vrethan Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Καλοί μου φίλοι συνMacάδες, καλημέρα σας!!! Όπως λέει και ο παραπάνω τίτλος αντιμετωπίζω πρόβλημα στη διαγραφή κάποιου κλειδωμένου - για μετατροπές - φακέλου με περιεχόμενο αποτελούμενο από φωτογραφίες. Τον φάκελο αυτό τον είχα αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο (από την εποχή των Win) και το μετέφερα στο iMac μου. Αφού έκανα τις διάφορες εργασίες που ήθελα θέλησα να τον διαγράψω αλλά αυτό δεν λέει να "φύγει" παρά την εισαγωγή του κωδικού που μου ζητάει το Leopard όπως και με το πάτημα του option. Επισημαίνεται πως στην "Χρονομηχανή" (ή Time Machine) κατάφερα να το διαγράψω που ήταν στο Documents όχι όμως και από το desktop. Πείτε μου τι μπορώ να κάνω; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Υ.Γ: iMac 24' και Leopard 10.5.1 + security update 2007-009
vrethan Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Λοιπόν καλοί μου φίλοι, η λύση βρέθηκε και γίνεται με το Shredit (http://www.mireth.com/shredit.html) Τώρα εάν υπάρχουν κι άλλες λύσεις δεν το ξέρω αλλά την παραπάνω μου την έδωσε ένας συνMacάς (Μάριος λέγεται) και να 'ναι καλά!!! Καλές Γιορτές!!!
AggeLON Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2007 Φίλε vrethan, δοκίμασες καθόλου την εντολή 'rm' από terminal? Ίσως βοηθήσει στο να μην καταφύγει κάποιος σε κάποιο extra πρόγραμμα χωρίς λόγο... Αν πχ το αρχείο είναι στο Desktop και έχει όνομα test.jpg, τότε ανοίγουμε το terminal και πληκτρολογούμε τα εξής: cd Desktop [enter] rm test.jpg [enter] και το αρχείο θα εξαφανιστεί! Χαίρομαι όμως που λύθηκε το πρόβλημα! Καλές Γιορτές!
vrethan Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2007 Φίλε vrethan, δοκίμασες καθόλου την εντολή 'rm' από terminal? Ίσως βοηθήσει στο να μην καταφύγει κάποιος σε κάποιο extra πρόγραμμα χωρίς λόγο... Αν πχ το αρχείο είναι στο Desktop και έχει όνομα test.jpg, τότε ανοίγουμε το terminal και πληκτρολογούμε τα εξής: cd Desktop [enter] rm test.jpg [enter] και το αρχείο θα εξαφανιστεί! Χαίρομαι όμως που λύθηκε το πρόβλημα! Καλές Γιορτές! Καλέ μου φίλε AggeLON, κατ'αρχήν Χρόνια Πολλά!!! Σε ευχαριστώ για την ιδέα του terminal πλην όμως δεν έχω την παραμικρή ιδέα γύρω από εντολές και γι' αυτό κατέφυγα στην προαναφερόμενη λύση. Ωστόσο, μπορώ να υποσχεθώ, τόσο στον εαυτό μου όσο και σε άλλους νεοεισερχόμενους Macάδες, ότι θα μάθω, όποτε βρω ελεύθερο χρόνο , την χρήση του Terminal. Να 'σαι λοιπόν καλά και ... Καλά Χριστούγεννα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.