Προς το περιεχόμενο

Περίεργο αρχείο και αδυναμία σύνδεσης στα site τις MS

DaddyCool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής. Προχθές μου έστειλαν ένα e-mail στην δουλειά με συνημμένο ένα αρχείο Excel. Το άνοιξα και το Nod 32 άρχισε να κράζει για ιούς. Πατάω heal και συνεχίζω.

Το Excel έβγαλε ένα μήνυμα ότι το έγγραφο περιέχει συνδέσεις για ενημέρωση του εγγράφου. Επιλέγω να μην συνδεθεί. Πατάω εκτύπωση (μιας και το χρειαζόμουν το αρχείο) και αρχίζουν τα anti virus, anti spyware κτλ για να ειδοποιούν Trojan στον φάκελο temporary Internet files. Επιλέγω να σβήσω τα αρχεία.

Ε από τότε στα site της Microsoft δεν μπαίνει με τίποτα. Ούτε updates ούτε καν στο msn... Σε όλα τα υπόλοιπα site μπαίνω κανονικότατα.

Ο IE βγάζει δεν βρέθηκε διακομιστής ή σφάλμα DNS. Ο δε Firefox φορτώνει τις συγκεκριμένες σελίδες αιωνίως...

Έχω κάνει scan τον υπολογιστή με 5-6 antivirus και antispyware προγράμματα και δεν βρίσκουν τίποτα.

Έχει κάποιος ιδέα για το τι μπορεί να έχει συμβεί;

• Moderators
Δημοσ.

Μηπως εχει πειραχθει το hosts file σου?

Ανοιξε το και δες αν ειναι δηλωμενη η διευθυνση της ms στο 127.0.0.1 ή 0.0.0.0 ή κατι παρομοιο τελοσπαντων με αποτελεσμα να μην μπορεις να μπεις στο site.

Ηosts file

C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου φίλε Gio.

Δεν είναι δηλωμένο κανένα site MS... A! και τώρα που ανέφερες το host, ένα τέτοιο σφάλμα μου βγάζει και ο msn mesenger... οπότε κάτι έχει πειραχθεί στα host files... Αυτό διορθώνεται;

• Moderators
Δημοσ.

To ανοιξες το hosts?Υπαρχει καποιο site εκει μεσα?

Αν οχι οπως λες,αυτο που εχω να προτεινω ειναι η πατροπαραδοτη λυση των antispyware(πχ spysweeper)και ενα φουλ σκαναρισμα με το nod.

Δημοσ.

Τα άνοιξα τα host και δεν υπάρχει κανένα site της MS. Έχω κάνει full scan nod32, spybot S&D, spyware dc κτλ αλλά δεν βρίσκουν τίποτα.

Thank you anyway!

Edit: Να σημειώσω οτι κάνω ping κανονικότατα στο site της MS

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...