Προς το περιεχόμενο

Απορία για fps στις ταινίες

KnightRider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...θα κάνω πολλά παραπονα.
Να οπλιστούμε με πολλή υπομονή για τον νέο έτος δηλαδή... :mad:

Μήπως να έκοβες DVD, τηλεόραση και σινεμά και να το γύριζες στο θέατρο που εκεί μπορείς να δεις όσα fps "πιάνει" το αετίσιο μάτι σου;

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
μπορεις να μου πεις σε ποιο σινεμα ειδες το ελ γκρεκο και ειχε τρεμοπεγμα?

ευχαριστω.

αν δεν θες να απαντησεις εδω στειλε μου PM.(σε παρακαλω)

Σε μένα μιλάς κινητέ; Ποιος είπε ότι έχω δει το El Greco; Και παρακαλώ κάποιοι που ειρωνεύονται περί αετίσιων ματιών κλπ. να σταματήσουν να το κάνουν. Δεν αντιλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο το περιβάλλον τους.

Προσωπικά σε όσα cinema έχω πάει (ακόμα και στα πιο σύγχρονα της πόλης μου) το τρεμόπαιγμα που αναφέρω είναι έντονο. Είναι θέμα τεχνολογίας του projector προφανώς, πόσες φορές δηλαδή στέλνει εικόνα στο πανί απέναντι που μάλλον είναι 50/δευτερόλεπτο.

Το άλλο θέμα με την σπαστή κίνηση είναι ορατό πιο πολύ στις σκηνές στις οποίες η κάμερα τραβάει από ελικόπτερο ή όταν τέλοσπάντων δείχνει τοπίο να κινείται. Θυμάμαι προχτές έβαλα το "The day after tomorrow". Στην αρχή που τραβάει το ελικόπτερο και περνάει πάνω από τους πάγους κάνει καραμπάμ ότι είναι σπαστή κίνηση. Και μιλάμε για ποιότητα DVD ούτε συμπιεσμένο ούτε τίποτα. Προσωπικά 2 φορές έχω τύχει σε μαγαζί που παίζουν πολλές οθόνες, ξεχώρισα μία τηλεόραση η οποία είχε τεχνολογία "digital natural motion" ή κάπως έτσι οι οποίες διπλασιάζουν τα καρέ τεχνητά και όντως ήταν χάρμα οφθαλμών. Και εννοείται ότι πρώτα τις εντόπισα και μετά είδα ότι όντως έχουν τέτοια τεχνολογία, όχι το αντίστροφο.

Δημοσ.

Καλά μιλαμέ για τρελές καταστασεις.

Ολός ο συγχρονος δυτικος πολιτισμός δεν εχει θέμα με τα 24fps του σινεμά και έχετε εσείς.

Τι να σας πώ ήμαρτων μόνο αυτο.

Βάζετε ώς παράδειγμα το απάραδεκτό παραπεντε και δεν μιλάτε πχ για το lord of the rings.

Η TV που λέτε ότι συμπλήρωνει καρέ με κάποιο μαγικό τρόπο, αν την αγοράσω θα δω περισότερες σκήνες μάχης στο matrix????

ΕΛΕΟΣ ΤΕΛΟΣ

Δημοσ.
Το άλλο θέμα με την σπαστή κίνηση είναι ορατό πιο πολύ στις σκηνές στις οποίες η κάμερα τραβάει από ελικόπτερο ή όταν τέλοσπάντων δείχνει τοπίο να κινείται. Θυμάμαι προχτές έβαλα το "The day after tomorrow". Στην αρχή που τραβάει το ελικόπτερο και περνάει πάνω από τους πάγους κάνει καραμπάμ ότι είναι σπαστή κίνηση. Και μιλάμε για ποιότητα DVD ούτε συμπιεσμένο ούτε τίποτα. Προσωπικά 2 φορές έχω τύχει σε μαγαζί που παίζουν πολλές οθόνες, ξεχώρισα μία τηλεόραση η οποία είχε τεχνολογία "digital natural motion" ή κάπως έτσι οι οποίες διπλασιάζουν τα καρέ τεχνητά και όντως ήταν χάρμα οφθαλμών. Και εννοείται ότι πρώτα τις εντόπισα και μετά είδα ότι όντως έχουν τέτοια τεχνολογία, όχι το αντίστροφο.
Άλλο το σπάσιμο στην κίνηση, που είναι το αδύναμο σημείο στο framerate που χρησιμοποιείται στον κινηματογράφο και κατ'επέκταση και στα κάθε είδους ψηφιακά μέσα ή την τηλεόραση, και άλλο το τρεμόπαιγμα.

Για το σπάσιμο γίνεται συζήτηση να διπλασιαστεί το framerate στα 48fps όταν θα γίνει η μετάβαση σε ψηφιακά μέσα προβολής, αλλά αυτό εξαρτάται από τα στούντιο και αν θα αποφασίσουν να το υιοθετήσουν.

Όσο αφορά το τρεμόπαιγμα, με εξαίρεση κάποιες παλιές τηλεοράσεις με μισοπεθαμένες οθόνες, δε μου έχει τύχει ποτέ να δω, και μου κάνει εντύπωση που το βρίσκετε τόσο ενοχλητικό.

Ειδικά για τον κινηματογράφο, δε μου φαίνεται λογικό να υπάρχει τρεμόπαιγμα γιατί η τεχνολογία προβολής δε δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Εκεί δεν υπάρχει καθοδικός σωλήνας με ρυθμό ανανέωσης, αλλά λάμπα που είναι συνέχεια αναμμένη.

Δημοσ.

Ειδικά για τον κινηματογράφο' date=' δε μου φαίνεται λογικό να υπάρχει τρεμόπαιγμα γιατί η τεχνολογία προβολής δε δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Εκεί δεν υπάρχει καθοδικός σωλήνας με ρυθμό ανανέωσης, αλλά λάμπα που είναι συνέχεια αναμμένη.[/quote']

Γιατί ο προτζέκτορας πως δουλεύει; Στέλνει μια εικόνα κάθε x milisecond (δεν ξέρω πόσα είναι)

Δημοσ.
Γιατί ο προτζέκτορας πως δουλεύει; Στέλνει μια εικόνα κάθε x milisecond (δεν ξέρω πόσα είναι)

οχι δεν ρωτησα εσενα για το ελγκρεκο αλλα των KnightRider.

απο εκι και περα τα σινεμα δεν παιζουν με projector αλλα με φιλμ που δεν εχει καμια σχεση με την ανανεωση εικονας η το πεσιμο των φρειμ.

δεν υφισταται θεμα ανανεωσης εικονας.υφισταται αλλα θεματα αλλα σε καμια περιπτωση ανανεωσης

ο φιλος KnightRider λεει ποιο πανω οτι δεν εχει καρτα γραφικων η τηλεωραση αλλα το βλεπει ομως μεσω υπολογιστη αρα εχει καρτα γραφικων(παει στην ερωτηση προηγουμενου μελους και στην απαντηση οτι δεν εχει καρτα η τιβι)

Δημοσ.

γιατι κολας στο 25fps αφου σε ολο το θεμα εχει αναφερθει οτι ειναι διαφορετικα το καθε πραμα.στο σινεμα μιλαμε για 24 καρε(εικονες)το δευτερολεπτο.αλλα εσυ λες οτι σε καποιες σκηνες σου φενεται αργο και οχι σε ολο το εργο.

αν ειναι σε ολο το εργο και με τα ματια σου τοτε οκ.αν ειναι σε ολο το εργο αλα σε ολα τα ματια τοτε ειναι προβλημα της ταινιας,προβολης και λοιπα.γιαυτο ρωτησα που το ειδες και δεν απαντησες ακομα.

δεν υπαρχει κανενα ειδος διπλασιασμου της εικονας σε κινηματογραφικη προβολη σε φιλμ παρα μονο σε ψυφιακο φορματ που ειναι νεο ειδος ειδηκα στην ελλαδα.και εκει βεβαια δεν παιζει διπλασιασμος frame.αλλα διαφορετικα πραματα.

αρα και καταληγουμε αν οντως εσυ και αλλος 1 στους 10000 ατομα εχουν το "προβλημα" τοτε δυστηχως θα περιμενεις γιατι ως συνηθως ασχολουνται μονο για τους πολους.

Δημοσ.
Ναι και η λάμπα τρεμοσβήνει είναι περιπου 50 Hz
Μήπως θέλεις να αλλάξουμε και τη συχνότητα του δικτύου της ΔΕΗ; :rolleyes:

γιατι κολας στο 25fps αφου σε ολο το θεμα εχει αναφερθει οτι ειναι διαφορετικα το καθε πραμα.
Μα δε σου λέει ότι είναι 25fps αλλά σαν 25fps. Όπως λέμε "σαν της Vodafone" :P
Δημοσ.
Μήπως θέλεις να αλλάξουμε και τη συχνότητα του δικτύου της ΔΕΗ;

:lol::lol::lol: Καλό αστείο.

Και για τα FPS να μην τα έχουν κάνει 25 να τα είχαν κάνει 30 fps και όταν βλέπω ταινία που έχει 25fps είναι σαν να παίζει αργά η ταινία.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απο την αρχή δεν έκαναν τις ταινίες 30 fps και τις έκαναν 25 fps????:mad:

Δημοσ.

Και για τα FPS να μην τα έχουν κάνει 25 να τα είχαν κάνει 30 fps και όταν βλέπω ταινία που έχει 25fps είναι σαν να παίζει αργά η ταινία.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απο την αρχή δεν έκαναν τις ταινίες 30 fps και τις έκαναν 25 fps????:mad:

το γιατι στο ειπαν ποιο πανω γιατι το ματι απο 17 fps και πανω δεν το αντιλαμβανεται οποτε αυξησαν τα frame σε 24.στη τηλεοραση ειναι 25(pal).

το θεμα με τις ελληνικες ταινιες ειναι οτι γυριζονται με βιντεοκαμερες και οχι με κινηματογραφικες μηχανες(οχι ολες βεβαια)οποτε υπαρχει διαφορα στη προβολη, αλλα σχεδον αμελητεα για το 99,99% του κοσμου.αλλα οχι απο σενα βεβαια.θελω να πιστευω οτι η ταινιες που βλεπεις ειναι με κινηματογραφικη μηχανη και οχι βιντεοκαμερα γιατι τοτε θα εχεις πολυ μεγαλυτερο προβλημα πραγματικα.

Δημοσ.
Δεν το είπα για αστείο.

Πως είναι δυνατό να σου φαίνεται ότι στα 25 παίζει αργά, όταν παίζει πιό γρήγορα από το κανονικό που είναι 23.976 και έχει γίνει μετατροπή στο framerate για να είναι συμβατό με το PAL.

Θα μπορούσαμε να παίξουμε την κολοκυθιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα 24 frames επιλέχθηκαν για να χωράει η ταινία στην μπομπίνα (δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να τα είχαν κάνει 25 ή 30, αλλά για κάποιο λόγο διάλεξαν τα 23.976)

Τελικά, αν το πρόβλημά σου είναι τα 5 frames παραπάνω, κάνε μετατροπή τα video σου σε NTSC.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...