Προς το περιεχόμενο

Youtube, λήμμα Greece

Commentator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χμ η Ελληνική μουσική δέν έχει να δείξει και πολλά.

Φίλε Berlinen έχεις μεγάλο λάθος ίσως επειδή είσαι Βερολινέζος :Ρ

Αλλά όχι και δεν έχουμε να δείξουμε και πολλά από άποψη μουσικής παιδείας...Είπαμε μας έχουν καβαλίση Φοίβοι, Καρβέλιδες και ΣΙΑ με τα σαχλοτράγουδα άλλα όχι ότι ξεχάσαμε και τι πραγματική μουσική μας. Προσωπικά ακούω μέταλ άλλα έχω την τιμή να το πω πως ρε φίλε νανουρίστικα σαν βρέφος με Σμυρναίηκά τραγούδια και ακόμα τα σιγοτραγουδάω όποτε τύχη (όχι δεν είμαι τόσο γέρος άλλα η γιαγιά μου τα γνώριζε καλά).

Είπαμε μπήκαμε στην Ευρωπαϊκη ένωση άλλα τα ΔΙΚΑ μας τραγούδια δεν τα αφήσαμε στην πόρτα.!

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
πειράζει που ενώ θεωρώ σκουπίδια τον κάθε καρβέλα-σαρμπέλ,φοίβο κλπ, ταυτόχρονα, δε μπορώ να ανεχθώ ούτε για ένα δευτερόλεπτο μουσική με κλαρινα? Δείχνει δηλαδή κάτι για την ποιότητά μου ως άνθρωπο, για την παιδεία μου?

Σ αυτα που εχω γραψει, καπου θα βρεις μια απαντηση.

Δημοσ.
Μπορεις να μου εξηγησεις, σε τι ακριβως υστερει η γερμανικη φιλοξενια, μερακι, ή το γερμανικο φιλοτιμο(οτι και αν σημαινει σαν ενοια) απο την αντιστιχη ελληνικη???

Και οχι βλεποντας τους παπουδες και τις γιαγιαδες του ιδιους μαλ**** με τα εγγονια τους βλεπω...(εκτος απο τον παπου του Lucifer που ηταν και μωρφομενος:-))...

Εε, ολο και σε κατι μπορει να υστερει.... Λεω εγω τωρα...

Μπααα, νομιζω υπαρχει μια διαφορα... Τωρα στη σοβαροτητα, στη μ*** , θα σε γελασω...

Δημοσ.

Απλα πιστευω οτι το κλισε "Ελληνικη φιλοξενια, η καλυτερη στο πλανητη" ειναι απο μονη της υπερβολη, αν το χρησειμοπιεις σε συγκριση κι΄ολας γινεται ακομα χειροτερο... Οπως και το μερακι ειδικα οταν μιλαμε για γερμανια.- Και οσο για την Ελληνικη μουσικη, ναι εχει επηρεασει, αλλα και εχει επειρεαστει απο την βαλκανικη μουσικη. Αλλα το να λεμε οτι τα τσαμικα επειρεασαν την Δυτικη μουσικη ειναι το λιγοτερο ανεκδοτο.

Δημοσ.
Φίλε Berlinen έχεις μεγάλο λάθος ίσως επειδή είσαι Βερολινέζος :Ρ

Αλλά όχι και δεν έχουμε να δείξουμε και πολλά από άποψη μουσικής παιδείας...Είπαμε μας έχουν καβαλίση Φοίβοι' date=' Καρβέλιδες και ΣΙΑ με τα σαχλοτράγουδα άλλα όχι ότι ξεχάσαμε και τι πραγματική μουσική μας. Προσωπικά ακούω μέταλ άλλα έχω την τιμή να το πω πως ρε φίλε νανουρίστικα σαν βρέφος με Σμυρναίηκά τραγούδια και ακόμα τα σιγοτραγουδάω όποτε τύχη (όχι δεν είμαι τόσο γέρος άλλα η γιαγιά μου τα γνώριζε καλά).

Είπαμε μπήκαμε στην Ευρωπαϊκη ένωση άλλα τα ΔΙΚΑ μας τραγούδια δεν τα αφήσαμε στην πόρτα.![/quote']

Άν νανουρίστηκες με Σμυρναίικα τραγούδια να σου υπενθυμίσω οτι ο Παντελής Θαλασσινός δέν είναι απο τους τόσο παλιούς τραγουδιστές ίσως είναι στην ηλικία μικρότερος και απο σένα:-D

Το οτι μπήκαμε στην Ευρωπαική ένωση δέ σημαίνει με τίποτα οτι γίναμαι ευρωπαίοι κάθε άλλο μάλιστα μή σου πω το αντίθετο.

Και εμένα τα Σμυρναίικα τραγούδια μου ψιλοαρέσουν τα προτιμώ πολύ περισσότερο απο κάτι άλλα που ακούω στα ράδιο.

Δημοσ.
Απλα πιστευω οτι το κλισε "Ελληνικη φιλοξενια, η καλυτερη στο πλανητη" ειναι απο μονη της υπερβολη, αν το χρησειμοπιεις σε συγκριση κι΄ολας γινεται ακομα χειροτερο... Οπως και το μερακι ειδικα οταν μιλαμε για γερμανια.- Και οσο για την Ελληνικη μουσικη, ναι εχει επηρεασει, αλλα και εχει επειρεαστει απο την βαλκανικη μουσικη. Αλλα το να λεμε οτι τα τσαμικα επειρεασαν την Δυτικη μουσικη ειναι το λιγοτερο ανεκδοτο.

1)αυτο το λες εσυ, οχι εγω.

2)η διαφορα νοοτροπιας(αν διαβασες τα προηγουμενα που εχω γραψει) ελληνων και γερμανων για μενα προσωπικα ειναι γεγονος. Για σενα μπορει να μην ειναι, σεβαστο...

3) Δεν εχει επηρεαστει, ειναι μερος της Βαλκανικης μουσικης, αν και προσωπικα προτιμω καλυτερα, της μουσικης της ανατολικης μεσογειου...

4)αυτο το λες εσυ και οχι εγω... (παλι σε παραπεμπω σε προηγουμενες αναφορες..)

Δημοσ.

Το 1,2, και 4 σεβαστα ισως δεν καταλαβα σωστα τα γραφομενα σου, και οντως εχουμε τελειως διαφορετικη αποψη οσο αναφορα της διαφορες των δυο κουλτουρων...

Αλλα για το 3, θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω και στα δυο σκελη του λογισμου σου...

α) οταν μια μουσικη αποτελει μερος ενος συνολου, ειτε αυτη ειναι βαλκανικη μουσικη, ειτε παραδοσιακη χαβανεζικη, και επειρεαζει αλλα και επειρεαζεται. Αλιως δεν αποτελει κοματι του συνολου αλλα ειναι μια "αυτοφωτη" μουσικη (αδοκιμος τρομερα ορος) κατι που οσο και αν προσπαθω να σκεφτω δεν μπορω να βρω παραδειγμα τετοιας μουσικης....

Και β) αν με τηνα ανατολικη μεσογιο ενωεις τουρκια, συρια, κ.ο... Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μια που χω τυην αισθηση οτι πιο πολλα κοινα στοιχεια μοιραζομαστε π.χ με την βουλγαρικη μουσικη, και γενικοτερα τα βαλκανια παρα με αυτες τις χωρες...

Δημοσ.
Το 1,2, και 4 σεβαστα ισως δεν καταλαβα σωστα τα γραφομενα σου, και οντως εχουμε τελειως διαφορετικη αποψη οσο αναφορα της διαφορες των δυο κουλτουρων...

Αλλα για το 3, θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω και στα δυο σκελη του λογισμου σου...

α) οταν μια μουσικη αποτελει μερος ενος συνολου, ειτε αυτη ειναι βαλκανικη μουσικη, ειτε παραδοσιακη χαβανεζικη, και επειρεαζει αλλα και επειρεαζεται. Αλιως δεν αποτελει κοματι του συνολου αλλα ειναι μια "αυτοφωτη" μουσικη (αδοκιμος τρομερα ορος) κατι που οσο και αν προσπαθω να σκεφτω δεν μπορω να βρω παραδειγμα τετοιας μουσικης....

Και β) αν με τηνα ανατολικη μεσογιο ενωεις τουρκια, συρια, κ.ο... Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μια που χω τυην αισθηση οτι πιο πολλα κοινα στοιχεια μοιραζομαστε π.χ με την βουλγαρικη μουσικη, και γενικοτερα τα βαλκανια παρα με αυτες τις χωρες...

α)Η βαλκανικη μουσικη δεν ειναι μια...ειναι πολλες..κα αυτο νομιζω ηταν σαφες απο την αρχη... Το οτι υπαρχουν μουσικες ομοιοτητες στα διαφορα κρατη των βαλκανιων δεν δημιουργει μουσικη ομοιομορφια... Αυτη ουτε στην ιδια την ελλαδα δε βρισκεται!!!!

β)Η αισθηση σου ειναι σεβαστη,αλλα ... και με αυτες τις χωρες της ανατολικης μεσογειου μοιραζομαστε πολλα κοινα στοιχεια...

Πχ η βυζαντινη μουσικη ασκησε μεγαλη επιρροη στην κλασικη οθωμανικη μουσικη..(μην ξεχνας, η νεα αυτοκρατορια χτιστηκε πανω στην παλια..)κατ επεκταση και στην τουρκικη...Σπουδαιοι ρωμιοί μουσικοι αναδειχτηκαν μεσω της μιας,μεσω της αλλης , η μεσω και των δυο μουσικων, ως συνθετες , οργανοπαιχτες(στην οθωμανικη) , τραγουδιστες.

Και πχ οτι υπαρχει πλουσιος μουσικος θεωρητικος λογος συγκρισεως των δυο μουσικων τα μεταβυζαντινα χρονια...Απο ρωμιους ως επι το πλειστον συγγραφεις...

Ανεφερες και τη Συρια.. Δεν ξερω αν γνωριζεις πως καποιοι επιστημονες δεχονται την περιοχη της σημερινης Συριας και τους συριους, ως διαμορφωτες σε μεγαλο μερος, της βυζαντινης μουσικης.. Ο Ιωαννης ο Δαμασκηνος απο που νομιζεις ηταν..? Και πολλα αλλα παραδειγματα υπαρχουν.. ..(πραγματα φυσικα αγνωστα στους περισσοτερους μας...)

Οποιος θελει μπορει να ανατρεξει και σε ηχογραφησεις(πχ της μουσικης των μεβλεβι, γνωστοι και ως "περιστρεφομενοι δερβισηδες") και σε βιβλιογραφικες πηγες , να το διαπιστωσει και ο ιδιος καλυτερα...

Δημοσ.
Άν νανουρίστηκες με Σμυρναίικα τραγούδια να σου υπενθυμίσω οτι ο Παντελής Θαλασσινός δέν είναι απο τους τόσο παλιούς τραγουδιστές ίσως είναι στην ηλικία μικρότερος και απο σένα:-D

Το οτι μπήκαμε στην Ευρωπαική ένωση δέ σημαίνει με τίποτα οτι γίναμαι ευρωπαίοι κάθε άλλο μάλιστα μή σου πω το αντίθετο.

Και εμένα τα Σμυρναίικα τραγούδια μου ψιλοαρέσουν τα προτιμώ πολύ περισσότερο απο κάτι άλλα που ακούω στα ράδιο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχουμε ποιότητα άλλα δε τι βλέπουμε και σαν λαός και σαν μουσική παιδεία.

Το οτί ακούνε ΣαΜρέλ (καλά το γράφω ξέρω εγώ) και Φοίβο που ζήτημα να έχει τελειώσει την 3 Δημοτικού εγώ δεν φταίω άλλα επιλέγω τι θα ακούω. Εδώ προτοχρονιάτικα σφάχτηκα με τι κοπέλα μου επειδή δεν ήθελα να πάμε σε σκυλάδικο. Όπως και να έχει 400 σκλαβία όλο και κάποιο κουσούρη μας άφησε :Ρ

Το ότι ακούνε μαλακιές δεν μπορώ να τους σταματήσω αλλά μπορώ να μην ακούω εγώ. Για αυτό έχω καταλύση τη δημοκρατία σπίτι μου και ακούμε επιλεγμένα Ελληνικά και κατα κύριο λόγο Μέταλ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...