Προς το περιεχόμενο

Απορία για fps στις ταινίες

KnightRider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
as to xalasoume...denny crane!

DENNY CRANE...

''You know what I'm going to do, Brian, just to show you there are no hard feelings? I'm going to sleep with your wife.''
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Στις αργες σκηνες ομως, οπως για παραδειγμα διαλογοι και τετοια,η ταινια ειναι σαν να πηγαινει γρηγορα!φταει η αναλυση που ειναι στα 60 frames? (1920x1280 60frames?=1080p)
Όπως σου είπαν, άλλο ανάλυση και άλλο framerate.

Το DVD που έβαλες φαντάζομαι ότι είναι PAL, άρα είναι στα 25 fps και ο λόγος που σου φαίνεται ότι πηγαίνει πιο γρήγορα είναι ότι όντως πηγαίνει λίγο πιο γρήγορα (4% για την ακρίβεια). Η μετατροπή από τα ≈24fps της κινηματογραφικής ταινίας στα 25fps του τηλεοπτικού σήματος PAL γίνεται με απλή, και ανεπαίσθητη από για τους περισσότερους, αύξηση του framerate (σε αντίθεση με την μετατροπή στα ≈30 του NTSC που απαιτεί μια πιο πολύπλοκη διαδικασία παρεμβολής επιπλέον fields και ονομάζεται Telecine ή 3:2 pulldown).

Δημοσ.
Προχθές στο σχολείο πήγαμε όλοι στον κινηματογράφο για να δούμε το ελ γκρέκο.

Και όταν το έβλεπα παρατηρούσα ότι ήταν 24 fps και τρεμόπαιζε.

Το τρεμόπαιγμα είναι άλλο και η σπαστή κίνηση είναι άλλο! Το τρεμόπαιγμα οφείλεται στο χαμηλό refresh rate και όχι στο χαμηλό framerate. Κι εγώ δεν πάω στο cinema και φταίει το χαμηλό refresh rate, λες και σου αναβοσβήνουν την εικόνα είναι, πολύ σπαστικό, δεν ξέρω 50Hz είναι;

Δημοσ.
Το τρεμόπαιγμα είναι άλλο και η σπαστή κίνηση είναι άλλο! Το τρεμόπαιγμα οφείλεται στο χαμηλό refresh rate και όχι στο χαμηλό framerate. Κι εγώ δεν πάω στο cinema και φταίει το χαμηλό refresh rate, λες και σου αναβοσβήνουν την εικόνα είναι, πολύ σπαστικό, δεν ξέρω 50Hz είναι;

το θεμα εχει απαντηθει και πληρως απλως μια και εχω επαγγελματικη σχεση με αυτα μπορεις να μου πεις σε ποιο σινεμα πηγες και ειδες το ελ γκρεκο?

και σε ποιο σινεμα πηγες και ειδες οτι ειχε τρεμοπαιγμα?

ρωταω γιατι θελω να καταλαβω που ωφειλετε το προβλημα και να δωσω και εγω μια απαντηση πανω σε συγκεκριμενο προβλημα και οχι σε γενικα προβληματα.

Δημοσ.

Το προβλημα γενικα είναι οτι κανουν τις ταινιες 25 fps αντι για 50 ή τουλαχιστον 30fps.

Kαι οποτε βλεπω μια ταινια που έχει 25 fps(όπως στο παρα πεντε) είναι σαν να πανε όλα αργά.

Και απορώ τωρα στα HD DVD ή γενικα ΗD ταινίες, κινηματογραφους κλπ αν θα είναι 30 fps ή 50 fps.

Aν θα είναι πάλι στα 25 fps θα κάνω πολλά παραπονα.

Δημοσ.

Εντάξει έχω προγραμμα που διπλασιάζει τα fps είναι το media player classic και έχει φιλτράρισμα που λεγεται deinterlacing framer doubler και είναι σαν motion blur και δεν βγάζει ουτε γραμμες ή τιποτα.

Kαι έχω μια ταινία είναι 25 fps και τα κάνει 50 fps σαν να το έκαναν εκείνοι 50 fps.

Βαριέμαι να κοιτάζω όλο DVD στον υπολογιστή τις ταινίες θέλω να βλέπω και στην τηλεόραση αλλά να μην είναι 25 fps.

Δημοσ.

Και τι σε εμποδίζει να τις περνάς σε δισκάκια βάζοντας τα σε κάποιον dvd player...

Για αυτό σου λέω κάνε την διαδικασία αυτή με τον encoder που σου είπα και υπάρχουν προγραμματάκια για να φτιάξεις το dvd σου π.χ. dvd lab pro.

Δημοσ.

Οχι δεν έχω dvd player πάντα βλέπω στον υπολογιστή τα DVD.

Εγώ λέω τώρα στις ταινίες αν θα είναι 50 ή 30 fps οταν θα είναι hd

Δημοσ.
Βαριέμαι να κοιτάζω όλο DVD στον υπολογιστή τις ταινίες θέλω να βλέπω και στην τηλεόραση αλλά να μην είναι 25 fps.
Οχι δεν έχω dvd player πάντα βλέπω στον υπολογιστή τα DVD. Εγώ λέω τώρα στις ταινίες αν θα είναι 50 ή 30 fps οταν θα είναι hd

Αποφάσισε, έχεις ή όχι DVD για να τις βλέπεις τις ταινίες στην τηλεόραση?

Δεν έχεις, θέλεις να πάρεις, αλλά δεν παίρνεις επειδή παίζει σε 25/30fps το καταραμένο το PAL/NTSC?

Το σκέφτεσαι να ανέβεις σε HD αλλά σε κρατάει πίσω πάλι το 25/30fps?

Θέλεις το HD αλλά θες και στα 1080 60fps, συνεπώς ούτε αυτό σου κάνει?

Μήπως είσαι ο Λάζαρος?

The current high definition video standards were developed during the course of the advanced television process initiated by the Federal Communications Commission in 1987 at the request of American broadcasters. The FCC process, led by the Advanced Television Systems Committee (ATSC) adopted a range of standards from interlaced 1080 line video (a technical descendant of the original analog NHK 1125/30fps system) with a maximum frame rate of 30 fps, and 720 line video, progressively scanned, with a maximum frame rate of 60 fps. The FCC officially adopted the ATSC transmission standard (which included both HD and SD video standards) in 1996, with the first broadcasts on October 28, 1998[/url'].
(link)

Τα παράπονά σου στην Advanced Television Systems Commitee. Εκεί ίσως μπορέσεις να βγάλεις άκρη.

Δημοσ.
Το σκέφτεσαι να ανέβεις σε HD αλλά σε κρατάει πίσω πάλι το 25/30fps?

Θέλεις το HD αλλά θες και στα 1080 60fps, συνεπώς ούτε αυτό σου κάνει?

Μήπως είσαι ο Λάζαρος?

Δεν είμαι ο Λάζαρος

Και για το HD 1080p στα 60fps αυτο θέλω πιο πολύ και αυτό μου κάνει.

Με αυτό θα είμαι πολύ ικανοποιημένος αν θα είναι 1080p στα 60fps.

Δημοσ.

μπορεις να μου πεις σε ποιο σινεμα ειδες το ελ γκρεκο και ειχε τρεμοπεγμα?

ευχαριστω.

αν δεν θες να απαντησεις εδω στειλε μου PM.(σε παρακαλω)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...