SlackulatoR Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Καλησπέρα, Έχω κάνει μία παραγγελία από Αμερική,και επέλεξα την FedEx.Άκουσα πως τα εκτελωνίζουν αυτοί και δεν θα έχω πρόβλημα.Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία ή γνωρίζει κάτι γύρω από το θέμα; Ευχαριστώ
fnwokke Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Αμαν ρε παιδια...και γω παρομοιο προβλημα εχω... Μου ηρθε με DHL απο αμερικη ενα δεματακι που αγορασα εκει 195$. Το κρατησαν μου παν στο τελωνειο και πρεπει να πληρωσω εκτελωνισμο κλπ. Τι να κανω και ποσο αραγε θα μου κοστισει.... Κανεις εχει αποψη ....
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Τα δέματα FedEx γενικά δεν με έχουν απασχολήσει ποτέ με το τελεωνείο, αλλά επίσης είναι πανάκριβα. Άρα μπορεί και να ισχύει. Πάντως όποιο ταχυδρομείο και να χρησιμοποιείς δεν είναι αναγκαστικό ότι το πακέτο θα περάσει εκτελωνισμό. Θα δούνε σε ποιά δασμολογική κατηγορία ανήκει και αναλόγως....
fnwokke Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Ξερεις μηπως ποσο περιπου θα πληρωσω συμφωνα με τα 195$ που αγορασα το προιον?
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Αμαν ρε παιδια...και γω παρομοιο προβλημα εχω... Μου ηρθε με DHL απο αμερικη ενα δεματακι που αγορασα εκει 195$. Το κρατησαν μου παν στο τελωνειο και πρεπει να πληρωσω εκτελωνισμο κλπ. Τι να κανω και ποσο αραγε θα μου κοστισει.... Κανεις εχει αποψη .... Κανονικά αντί για το δέμα έρχεται ένα χαρτί από το τελωνείο. Ε, της τάξεως των 195$, το πολύ-πολύ να πληρώσεις καμιά 30αρια ευρώ.
fnwokke Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Η DHL μου ειπε θελει 28 για τα εξοδα της, μου δινει το δεμα λεει...το παω εγω στο τελωνειο κλπ...μετα πληρωνω οτι μου πουνε οι τελωνες και φαρισαιοι, και μετα παω παλι πισω στην DHL οπου θελει λεει αλλα 7 ευρω για καποιο λογο που δεν τον θυμαμαι... Ειναι ετσι ολα αυτα???? Σε ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες
KWSN_Men Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Ρίξε μια ματιά στο section Internet, στο θέμα για το Ebay, έχουν απαντηθεί πολλές φορές.
SlackulatoR Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Το αντικείμενο όπου παρήγγειλα έκανε 130e και με χρέωσαν άλλα τόσα για τον εκτελωνισμό... Q_Q
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Άρα μάλλον δεν ήταν "ευκαιρία", ίσως εσύ να το είδες έτσι λόγω απουσίας νόμιμων φόρων.
KWSN_Men Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Οι νόμιμοι φόροι είναι στο 25% περίπου, όλα τα άλλα είναι κερατιάτικα.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Στους νόμιμους φόρους συμπεριλαμβάνεται και η δασμολογική κλίμακα στην οποία ανήκει το αντικείμενο. Δηλαδή αν αγόραζα πορσελάνες της δυναστείας Μινχ από κινέζο για 10 ευρώ, δεν θα ήταν και τόσο καλή αγορά τελικά. Αλλιώς δεν θα είχαν νόημα τα τελωνεία.
KWSN_Men Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Άλλο δασμολογική κλίμακα και άλλο το να σε χρεώνει η κάθε Fedex για να σου παραδώσει τα χαρτιά του αντικειμένου (φορτωτικές) για παράδειγμα...
fnwokke Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Αν λοιπον ειναι ετσι, τοτε στην περιπτωση μου πρεπει να δωσω καμια 30αρια ευρω! Αν μου πουν για παραπανω...τι να κανω κατα την γνωμη σου ?
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δε μπορείς να κάνεις και κάτι. Από αυτά ζούνε οι τελωνιακοί! Τα μισά πάνε πλειστηριασμό και τα άλλα μισά στα σπίτια τους.
fnwokke Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2007 Γνωστος φιλος μου ειπε "αν σου πουν να πληρωσεις οσο και η αξια του (195$) να τους πεις να το στειλουν πισω" και να ξανασυννενοηθεις με Αμερικη να το στειλουν σαν gift! Αραγε ετσι γινεται και σε αλλες ευρωπαικες χωρες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα