Προς το περιεχόμενο

Δικτύωση XP - VISTA, please help!

LeonTheProf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χερεται, εχω ενα μεγαλο προβλημα και ζητω άμεση βοήθεια, σήμερα πηγα να φτιάξω ενα LAN σε ενα γραφειο και βρήκα το κλασσικό XP - VISTA προβλημα.\

Καταρχην, ειναι 3 PC, το ένα έχει XP(thank god) και τα άλλα δυο έχουν VISTA. Απλώνω λοιπον τα UTP, τα βάζω σε ένα switchaki που ειχα αγορασει και βαζω την ίδια Ομάδα Εργασίας και στους 3. Ολα καλα στις θέσεις δικτύου. Οταν κάνω κοινόχρηστο ένα φακελο στα XP, τον βλέπουν κανονικα ολα τα PC και φυσικα μπορούν να μπουν και σ'αυτον.

Οταν κάνω κοινόχρηστο ένα φακελο στα VISTA (σε οποιδήποτε απο τα 2 PC) ναι μεν φαίνεται στο δίκτυο αλλα δεν είναι προσπελασιμος μεσω δικτυου, εκτος φυσικα απ το PC στο οποιο έχει δημιουργηθεί,

Πριν αρχισετε να με spamαρετε με καντηλια και βρισίδια να σας πω οτι οι IP που δόθηκαν είναι αυτόματες, ειναι και οι 3 στο ίδιο WORKGROUP και οι απαραίτητες ρυθμησεις απο τα VISTA στο κέντρο δικτύου έχουνε γίνει, ααααα..και τα firewalls απενεργοποιημενα. Επίσης οι φάκελοι που ειναι κοινοχρηστοι by default (για τα VISTA μιλαω πάντα) είναι προσπελάσημοι απο παντου κανονικα.

Αυτο που ζητάω λοιπον ειναι να μπορω απο τα VISTA να κάνω ΟΠΟΙΟ φάκελο θέλω εγω κοινόχρηστο και να μπορεί να είναι προσπελάσημος απο όλα τα PC.

Α..και διστυχώς δεν μπορω να φτιάξω ίδιους USERS(διάβασα οτι αυτο λύνει τα παραπάνω προβλήματα) για όλα τα PC γιατι όπως είπα είναι γραφείο και απαιτούναι διαφορετικα accounts

Όποιος λοιπον ξέρει τι πρέπει να γίνει ας μου δώσει τα φώτα του γιατί ειλικρινά υπάρχει άμεση ανάγκη. Thanks εκ των προτέρων. :) :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...