Chrisxxx Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Φτιαχνω ενα script για μια εργασια και εχω κολλησει σε 1 σημειο. Θέλω να φτιάξω ενα πινακα ώστε να αποθηκεύει σε ξεχωριστή μεταβλητή την τιμη που θα του δινω π.χ. p1,p2,p3... Πως θα το κάνω αυτό να έχω μια σταθερη τιμή p και να αυξάνω μόνο τον αριθμό; Ο πίνακας αποθηκεύει αλφαρηθμιτικά όχι αριθμούς και πρέπει να γίνει χωρίς τη χρήση της perl.
pinball_elf Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Στο bash shell μπορείς να δηλώσεις μια μεταβλητή array ώς εξής > declare -a Array Array[1] = $somevariable
Chrisxxx Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Για να αυξανει η τιμη στο array φανταζομαι το βαζω σε βρογχο (while π.χ.) αυξανοντας ενα μετρητη i ; δηλωση : declare -a Array εκχωρηση τιμης : i=1 while... read somevariable Array = $somevariable i = `expr $i + 1` done
Chrisxxx Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δεν μπορω να καταλαβω γιατι εμφανοζεται ετσι στο Array εχει = οπως και απο κατω στο i=..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.