Προς το περιεχόμενο

μινι o/c για αρχαριους

tsadler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον παιδες ειπα και γω να κανω μια προσπαθεια για λιγο o/c. δεν ειμαι σιγουρος ομως αν αξιζει. το συστημα μου ειναι το εξης : P4 prescot ht 3,2, 2 GB DDR2 533 MHZ, MOBO 8I915P-D PRO, τροφ. 550 w ( δεν θυμαμαι μαρκα). στον επεξεργαστη εχω βαλει μια ζαλμαν και συγκεκριμενα αυτη http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977805&product=688940

ξερω οτι οι πρεσκοτ δεν προσφερονται για τετοια λογω θερμοκρασιων. αλλα λεω να κανω μια προσπαθεια.

φυσικα δεν μιλαμε να το φερω στα ορια του,εξαλου δεν γινεται με αυτα τα δεδομενα αλλα ενα μινι κλοκαρισμα ισως? περιμενω γνωμες και καμια καλη οδηγια. thnx προκαταβολικα

Δημοσ.

οτι και να κανεις,προσεχε,καποια υποσυστηματα ειναι πιο ευαισθητα πο αλλα.

δοκιμασε να ανεβασεις λιγο το fsb,δωσε και λιγη ταση παραπανω (0,1-0,2 volt) ston cpu σου.

να εισαι εξοπλισμενος με memtest και στα windows cpuz,για αρχη.

Μετα ανεβασε λιγο τα mhz των μνημων.Αυτα για αρχη.ισως τα παιδια που εχουν δουλεψει την συγκεκριμενη μητρικη να σε βοηθησουν καλυτερα.

welcome to the club!

Δημοσ.

σιγουρα θελει προσοχη. σκεφτομαι βεβαια αν το κερδος αξιζει το ρισκο. οσον αφορα τις οδηγιες που μου εδωσες επειδη ειμαι αρχαριος στο o/c μαλλον πρεπει καποιος να με παει βημα βημα οποτε οποιος καλος σαμαρειτης θελει να μου παραθεσει τα βηματα καλοδεχουμενος!

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι δεν αξιζει τον ρισκο ιδιως με αεροψυκτα εξαρτηματα , το πολυ να κερδισεις ενα 10 % σε επιδοσεις... απλα το κανουμε επειδη γινεται.καλυτερα μια καλη αναβαθμιση της ταξης των 400-500 ευρο.

το καλυτερο o/c γινεται μεσω bios,απο κει ρυθμιζεις τα παντα.

δοκιμασε αυξηση fsb,ειναι το πιο απλο και αφαλες θα ελεγα o/c,απο ενα σημειο και μετα ο cpu σου θα χρειαστει και αλλη ταση για να δουλεψει σε υψηλοτερους χρονισμους.

συνηθως στα περισοοτερα motherboards μαζι με την αυξηση του fsb (frond side bus) αυξανεις και την αποδοση σε ολα τα υποσυστηματα

Δημοσ.

1) οι Preshott ανεβαίνουν αβέρτα και χωρίς ρεύμα

2) ναι κάνε δεν θα πάθει τίποτα αν δεν το πλακώσεις στα ρεύματα

3) πόσταρε photos από το Bios να βγάλουμε μια άκρη ;)

Δημοσ.

Vatos locos ηξερα οτι θα ανταποκριθεις στο καλεσμα. απο αυριο θα βαλω γιατι ειμαι 50 ωρες αυπνος και τωρα δεν εχω κουραγιο. thnx παντως

done

Δημοσ.

με τις μνημες τι αντιστοιχο μπορουμε να κανουμε. εχω 2 gb sta 533(2x512) & sta 667(2x512) ddr2.

η mobο μοθ υποστηριζει μεχρι 533 αλλα δεν εωρισκα και ετσι..

Δημοσ.

εγω λεω να παμε μια δοκιμη. τι λετε?

ειμαι και πρωταρης οποτε ευχηθειτε μου καλη επιτυχια!

εχουμε και λεμε....<a href=wb1zlgqpsm8yr18bzyvg.jpg' alt='wb1zlgqps

du0364gxwouklkt9on8q.jpg

Δημοσ.

ανέβαζε το 200 κατά 10-10 κάθε φορά

Στα Overvoltage τι επιλογές σου έχει ?

επισεισ πες μου τι σου δίνει στο PCI-E frequency to Cpu ( αν γίνετε κλείδωσε το στο 101Mhz )

C.I.A.2 disable

ότι άλλο spread spectrum βρεις κάντο disable

στο memory frequecy δώστου με το χέρι 533 να κάτσουν χαμηλά οι μνήμες

PS ακόμα γελάω με το Pm :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...