dizzy_fingers Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Καλησπέρα σας. Έχω μία απορία σχετικά με τα καλώδια που συνδέουν τους διακόπτες και τα led της μάσκας της κεντρικής μονάδας (power button-led, reset button, hard drive led κλπ...), κάτι κόκκινο/άσπρο, μπλε/άσπρο, πράσινο/άσπρο κλπ αν καταλαβαίνετε ποιά λέω. Αυτή είναι η απλούστατη: ποιά πλευρά είναι η θετική και ποιά η αρνητική? Τα τσακάλια στο πλαίσιο, όταν είχα πάει για αναβάθμιση τον υπολογιστή πριν 2 χρόνια, μου είχαν συνδέσει λάθος το καλώδιο του reset, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το κουμπί και πρόσφατα όταν αποφάσισα να τα διορθώσω, κάτι έκανα λάθος προφανώς, με αποτέλεσμα να έχω προβλήματα με το ξεκίνημα του υπολογιστή: παίρνει μπρος με το 3-4ο πάτημα του power button (κι αφού πρώτα πρέπει να βγάλω την πρίζα για να σβήσει το αναμένο power led). Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
The_Judas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Αν θυμάμαι καλά στο power-button και στο reset δεν παίζει ρόλο η πολικότητα, δουλεύει όπως και αν τα βάλεις αρκει να μπουν στα σωστά pins. Δες το manual της μητρικής σου γι'αυτό. Στα led παίζει ρόλο η πολικότητα, παρόλο που το pc ανοιγει κανονικά ακόμη και αν τα συνδέσεις λάθος ή αν δεν τα συνδέσεις καν. Το πιο βασικό είναι το το κουμπί του power-button, αυτό πρέπει καταρχήν να το συνδέσεις σωστά για να ανοίγει το pc.
dizzy_fingers Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Το manual της μητρικής δε γράφει για τα καλώδια, μόνο για την κάρτα. Το υπέθεσα πως δε θα υπήρχε πρόβλημα με την πολικότητα, αλλά αυτό το θέμα που δεν πιάνει η εκκίνηση με την πρώτη, εμφανίστηκε αφού πείραξα τα καλώδια και δεδομένου ότι βάσει manual είναι σωστά συνδεδεμένα...σκέφτηκα πως θα ήταν η πολικότητα λάθος. Ξέρουμε πάντως αν το άσπρο είναι θετικό ή αρνητικό?
Vatos_locos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 όντος στα power/reset δεν παίζει ρόλο η πολικότητα στα led το άσπρο είναι η γη και το χρώμα το + σε όσα έχω πετύχει το οτι δεν σου ανοίγει αμέσως δεν έχει σχέσει κάτι άλλο φταίει
The_Judas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Συνήθως (όχι πάντα ομως) το χρωματιστό είναι το θετικό και το λευκό ή μαύρο το αρνητικό.
dizzy_fingers Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. όντος στα power/reset δεν παίζει ρόλο η πολικότητα στα led το άσπρο είναι η γη και το χρώμα το + σε όσα έχω πετύχει το οτι δεν σου ανοίγει αμέσως δεν έχει σχέσει κάτι άλλο φταίει Σαν τι? Αν έχεις συναντήσει κάτι παρόμοιο δηλαδή.
Vatos_locos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι τέτοιο αν και το έχω ακούσει ξανά δοκίμασε για αρχή να βραχυκυκλώσεις τα πιν του power με ένα κατσαβίδι να δεις αν θα πάρει με την μία
frenzy Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι τέτοιο αν και το έχω ακούσει ξανά δοκίμασε για αρχή να βραχυκυκλώσεις τα πιν του power με ένα κατσαβίδι να δεις αν θα πάρει με την μία Όντως, μάλλον για χαλασμένο κουμπί πρόκειται, μάλλον δεν κάνει επαφή καλά και θέλει ζόρισμα για να βραχυκυκλώσει... τσέκαρε όλες τις επαφές από κουμπί ως και jumpers
dizzy_fingers Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 δοκίμασε για αρχή να βραχυκυκλώσεις τα πιν του power με ένα κατσαβίδι να δεις αν θα πάρει με την μία Αυτό έκανε τη δουλειά . Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.