Προς το περιεχόμενο

][ Wide or not Wide ][

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια μην προσπαθείτε να παίρνετε οθονες με το μεγεθος και να εχετε τα παρακατω κριτηρια με την σειρα.

1) Να εχει dvi και οχι μονο d-sub εξοδο

2)Να φοραει panel της προκοπης βλεπε s-pva , p -mva , s-ips και οχι τις μουφες tn panel που φορανε οι παραπανω οθονες.

3) Καλο contrast

Απο εκει και περα εγω με 20" wide ειμαι μια χαρα ενοειτε δεν σου φαινετε μικρη, το θεμα ειναι οτι αν παρεις 22" wide θα εχει την ιδια αναλυση με την 20" δλδ 1680χ1050 και σε game που δεν την εχουν native αναλυση και πρεπει να το πειραξεις (βλεπε mohaa , warcraft3) δεν θα σου αλλαζει σωστα το field of view και θα μενει ενα μερος τις οθονης μαυρο επειδη οι ρυθμισεις εκει εχουν φτιαχτει για 1680χ1050 σε 20".

Απο εκει και περα οι επιλογες στο θεμα μεγεθους για μενα ειναι 3:

1)19 κανονικη 1280x1024( που σε αυτη την περίπτωση αξιζει να πας σε καλη οθονη βλεπε eizo μιας και οι τιμες ειναι σχετικα χαμηλες)

2)20 wide 1680x1050

3)24 wide 1920x1200

τα ενδιαμεσα μεγεθοι μονο προβληματα μπορουν να σου διημιουργησουν.

για μενα μια ποιοτηκη λυση που και να εχεις pixel με προβλημα θα στην αλλαξουν ειναι αυτη

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1017632

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ρε παιδια μην προσπαθείτε να παίρνετε οθονες με το μεγεθος και να εχετε τα παρακατω κριτηρια με την σειρα.

2)Να φοραει panel της προκοπης βλεπε s-pva , p -mva , s-ips και οχι τις μουφες tn panel που φορανε οι παραπανω οθονες.

3) Καλο contrast

Απο εκει και περα εγω με 20" wide ειμαι μια χαρα ενοειτε δεν σου φαινετε μικρη, το θεμα ειναι οτι αν παρεις 22" wide θα εχει την ιδια αναλυση με την 20" δλδ 1680χ1050 και σε game που δεν την εχουν native αναλυση και πρεπει να το πειραξεις (βλεπε mohaa , warcraft3) δεν θα σου αλλαζει σωστα το field of view και θα μενει ενα μερος τις οθονης

μαυρο επειδη οι ρυθμισεις εκει εχουν φτιαχτει για 1680χ1050 σε 20".

1)19 κανονικη 1280x1024( που σε αυτη την περίπτωση αξιζει να πας σε καλη οθονη βλεπε eizo μιας και οι τιμες ειναι σχετικα χαμηλες)

2)20 wide 1680x1050

3)24 wide 1920x1200

για μενα μια ποιοτηκη λυση που και να εχεις pixel με προβλημα θα στην αλλαξουν ειναι αυτη

Μου αρεσε η σκεψη σου Strategos, αλλα γιατι 19'' τετραγωνη και οχι wide?

υ.γ. μωλις πατησα το λινκ και ειδα 589ευρω:shock::shock:

Δημοσ.
Ean dn exw kamena pixels 8a eimai paneftixestath..Ean 8a exw omws,tha eimai 3enerwmenh, stenaxoremenh kai apogoitevmenh gia 6 xronia..Oi pi8anothtes einai 50-50..

Esu papouli ti les? Na parw to risko?

/Maraki -_-

Εγώ πάντως θα το'κανα.Αν έχεις κολλημένο/καμένο πίξελ στην αρχή πράγματι θα ξενερώσεις,αλλά με τον καιρό θα το συνηθίσεις και δεν θα του δίνεις σημασία.

Να φανταστείς ο αδερφός μου αγόρασε πριν κανα δυο χρονια μια 19άρα Acer και είχε ένα πράσινο πίξελ μες στο κέντρο της οθόνης,να σου χτυπάει το μάτι!

Πολύ στεναχώρια,αλλά μετά απο κανα μήνα το συνήθισε.

Τώρα βλέπουμε ταινίες και ούτε που το προσέχουμε. :-)

3) Καλο contrast

Μέχρι εδώ συμφωνούμε.

Απο εκει και περα εγω με 20" wide ειμαι μια χαρα ενοειτε δεν σου φαινετε μικρη, το θεμα ειναι οτι αν παρεις 22" wide θα εχει την ιδια αναλυση με την 20" δλδ 1680χ1050 και σε game που δεν την εχουν native αναλυση και πρεπει να το πειραξεις (βλεπε mohaa , warcraft3) δεν θα σου αλλαζει σωστα το field of view και θα μενει ενα μερος τις οθονης μαυρο επειδη οι ρυθμισεις εκει εχουν φτιαχτει για 1680χ1050 σε 20".

2)20 wide 1680x1050

3)24 wide 1920x1200

Εδώ θα διαφωνίσω.

Κατ'αρχάς το να παίζεις Warcraft 3 σε 22άρα οθόνη σε 1280x1024 με μαύρα πλαίσια γύρω δεν είναι κάτι κακό.Δεν έχω ακούσει παράπονα απ όσους το κάνουν.

Επιπλέον δε βλέπω το λόγο να αποφύγει κανείς την 22άρα και να πάει σε 20άρα.

Αντιθέτως,όταν έχεις την δυνατότητα να δώσεις 50 ευρώ παραπάνω για μια οθόνη αξίζει αυτή η διαφορά στις ίντσες.

Τώρα για την 20άρα την Eizo που προτείνεις απλά έλεος...απο τα 260 ευρώ της LG την ανεβάζεις στα 590 της Eizo? Να'μαστε σοβαροί...

Δημοσ.
Λοιπον λιγα λογια για την 2232 που πλεον ειναι στην κατοχη μου:-)

Δεν εχει κανενα καμενο pixel!

Eιναι made in slovakia και κατασκευη Οκτωβριος 2007.

Απο χρωματα πολυ καλη!

Ghosting δεν παρατηρησα, σε ΧΒΟΧ 360, DVD movies, games και τηλεοραση.

Αυτα!:-)

Δοκιμασε βρε συ κανενα Game με native αναλυση wide (see bioshock) και πες μας για να ξερουμε και μεις....

Να δουμε και αν ο φιλος μας εδω εχει δικιο με αυτα που μας εξηγει

2)20 wide 1680x1050

3)24 wide 1920x1200

Δημοσ.

λοιπον φιλος μου πηρε την lg την 22" με d-sub και βαλαμε το moh παμε να το ρυθμισουμε με το config και ειχε αριστερα ενα μαυρο κενο 2 ιντσων και η διαφορα στα χρωματα εκανε μπαμ αυτα μονο φτανουν. Εγω λεω αν θελει οθονη κατω απο 200 ευρω ας παρει μια κανονικη lg 19" και να εχει και την εγγυηση γιατι να παρεις οθονη wide με backlight bleeding, ghosting , ξεθωριασμενα χρωματα για να εχεις μεγαλη οθονη δεν αξιζει.

btw εγω εχω την philips 200wp7es 20" wide και εχω ενα pixel που δεν δειχνει καλα το μπλε και το γκρι και καταλαβαινω το κολλημα.

Δημοσ.

Δοκημασα καμια δεκαρια παιχνιδια (MOH airborne, virtua tenis 3, FEAR, The Godfather, Tomb Raider Anniversary και και.. )πουθενα δεν ειδα προβλημα και σε native αναλυση 1680*1050.

Δημοσ.
δοκιμασε να βαλεις το moh spearhead σε 1680χ1050 σε 22" οθονη να δεις

Πολυ παλιο, σε καινουριο το κανει;

Αν το κανει σε παλια δεν με νοιαζει.

Δημοσ.

Εγω λεω οτι το κανει σε οσα game δεν εχουν wide αναλυσεις και πρεπει να μπεις στο widescreengaming.com και να δεις με τι ρυθμισεις σε registry-config θα παιζει γιατι αφου αλλαζει η επιφανεια πρεπει να αλλαζει και το field of view που σε 22" δεν ξερω ποσο να το πας.

Δημοσ.

Twra dld gia na katalavw..(Ektos apo ton Stratego pou leei polla kai diafora..)

Eimaste metaksi LG kai Samsung ??

Ola lete oti 8a einai Perfect me ton oro oti 8a parw ena risko me ta kamena Pixels?? Enas filos mou elege oti to sini8izeis to kammeno .. alla m fenete toso Psycho katastash =/

/Maraki..

Δημοσ.
oxi mono to synh8izeis alla kai to 3exnas...

egw pantws 8a protimousa Samsung apo autes tis 2...

Gt? Esu mporei na tin protimas gia to gyalistero gurw-gurw tis..

Egw omws dn tin protimaw gia ta 65e parapanw tis :fear:

Δημοσ.

λοιπόν ήρθε τελικά η LG και όχι μόνο δεν έχει κανένα καμμένο pixel αλλα περιλαμβάνει και ένα εξαιρετικό συστημα διαχείρησης χρωμάτων, φωτεινότητας και αντίθεσης. λίγο ghosting παρατήρησα αλλα εντάξει όχι και πολύ ζόρι.

έπαιξα και crysis όλα very high σε native 1680χ1050 και τα πήγε περιφημα.

οπότε λοιπόν όποιος έχει απορία εδώ είμαι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...