gkapet77 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Παιδία αντιμετωπίζω το εξής απίστευτο πρόβλημα: καταρχήν το PC μου είναι AMD Athlon 64bit, με motherboard ASUS K8V SE DELUXE και σκληρό Maxtor 120GB SATA και έχει μέσα Windows SP1. Μετά από 3 χρόνια αποφάσισα να κάνω format. Έχω δοκιμάσει SP1 (το ίδιο cd που είχα εγκαταστήσει πριν 3 χρόνια), SP2, Vista, Black και με όλα, αφού κάνω Boot και προχωρήσει λίγο, μου βγάζει μήνυμα "Setup did not find any disk drives installed in your computer" και φυσικά είναι αδύνατον να συνεχίσει η διαδικασία! Παρόλα αυτά το PC λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια κανονικότατα (και συνεχίζει να λειτουργεί και τώρα) και φυσικά όταν το πήρα είχα εγκαταστήσει τα Windows χωρίς πρόβλημα (μη με ρωτήσετε πώς έγινε αυτό, δεν θυμάμαι!) Κάτι που ίσως βοηθήσει: από την πρώτη στιγμή που πήρα το PC, το BIOS στα primary master, primary slave κλπ. βρίσκει ΜΟΝΟ το DVD-R, τον σκληρό τον βλέπει ΜΟΝΟ στο boot device priority (ως VIA VT6420 1st HDD) και φυσικά τον βλεπει και μέσα στα Windows. . Όποιον κι αν ρώτησα του φαίνεται απίστευτο, δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα.... Έχει κανείς καμιά ιδεά μήπως και βρεθεί μια λύση;;;; Thanks...
gkapet77 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Σημειώση: όταν λέω "disk drives", εννοείται πως θέλω να πω "hard disk drives"!
NikMet Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Αν το cd των windows ειναι απο τις παλιες εκδόσεις δεν έχει μέσα τους drivers για τους sata. Οπότε σε μια δισκέτα πρέπει να τους βάλεις απο το cd της mobo. μετα οταν ξεκινησεις εγκατασταση οταν σου πρωτοεμφανιστει η οθονη κατω θα σου γραψει να πατησεισ ενα κουμπι αν θεσ να εγκαταστησεισ scssi (νομιζω το F8) οταν το πατησεισ μετα απο λίγο θα σου πει να βαλεις την δισκετα επιλέγεισ τους drivers και μετα θα στον αναγνωρίζει. Ειχα το ίδιο πρόβλημα οταν έιχα τα παλια xp. Τωρα που έχω καινουργιο cd τους φορτώνει μόνο του.
HER_ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Ναι πράγματι τις περισσότερες φορές εκεί είναι το πρόβλημα. Ο δίσκος σου είναι sata αλλά δεν υπάρχουν μέσα στο cd των windows. Η λύση είναι όπως σου το λέει ο nikmet. Υπάρχει και η λύση όμως να ενσωματώσεις τους drivers που σου λείπουν μέσα στο cd των windows μέσα από ένα πρόγραμμα. (σε περίπτωση που δεν έχεις floppy disk)
gkapet77 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Σας ευχαριστώ, αλλά αν είναι έτσι, τότε πώς γίνεται να έχουν εγκατασταθεί τα WIndows SP1 από το ίδιο ακριβώς CD την πρώτη φορά χωρίς πρόβλημα και το PC να δουλεύει;; Εδω μιλάμε ότι βγάζουν το ίδιο ακριβώς μηνυμα προβλήματος και τo CD των SP2 και των Essential που είναι και πιο καινούρια!
NikMet Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Κανε μια δοκιμή με αυτό που σου λέω και αμα δεν δουλεύει να βρουμε κατι άλλο. Αμα έχεις προβ. καπου στειλε μην. Υ.Γ είμαι σιγουρος οτι θα στον δεί.
bolec Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Είχα το ίδιο πρόβλημα πριν από λίγο καιρό και το έλυσα αποσυνδέοντας τον σκληρό και ξανασυνδέοντας τον. Και μένα όταν μου το παν μου φάνηκε πως παραήταν απλοϊκό αλλά τελικά έπιασε.
stabill Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Μια επισημανση σε ολους οσους απαντησαν μεχρι στιγμης, ή απαντησουν αργοτερα, μια και εγω μαζι με τον gkapet77 "παλευαμε" με αυτο το προβλημα. Ειναι τελειως παραλογο αυτο που συμβαινει, μια και στην αρχη, ολα φανηκαν να πηγαινουν καλα, μαλιστα καταφεραμε να φτασουμε στο σημειο που λεει "διαγραφη διαμερισματος". Εκει πατησαμε αν θυμαμαι καλα το L, και στην συνεχεια μας ζητησε να κανουμε νεο διαμερισμα, με minimum 8mb και maximum 498mb... Ο δισκος ειναι 120gb!!! Και το ανεκδοτο ειναι οτι οταν - κατα λαθος - καναμε boot απο τον δισκο κι οχι απο το cd των xp, μπηκε κανονικα, δεν ειχε διαγραφει τιποτα!!! Σας λεει τιποτα αυτο??? Οσο για την δισκετα απο την m/b, την βαλαμε.... δεν εγινε τιποτα. Φορτωνε καποια πραγματα και στην συνεχεια μας ελεγε να κανουμε ξανα την διαδικασια. Αν την ξανακαναμε, μας ελεγε οτι τα win εχουν τους drivers που χρειαζομαστε... Και παλι ομως οταν προχωρουσαμε, βλεπαμε το γνωστο μηνυμα, οτι δεν υπαρχει δισκος. Μια βοηθεια ακομα στον gkapet77, postαρω μερικα screenshots... Εννοειται οτι θα δοκιμασουμε την περιπτωση αποσυνδεσης - επανασυνδεσης δισκου... Αληθεια, δοκιμαζοντας εγκατασταση με XP ESSENTIAL και XP BLACK, δεν θα επρεπε να πανε ολα καλα, μια και ειναι ενημερωμενα??? Αυτο μας ανησυχει περισσοτερο...
gkapet77 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Αυτό με τη δισκέτα το είχαμε ήδη κάνει, χωρίς αποτέλεσμα... Μόλις τώρα δοκίμασα να αποσυνδέσω και να ξανασυνδέσω το σκληρό. Τώρα εμφανίζεται ο σκληρός όταν ανοίγει το PC, αλλά όταν πάω να κάνω format και τα βάλω Windows, βγάζει πάλι το ίδιο μήνυμα "setup did not find any hard disk drives κλπ...", είτε χρησιμοποιήσω τη δισκέτα είτε όχι!!! Εννοείται πως ισχύουν και όσα έγραψε ο stabill παραπάνω. NikMet, Bolec ή όποιος άλλος, έχετε καμία λύση να προτείνετε;;;;
Apoll Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Δοκίμασε Linux. Αν δουν το δίσκο είναι απίθανο να μην τον δούν τα XP SP2 ή τα Vista. Ιδίως τα Vista θα τον δούν.
bolec Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2007 Το οτι αναγνώρισε τον δίσκο μετά το συνδεσε-ξεσύνδεσε είναι πολύ θετικό. Α!, ξεσύνδεσε οποιαδίποτε άλλη εξωτερική συσκευή υπάρχει(εκτυπωτή ,μόντεμ κλπ) και ξαναπροσπάθησε.Μην πας να περάσεις τα windows πάνω στο ήδη εγκατεστημένο λειτουργικό.Κάνε φορματ και διέγραψε ολα τα διαμερίσματα του δίσκου και εγκατέστησε στη συνέχεια τα windows πάνω στο φορμαρισμένο δίσκο.Μια καλή σκέψη θα ήταν να ξαναπεράσεις και το BIOS εάν όλα τα άλλα δεν έχουν αποτέλεσμα.
HER_ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2007 Εγώ πάντως επιμένω ότι το πρόβλημα σου είναι στους sata drivers. Έχουν αναφερθεί πολλές φορές τέτοια προβλήματα. Δες για παράδειγμα εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=218166&highlight=%E5%E3%EA%E1%F4%E1%F3%F4%E1%F3%E7+sata http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=219487&highlight=%E5%E3%EA%E1%F4%E1%F3%F4%E1%F3%E7+sata δοκίμασε να φτιάξεις ένα cd των windows ενσωματώνοντας τούς drivers του sata που έχει μέσα το cd της motherboard . Χρησιμοποίησε το πρόγραμμα Nlite
spooksville21 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2007 gkapet77 h disketa pou exeis einai bootable, h thn dhmiourghses apo to cd monos s? prepei na einai bootabale kai sthn egkatastash twn windows otan pathseis f6 tha thn anagnwrisei aytomata, an den einai tha exei sigoura bootable sto site ths mhtrikhs s, opou tha leei sata drivers oso gia ton skliro sto format kane format mesw ms-dos, to opoio mporeis na to kaneis otan patiseis sthn egkatastash twn windows ®,(APOKATASTASH) kai se vgalei se ms-dos, tha patiseis format c: , an synexistei to provlima dokimase thn entolh fixboot! elpizw na voithisa ps1: opoiadipote ekdosh twn xp kai na exeis den yposthrizei kapious sklhrous sata, ps2: einai pasifanes oti xreiazese sata drivers se bootable disk kathws sto leei sth teleytaia foto pou postares....
NikMet Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2007 Τι να πω! για αλλαξε καλώδιο για καλο και για κακό...
Vicky356 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2008 Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με sp2. Δοκίμασα την λύση του bolec αλλα είναι ανένδοτο. Tο θέμα είναι ότι είμαι ελαφρώς άσχετη. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως μπορώ να βρω drivers για τους SATA και πως να το κάνω να τους διαβάσει ουτως ώστε να μην κολλήσει πάλι στο format? Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.