Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Format - Δεν βλέπει το PC τον σκληρό!

gkapet77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Το πρόβλημα πιστεύω είναι στο Bios γιατί από την στιγμή που αυτό δεν αναγνωρίζει τον δίσκο είναι αδύνατον να το κάνουν τα Windows για αυτό αλλώστε και το μήνυμα λάθους. Αν μπορείς δοκίμασε τον σκληρό σε άλλο pc ή δοκίμασε άλλον σκληρό στο δικό σου. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλή ιδέα να κάνεις και ένα reset το Bios. Αγαπητή Βίκη πιστεύω πως τα Win XP SP2 έχουν ενσωματωμένους όλους τους απαραίτητους οδηγούς για Sata δίσκους.

Δημοσ.
Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με sp2. Δοκίμασα την λύση του bolec αλλα είναι ανένδοτο. Tο θέμα είναι ότι είμαι ελαφρώς άσχετη. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως μπορώ να βρω drivers για τους SATA και πως να το κάνω να τους διαβάσει ουτως ώστε να μην κολλήσει πάλι στο format? Ευχαριστώ :)

Απο το cd της mobo πήγαινε και βρές κάπου να λέει Sata drivers λογικά θα έχει και utility για να φτιάξεις δισκέτα. Εαν δεν έχεις το cd πήγαινε στο site της mobo;)

Δημοσ.

Δεν έχω το cd της οπότε είχα πάει στο site... http://www.albatron.com.tw/English/product/mb/pro_detail.asp?rlink=Driver&no=69

Νόμιζα ότι μου αρκούσαν τα 2 πρώτα για το format. Να υποθέσω ότι η τελευταία κατηγορία είναι αυτή που ψάχνω? Δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να αναφέρει ξεκάθαρα SATA drivers :o (ή εγώ δεν πιάνω το υπονοούμενο) To συγκεκριμένο αρχειάκι χωράει σε δισκέτα όμως. Στα υπόλοιπα κομμάτια που κατέβασα δεν υπάρχει κάποιος φάκελος SATA.

Δημοσ.
Καλημέρα,

Το πρόβλημα πιστεύω είναι στο Bios γιατί από την στιγμή που αυτό δεν αναγνωρίζει τον δίσκο είναι αδύνατον να το κάνουν τα Windows για αυτό αλλώστε και το μήνυμα λάθους. Αν μπορείς δοκίμασε τον σκληρό σε άλλο pc ή δοκίμασε άλλον σκληρό στο δικό σου. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλή ιδέα να κάνεις και ένα reset το Bios. Αγαπητή Βίκη πιστεύω πως τα Win XP SP2 έχουν ενσωματωμένους όλους τους απαραίτητους οδηγούς για Sata δίσκους.

Διάβασα και σε άλλα forum περιπτώσεις όμοιες με την δική μου όπου το λύσανε με ρύθμιση στο BIOS. Αναφέρουν ότι το BIOS δεν αναγνωρίζει τους δίσκους SATA και αρκεί να ενεργοποιήσεις το Drive 0:SATA-0 στο SATA Operations. Εμένα πάντως μου τα αναφέρει σαν IDE Primary Master και Primary Slave που δεν στέκει αφού από όσο ξέρω οι SATA δεν λειτουργούν σαν Master-Slave... Μπορεί να ναι και άκυρο αυτό που λέω αλλά κάπως μου φαίνεται. Ούτε επιλογή SATA Operations βρίσκω στο BIOS...*checks the mobo manual...* Άμα βρω άκρη θα τον πετάξω έτσι για να γουστάρουμε.:devil:

Δημοσ.

α) εχεις ενεργοποιημενο raid hardware controller στο bios....

β) hardware προβλημα.... κυρίως τροφοδοτικο, πιθανον και μνημη

γ) χαλασμενο cd windows

δ) Αν δεν ειναι.... ενα update bios, δε θα σε χαλαγε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...