Προς το περιεχόμενο

Απορία για fps στις ταινίες

KnightRider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως γίνεται να υπάρχει κάρτα γραφικών στην τηλεόραση???

Υπάρχει κάρτα γραφικών μόνο στον υπολογιστή.:mad:

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καρτα γραφικών όχι αλλά μηχανισμος βελτιστιοπιησης της εικονας όπως το LG XD Engine υπάρχουν, επίσης στην Νεβάδα ειδικοί επιστημονες εφτιάξαν ενα cinema που τρέχει σε 65fps αλλά παίζει την ταινια ανάποδα. Αναποδα στα Ποσα FPS βλέπουμε αραγέ???

Δημοσ.

Να σε ρωτησω κατι γιατι κι εγω ειμαι ευαισθητος σε αυτα: Το προβλημα το εχεις και στον κινηματογραφο? Γιατι εκει τα 24 frames per second τα διπλασιαζουν και παιζουν σε 48... Οπως και τα 25 γινονται 50 (PAL) και τα 29 60 (NTSC). Αρα κατι αλλο ειναι και σε ενοχλει.

Αν παντως παιζεις στο PC, δοκιμασε το reclock.

http://reclock.free.fr/

Κανει ομαλη την κινηση αφου συμβαδιζει με το refresh της καρτας γραφικων. Και γενικοτερα διαβασε τι λεει στη σελιδα του ο τυπος γιατι το προβλημα σου μαλλον δεν ειναι τα λιγα frames αλλα το 2/3 pulldown και οι ασυμβατοτητες των frames απο format σε format (PAL NTSC). Και τα περιγραφει καλα εκει.

Το παραπεντε φυσικα και εχει σπαστη εικονα, δεν ξερω απο που προερχεται αλλα ειναι φως φαναρι. Δεν ειναι μετρο συγκρισης αυτη η σειρα.

Δημοσ.

Σε ότι και αν είναι PAL ή NTSC πάλι στον κινηματογράφο δεν διπλασιάζεται εκεί απλώς τρεμοπαίζει ή αναβοσβήνει γρήγορα.

Εγώ στην θέση τους θα έβαζα το πρόγραμμα το media player classic και θα διπλασιαζόταν και θα γινόταν 50 fps με το φίλτρο το deinterlacing framer doubler και αυτό το φίλτρο δεν βγάζει καθόλου γραμμές είναι σαν motion blur και θα τελείωνε η ιστορία.

Δημοσ.

Στο ξαναλεω, στον κινηματογραφο ΟΛΕΣ οι ταινες ειναι 24 fps (cine), ουτε PAL ουτε NTSC. Και παιζονται στα 48 frames γιατι εχουν ηδη συστημα που τα διπλασιαζει ακτριβως για να αποφευγεται το τρεμοπεγμα. Τωρα σε τι κινηματογραφο πηγες δε ξερω ;)

Δημοσ.

Προχθές στο σχολείο πήγαμε όλοι στον κινηματογράφο για να δούμε το ελ γκρέκο.

Και όταν το έβλεπα παρατηρούσα ότι ήταν 24 fps και τρεμόπαιζε.

Μπορεί σε μερικούς κινηματογράφους να έχουν κάνει το σύστημα που διπλασιάζει τα fps αλλά σε αυτό που πήγα τρεμόπαιζε.

Και απορώ ακόμα γιατί κιόλας στις ελληνικές ταινίες τα κάνουν 24 fps όπως στο παρα πέντε και το ελ γκρέκο??

Δημοσ.
Και χωρίς πλάκα βλέπω μέχρι 30 fps και όταν είχα πάει σε οφθαλμίατρο ο γιατρός μου έλεγε οτι έχω εξαιρετικά ματια και τον είχα ρωτήσει για τα fps οτι πάνε αργά ταινίες και λέει οτι έχω πολύ γρήγορο μάτι και βλέπω πιο καλά τα 3D γραφικά.

Δεν λέω ψέμματα είναι η αλήθεια..

Παιζει το ματι σου που λεμε ε? χεχεχε....

Δεν ξερω σε ποιον αλμπανη επεσες, αλλα αυτα περι 'γρηγορου ματιου' ειναι μπουρδες.

Επρεπε να σου πει, οτι και το ματι του Ανεστη Βλαχου να είχες, σημασια εχει τι αντιλαμβανεται ο εγκεφαλος σου, και γιατι απο νευρολογικης αποψης εχεις διαφορετικη αντιληψη απο το μεσο ορο.

Μπορει να ειναι συμπτωμα που κρυβει κατι απο πισω...

Μπορει επισης να ειναι απλη παρενεργεια -προσωρινης φυσεως-

αν βρισκεσαι σε φαση που παιρνεις υψος αποτομα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ππρεπε να σου πει, οτι και το ματι του Ανεστη Βλαχου να είχες

rofl legendary quote :-D

Δημοσ.
Προχθές στο σχολείο πήγαμε όλοι στον κινηματογράφο για να δούμε το ελ γκρέκο.

Και όταν το έβλεπα παρατηρούσα ότι ήταν 24 fps και τρεμόπαιζε.

συγνώμη δλδ, τα μέτρησες?

:rolleyes:

Δημοσ.
Να σε ρωτησω κατι γιατι κι εγω ειμαι ευαισθητος σε αυτα: Το προβλημα το εχεις και στον κινηματογραφο? Γιατι εκει τα 24 frames per second τα διπλασιαζουν και παιζουν σε 48... Οπως και τα 25 γινονται 50 (PAL) και τα 29 60 (NTSC).

OUUUUAAAAAAAAA Πως γινεται αυτο ρε παιδια.

Ας προσεχουμε λιγο τι λεμε!

Δημοσ.

ρε παιδια επειδη διαβασα το θρεντ απο την αρχη να κανω μια παρομοια ερωτηση?Εχω συνδεσει το xbox360 μου με μια Full HD samsung.Εχω θεσει αναλυση 1080π απο το ντασμπορντ.

Παιρνω για παραδειγμα ενα σχετικα προσφατο dvd,ας πουμε χ-μεν 3.Στις σκηνες που υπαρχει δραση το ολο θεαμa παρουσιαζεται υπερ-ρεαλιστικο,σαν να βρισκεσαι εκεινη την ωρα μπροστα στις εκρηξεις κτλ.Ειναι φοβερο.Μου αρεσει πολυ!Στις αργες σκηνες ομως, οπως για παραδειγμα διαλογοι και τετοια,η ταινια ειναι σαν να πηγαινει γρηγορα!φταει η αναλυση που ειναι στα 60 frames? (1920x1280 60frames?=1080p)

Δημοσ.
συγνώμη δλδ, τα μέτρησες?

:rolleyes:

eixe valei fraps.

kai otan leme 1080, den einai 1920x1280 analisi, alla 1920x1080

kai i analisi den metriete se fps, alla se pixels...eleos to topic tis parapliroforisis.

as to xalasoume...denny crane!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...