mamis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Καλημέρα!Απο χθές το βράδυ αντιμετωπίζω ένα αναπάντεχo πρόβλημα με τον εξωτερικό σκληρό μου δίσκοΔοκίμασα κάποια πράγματα αλλά τίποτα. Έχω τον Westernal Digital 205GB My Book Essential Edition.Εκεί λοιπόν που λειτοργούσε μία χαρά τον ξεσυνδέω,πάω να το ξανάσυνδέσω και γιόκ!Όταν λεώ γιόκ,εννοώ ότι πέρνει κανονικά τροφοδοσία("ανάβει") το λαμπάκι του,αναγνωρίζεται κανονικά απο τα Windows (xp έχω) μέσα από τον πίνακα ελέγχου-> διαχείρηση συσκευών και μου λέει ότι η συσκευή λειτουργεί κανονικά. Όμως σε εμένα δεν εμφανίζεται πουθενά το εικονίδιο της WD και έτσι δεν έχω πρόσβαση στον δίσκο. Επίσης να σας πώ ότι οι driver που έχει είναι απο το 2001(και τον αγόρασα τον Σεπτέμβρη που πέρασε!) και πώς είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν έχω σβήσει απο τον σκληρό τα αρχεία της αυτόματης εκτέλεσης. Λέτε να τα έφτησε ακόμα δεν τον πήρα???Please help me όποιος γνωρίζει, γιατί τα αρχεία που έχει μέσα είναι παραπάνω απο σημαντικά και δεν τους έχω κάνει backup.Ευχαριστώ και καλές γιορτές να έχουμε!
kostasSTi Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δεν αποκλείεται... Οι myBook έχουν εμφανίσει διάφορα προβλήματα. Μπες στο site της WD και κατέβασε τα διαγνωστικά που δίνουν αυτοί. Κάνε μερικά και αν σου βγάλει errors, πακέτο και πίσω...
nucleuspower Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Φίλε δοκίμασε το εξής: Πήγαινε στο control panel -> Administrative tools -> Computer management Κάνε click στο Disk management. Αν εκεί εμφανίζεται ο δίσκος σου δοκίμασε να του αλλάξεις drive letter κάνοντας δεξί click πάνω του και επιλέγοντας change drive letter and paths.
mamis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Φίλε δοκίμασε το εξής:Πήγαινε στο control panel -> Administrative tools -> Computer management Κάνε click στο Disk management. Αν εκεί εμφανίζεται ο δίσκος σου δοκίμασε να του αλλάξεις drive letter κάνοντας δεξί click πάνω του και επιλέγοντας change drive letter and paths. Δυστηχώς εκεί δεν εμφανίζεται.Μόνο στην διαχείρηση συσκευών εμφανίζεται...
mamis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Έτρεξα ένα diagnostic απο το site της Western Digital και μου έβγαλε ότι SMART status failed.Ξέρετε τι ακριβώς σημαίνει αυτό και πως μπορεί να διορθοθεί???? Και κάτί ακόμα αν ο δίσκος τα έφτησε όλα τα δεδομένα που έχω μέσα μπορούν να ανακτηθούν ή "τέλος"??
damiano Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 smart από usb? 8 στις 10 περιπτώσεις τα παίζει ο controller στο κουτί και όχι ο δίσκος (δεν κάνει spin up), οι επιλογές 2, τον στέλνεις πίσω για rma, αγοράζεις νέο κουτί και βάζεις τον ίδιο σκληρό. Στη δεύτερη περίπτωση σημαίνει να ξηλώσεις τον WD, να χάσεις την εγγύηση στην περίπτωση που πραγματικά φταίει ο δίσκος και όχι το κουτί.
nucleuspower Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Αν σου έβγαλε smart failed έχει σοβαρό πρόβλημα ο δίσκος. Αυτό που έχω δοκιμάσει στο παρελθόν με μερικούς δίσκους και δούλεψε είναι να βρεις software που κάνει ανάκτηση δεδομένων και αν δε δουλέψει βάλε το δίσκο σε ένα αεροστεγές σακουλάκι στην κατάψυξη για μισή ωρίτσα και δοκίμασε ξανά την ανάκτηση. Κάνε άλλη μια προσπάθεια με τα εργαλεία της WD και αν δε μπορέσεις να βγάλεις άκρη στείλτο για αλλαγή εντός εγγύησης. Good luck!
nucleuspower Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 smart από usb? 8 στις 10 περιπτώσεις τα παίζει ο controller στο κουτί και όχι ο δίσκος (δεν κάνει spin up), οι επιλογές 2, τον στέλνεις πίσω για rma, αγοράζεις νέο κουτί και βάζεις τον ίδιο σκληρό. Στη δεύτερη περίπτωση σημαίνει να ξηλώσεις τον WD, να χάσεις την εγγύηση στην περίπτωση που πραγματικά φταίει ο δίσκος και όχι το κουτί. Έχει δίκιο ο damiano. Μπορείς να φταίει ο controller του κουτιού αλλά αν το ανοίξεις για να βγάλεις το δίσκο θα χάσεις την εγγύηση. Πρέπει να σκεφτείς πόσο σημαντικά είναι τα δεδομένα σου!
horsepower Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Εχω τον ίδιο εξωτερικό και μου το έχει κάνει πολλές φορές αυτό..το μόνο που κάνω είναι να βγάζω και την τροφοδοσία και το firewire και να τα ξανασυνδέω και μετά είναι όλα μια χαρά..
mamis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Thanks guys τον πήγα για αλλαγή τελικά και δυστηχώς όλα τα δεδομένα χάθηκαν!Thanks!
nucleuspower Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Ελπίζω να πήρες ένα "μάθημα" και να κρατάς backup από σημαντικά αρχεία! ;-)
LiKBeAsT Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2007 Μπορει αυτο ο σκληρός να ηταν για back-up.. Κριμα αλλα.. life goes on!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.