Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και παρουσίασα την Πτυχιακή μου, μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ όσοι ενδιαφέρεστε.

 

Καλό διάβασμα ;)

 

PS: Δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο section παρά μόνο αυτό των PC games. Αν υπάρχει κάποιο άλλο ας γίνει moved το thread :-)

  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

hehe στην ίδια σχολή είμαστε :Ρ ωραία πτυχιακή και φαίνεται οτι γνωρίζεις καλά το αντικείμενο.

Δημοσ.

Μπράβο για τη καλή δουλειά. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι όμως. Το θέμα δεν είναι λίγο για διπλωματική; Ακόμα κι αν είσαι σε ΤΕΙ, δε θάπρεπε να δώσεις κάποιες επιπλέον διαστάσεις στο θέμα; Να προχωρήσεις σε επιπλέον τεχνικές αναλύσεις ή να δώσεις οικονομικά στοιχεία; Να κάνεις project plan για παράδειγμα ωστε να φανεί σε ποια τεχνολογία συμφέρει να κινηθεί μια κατασκευαστρια εταιρία (τα στοιχεία είναι ίσως λίγο δυσκολο να τα βρείς αλλα αν δοκίμαζες να αληλογραφήσεις με τις εταιρίες; )

Αυτά στα λέω επειδή ακούγονται διάφορα για το επίπεδο των ΤΕΙ και καλό είναι να μην τους επιβεβαιώνετε.

Δημοσ.

john2gr, ΜΠΡΑΒΟ!

Και κυρίως γιατί είναι εμφανές ότι συνδυάζεις το ʽχόμπιʼ σου με την μελλοντική ʽκαριέραʼ σου. Είναι πάντοτε θετικό να ασχολείσαι με κάτι το οποίο σε ενδιαφέρει. Όπως λένε και στην Μάνη, καλύτερα να είσαι ο καλύτερος παπουτσής παρά μέτριος διευθυντής.

 

Tasos, δεν διαφωνώ μαζί σου, καθώς πολλά ιδρύματα έχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις (λ.χ. ʽακαδημαϊκήʼ βιβλιογραφία) - αλλά γεγονός είναι έχω δει πολύ χειρότερες πτυχιακές από πανεπιστήμια του εξωτερικού :-)

 

Ορισμένα ʽπροσωπικάʼ σχόλια επί της πτυχιακής- παρά το 10αρι :-) Με πλήγωσες καθώς a) δεν αναφέρεις την intel i740 και B)γιατί αναφέρεις ότι ʽκαι χωρίς να προσφέρει τεχνολογικά τίποτα περισσότερο η Geforce FX5900Ultra ήταν ένα από τα χειρότερα μοντέλα της Nvidia.ʼ mάλλον αυτό πήγαινε για την 5800 και είναι Typo. Είχα και τις δύο καρτούλες την εποχή που είχαν πρωτο-κυκλοφορήσει  Τεσπα, την 740 δύσκολο να την είχες πετύχει αλλά έσκιζε την εποχή που οι περισσότεροι είχαν ακόμα Voodoo1 και η 5900Θλτρα ήταν από τις κάρτες που με συνόδευσαν για κοντά 2,5 χρόνια (long term relation ship :-)

 

 

John2gr, καλή συνέχεια σου εύχομαι!

Δημοσ.
Μπράβο για τη καλή δουλειά. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι όμως. Το θέμα δεν είναι λίγο για διπλωματική; Ακόμα κι αν είσαι σε ΤΕΙ, δε θάπρεπε να δώσεις κάποιες επιπλέον διαστάσεις στο θέμα; Να προχωρήσεις σε επιπλέον τεχνικές αναλύσεις ή να δώσεις οικονομικά στοιχεία; Να κάνεις project plan για παράδειγμα ωστε να φανεί σε ποια τεχνολογία συμφέρει να κινηθεί μια κατασκευαστρια εταιρία (τα στοιχεία είναι ίσως λίγο δυσκολο να τα βρείς αλλα αν δοκίμαζες να αληλογραφήσεις με τις εταιρίες; )

Αυτά στα λέω επειδή ακούγονται διάφορα για το επίπεδο των ΤΕΙ και καλό είναι να μην τους επιβεβαιώνετε.

 

Στο θέμα της τεχνολογίας υπάρχουν πολλές παγίδες. Δες πχ την 3DFX που επέλεξε να επικεντρωθεί στην ταχύτητα με την Voodoo3 και έφαγε ήττα, ενώ στην συνέχεια επέλεξε να εισάγει πολλά νέα στοιχεία και πάλι έφαγε ήττα (η Nvidia ξέρει να παίζει καλά το χαρτί του marketing). Άρα δεν υπάρχει λόγος να εικάζεις σε ποια τεχνολογία συμφέρει να κινηθεί κάποιος γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο ;)

 

Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές είναι μια καλή Πτυχιακή (σίγουρα δεν είναι η best of the best αλλά δεν είναι και μέτρια :P) και θα βοηθήσει τόσο τους χρήστες που δεν έχουν ιδέα με το αντικείμενο, όσο και αυτούς που ασχολούνται. Το μέγεθος και όλα τα σχετικά τα είχα συζητήσει με τον καθηγητή μου και του φάνηκε πλήρης. Σκέψου επίσης ότι την έκανα μόνος μου και βγήκαν 116000 λέξεις. Η παρουσίαση διήρκησε 50 λεπτά και αναγκάστηκα στο τέλος να μην αναλύω όσο ήθελα τα πράγματα γιατί γινόταν κουραστική από ένα σημείο και μετά. Αν είχα συμπεριλάβει περισσότερα στοιχεία τότε θα τους έπαιρνε όλους ο ύπνος και θα γινόταν πάρα πολύ κουραστική (και πίστεψέ με, όπως είναι τώρα ήδη είναι κουραστική για αρκετά άτομα :P)

 

 

@ tmjuju: Προσωπικά θεωρώ ότι η Intel 740 δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και σε κανένα σημείο δεν μπορεί να συγκριθεί με την Voodoo. Η 740 είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα από την Voodoo και αφενός δεν την είχα για να ξέρω από πρώτο χέρι (εκείνη την περίοδο είχα μια S3 κάρτα στο PC μου), αφετέρου δεν υπήρχαν διαθέσιμες πληροφορίες ή συγκριτικά τουλάχιστον στο Διαδίκτυο. Για τα μόνα που μετανιώνω κάπως είναι για την απουσία της PowerVR (συγκλονιστικές μάχες τότε με την Voodoo) και με την απουσία του Unreal 1 engine. Δυστυχώς, ένα θέμα σαν αυτό δεν μπορεί να τελειοποιηθεί και μόλις φτάνεις στο τέλος όλο και κάτι θα βρίσκεις στο οποίο ξέχασες να αναφερθείς... γιατί κάποιος άλλος μπορεί να αναφερθεί και στην Kyro, κάποιος άλλος στις κάρτες της Matrox, κάποιος άλλος σε διαφορετικές games engines κοκ :-). Αυτός ήταν ο λόγος που επικεντρώθηκα στις κύριες/βασικές/πιο γνωστές εταιρείες.

 

PS: Εννοείται ότι είναι Typo το 5900. Η 5800 ήταν από τις χειρότερες κάρτες της Nvidia κι όχι η 5900. Η 5900Ultra ήταν στα επίπεδα της R9800Pro, είχε καλύτερο fan και έβγαινε κερδισμένη σε αρκετές εφαρμογές.

Δημοσ.

Την εργασία μόλις την διάβασα και μου άρεσε πολύ. Μπορεί να τις έλειπαν κάποια στοιχεία όπως είπαν οι προαναφερόμενοι αλλά στο σύνολο της ήταν οκ. Έμαθα και κάποια πράγματα τα οποία δεν τα ήξερα! Thanks for searing with us:-)

Δημοσ.
Για τα μόνα που μετανιώνω κάπως είναι για την απουσία της PowerVR (συγκλονιστικές μάχες τότε με την Voodoo) και με την απουσία του Unreal 1 engine. Δυστυχώς, ένα θέμα σαν αυτό δεν μπορεί να τελειοποιηθεί και μόλις φτάνεις στο τέλος όλο και κάτι θα βρίσκεις στο οποίο ξέχασες να αναφερθείς... γιατί κάποιος άλλος μπορεί να αναφερθεί και στην Kyro, κάποιος άλλος στις κάρτες της Matrox, κάποιος άλλος σε διαφορετικές games engines κοκ :-). Αυτός ήταν ο λόγος που επικεντρώθηκα στις κύριες/βασικές/πιο γνωστές εταιρείες.

 

Εμ αφου τα λες γιατι δεν τα εκανες ε; KAI PowerVR και Kyro και Matrox και αλλες game engines επρεπε να αναφερεις και να αναφερθεις εκτενεστερα στις προ 3d hardware acceleratiοn εποχες..Απο εμενα κοπηκες για ελλειπη ερευνα και μεροπληπτικη σταση (ακου εκει η nVIDIA ταπεινωνει πως το γραψες στο τελος...) lmao :lol:

 

J/K nice work.. Συνδυασες και το τερπνον μετα του ωφελιμου.. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...