Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το βλέπω δύσκολη περίπτωση.

Ακατόρθωτη...είναι ποιο σωστό.

Απο την στιγμή που ο πωλητής, σου έστειλε το αγαθό που αγόρασες, δεν έχεις καμία ελπίδα στο paypal....

Αν είχες πληρώσει για Fedex και στο έστελνε με USPS, θα είχες... αλλά ο πωλητής στην προκειμένη περίπτωση, στο έστειλε με ακριβότερη (και ποιο γρήγορη) εταιρεία. Το να πεις στο paypal οτι με FEDEX πέρασε τελωνείο ενώ με USPS δεν θα πέρναγε, και σίγουρο δεν είναι αυτό... αλλά ούτε στέκει και σαν επιχείρημα.

Απο την στιγμή που ο οποιοσδήποτε αγοράζει κάτι απο 3η χώρα (εκτός Ε.Ε) διακινδυνεύει πάντα, να πληρώσει χαράτσι στο τελωνείο (ενδέχεται να το αναφέρει και ο πωλητής στην σελίδα του - οτι δεν φέρει ευθύνη για τυχόν φόρους που μπορεί να προκείψουν στην χώρα παράδοσης).

Με το paypal λοιπόν δεν θα βρεις άκρη (γιατί ο πωλητής είναι σωστός απέναντί σου), οπότε η μοναδική περίπτωση να την γλυτώσεις (την λυπητερή) είναι αν δεχθεί ο πωλητής να πάρει το δέμα πίσω (και φυσικά να πληρώσεις εσύ το κόστος της μεταφοράς).

Καλή τύχη όπως και να έχει...

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ο,τι σταλει με κουριερ απο χωρα εκτος Ε.Ε. θα περασει και απο τελωνειο.. Ο μονος τροπος ειναι USPS ή EMS με ενδειξη δωρο η χαμηλοτερη αξια..

Δυστυχως δε μπορεις να κανεις κατι τωρα.. αν βρεις καποιον γνωστο (που δουλευει στο τελωνειο) εχει καλως.. να το στειλεις πισω δε μπορεις (αν ειναι μαγαζι) γιατι πρεπει να πληρωσει αυτος τα εξοδα (κατι που δε θα δεχτει).. μπορεις να του πεις βεβαια οτι εξαιτιας του περασε τελωνειο αλλα δεν εκανε κατι παρανομο.. Ισα ισα αυτο ηταν το νομιμο..

Αν απ την αλλη θες να δωσεις τα χρηματα αυτα, μπορεις να στειλεις καποιον με εξουσιοδοτηση και θα γλυτωσεις τα 80 της αμοιβης.. ΦΠΑ κλπ οχι.. Σημειωτεον η ολη διαδικασια θα διαρκεσει αρκετες ωρες..

Δημοσ.
Παιδιά την πάτησα και εγώ με την FedEx από Ebay. Για ένα αντικείμενο που κάνει 36 δολάρια μου ζητάει η FedEx 150-200€ για έξοδα εκτελωνισμού. Ο πωλητής είναι από Αμερική και ενώ πλήρωσα για USPS Express αυτός το έστειλε με Fedex. Δεν φαίνεται να καταλαβαίνει το πρόβλημά μου και μου λέει ότι του λέει και η Fedex, δηλαδή ότι αυτά είναι έξοδα του τελωνείου και τόσο πρέπει να πληρώσω. Στην Fedex είπα να το στείλει πίσω. Σε περίπτωση που αρνηθεί ο πωλητής να του το στείλουν πίσω τι γίνεται; Θα με χρεώνει κάθε μέρα το τελωνείο δασμούς φύλαξης; Ήδη έχει περάσει μια μέρα.

Εννοείται πώς έχεις εσύ δίκιο. Αν του το ζήτησες ρητά να στο στείλει με usps και όχι με fedex τότε φταίει αυτός. Αυτό για τα έξοδα εκτελωνισμού δεν είναι έτσι όπως τα λέει διότι άλλη η αμοιβή σε ΕΛΤΑ (=12€) και άλλη σε άλλες εταιρίες πχ στο προηγούμενο post. (ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15.00

ΑΜΟΙΒΗ 81.07). Όταν παραγγέλνω κάτι τους το διευκρινίζω και δε μου έχουν κάνει ποτέ λάθος, σε εσένα τι έγινε;

Δημοσ.
Ακατόρθωτη...είναι ποιο σωστό.

Με το paypal λοιπόν δεν θα βρεις άκρη (γιατί ο πωλητής είναι σωστός απέναντί σου), οπότε η μοναδική περίπτωση να την γλυτώσεις (την λυπητερή) είναι αν δεχθεί ο πωλητής να πάρει το δέμα πίσω (και φυσικά να πληρώσεις εσύ το κόστος της μεταφοράς).

Δεν νομίζω να δεχτεί να το πάρει πίσω. Πήρα τηλέφωνο την Fedex. Για να το στείλουν πίσω θα του ζητήσουν 70€ (!) για να το διώξουν από το τελωνείο + τα μεταφορικά έξοδα courier. Δηλαδή 100€ και βάλε (έλεος).

Νομίζω όμως ότι βρήκα την αιτιολογία που έψαχνα για την καταγγελία στο Paypal:

1. Εγώ πλήρωσα USPS Express στο listing του ebay χωρίς να του δώσω οδηγίες με ποια μεταφορική να το στείλει.

2. Ο πωλητής το έστειλε με "Fedex Intl Economy Box" (To Economy σήμερα το πρόσεξα). Προφανώς με το Economy box η Fedex να του έκανε καλύτερη προσφορά. Δεν με ενημέρωσε από πριν ότι θα το στείλε με Fedex. Μόλις το ταχυδρόμησε μου έστειλε EMAIL με τον αριθμό tracking.

3. θα ισχυριστώ στο paypal ότι άλλαξε την μεταφορική σε Fedex Economy για να πληρώσει λιγότερα, δημιουργώντας μου πολλά προβλήματα.

Πως το βλέπεται;

Δημοσ.

Εγώ πάντως που είχα παραγγείλει μία κάμερα από Κίνα με Fedex και δεν ήθελα να πληρώσω εκτελωνισμούς κτλπ ζήτησα να το στείλουν πίσω με τα ίδια χρήματα, δεν ζήτησαν έξτρα χρήματα ούτε από εμένα ούτε από τον πωλητή.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους σας.

Αυτή τη στιγμή είμαι εξοργισμένος με την κλεψια στην Ελλάδα.Έχω παραγγείλει από Αμερική 19-10-2010 κάτι laser και φωτοδιόδους για να κάνω την πτυχιακή μου εργασία.Το πακέτο έφτασε μετά απο δύο μέρες στην Ελλάδα και μέχρι και σήμερα δεν το έχω λάβει στα χέρια μου.Πήρα σήμερα τηλέφωνο στην Fed-ex και μου είπν οτι δεν είχε αναγραφεί σωστά το τηλέφωνο μου στο πακέτο και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μου.Μου λένε κλείστε και θα σας στείλουμε ένα mail με βήμα βήμα τι πρεπει να κάνετε για να παραλάβετε το πακέτο.Πριν λίγο έλαβα το mail το οποίο ήταν μια φόρμα της Fed-Ex και η οποία είχε αναγραμμένα τα έξοδα εκτελωνισμού...!!!

Το πακέτο μου κόστισε 50 ευρώ και τα έξοδα για την αποστολή 30 ευρω (διότι ήταν και καλά express),σύνολο δηλαδή 80 ευρώ.Και τώρα πάμε στο κομμάτι που με έβγαλε από τα ρούχα μου.....ΕΞΟΔΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ 120 ευρώ !!!!!!!!!!!!

Είναι δυνατόν ?????

Αμέσως πήρα τηλέφωνο στην Fed-Ex και στο παράπονο μου για τα έξοδα εκτελωνισμού η απάντηση ήταν "Αυτά ειναι τα έξοδα κύριε "Ταδε" τι να κάνουμε ".

Ορίστε και αναλυτικά τα έξοδα του εκτελωνισμού.

ΠΟΣΟ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΑ 0.00

ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 19.00

Δ.Ε.Τ.Ε. 2.00

Δ.Ε.Χ.Ε. 0.00

Ε.Ε.Π.Α. 0.00

ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0.00

ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15.00

ΑΜΟΙΒΗ 82.41 (έλεος !)

ΜΕΤΑΦΟΡΑ 0.00

ΣΥΝΟΛΟ 118.41

Εχω τρελαθεί !!

Γιατί τόσο μεγάλος εκτελωνισμός ???

Δεν αντέχω θα τρελαθώ !

Το ωραίο είναι οτι πριν 1,5 χρόνο είχα ξαναπαραγγείλει από το εξωτερικό πράγματα αξίας 800 ευρώ και ο εκτελωνισμός ήταν

70 ευρώ.Οτι να 'ναι !!!!!

Δημοσ.

Ο πωλητής δεν φταίει, θα έπρεπε να του το είχες τονίσει, που να το φανταστεί. To fedex θεωρείται ανώτερο του USPS και είναι και πιο ακριβό.

Δεν νομίζω να δεχτεί να το πάρει πίσω. Πήρα τηλέφωνο την Fedex. Για να το στείλουν πίσω θα του ζητήσουν 70€ (!) για να το διώξουν από το τελωνείο + τα μεταφορικά έξοδα courier. Δηλαδή 100€ και βάλε (έλεος).

Νομίζω όμως ότι βρήκα την αιτιολογία που έψαχνα για την καταγγελία στο Paypal:

1. Εγώ πλήρωσα USPS Express στο listing του ebay χωρίς να του δώσω οδηγίες με ποια μεταφορική να το στείλει.

2. Ο πωλητής το έστειλε με "Fedex Intl Economy Box" (To Economy σήμερα το πρόσεξα). Προφανώς με το Economy box η Fedex να του έκανε καλύτερη προσφορά. Δεν με ενημέρωσε από πριν ότι θα το στείλε με Fedex. Μόλις το ταχυδρόμησε μου έστειλε EMAIL με τον αριθμό tracking.

3. θα ισχυριστώ στο paypal ότι άλλαξε την μεταφορική σε Fedex Economy για να πληρώσει λιγότερα, δημιουργώντας μου πολλά προβλήματα.

Πως το βλέπεται;

Δημοσ.

ΠΟΣΟ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΑ 0.00

ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 19.00 /*Αυτό είναι το ΦΠΑ 23% (έχει μέσα και τα μεταφορικά) */

Δ.Ε.Τ.Ε. 2.00 /*αυτό είναι ποσοστό για το ειδικό επίδομα των τελωνειακών */

Δ.Ε.Χ.Ε. 0.00

Ε.Ε.Π.Α. 0.00

ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0.00

ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15.00 /*Πρώτη φορά το βλέπω, μάλλον νταβατζιλίκι του ΕΛΒΕΛ */

ΑΜΟΙΒΗ 82.41 (έλεος !) /*Αμοιβή της FEDEX, αν είχες πάρει ΕΛΤΑ (δηλαδή usps θα ήταν 8€ όσο κόστος και να είχε το πακέτο) */

ΜΕΤΑΦΟΡΑ 0.00

ΣΥΝΟΛΟ 118.41

Ζήτω τα ελληνικά ταχυδρομεία :P

Αν πας από εκεί και κάνεις μόνος σου τον εκτελωνισμό παίζει τα 82 να τα γλυτώσεις. Πες τους ότι ο νόμος λέει ότι πρέπει να σε ρωτήσουν πριν κάνουν τον εκτελωνισμό για σένα.

Δημοσ.

Η fedex δεν αφήνει τίποτε να πάει χαμένο για να παίρνει τις αμοιβές οι οποίες πάντα είναι στο 80ευρω.

Δύσκολα τα πράγματα φίλε.Εγώ το καλοκαίρι έχασα ρούχα αξίας 120 ευρώ επειδή δεν ήθελα να τους δώσω άλλα τώσα για εκτελωνισμό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κάτι πρέπει να γίνει με την ασυδοσία των "κυρίων" εκεί στην ORBIT Courier...

Πρόσφατα έπαιξα σε ένα διαγωνισμό αμερικανικού site για το Halloween και κέρδισα ένα παιχνίδι (κόστος αντικειμένου 0). Μου το έστειλαν δυστυχώς με FedEx (στην Ελλάδα αντιπροσωπείται από την ORBIT Courier) και τώρα μου ήρθε το χαρτί του τελωνείου (μαζί και ένα ελαφρύ εγκεφαλικό από τα νεύρα).

Διαβάστε ανάλυση:

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΑ 0.00

ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 22.00

Δ.Ε.Τ.Ε. 2.00

Δ.Ε.Χ.Ε. 0.00

Ε.Ε.Π.Α. 0.00

ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0.00

ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15.00

ΑΜΟΙΒΗ 82.41

ΜΕΤΑΦΟΡΑ 0.00

ΣΥΝΟΛΟ 121.41

Μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό? Είπαμε να πληρώσω τελωνείο αλλά όχι και έτσι ρε παιδιά...Οι άνθρωποι είναι γελοίοι και αλήτες το λιγότερο...

Δημοσ.

Εννοείται πως μπορείς... και τους δασμούς παίζει να γλυτώσεις αν τους πείσεις ότι είναι δώρο.

Εννοείται πώς θα πας εσύ για να κάνεις τον εκτελωνισμό, μην περιμένεις να βρεις αλλιώς άκρη, τη στιγμή που είναι ιδιώτης μπορεί να χρεώσει όσο θέλει αυτός.

Δημοσ.
Εννοείται πως μπορείς... και τους δασμούς παίζει να γλυτώσεις αν τους πείσεις ότι είναι δώρο.

Εννοείται πώς θα πας εσύ για να κάνεις τον εκτελωνισμό, μην περιμένεις να βρεις αλλιώς άκρη, τη στιγμή που είναι ιδιώτης μπορεί να χρεώσει όσο θέλει αυτός.

Θα πάω αύριο να το πάρω...Θα δείξει τι θα γίνει. Δεν θα πιω και καφέ το πρωί να μην έχω νεύρα και βλέπουμε...

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μου ήρθε και εμένα ένα κοστούμι 120 ευρώ για εκτελωνισμό. Να μην τα πολυλογώ θα πάω εγώ ο ίδιος να τα εκτελωνίσω. Στο κοστούμι της orbit γράφει ΑΜΟΙΒΗ 82.41 και παρακάτω ***Σε περίπτωση μη αποδοχής της προσφοράς μας η οφειλή στην ORBIT COURIERS SA, για την παραλαβή φορτωτικών εγγράφων, θα είναι 25,00 euro (+ΦΠΑ). Αυτά τα 25 μπορώ να τα αποφύγω? Για ποιο λόγω να τους τα πληρώσω δηλαδή? Εφόσον το δέμα είναι τελωνείο, μπορώ να βγάλω εγώ εκ νέου φορτωτικά έγγραφα (δεν έχω ιδέα τι είναι απλά λέμε) και να πληρώσω μόνο έξοδα εκτελωνισμού? Γενικότερα την ανάμειξη μου με την orbit μπορώ να την αποφύγω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...