να γινει κατι τετοιο.Κι ειπα και στα ΑΟΑ περι Eclipse IDE γιατι εκεινος ο Wolf2000me μου ειπε οτι κανει για ολα κι ενοιωσα πανευτυχης για μια στιγμη αλλα ελα μου που τα βλεπω μπαστουνια γιατι οπως και να το κανουμε δεν ειμαι και κανενας προγραμματιστης και φυσικα εχω εξοικιωθει με ολοκληρωμενα περιβαλλοντα οπως το Visual Studio ή της Borland (στο παρελθον) που εχουν compilers πανω τους και το καθετι. Από εκει και μετά αν μπορεί να γίνει η εφαρμογή "web", ASP.NET και AJAX θα σου λύσουν τα χέρια.Αυτο δεν προκειται να το κανω εγω.Αν θελησει ο gizmo ας το κανει. Μια web εκδοση της Βιβλου θα ηταν καλη φαση για οσους δε γουσταρουν να κατεβαζουν Framework editions ή τρεχουν διαφορετικο λειτουργικο (οχι Windows). Σταματαω εδω αν καπου εχω πει κατι κι ειναι λαθος διορθωσε με
StavrosD Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2007 Σε vista Χρησιμοποιούσα VS 2005 και τώρα 2008. Μου άλλαξε τα φώτα (ολόκληρη μέρα το έψαχνα) μέχρι να κάνω τις ρυθμίσεις και να τρέξω asp.net εφαρμογές, αλλά γίνεται. Σαν προγραμματιστής πρέπει να βλέπεις μπροστά. Εντός του 2008 θα καταργηθούν τα ΧΡ στην αγορά (έχει βγάλει επίσημο πρόγραμμα τέλους ζωής προϊόντος η microsoft). Αν ξεκκινήσεις σήμερα να αναπτύσεις μια εφαρμογή, μέχρι να βγει στο εμπόριο τα XP δεν θα υπάρχουν, οπότε αναγκαστικά πρέπει να την αναπτύξεις για να τρέχει σε vista. Μην ξεχνάς ότι υποψήφιοι πελάτες είναι κυρίως οι επαγγελματίες, που για το λειτουργικό τους σύστημα θέλουν λόγω εφορίας τιμολόγιο, άρα θα αγοράζουν μόνο vista ( τα ΧΡ καταργούνται όπως προανάφερα).
MrSeanKon Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2007 Βασικα χομπιστας ειμαι και μοιραζω 2 προγραμματακια για overclockers κι ενα παιχνιδι (την Ξερη). Αλλα (διορθωσε με) αφου εχω στημενο το Visual Studio 2008 (κι ας τρεχει σε ΧΡ) δε νομιζω να ειναι αναγκαιο να στησω τα Vista?
StavrosD Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2007 Βασικα χομπιστας ειμαι και μοιραζω 2 προγραμματακια για overclockers κι ενα παιχνιδι (την Ξερη). Αλλα (διορθωσε με) αφου εχω στημενο το Visual Studio 2008 (κι ας τρεχει σε ΧΡ) δε νομιζω να ειναι αναγκαιο να στησω τα Vista? Αν είσαι χομπίστας εννοείτα ότι δεν χρειάζεται να στήσεις τα Vista. Απλέ έχε υπ'όψιν πως ότι φτιάχνεις το πολύ σε 2-3 χρόνια θα χρειαστεί να το σταματήσεις ή να το κάνεις να τρέχει σε Vista.
Apoll Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2007 Γιατί κατέβασες το VS 2008 Beta? Αν δεν θες να το αγοράσεις κατέβασε τις Express εκδόσεις. Δεν είναι beta. Αν θες να γράψεις εφαρμογή σε VS2005 και ΝΕΤ 3.0 γίνεται. Απλά χρειάζετε να έχεις Vista, το VS (Express ή ολόκληρο, όχι ΒΕΤΑ) και τα ειδικά patch της MS για για κάνεις προγραμματισμό εκεί. Επίσης θα διαφωνίσω με τους φίλους παραπάνω ότι τα XP πεθαίνουν. Δεν θα πάψουν να λειτουργούν σε όσους τα έχουν. Η MS ανακοίνωσε την άνοιξη ότι θα συνεχίσουν να τα παράγουν τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2008. Και έκανε την ανακοίνωση πριν αρχίσουν (Σεπτ 2007) το πρόγραμμα αντικατάστασης τον Vista σε ΧΡ για όσους αγόρασαν υπολογιστή ή φορητό με Vista Business (και άνω) και θέλουν XP. Επίσης στο roadmap τους είναι νέο λειτουργικό το 2009. (Αυτό με την μηνιαία συνδρομή και τις διαφημίσεις στο desktop). Οπότε μάλλον βλέπω τα XP να είναι ζωντανά μέχρι να μην βγαίνουν άλλα παιχίδια για DX9. Ίσως μέχρι τότε θα έχουμε ωριμάσει ως κοινωνία και θα έχουμε όλοι Linux. Σχετικά με Linux έχεις δοκιμάσει να μεταφέρεις την εφαρμογή στο Mono? http://www.mono-project.com/Main_Page
MrSeanKon Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Γιατί κατέβασες το VS 2008 Beta?Sorry for @@ που ανεφερα απλα επειδη στο M$ site ειδα οτι υπαρχει το Visual Studio 2008 beta edition νομιζα οτι κι οι Express εκδοσεις (τις οποιες κατεβασα) ειναι κι αυτες beta. Αν θες να γράψεις εφαρμογή σε VS2005 και ΝΕΤ 3.0 γίνεται. ΟΚ θενξ για τις πληροφοριες οι οποιες θα ενδιαφερουν αλλους αναγνωστες μια κι εγω εχω ηδη μεταβει στο 2008. Σχετικά με Linux έχεις δοκιμάσει να μεταφέρεις την εφαρμογή στο Mono?Θα ριξω μια ματια και θα πρηξω μετα το gizmo στο MSN. Αλλα δεν καιγομαι επι του παροντος. Αν είσαι χομπίστας εννοείτα ότι δεν χρειάζεται να στήσεις τα Vista.Απλέ έχε υπ'όψιν πως ότι φτιάχνεις το πολύ σε 2-3 χρόνια θα χρειαστεί να το σταματήσεις ή να το κάνεις να τρέχει σε Vista. Θενξ μαν ηρεμησα. Θα εχω αναβαθμιστει σε κανα χρονο αντε 1.5 σε ολα (ασε που μεχρι τοτε η M$ μπορει να εχει βγαλει και νεωτερο λειτουργικο γιατι τα Vista τους καθισαν εντος του στομαχου μας).
poscaman Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 ερωτηση: το dreamweaver γιατι δεν αναφερθηκε??
MrSeanKon Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Αρχηγε τι ειναι αυτο το κερατο? Για δωσε πληροφοριες....
poscaman Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 http://en.wikipedia.org/wiki/Dreamweaver http://www.adobe.com/products/dreamweaver/
MrSeanKon Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Επειδη πρεπει να ριξω και μια βιαστικη ματια σε μερικα απο τα καμποσα ξενα forums θα επισκεφθω τα links που εδωσες αλλη μερα. Με απλα λογια μπορει να φτιαχθει η Δηλωτη σε αυτο το μαραφετι που προτεινεις? Ειναι ευκολο για καποιον μη σχετικο ή θα πηξω οποτε μενω στο Bill Gates?
alkisg Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Δες ένα παράδειγμα: http://www.worldofsolitaire.com/ Βέβαια το dreamweaver δεν θα σου χρειαστεί και πολύ, αφού θα το γράψεις ολόκληρο σε javascript (=με το χέρι...).
MrSeanKon Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2007 WOW χαρτοπαιγνιο link! Καλως θα το εχω κι αυτο υποψιν (προς τα παρων μενουμε στο Visual Studio).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.