skull Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 -Αυτό με την γνωνία θέασης...στην eizo μπορεί η μπροστινή επιφάνεια να πάρει κλίση προς τα επάνω ή προς τα κάτω!Τουλάχιστον οι LG αυτό δεν το ειχαν.Όχι κλίση περιστροφής της οθόνης αλλα κλίση της μπροστινής επιφάνιας. -Για τα χαρακτηρισικά,o σαλονικίος είπε παραπάνω οτι αντίθεση όλες οι οθόνες έχουν το ίδιο και μόνο η ταχύτητα απόκρισης παίζει κάποιο ρόλο(κάτω απο 8ms)που η philips έχει 4πλάσιο χρόνο απο της eizo! ποιά χαρακτηριστικά είναι καλύτερα?Οι 8 παραπάνω μοίρες?Ή οι 4 θύρες USB? :S Πρώτη φορά ασχολούμαι με TFT και δεν ξέρω ορισμένα πράγματα! Αλλά νομίζω οτι όταν λέει "Μέγιστη Ανάλυση" εννοεί την μέγισστη δυνατή που μπορεί να αποδώσει,άρα φυσιολογικά αφού υπάρχει μέγιστη,θα υπάρχει και ελάχιστη αλλα θα υπάρχουν και άλλες ενδιάμεσες τιμές!Οπότε το οτι θα πρέπει να έχω την οθόνη στα 1280x1024 δεν είναι υποχρέωση.Τις τελευταιες 2 ώρες εχω δει ταινίες,εχω παίξει games,εχω serfarei σε πάνω απο 50 σελίδες με explorer και mozila και κάποια δυσλειτουργία ή έστω διαφορά απο 1280x1024 με αυτήν που χρησιμοποιώ 1280x960 δεν έχω δει.Μπορεί να κάνω μεγάλο λάθος!Αν το παρατηρήσω θα το διορθώσω!
osalonikios Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 -Για τα χαρακτηρισικά,o σαλονικίος είπε παραπάνω οτι αντίθεση όλες οι οθόνες έχουν το ίδιο και μόνο η ταχύτητα απόκρισης παίζει κάποιο ρόλο(κάτω απο 8ms)που η philips έχει 4πλάσιο χρόνο απο της eizo! Μάλλον δεν κατάλαβες καλά... Η αντιθεση και ο χρόνος απόκρισης των οθονών που είχες διαλέξει και της philips εχουν τόσο κοντινες τιμές που για εμένα δεν θα αποτελούσαν κριτήριο αγοράς, εκτος αν ήμουν hardcore gamer. H διαφορά όμως ανάμεσα σε tn και pva πάνελ στην ποιότητα των χρωμάτων και στις γωνίες θέασης είναι μεγάλη και εύκολα αντιληπτή ! Anyway, καλορίζικη
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 ase pou ta ms twn tn panels den einai amesa sygkrisima me ta ms twn pva/mva ara h sygkrish anamesa tous einai atoph... epishs otan vlepeis anti8esh panw apo 1000:1 einai moufa...aka "dynamic"
haHa Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 ποιά χαρακτηριστικά είναι καλύτερα?Οι 8 παραπάνω μοίρες? Μακαρι να ηταν μονο 8 μοιρες η διαφορα.. Μην πιστευεις τα specs . Δες εδω χαρακτηριστικα γωνιες θεασης ενος tn panel σε σχεση με pva panel : και ενος pva panel: Βλεπεις οι διαφορες στις γωνιες θεασης ειναι μεγαλες.Κοιτα για παραδειγμα την δικια σου απο πιο χαμηλα. Για τα milliseconds ειναι ηδη αρκετα χαμηλα και δεν μπορεις να συγκρινεις τα ms διαφορετικων panel. Ta 8ms απο pva panel ειναι αρκετα κοντα στα 2ms απο tn panel. Παντως μην τρελαθουμε και τελειως: ειναι αδυνατο ενα μονιτορ με tn panel να ειναι καλυτερο απο ενα μονιτορ με pva panel. O καθε τυπος πανελ εχει καποιες συγκεκριμενες δυνατοτητες. Ενα μονιτορ με tn panel θα εχει πιο φτωχα χρωματα,αισθητα υποδεεστερο μαυρο χρωμα(θα φερνει λιγο σε γκρι),αισθητα πιο περιορισμενες γωνιες θεασης (ειδικα απο κατω) απο ενα μονιτορ με pva panel. Αυτα ειναι σιγουρα! Παντως καλοριζικη η οθονη σου!Οσο να ναι το ονομα eizo σημαινει πολλα. Τελος θα σου προτεινα να την γυρισεις στη native αναλυση ,γιατι ετσι απλα καταστρεφεις την γεωμετρια της και την ευκρινεια της. Οι tft δεν ειναι σαν τις crt.Η tft δουλευουν καλα μονο στη native αναλυση,σε καμμια αλλη.
booZe Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Μακαρι να ηταν μονο 8 μοιρες η διαφορα..Παντως μην τρελαθουμε και τελειως: ειναι αδυνατο ενα μονιτορ με tn panel να ειναι καλυτερο απο ενα μονιτορ με pva panel. O καθε τυπος πανελ εχει καποιες συγκεκριμενες δυνατοτητες. Ενα μονιτορ με tn panel θα εχει πιο φτωχα χρωματα,αισθητα υποδεεστερο μαυρο χρωμα(θα φερνει λιγο σε γκρι),αισθητα πιο περιορισμενες γωνιες θεασης (ειδικα απο κατω) απο ενα μονιτορ με pva panel. Αυτα ειναι σιγουρα! Αυτό που γράφεις, πού ακριβώς το βασίζεις; Ένα καλό ΤΝ monitor φυσικά και μπορεί να είναι καλύτερο από ένα μέτριο ή κακορυθμισμένο PVA, πχ. στο συγκεκριμένο review φαίνεται ότι το Samsung 245B (ΤΝ) έχει καλύτερη πιστότητα χρωμάτων και πιο βαθύ μαύρο (άρα και καλύτερη αντίθεση) από το 245T (PVA) της ίδιας εταιρείας. Ένα ΤΝ panel έχει εγγενώς χειρότερες γωνίες θεάσης, αλλά τα κριτήρια αγοράς οθόνης υπολογιστή δεν είναι τα ίδια πάντα με αυτά μιας πχ τηλεόρασης, που απαιτείται να φαίνεται καθαρή η εικόνα σε όλους τους θεατές εντός ενός δωματίου (μεγάλες γωνίες θεάσης). Ο χρήστης ενός υπολογιστή πάντα κάθεται μπροστά στη οθόνη του και σίγουρα όχι κάτω από αυτή (σε αυτές τις γωνίες εμφανίζεται έντονα το πρόβλημα). Αν την χρησιμοποιείς για να βλέπεις ταινίες από άλλα σημεία του δωματίου, τότε ζυγίζεις διαφορετικά τα πράγματα.
osalonikios Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Δεν μπορεις να συγκρίνεις ενα κακορυθμισμένο monitor(245Τ) και να βγάζεις συμπέρασμα,εν μερη σωστο το παραδειγμά σου αλλά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Σαν τεχνολογία τα tn πανελς είναι υποδυεστερα αλλα εχουν χαμηλότερο κοστος κατασκευης και προτιμούνται. Για την 245B που αναφέρεις πρόσεξε το εξης... Oι γωνίες θέασης δεν παιζουν ρόλο μόνο όταν κάθεσαι μακρια απο την οθόνη αλλά σε μεγάλες οθόνες (>24") επηρεάζουν ακομα και αν έχεις μπροστά σου την οθόνη, δες το συμπέρασμα απο το review 24" του xbitlabs http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/24inch_17.html "So, the SyncMaster 245B is a good product overall. It is neat and practical, with a good setup and a much lower price than its competitors based on other matrix types. I can see only two drawbacks in it: it lacks Response Time Compensation (if you want a monitor for playing games, you may find the 245B too slow) and it has narrow vertical viewing angles. Alas, the problem of narrow viewing angles of TN matrixes becomes even worse as the screen size grows up. The standard measurement method refers to the reduction of the contrast ratio in the center of the screen at different angles of view, but if your head is level with the center, you see the sides of the screen at an angle – and this angle is larger if the screen is larger (if you donʼt move your head away from the screen, that is). As a result, using a large monitor with a TN matrix may prove inconvenient even in office applications, let alone watching movies or viewing photographs. Many users complain about the irregularity of the brightness of the screen even on 22” monitors: the top of the screen is darker than the bottom, which is actually the consequence of small viewing angles (this irregularity vanishes if you look at the screen a little from above). So, before purchasing the SyncMaster 245B, take a look at it alive. Think about its possible applications and how it will stand on your desk. Itʼs quite possible that it would be better for you to add some money and buy a VA-based model with much wider viewing angles, for example a SyncMaster 245T."
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 kala an einai na sygkrinoume kakory8mismena monitors me alla pou einai me veltistes ry8miseis tote as sygkrinoume kai me katestramena/elattwmatika monitors...sxedon to idio apotelesma :p
booZe Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Χάσατε το point. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι ένα TN panel δεν είναι ΠΑΝΤΑ χειρότερο από ένα PVA, γιατί αυτό είναι μόνο μία παράμετρος της οθόνης. Το πόσο καλά είναι σετάρισμένη μια οθόνη ή το πόσο όμοια μεταξύ τους είναι τα κομμάτια που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής (ποιοτικός έλεγχος) είναι επίσης μέρος της τιμής της. Επίσης, στο test του RAM, PVA ηταν τα τρία panels τα οποία είχαν τις χειρότερες επιδόσεις σε πιστότητα χρωμάτων (LG L245WP-BN, Dell 2707WFP και 3007W FP-HC) και σε μαύρο επίσης PVA ήταν το μακράν χειρότερο (πάλι το LG L245WP-BN). Το αν τα συγκεκριμένα κομμάτια του RAM (αφού τα Dell θεωρούνται πολύ καλά monitors) ή το Samsung 245T του προηγούμενου τεστ ήταν ελαττωματικά είναι μια άλλη υπόθεση, αφού και ο τελικός αγοραστής μπορεί να πετύχει μια από τα ίδια. Πάντως, σε κάποια μεγάλα ΤΝ panels έχω δει από κοντά, τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά σε γωνίες θέασης (εκτός από την κάθετη προς τα κάτω).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 to 8ema einai na ta setarei o user monos tou oxi na to perimenei etoimo setarismeno teleia apo to ergoastasio... oso gia to test tou RAM...apla asxoliasto...RAM ta leei ola
booZe Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Αν το μαύρο είναι γκρι, δεν φτιάχνεται. Πόσοι χρήστες έχουν calibration probe και τις γνώσεις για να κάνουν σωστό calibration της οθόνης; Όσο για το RAM (έχω να το αγοράσω πάνω από 5 χρόνια), κάνε ένα σχόλιο. ΥΓ: Tο "Τα μηνύματα γραμμένα με greeklish διαγράφονται" ισχύει;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 to mauro na einai gkri? xarakthristiko tou TN Panel oxi twn PVA/MVA... eisai neos sto forum den 8a diavases to sxetiko topic alla apo 1/1/2008 8a diagrafontai ta greeklish mexri tote upomonh... sxolio gia to RAM? a3izei mono gia thn sthlh tou N.Dhmou kai AN ton paei kapoios(uparxoun arketoi pou ton misoun-not me) alliws einai GTP kai xalara den prepei na pisteuei kaneis auta pou grafoun xwris na to exei psa3ei allou gia na ta epivevaiwsei... do3a to 8eo uparxei to internet me arketa pio a3iopista kai kalytera (se reviews) sites apo to RAM...
haHa Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Και για να μην λεμε οτι θελουμε ας δουμε εδω ενα review για την philips 190P7ES/00. Ειναι απο το prad.de που ειδικευεται στις οθονες. http://prad.de/en/monitore/review-philips-190p7es.html Λεει πολυ καλα λογια..
osalonikios Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2007 Τεστ του RAM ... Πριν 6-7 χρόνια που δεν υπήρχαν τοσα hardware site στο ιντερνετ τα πιστεύαμε... Μετα απλά καταλάβαμε τι παιζόταν....
Trelloneritis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 @ ThReSh Να σε πληροφορήσω οτι η στήλη του αγαπητού Ν. Δήμου δεν υπάρχει πλέον, οπότε -1 λόγος για να αγοράσει κάποιος το RAM (άν και εγώ το αγοράζω ακόμα-μάλλον απο συνήθεια) Σχετικά με το topic, με ενδιαφέρει η αγορά ενός monitor 19" για να αναβαθμίσω το CRT Viewsonic P70f που έχω (και είμαι ικανοποιημένος), μιας και θα πέσει γενική αναβάθμιση στο PC. Καμμιά πρόταση κανείς (με όριο τα 250-300 euros)? Σκεφτόμουν για το LG 1982U-BF. Το έχει κανείς να μου πει εντυπώσεις?
haHa Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2007 Σε 19" και τιμη γυρω στα 250 ευρω δεν υπαρχει καλυτερη επιλογη απο την philips 190P7ES/00 . Καμμια σχεση με την lg που σκεφτεσαι... H philips (εκτος απο το πολυ καλυτερο πανελ τυπου pva και οχι tn,που θα εχει πολυ καλυτερες γωνιες θεασης,χρωματα και πιο ζωντανο-σωστο μαυρο) εχει και πολλα εξτρα: κανει και pivot , εχει 2xdvi και usb hub. Ενα review για την philips 190P7ES/00. Ειναι απο το prad.de που ειδικευεται στις οθονες. http://prad.de/en/monitore/review-philips-190p7es.html Λεει πολυ καλα λογια..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.