Προς το περιεχόμενο

Επιλογή TFT 19" 4:3

skull

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά!

Τους τελευταίους μήνες έχω μπει στο τριπάκι να αλλάξω τον κουβά του pc μου με μια TFT.

Πριν 5 χρόνια με είχε διευκολύνει πολύ αυτό το forum να αγοράσω ένα αξιόπιστο monitor,να μην πάρω μια φθηνή(για τα τότε δεδομένα :: 400+ ευρώ) TFT και να κάνω σωστή επιλογή δυνατοτήτων.

Λοιπόν είμαι ανάμεσα σε 2 επιλογές, όμως δίνω και ακόμα 2 για να γίνει μια πιο σωστή σύγκριση!

Η πολύ φθηνή επιλογή:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=960667

η χλιαρή επιλογή:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=897299

Η επικρατέστερη επιλογή(πριν 2 μέρες είχε -40ευρώ έκπτωση στο plaisio και την έχασα ο @@):

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=948594

Η εναλλακτική/δελεαστική επιλογή:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1040847

Βέβαια η LG L1982U-BF καταλαβαίνω λόγο χαμηλής διαθεσιμότητας ότι είναι παλιό μοντέλο και μάλλον πούλησε αρκετά!Απο την άλλη το tv tuner θα με βόλευε πάρα πολύ, διότι το κρεβάτι μου δεν είναι στο δωμάτιο του υπολογιστή! ;)

Ασχολούμε με γραφιστικά και σχεδίαση,για αυτό και διαλέγω 4:3!Βλέπω πολλές ταινίες στο pc καθώς και παίζω αρκετά παιχνίδια! :/

Θα ήμουν ευγνώμων σε έναν γνώστη για την βοήθεια του! :D

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και η καλύτερη επιλογή :)

Philips 190P7/ES με pva πάνελ.

http://www.shop21.gr/product/product...512&prid=28227

Τιμή (με ΦΠΑ): 219,00 ?

Εγγύηση: 3 χρόνια on-site

Περιγραφή

Tαχύτητα απόκρισης 8ms, ενώ η γωνία θέασης,, στον οριζόντιο άξονα είναι 178 μοίρες και στον κάθετο 178 μοίρες (στοιχεία από τον κατασκευαστή),γεγονός που της δίνει την δυνατότητα για πολύ καλή απόδοση εικόνας.Με ανάλυση 1280 x 1024 και contrast 800:1)

(Σημείωση: Δεν την έχω... με βάση όμως τα χαρακτηριστικά και τιμή είναι κορυφαία)

Δημοσ.

Άρα παίζει σημασία το μικρό contrast(800:1) και όχι η ταχύτητα απόκρισης?

Τι λέτε για τις LG?Ψιλοκόλησα με το tv tuner! :P

Δημοσ.

Αντίθεση όλες σχεδον ίδιο έχουν, μην σε ξεγελούν τα νούμερα 2000,5000,κλπ... Καμία δεν έχει πραγματική αντίθεση πάνω από 1000, ουτε καν το πλησιάζουν.

Ο χρόνος απόκρισης σε ενδιαφέρει να είναι κάτω απο 8ms αν παίζεις γρήγορα παιχνίδια μόνο.

Επίσης να έχεις υπόψιν ότι οι οθόνες που είναι και TV συνήθως ειναι μέτριες σαν οθόνες. Μπορεις αν θέλεις να πάρεις ένα εξωτερικό tuner να το συνδέσεις με την αναλογική θύρα.

Σαν τελευταία συμβουλή αλλα πολυ σημαντική... να προσπαθήσεις να δεις την οθόνη που θα επιλέξεις σε λειτουργία (μόνη της, όχι σε splitter) και μετά να πάρεις την τελική απόφαση.

Δημοσ.

Αν εξαιρέσεις το design που είναι υποκειμενικό, τα 2 χρόνια επιπλέον εγγύηση, τα ηχεία και την καλη βάση που έχει, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι μετρια το λιγότερο για 19άρα για τα λεφτα που ζητάει.

Μην κολλάμε στο όνομα Εizo...

Δημοσ.
τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι μετρια για 19άρα και κακιστα για τα λεφτα που ζητάει. Μην κολλάμε στο όνομα Εizo...

Με μια διαφορά: Η ΕΙΖΟ δίνει πάντα πραγματικά χαρακτηριστικά για τις οθόνες τις. Καμία άλλη δεν το κάνει αυτό. Κάποια στιγμή είχα δει ένα τεστ με κάτι δήθεν 8ms οθόνες και μόνο μια ΕΙΖΟ ήταν 12 (αν θυμάμαι καλά). Από τις 8άρες, καμία δεν ήταν κάτω από 15... Η ΕΙΖΟ ήταν όμως 12...

Και φυσικά θα κολλήσουμε στο όνομα ΕΙΖΟ. Δε μιλάμε για LG, μην τρελαθούμε... Καλή και η philips αλλά όχι και χλιαρή η ΕΙΖΟ...

Ας πάει το παλικάρι να τις δει από κοντά και θα σου πω αν θα κολήσει στην ΕΙΖΟ...

Δημοσ.

Η συγκεκριμενη philips ειναι μακρα καλυτερη απο την eizo!!

Αν ειναι δυνατον η eizo με tn panel να ειναι καλυτερη απο την philips με pva panel.

Επισης η philips (εκτος απο το πολυ καλυτερο πανελ,που θα εχει πολυ καλυτερες γωνιες θεασης,χρωματα και πιο ζωντανο-σωστο μαυρο) εχει και πολλα εξτρα: κανει και pivot , εχει 2xdvi και usb hub.

Προσοχη ομως να ειναι το μοντελο Philips 190P7ES/00,γιατι κυκλοφορει με πολυ παρομοιο ονομα με tn panel.

Τελος, μια μικρη διορθωση:

οι 17" και 19" tft ειναι 5:4 και οχι 4:3.

Δημοσ.
Με μια διαφορά: Η ΕΙΖΟ δίνει πάντα πραγματικά χαρακτηριστικά για τις οθόνες τις.

Αυτο ίσχυε παλιά... απο τότε που μπήκε και στην φθηνή κατηγορία έκανε και αυτή ¨εκπτώσεις" στην ποιότητα. Kαι αποτέλεσμα αυτών είναι οι αλχημείες για να δικαιολογήσει την τιμή, π.χ.

FlexScan S2201W

1680 × 1050 native resolution

• 1000:1 contrast ratio

• 300 cd/m2 brightness

• 178° viewing angles

(at contrast ratio of 5:1)

• Digital/analog inputs

όλοι μετράνε τις γωνίες θέασης με αναλογία αντίθεσης 10/1 ακόμα και η ίδια η Eizo στις υπόλοιπες οθόνες, αλλά για να πουλήσει 500+ ευρώ μια 22άρα με tn πάνελ βλέπεις τι κάνει... Βέβαια στη σελίδα της το λέει, αλλά σε όλα τα eshops αναφέρουν μονο το 178/178 και άντε εσύ να καταλάβεις τι παίζει...

• Super Moderators
Δημοσ.
Με μια διαφορά: Η ΕΙΖΟ δίνει πάντα πραγματικά χαρακτηριστικά για τις οθόνες τις. Καμία άλλη δεν το κάνει αυτό. Κάποια στιγμή είχα δει ένα τεστ με κάτι δήθεν 8ms οθόνες και μόνο μια ΕΙΖΟ ήταν 12 (αν θυμάμαι καλά). Από τις 8άρες, καμία δεν ήταν κάτω από 15... Η ΕΙΖΟ ήταν όμως 12...

Και φυσικά θα κολλήσουμε στο όνομα ΕΙΖΟ. Δε μιλάμε για LG, μην τρελαθούμε... Καλή και η philips αλλά όχι και χλιαρή η ΕΙΖΟ...

Ας πάει το παλικάρι να τις δει από κοντά και θα σου πω αν θα κολήσει στην ΕΙΖΟ...

mono pou h sygkekrimenh Eizo einai me TN Panel...dld overpriced Eizo+TN Panel=worst agora EVER...

twra gia to oti mono h Eizo dinei "pragmatika xarakthristika" epetrepse mou na amfivalw (dld oti ta onomastika 8a einai AKRIVWS idia me tis metrhseis se real time tests...)

Δημοσ.

Μάλλον είμαι χλυαρός!!! :P

Πήρα την Eizo αφού καθόμουν και παρατηρούσα πολύ ώρα την eizo με την αντίστοιχη LG!

Για τα panels που λετε δεν πολυ-καταλαβαίνω,αλλά για τα χαρακτηριστικά της eizo με την philips πιστεύω είναι καλύτερη η Eizo και ας έχει 60 ευρό διαφορά!

Υπάρχουν πολλλές λεπτομέριες που κανουν την διαφορά όπως εγγύηση,γωνίες ανάκλησης,ηχεία κ.α. που προσπαθω να τα εξερευνήσω εδω και ώρα! :D

Σας ευχαρηστώ

Δημοσ.
Τελος, μια μικρη διορθωση:

οι 17" και 19" tft ειναι 5:4 και οχι 4:3.

Όντως είναι 5:4=1,25 και όχι 4:3=1,33

δεν ξέρω γιατί τις βάζουν στην κατηγορία 4:3 ... πάντως εγώ 4:3 θα την χρησιμοποιήσω!

• Super Moderators
Δημοσ.
Υπάρχουν πολλλές λεπτομέριες που κανουν την διαφορά όπως εγγύηση,γωνίες ανάκλησης,ηχεία κ.α. που προσπαθω να τα εξερευνήσω εδω και ώρα! :D

gwnies 8eashs se ola ta TN Panels einai idies...hxeia apla no comment...eggyhsh as to dextw :P

pantws imo petamena lefta...xilies fores h Philips pou sou proteinan :-(

Δημοσ.

δεν ξέρω γιατί τις βάζουν στην κατηγορία 4:3 ... πάντως εγώ 4:3 θα την χρησιμοποιήσω!

Τι δεν θα την δουλεψεις στην αναλυση 1280x1024?

Αν την δουλεψεις στην αναλυση 1280x1024τοτε σαν 5:4 θα τη χρησιμοποιησεις.

Αν την δουλεψεις σε οποιαδηποτε αλλη αναλυση,θα παει περιπατο η ευκρινεια και πιθανον η γεωμετρια...

Τελος ,η philips ειναι πολυ-πολυ καλυτερη απο την συγκεκριμενη eizo!

Ακομα και απο τα χαρακτηριστικα φαινεται αυτο....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...