nicoc89 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Γεια χαρα σε ολους. Μου ετυχε και εμενα ιδια περιπτωση σημερα με μια φωτογραφικη που παραγγειλα απο αμερικη. Η καμερα μου βγηκε 1400 ευρω μαζι με μεταφορικα και εσταλει με usps (global express). Με πηρε μια κοπελα τηλ λοιπον απο fedex και με ρωτησε τι ειναι στο κουτι (Απαντησα καμερα/φωτογραφικη μηχανη). Μου ειπε οτι θα λαβω email με τα εξοδα που θα χρεωθω .. ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 630,00 Δ.Ε.Τ.Ε. 8,00 ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΑΦΜ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΕΑΝ ΤΟ ΕΟΡΙ ΣΑΣ Δ.Ε.Χ.Ε. 0,00 ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ Ε.Ε.Π.Α. 0,00 ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0,00 ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15,00 ΑΜΟΙΒΗ 104,55 ΜΕΤΑΦΟΡΑ 0,00 ΣΥΝΟΛΟ 757,55 Και αναρωτιεμαι.. Αφου εγω παραγγειλα με usps πως μπηκε στην μεση η fedex ; Τι σοι χρεωση ειναι αυτη και ειναι τοσο ψηλα το ποσο ; (50% +) Δεν ξερω τι να κανω ρε παιδια Κλαυτά .. τόσο πάει νομίζω από Αμερική .. έχει πολύ χρέωση στο τελωνείο...
papajo_r Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Γεια χαρα σε ολους. Μου ετυχε και εμενα ιδια περιπτωση σημερα με μια φωτογραφικη που παραγγειλα απο αμερικη. Η καμερα μου βγηκε 1400 ευρω μαζι με μεταφορικα και εσταλει με usps (global express). Με πηρε μια κοπελα τηλ λοιπον απο fedex και με ρωτησε τι ειναι στο κουτι (Απαντησα καμερα/φωτογραφικη μηχανη). Μου ειπε οτι θα λαβω email με τα εξοδα που θα χρεωθω .. ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 630,00 Δ.Ε.Τ.Ε. 8,00 ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΑΦΜ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΕΑΝ ΤΟ ΕΟΡΙ ΣΑΣ Δ.Ε.Χ.Ε. 0,00 ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ Ε.Ε.Π.Α. 0,00 ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0,00 ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15,00 ΑΜΟΙΒΗ 104,55 ΜΕΤΑΦΟΡΑ 0,00 ΣΥΝΟΛΟ 757,55 Και αναρωτιεμαι.. Αφου εγω παραγγειλα με usps πως μπηκε στην μεση η fedex ; Τι σοι χρεωση ειναι αυτη και ειναι τοσο ψηλα το ποσο ; (50% +) Δεν ξερω τι να κανω ρε παιδια την 7D πήρες ε?? μάλλον έπεσες στην παγίδα και διάλεξες UPS και όχι USPS αλλιώς έκανε κάποιο λάθος ο αποστολέας.. Η θα παρήγγειλες μια ακριβή super γρηγορη μέθοδο που ίσως για την συγκεκριμένη επιλογή η USPS στους παραλήπτες της ελλάδας να συνεργάζεται με την εκεί fedex αν και δεν πιστεύω... το καλύτερο που έχεις να κανεις είναι να μην αναγνωρίσεις τίποτα... θα γυρίσει πίσω η μηχανή και θα σου χρεώσει ο πωλητής ένα restocking fee της τάξης του 10% το πολύ.. μετά σου την ξαναστέλνει.. αυτή την φορα πρόσεξε όμως μην κάνετε καμια βλακεία απλό USPS international και δήλωση backorder η gift με αξια 300$ max (καλο είναι να δηλώνεις μια αξια γιατί αλλιώς βγάζει μάτι.. ) (αν έγινε ότι έγινε από δικό του λάθος θα ζητήσεις είτε refund να πάρεις τα λεφτά σου πίσω είτε να μην σε χρεώσει σε τίποτα ούτε για την αποστολή ή ακομι καλύτερα να σου πληρώσει τα τελωνειακά έξοδα.. θα κάνει σίγουρα ένα από τα 3 αν την πήρες μέσω ebay και είναι δικό του λάθος.. τέλος μπορεί να στείλει ένα χαρτί στο τελωνείο που να λέει ότι έκανε λάθος στην δήλωση του προϊόντος και ότι είναι πχ μια μεταχειρισμένη κάμερα των 400$... αλλα σε περίπτωση που δεν μασήσουν θα ανεβεί η χρεωση κάποια euro κάθε μέρα που κάθεται στο τελωνείο νομίζω είναι 8..18 κάπου εκεί ) δεν είναι το ιδανικό αλλα από το να πληρώσεις 800....
chill Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Σήμερα έκανα μια παραγγελία μέσω του getit247.com Πληρωμή του 50% της αξίας μέσω paypal και το υπόλοιπο με την παράδοση, άμεση και άριστη επικοινωνία, γενικά μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα ενημερώσω για την εξέλιξη, τα προϊόντα θα μου παραδοθούν προς το τέλος του μήνα. Το κόστος των προϊόντων για τον ιδιώτη (μεταφορικά συμπεριλαμβανόμενα) ανερχόταν σε 288$ ήτοι 203,35€ και η προσφορά που πήρα ήταν 279€ με εκτελωνισμό και παράδοση. Ευχαριστώ τον critter που ανέφερε το site
papajo_r Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 lol δεν πίστευα ότι η αγνοια για τις διαδικασίες εισαγωγής προϊόντων από άλλες χώρες θα δημιουργούσε τέτοιο φόβο ώστε να δώσει έδαφος στην έναρξη τέτοιων επιχειρήσεων σαν το getit247.com EDIT: 130 euro για προϊόν 100$ x0a0xa0x0ax0a0xa ναι ρε κάθε μέρα από αυτούς θα παραγγέλνω! 100$( 70 euro) + 30 MAX τα μεταφορικά (αν είναι τίποτα μεγαλούτσικο) με USPS και όλα μέλι γάλα Το μονο καλο είναι που μπορούν να παραγγέλνουνε πακέτα αντί για εσένα (όταν δεν τα στέλνουν στο εξωτερικό) αλλα και πάλι για αυτό τον σκοπό πολλές ταχυδρομικές (νομίζω και η USPS) έχουν mail forwarding ... και είμαι σίγουρος ότι πληρώνουν σε κάποιο courier μια τέτοια υπηρεσία σιγά μην έχουν γραφεία στην αμερική Ένας έξυπνος από το σπίτι του τρέχει το συγκεκριμένο site κόβω το κεφάλι μου άντε στην καλύτερη ο φίλος μας να έχει έναν ξάδερφο στην αμερική που του τα στέλνουν σε αυτόν και αυτός για κανένα 10αρικακι μπαίνει στον κόπο να τα στείλει στην ελλάδα
agg3L05 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Παιδια με usps το παραγγειλα το ειπα πιο πανω .Ναι οντως απο usps περνανε πιο ευκολα αλλα αυτη την φορα βλεπω οτι το δεμα μου απο αμερικη πηγε γαλλια μετα γερμανια και μετα ηρθε αθηνα.Η usps συνεργαζεται τελικα με την fedex οποτε την φαγαμε καλα. Καλα τα λετε για "φτιαχτο" invoice αλλα οταν το ειπα στο μαγαζι που εκανα την παραγγελια μου ειπε οτι ειναι εναντια στο νομο και δεν το κανουν αυτο. Και οχι δεν πηρα την 7d μια αστρονομικη καμερα πηρα Ελπιζω να καρκινιασουν τα παλιολαμογια και να βαλουν τα 750 στον #$#%%#&* τους. 1
chill Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Το site από το οποίο ενδιαφέρομουν για αγορά στέλνει αποκλειστικά με fed-ex....επικοινώνησα μαζί τους. Προφανώς και θα βγάζουν φράγκα,δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους. Από το να μην χάσω μια μέρα στο τελωνείο και από την αβεβαιότητα του τι θα συμβεί στο τελωνείο, προτιμώ να πληρώνω ενα καπελάκι στην τιμή και να έρθουν στην πόρτα μου.
papajo_r Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Παιδια με usps το παραγγειλα το ειπα πιο πανω .Ναι οντως απο usps περνανε πιο ευκολα αλλα αυτη την φορα βλεπω οτι το δεμα μου απο αμερικη πηγε γαλλια μετα γερμανια και μετα ηρθε αθηνα.Η usps συνεργαζεται τελικα με την fedex οποτε την φαγαμε καλα. Καλα τα λετε για "φτιαχτο" invoice αλλα οταν το ειπα στο μαγαζι που εκανα την παραγγελια μου ειπε οτι ειναι εναντια στο νομο και δεν το κανουν αυτο. Και οχι δεν πηρα την 7d μια αστρονομικη καμερα πηρα Ελπιζω να καρκινιασουν τα παλιολαμογια και να βαλουν τα 750 στον #$#%%#&* τους. Φιλε μου έχω παραγγείλει από αμερική άπειρες φορες... ΔΕΝ σου ήρθαν με USPS εκτος αν διάλεξες καμια περίεργη υπηρεσία που και πάλι αμφιβάλλω με το απλό usps international δεν σου ήρθαν πάντως στο διαβεβαιώνω Έχω παραγγείλει όχι απλά μικρά πραματάκια αλλα και πχ εξοπλισμούς paintball 40 κιλών με μέγεθος κιβωτίου 1 μέτρο και κάτι * 50 cm * 10.... και κόστος άνω των 3000 euro... και δεν πλήρωσα τίποτα ακόμη και αν πληρώσεις το μονο που πληρώνεις είναι ΦΠΑ + 14% κάπου εκεί η σκέτο ΦΠΑ... αλλα αυτό μου έτυχε προσωπικά 2 φορες μέσα στα τελευταία 3 χρονια.. ΜΗΝ τους τα δόσεις τα 750... εκτος αν σου περισσεύουν... κανε αυτό που σου είπα και θα γλιτώσεις ένα μηνιάτικο. και αν σου λένε ότι είναι παράνομο πες ότι αυτοί φταίνε που γράψανε στην αγγελία αποστολή με USPS και στείλανε με ιδιωτική courier! και ότι αν δεν βρούνε λύση θα πάρουν τόσο negative feedback όσο και έτοιμα για refund! Βεβαια με ευγενικό τρόπο ότι δηλαδή η πολιτική τους σε έφερε σε πολύ δύσκολη θέση και σε αναγκάζει να... κτλ κτλ αυτό που γίνετε σίγουρα είναι να το πάρουν πίσω και να σου στείλουν άλλη παράλληλα η την ίδια μόλις την πάρουν. Y.Γ με 1400 euro δεν υπάρχει καλύτερη από την 7d και εκεί ακόμη λάθος θα έκανες
kage Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 (επεξεργασμένο) http://www.google.gr/search?hl=el&source=hp&biw=1024&bih=629&q=usps+fed+ex&aq=f&aqi=&aql=&oq= απ οτι φαινετε οντως υπαρχει συνεργασια..τωρα τι ειδους δεν εκατσα να διαβασω(νομιζω τελικης παραδοσης στα σπιτια!). απορω ακομη για το ποσο ηλιθια ερωτηση ηταν να σου κανουν απο το κουριερ τι εχει μεσα για να εκτελωνιστει! ρωτησες τι χρεωνεσε για return?αγορα απο ebay shop? αν πληρωσεις δασμους βγαινει οσο στην Ελλαδα ή ακριβοτερο? δες τελικα με ποιον τροπο επελεξες να στο στειλει... Επεξ/σία 18 Μαΐου 2011 από kage
papajo_r Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Απότι κατάλαβα από τα link η USPS συνεργάζεται μεν με την fedex αλλα υπό την ταμπέλα άλλης υπηρεσίας της GXG "Global Express Guaranteed" οποτε γιαυτο έγινε ότι έγινε... Το έστειλε ο πωλητής σου με το πρόγραμμα GXG μάλλον (θα του έκανε εντύπωση το όνομα? τι να πω ) και δεν το έστειλε σαν απλό USPS international...
agg3L05 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Papajo επιτελους πειστηκες οτι μου ηρθε με usps Οσο για την 7d δεν εχει καμια ελπιδα σε αυτο που κανω οποτε μην επιμενεις. Ευρωπη η καμερα κανει 2100 μαζι με μεταφορικα και ελλαδα 2500.Οποτε ειναι σαν να την πηρα απο ευρωπη μιας και βγαινει στα ιδια χρηματα με το τελωνειο. Τελος παντων δεν μου περισσευουν αλλα ειχα ετοιμα τα χρηματα για να την παρω απο αγγλια οποτε και θα τα δωσω.Ενας φιλος την πηρε απο αλλο καταστημα στην αμερικη στα 1400 αλλα του "εφτιαξαν" το τιμολογιο οποτε εκεινος γλυτωσε.Το κακο ειναι οτι και εγω απο εκει την ηθελα αλλα δεν υπηρχε stock και γενικα δεν επαιζε stock και σε αλλα μαγαζια που εψαξα ακομη και στην αγγλια απο οπου την ηθελα αρχικα. Οποτε δυστυχως θα κανω τουμπεκι και θα τα σκασω. Αλλο ενα κακο ειναι πως πρεπει να κανω εξουσιοδοτηση στους εκτελωνιστες.Μου εστειλαν mail με μια δηλωση την οποια και εκτυπωσα και θα πρεπει να την παω στο κεπ για υπογραφη κλπ.Υστερα να την στειλω με fax στους εκτελωνιστες να πληρωσω στην τραπεζα το ποσο και να στειλω παλι με fax την αποδειξη. Και το κερασακι στην τουρτα. Πληρωσα 100$ για μεταφορικα απο αμερικη - προς το σπιτι μου και επειδη σταματησαν το δεμα θα πρεπει να πληρωσω παλι σε αυτους μεταφορικα για να το φερουν απο το τελωνειο σπιτι μου. Πλακα δεν εχει ;
papajo_r Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Ναι φιλε μου αλλα ουσιαστικά δεν το έστειλες με USPS.. χρησιμοποίησες ένα ειδικό πρόγραμμα (που ίσως είναι γρηγορότερο) και συνεργάζεται η USPS με την fedex και λέγεται GXG.... Αυτό δεν σημαίνει ότι με απλό USPS international θα σου ερχόταν πάλι με fedex!! Τέλος σου είπα μπορείς να γλιτώσεις όλα τα χρήματα απλά αστην να παει πίσω! κάθε μέρα που αργείς είναι +8 euro η κάπου εκεί... εκτος αν δεν μπορείς να περιμένεις έως 7 εργάσιμες μέχρι να ξαναέρθει... Τέλος δεν είναι σαν να την πήρες από ευρώπη γιατι δεν ισχύει εδώ η εγγύηση της ... Και δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάμερα στα 2100 (σκέτο body? ) καλύτερη από την 7d.. τώρα για "Την δουλειά που την θέλω" μου κάνει κάτι σε ISO... αλλα και πάλι δεν μπορώ να σκεφτώ καμια καλύτερη από την 7d ειδικά με τον νέο φακό και μάλιστα σε τέτοια τιμή.. sta 3500 ναι αλλα 2100 οχι.. γιατί δεν μας λες πια πήρες να τελειώνουμε?
agg3L05 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Φιλε μου papajo ειπα και πιο πανω οτι η καμερα ειναι για αστρονομικη χρηση (-40 βαθμους κελσιου ψυξη κλπ κλπ) και δεν εχει καμια σχεση με την απλη dslr που μου λες. Για να καταλαβεις ριξε μια ματια εδω το οποιο ειναι και το site μου. Συγνωμη για το offtopic On topic παλι.. O εκτελωνιστης που μιλησα το πρωι μου εστειλε αλλο ενα pdf να εκτυπωσω το οποιο ελεγε "χορηγηση μοναδικου αριθμου αναγνωρισης" (eori) για να παω στο κεπ να υπογραψω/σφραγισω (νομιζω αυτο γινεται μια φορα). Ξεμπερδεψα αμεσως μιας και τα ειχα ετοιμα τα χαρτια απο το σπιτι.Αμεσως μετα πηγα στην τραπεζα και εκανα την καταθεση που μου ζητηθηκε.Επανω στην αποδειξη εγραψα τον αριθμο φορτωτικης και εβγαλα φωτογραφιες ολα τα χαρτια (με καλη αναλυση) και τα εστειλα σε jpg για να γλυτωσω την ταλαιπωρια του φαξ. Ολα και ολα τα χαρτια/jpg ηταν 1.φωτοτυπια ταυτοτητας μου 2.eori σελιδα 1 3.eori σελιδα 2 4.αποδειξη καταθεσης με αριθμο φορτωτικης επανω 5.εξουσιοδοτηση. Ελαβα μηνυμα πως ολα πηγαν καλως και απο δευτερα θα λαβω το δεμα μου. Να πω επισης πως εχθες το βραδυ μιλησα με τον αμερικανο και μολις του ειπα οτι εφαγα τελωνειο 1100$ εκανε τον κινεζο και φυσικα ουτε λογος για να την δεχτει πισω ωστε να παρω τα χρηματα μου.Ετσι και αλλιως οπως ειπα και απο αγγλια να την ειχα παρει το ιδιο θα μου ερχοταν οποτε αυτη την φορα δεν καταφερα να γλυτωσω χρηματα κανοντας αγορα απο αμερικη (εχω γλυτωσει πολλες φορες στο παρελθον). Δεν πειραζει υγεια
papajo_r Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Ναι τώρα κατάλαβα πριν σε παρεξήγησα γιατί νόμιζα το "αστρονομική" ήταν κάτι σαν επίθετο για να πεις ότι ήταν πολύ καλύτερη Όσο για το πρόβλημα με τον πωλητή σίγουρα μπορουσες να κανεις κάτι αλλα από την στιγμή που δεν πολυενδιαφέρεσαι για κάτι τέτοιο δεν έχει και νόημα να σε παροτρύνω Άντε καλορίζικη όσο για την εγγύηση μπορείς να αγοράσεις μια (γιατί όπως σου είπα κατά πασα πιθανότητα δεν θα ισχύει στην ελλάδα η αμερικανικη κάρτα εγγύησης)
CyberWalker Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Ρε παιδιά, συγνώμη για το off-topic αλλά πως γίνεται ο φίλος agg3L05 να έχει "Posts : 0" στην λεζάντα κάτω από το avatar του, τη στιγμή που έχω ήδη διαβάσει 4 από αυτόν;! Σχετικά με τον εκτελωνισμό : Αν και έχω κάνει πάνω από 250 συναλλαγές μέσω ebay, ευτυχώς έως τώρα τα ποσά που έχω πληρώσει για εκτελωνισμό ήταν 2 φορές από 7 ευρώ για αντικείμενα που ήρθαν μέσω DHL (συνεργάζεται με τις ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ ?!)
Highlander Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Ρε παιδιά, συγνώμη για το off-topic αλλά πως γίνεται ο φίλος agg3L05 να έχει "Posts : 0" στην λεζάντα κάτω από το avatar του, τη στιγμή που έχω ήδη διαβάσει 4 από αυτόν;! Σχετικά με τον εκτελωνισμό : Αν και έχω κάνει πάνω από 250 συναλλαγές μέσω ebay, ευτυχώς έως τώρα τα ποσά που έχω πληρώσει για εκτελωνισμό ήταν 2 φορές από 7 ευρώ για αντικείμενα που ήρθαν μέσω DHL (συνεργάζεται με τις ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ ?!) Δεν μετρούν τα post στο μπλα μπλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα