Προς το περιεχόμενο

Youtube, λήμμα Greece

Commentator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μα πραγματικά το youtube περιμένεις για να δεις τα "σωστά" της Ελλάδας;

Εξάλλου αυτό το count βασίζεται στα views του κάθε video.

να και κατι ακομα ανησυχητικο...

Μα νομίζω ότι εξήγησα τους λόγους που, κατά την γνώμη μου, έχουν τόσα views. Δεν μπορώ να καταλάβω τι το ανησυχητικό βλέπεις στο απόσπασμα του μηνύματος μου.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μα πραγματικά το youtube περιμένεις για να δεις τα "σωστά" της Ελλάδας;

Εξάλλου αυτό το count βασίζεται στα views του κάθε video. Αν δεις από τα comments κάτω από τα συγκεκριμένα video έχει ξεσπάσει "πόλεμος" μεταξύ των εθνών για αυτό και τα τόσα views... Αυτό είναι πιο ανησυχητικό

γιατι τοσα Views?εξαιρωντας το συγκεκριμενο ατυχημα με τον εθελοντη...

Δημοσ.

Γιατι ακριβως προωθειται η βλακεια μας... Απο εμας... Γιατι να συμβαινει αυτο αραγε????

να σου πω? πιστευω πως βασικα φταιει η βλακεια μας για ολα αυτα που φαινονται πχ εντος διαδικτυου(βλ youtube views..)η οποια ομως παιρνει και μια κατευθυνση απο εξω.

Αν εισαι τυφλος και σου δωσω ενα σκοινι να κρατησεις, σε παω οπου θελω...

Να σου μιλησω για τη μουσικη, που ξερω καποια πραγματα?

Αυτη τη στιγμη οι μεγαλυτερες εταιρειες παραγωγης δισκων στην ελλαδα ελεγχονται απο αγγλια και αμερικη...Καλο?

Τυχαιο? δεν νομιζω.

Αν ξεραμε ποσα και ποσα ξεκινουν απο τη μουσικη, θα τη φυλαγαμε ως κορη οφθαλμου.(το ιδιο ισχυει και για τη γλωσσα).

Ολη η νοοτροπια ενος λαου καθρεφτιζεται σε γλωσσα και μουσικη...

Καποιος μπορει να πει"εμενα δε με ενοχλει". Και τον ρωτω:πως θα του ακουγονταν αν η υλη των βιβλιων δημοτικου γυμνασιου και λυκειου γινονταν στις αντιστοιχες χωρες..?

Παιδια σας διαβεβαιω, κατι τετοιο δεν υστερει σε εκταση ζημιας απο το γεγονος που αναφερω..

Θα ηθελα πολυ να δω και αποψεις αλλων παιδιων, να δω πως σκεφτομαστε..

Να δουμε πως σκεφτομαστε..

Δημοσ.
Ολη η νοοτροπια ενος λαου καθρεφτιζεται σε γλωσσα και μουσικη...

Χμ η Ελληνική μουσική δέν έχει να δείξει και πολλά.

Ανοίγεις έναν ραδιοφωνικό σταθμό να ακούσεις κάτι τα κλαρίνα δίνουν και πέρνουν.

Κάτι καλά μόνο τα φυλάνε σε έξτρα περιπτώσεις επι πληρωμή.

Δημοσ.

A)πού ακουσες τα κλαρινα, για να τα ακουσω και εγω..?Ολο ο,τι ναναι πραγματα παιζουν οι σταθμοι, δεν μπορεις να ακουσεις τιποτα της προκοπης.

οταν λεω κλαρινα, εννοω καλη δημοτικη μουσικη,οχι σκυλαδικα.

Η ελληνικη μουσικη δεν εχει να δειξει και πολλα..?

Αγαπητε βερολινεζε με ολο το σεβασμο που μπορω να σου εχω χωρις να σε ξερω, ενημερωσου λιγο παραπανω.ειμαστε παρα μα παρα πολυ τυχεροι που εχουμε τετοια μουσικη κληρονομια. Ρωτα αλλους λαους για εμας.

Ρωτα για τα ηπειρωτικα,τα θεσσαλικα, τα στεριανα γενικα,τα νησιωτικα, τα κρητικα,τη βυζ μουσικη(ναι, τη μουσικη που εχει περιπου 10.000 χειρογραφα με παλαια μουσικη σημειογραφια,χωρις ακομα να ξερουμε τη μουσικη,φαντασου ανεξερευνητος μουσικος πλουτος) τα μικρασιατικα, τα ρεμπετικα ,τα λαικα...

Δημοσ.

Δέν λέω έχουμε και εμείς την δική μας μουσική κληρονομιά κάθε τόπος την δική του.

Αλλά κορυφαία ξένα συγκροτήματα οπως οι Beatles, Rolling Stones, ABBA, U2 δέ μπορεί να συγκριθούν με τα σημερινά δεδομένα με τα "40 παληκάρια απο τη Λιβαδιά"

Δημοσ.
Δέν λέω έχουμε και εμείς την δική μας μουσική κληρονομιά κάθε τόπος την δική του.

Αλλά κορυφαία ξένα συγκροτήματα οπως οι Beatles, Rolling Stones, ABBA, U2 δέ μπορεί να συγκριθούν με τα σημερινά δεδομένα με τα "40 παληκάρια απο τη Λιβαδιά"

Δεν ειναι απλα θεμα"εχουμε τη μουσικη μας και την προωθουμε, για να μη χαθει". Αμα ηταν ετσι... Καλυτερα να χαθει, να βρουμε και την ησυχια μας στην τελικη βρε αδερφε!

Οπως επισης:Παρθενωνας?? Ελα μωρε τωρα, τι να τα κανεις 5-6 μαρμαρινα ντουβαρια...(Κλωτσοντας ουσιαστικα αυτο που συμβολιζει, οπως επισης την αρμονια,την τεχνη, το μερακι, τη δυναμη που βγαζει ακομα και σημερα... )Φαντασου τωρα κατι τοσο ζωντανο, οπως η γλωσσα και η μουσικη.που συνανταμε καθε μερα!

..Ακριβως για αυτη την παραπληροφορηση μιλαω! Μονο που αναφερεσαι στο 40 παλικαρια...(το πχ αυτο ισως και να αφορα το 0,000001% της μουσικης μας)Μπορουσες να αναφερθεις στην ιτια;) (πλακα κανω)

Παλι δε σε κατηγορω, ειναι κατι το οποιο σε ολους λιγο εως πολυ εχει υποσυνειδητα περασει, μια κατακριση της ελληνικης μουσικης."ελα μωρε τωρα, τα βλαχικα...καραγκουνες.. κτλ.. αντε και κανα αρνι το πασχα"

Μα δεν ειναι αυτο η αληθεια, αλλα η εικονα που μας δινεται!

Και εγω ο ιδιος τι νομιζεις?διαφορετικα τα εβλεπα απο σενα? Αλλα ψαχνοντας.. επαθα μεγαλη ζημια απο την τεχνη και τη δυναμη...οπως το ακους..

Τα γειτονακια μας ,οι τουρκοι ,που τους θεωρουμε και απολιστιστους?.. Ψαξε λιγο,Θα παθεις και εκει μεγαλη πλακα.(εστω και αν επηρεαστηκαν πολυ απο τη βυζ μουσικη.)

Οσον αφορα τα εν λογω συγκροτηματα, θα κανω απλα μια διαπιστωση, οτι οταν ελεγχεις οικονομικα ολοκληρο τον κοσμο, προφανως και οι πολιτιστικες σου επιδρασεις αντιστοιχα αποκτουν μια μεγαλυτερη ισχυ.Δεν πιστευω διαφωνεις.Προσεξε ,δε λεω οτι και αυτα τα ιδιωματα δεν εχουν αξια, απλα πιστευω οτι σε μεγαλο βαθμο εχουν επιβληθει.Και σε μεγαλο βαθμο υπαρχουν ανταξια πραγματα ,απλα σε αλλη μουσικη διαλεκτο.Ενα καλο ποιημα στα κινεζικα, παραμενει επι της ουσιας ενα καλο ποιημα(τουλαχιστον για τους κινεζους:-))

Να σου δωσω και ενα πχ λοιπον,που αφορα την προωθηση: σαρμπελ,δεν πιστευω και εσυ τον εκτιμας ιδιαιτερα.. Δε λεω,καλο παιδι,κτλ,κτλ

Τοτε γιατι ολη αυτη η προωθηση?(εφτασε να εκπροσωπησει και την ελλαδα!)-Μα γιατι πουλαει.-Και πώς εφτασε να πουλαει?-Επειδη δημιουργηθηκε σιγα σιγα κοινο σε αυτη την κατευθυνση. Καταναλωτες ευκολης μουσικης. Γιατι το δυσκολο κοστιζει... Και σε αυτους και σε εμας(με αλλες σημασιες..).

Το πιανεις? Σιγα σιγα...αυτα δε γινονται βιαστικα, γιατι τοτε ο αλλος αντιδρα...

Δημοσ.

@Commentator, αν μπείς σε ενα Σουπερ Μαρκετ και ζητήσεις κάτι που να έχει σχέση με τον Leonardo da Vinci, τα μόνα που θα βρεις ειναι τα σοκολατάκια Τζοκόντα Παυλίδης, και ίσως κανενα dvd ή βιβλίο "ο κώδικας Ντα Βίντσι".

αρα, δεν έχει πρόβλημα ο Ντα Βίντσι, η Ελλάδα, ουτε οι πιστοί θαυμαστές τους, απλα εσύ ψάχνεις σε λάθος μέρος.

Δημοσ.

φιλε thanos-buzzzzy εγω δηλαδη που δεν εχω σε εκτιμηση την τωρινη ελληνικη μουσικη και την παλια που λες εσυ με λαικα και τετοια που δεν μαρεσει καθολου τι να πω... ξενα μαρεσουν και μονο! σε κετιμηση δεν εχω κανενα ελληνα τραγουδιστη. λιγους, πολυ λιγους αν και δεν μαρεσουν τα τραγουδια τους ειναι ποιοτικοι. βλεπε καζατζιδη, ξυλουρη...

για κλοτσιες ειμαι εγω? ή η ελληνικη μουσικη ειναι για τα σκουπιδια? δεν το εχουμε ρε παιδακι μου πως το λενε (γνωμη μου).

συμφωνω απολυτα με τον Βερολινεζο:

"Δέν λέω έχουμε και εμείς την δική μας μουσική κληρονομιά κάθε τόπος την δική του.

Δημοσ.
εν ειναι απλα θεμα"εχουμε τη μουσικη μας και την προωθουμε' date=' για να μη χαθει". Αμα ηταν ετσι... Καλυτερα να χαθει, να βρουμε και την ησυχια μας στην τελικη βρε αδερφε!

Οπως επισης:Παρθενωνας?? Ελα μωρε τωρα, τι να τα κανεις 5-6 μαρμαρινα ντουβαρια...(Κλωτσοντας ουσιαστικα αυτο που συμβολιζει, οπως επισης την αρμονια,την τεχνη, το μερακι, τη δυναμη που βγαζει ακομα και σημερα... )Φαντασου τωρα κατι τοσο ζωντανο, οπως η γλωσσα και η μουσικη.που συνανταμε καθε μερα![/quote']

Η διαφορά είναι οτι αυτοί που έχτισαν τον Παρθενώνα έχουν συνεισφέρει σημαντικά στο θέμα της αρχιτεκτονικής στον παγκόσμιο πολιτισμό, τα δημοτικά τραγούδια που στο σύνολο τους δημιουργήθηκαν την εποχή της Τουρκοκρατίας τίποτα στην εξέλιξη της ευρωπαικής μουσικής.

To να λατρεύουμε κάτι Ελληνικό ακόμα και άν προέρχεται απο την περίοδο της Τουρκοκρατίας μόνο γιατί είναι Ελληνικό το θεωρώ ξεπερασμένη μορφή μοιρολατρείας.

Έστω οτι πρέπει να τα σεβαστούμε σάν τμήμα της ιστορίας μας συμφωνώ, αυτό δέ σημαίνει οτι θα είμαι υποχρεωμένος να ακούω κάτι που αντί να με ανυψώνει ψυχολογικά που είναι σκοπός της μουσικής να μου δημιουργεί κατάπτωση.

Θα ακούσω την μουσική που στέκει καλά στα αυτιά μου, άν στα δικά σου αυτιά στέκουν τα δημοτικά δέν κατακρίνω τα γούστα κανενός. Εγώ όταν ακούω την μουσική δέν με ενδιαφέρει καθόλου η προέλευση μπά και να χει πάρει 10 Eurovision έχω δεχτεί κάλλιστα και παλιούς Έλληνες ρεμπέτες όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, η Σωτηρία Μπέλλου, ο Γούναρης στην πλειοψηφία τους όμως τα απορρίπτω γιατί δέν μου στέκουν στα αυτιά. Έχει τύχει να απορρίψω με τον ίδιο τρόπο και πολυδιαφημισμένα ξένα μεγάλα μουσικά συγκροτήματα, διαφορετικά και πολύ καλύτερα στέκουν στα αυτιά μου σύγχρονοι Έλληνες τραγουδιστές σάν τον Ρουβά, τον Τριαντάφυλλο, τον Καλλίρη.

Δημοσ.
Η διαφορά είναι οτι αυτοί που έχτισαν τον Παρθενώνα έχουν συνεισφέρει σημαντικά στο θέμα της αρχιτεκτονικής στον παγκόσμιο πολιτισμό, τα δημοτικά τραγούδια που στο σύνολο τους δημιουργήθηκαν την εποχή της Τουρκοκρατίας τίποτα στην εξέλιξη της ευρωπαικής μουσικής.

To να λατρεύουμε κάτι Ελληνικό ακόμα και άν προέρχεται απο την περίοδο της Τουρκοκρατίας μόνο γιατί είναι Ελληνικό το θεωρώ ξεπερασμένη μορφή μοιρολατρείας.

Έστω οτι πρέπει να τα σεβαστούμε σάν τμήμα της ιστορίας μας συμφωνώ, αυτό δέ σημαίνει οτι θα είμαι υποχρεωμένος να ακούω κάτι που αντί να με ανυψώνει ψυχολογικά που είναι σκοπός της μουσικής να μου δημιουργεί κατάπτωση.

Θα ακούσω την μουσική που στέκει καλά στα αυτιά μου, άν στα δικά σου αυτιά στέκουν τα δημοτικά δέν κατακρίνω τα γούστα κανενός. Εγώ όταν ακούω την μουσική δέν με ενδιαφέρει καθόλου η προέλευση μπά και να χει πάρει 10 Eurovision έχω δεχτεί κάλλιστα και παλιούς Έλληνες ρεμπέτες όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, η Σωτηρία Μπέλλου, ο Γούναρης στην πλειοψηφία τους όμως τα απορρίπτω γιατί δέν μου στέκουν στα αυτιά. Έχει τύχει να απορρίψω με τον ίδιο τρόπο και πολυδιαφημισμένα ξένα μεγάλα μουσικά συγκροτήματα, διαφορετικά και πολύ καλύτερα στέκουν στα αυτιά μου σύγχρονοι Έλληνες τραγουδιστές σάν τον Ρουβά, τον Τριαντάφυλλο, τον Καλλίρη.

Και τι ,αυτο ειναι αντικειμενικο κριτηριο μουσικου πολιτισμου? Που δεν συνεισφεραν στην εξελιξη της ευρωπαικης μουσικης.... Και αν βρεις αναφορες ανθρωπων του εξωτερικου που την εκθειαζουν ,τι θα πεις? θα αλλαξεις τη γνωμη σου?.. οχι βεβαια, και δε θα εχεις και αδικο.. Πρωτα εμεις αποφασιζουμε για τα καθ ημας...

Αυτο το κατι βερολινεζε,δεν προερχεται απο την εποχη της τουρκοκρατιας...Αλλα απο πολυ παλιοτερα...Μεγαλη συζητηση.. Πού διαβασες κατι τετοιο ,θα με ενδιεφερε η πηγη σου. να σου πω παντως δε με απασχολει ιδιαιτερα αυτο... Και ναι, αν δεν εχει καμια αξια, δεν αξιζει την ευνοια μας. Στο εγραψα και πριν, δεν διαφωνουμε.Ποσο σιγουρος ομως εισαι για αυτο? Εγω παντως, δεν ειμαι.

ομως διαφωνω σε αυτο που λες,"οτι πρεπει να το σεβαστουμε σαν τμημα της ιστοριας"..

Τι ,ετσι απλα? Οχι βεβαια. Θα περασει και αυτο οχι απο εκατο, αλλα απο χιλια κοσκινα.(και η "προικα" παλιοτερος κοινωνικος θεσμος ηταν,τι σημανει αυτο?Ο,τι ειναι παλιο ειναι και "σωστο" η καλο?).

Το οτι σου δημιουργει καταπτωση, απλα δηλωνει τη μη αμεση σχεση σου με αυτη,που επαναλαμβανω δεν ειναι κατι μεμπτο. Εμενα ας πουμε, και αλλους που ακουνε , τους στελνει στον ουρανο!!!! Να σου πω και κατι? Αν ηταν οντως τοσο πενθιμη, δε θα τη παιζανε σε χαρες και πανηγυρια...Σκεψου το... Οποτε κατι παιζει πανω σε αυτο...

Εκτος αν τοτε δεν ηξεραν να γλεντανε..:-) Α, και η μουσικη δεν ειναι παντα μονο για να ανυψωνει... Οι αρχαιοι διεκριναν 3 μουσικα ηθη:Το διασταλτικο(αυτο που λες), το συσταλτικο, και το ησυχαστικο...

Ουτε εμενα με ενδιαφερει η προελευση(πριν αν ειδες σου μιλησα για τα τουρκικα!)

αλλα με καιει το ποσο ολα αυτα επιβαλλονται.Γιατι οπου και να γυρισω βλεπω .?Και βανδη? Και Βισση?Και Ρουβα? Να ενα αλλο πχ:ποσοι ξερουν την κολλητηρη?Μια απο τις μεγαλυτερες φωνες του δημοτικου τραγουδιου? Ελαχιστοι. Τη θωδη ομως.... Γιατι αραγε???? Παρακαλω περιμενετε, η κληση σας προωθειται...

Ενταξει , αν θελει καποιος, μπορει να πιστευει οτι δεν υπαρχει καμια σχεση...δεν υπαρχει προβλημα... Επιτρεψτε μου να εχω αλλη γνωμη,και ηδη εχω μιλησει για αυτη...

Τελος οταν δεν γνωριζουμε κατι(επαναλαμβανω,δεν παω να προσβαλλω κανεναν) δεν το εκτιμουμε. αν εμενα μου δωσουν ενα διαμαντι σε μορφη ανθρακα, θα το πεταξω στα σκουπιδια. Ετσι απλα. Γιατι? Γιατι δεν ξερω τι εχω.

Αυστηρη Προειδοποιηση:Αυτο να μην το παρουν καποιοι ,οτι για να ειναι πχ καποιος Ελληνας, πρεπει να ακουει ολη μερα δημοτικα ,λαικα,κτλ... Μη βαλετε και τυψεις στους εαυτους σας χωρις λογο! :-) Λεω εγω τωρα...

Δημοσ.
@Commentator, αν μπείς σε ενα Σουπερ Μαρκετ και ζητήσεις κάτι που να έχει σχέση με τον Leonardo da Vinci, τα μόνα που θα βρεις ειναι τα σοκολατάκια Τζοκόντα Παυλίδης, και ίσως κανενα dvd ή βιβλίο "ο κώδικας Ντα Βίντσι".

αρα, δεν έχει πρόβλημα ο Ντα Βίντσι, η Ελλάδα, ουτε οι πιστοί θαυμαστές τους, απλα εσύ ψάχνεις σε λάθος μέρος.

Το μερος εχει τα προβληματακια του, αλλα μια χαρα μαχιμο ειναι.Σουπερ βιντεο μαρκετ.. θελει ομως να το ψαξεις.ξερεις ποσες φορες βρισκω πολυ ωραια πραγματα?? Παρα πολυ ωραια. Αυτο που ειπε ο @Commentator ειναι πως τα views αντικατοπτριζουν κατι. Και ετσι ειναι πιστευω ...

Δημοσ.

Όπως είπαν παραπάνω μπορείς να βρεις οτιδήποτε αρκεί να ξέρεις πως να ψάξεις, και μάλιστα τι να ψάξεις. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που ανεβάζει ένα βιντεο όσο ηλίθιο και να είναι. Αλήθεια έχετε δοκιμάσει να ψάξετε για άλλες χώρες; Αν υποθέσουμε οτι η Γαλλία ή η Ιταλία είχαν έναν πολιτισμό, τοτε το οτι η έρευνα στο youtube για αυτές τις χώρες δεν βγάζει κάτι ανάλογο του βεληνεκούς της χώρας δεν αναιρεί την αξία τους. Δοκιμάστε να βάλετε Italy, France, USA και δείτε τα αποτελέσματα. Θα διαπιστώσετε οτι δεν διαφέρουν σε τπτ από αυτά που παίρνετε γράφοντας Greece (Hellas θα επρεπε να γράφει αλλά το κάνουμε γαργάρα). Το θέμα είναι πως ψάχνουμε. Εγώ έγραψα θεοδωράκης και στο count βλέπω μέχρι και 337000. Δεν είναι κακό νούμερο αλλά αν κάποιος θέλει να ενημερωθεί πολιτιστικά, να διαπαιδαγωγηθεί, να ψυχαγωγηθεί ή οτιδήποτε άλλο που ευφραίνει τη ψυχή, παιδεύει, πείτε το όπως θέλετε δε νομίζω οτι θα πάει στο youtube. Ωστόσο δείτε ένα τραγούδι του σαρμπελ και μετά ένα του Θεοδωράκη και διαβάστε σχόλια για το κάθε ένα. Τότε θα δείτε τη δύναμη της ελληνικής μουσικής και την απήχηση που έχει στους γνώστες

Δημοσ.

Καλύτερα δεν μπορούσε να ειπωθεί.

+1

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...