Προς το περιεχόμενο

Ελλαδα & Κυπρος

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι αλλα αυτο δεν μπορει να συγκριθει με οσα τους εχουν κανει οι τουρκοι..Αρα δεν ειναι λογικο να μας μισουν περρισοτερο απο τους τουρκους.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σωστά τα λες, μόνο που ξεχνάς πως ο κάθε λαός έχει τον κυβερνήτη που του αξίζει και η δικτατορία ήταν η κυβέρνηση της Ελλάδας.

Επειδή λοιπόν δεν μας άξιζε, έπεσε.

2. Δεν τους βοηθησαμε στρατιωτικα να αμυνθουν.

ΕΛΔΥΚ?

Το αεροπλάνο με τους Κρητικούς που το ρίξαν οι ίδιοι από λάθος;

Αλλά στην τελική μπορούσαμε να βοηθήσουμε;! Δεν είναι τόσο απλό...

Δημοσ.
Στα συν:

1.Οι κύπριες.

λολ όμως. Γενικά τρέφω μια σχετική αντιπάθεια προς τους Κύπριους και θα ήταν πολλάν υποκειμενικήν η άποψήν μου, αλλά αυτό δεν άντεξα να μη το σχολιάσω.

Αν και για το χειμώνα λογικά οι Κύπριες πρέπει να βολεύουν.

Δημοσ.

ΕΛΔΥΚ?

Το αεροπλάνο με τους Κρητικούς που το ρίξαν οι ίδιοι από λάθος;

Αλλά στην τελική μπορούσαμε να βοηθήσουμε;! Δεν είναι τόσο απλό...

Οι διαταγές της ΕΛΔΥΚ ήταν να μην επιτεθούν σε αρκετές περιπτώσεις δυστυχώς, όπως για πχ σε μια απόβαση τουρκικών στρατευμάτων όπου θα μπορούσαν να τους έχουν αφανίσει πριν προλάβουν να πατήσουν στη στεριά, οπότε πραγματικά δεν ήταν στο χέρι της διοίκησης της ΕΛΔΥΚ να βοηθήσει.

Παρ' όλα αυτά όμως θεωρείται ότι η ΕΛΔΥΚ βγήκε νικήτρια (όπως μας δίδαξαν τουλάχιστον στο τάγμα) στις περισσότερες μάχες που έγιναν το 74' με πολλές απώλεις για τους Τούρκους (άνω των 5.000 νεκρών) ενώ οι απώλειες για την ΕΛΔΥΚ συνολικά από όλες τις μάχες είναι 120 νεκροί και αγνοούμενοι.Αυτοί που έχασαν τους περισσότερους ήταν οι Κύπριοι.Στο κάτω κάτω όμως, αν δεν υπήρχε η ΕΛΔΥΚ εκείνο τον καιρό η Λευκωσία δεν θα ήταν τώρα στη θέση που βρίσκεται, οπότε το να υποστηρίζουν ότι δεν βοηθήσαμε τότε δεν αληθεύει εντελώς.

ΥΓ : Από όσο θυμάμαι από ιστορία, η Κύπρος πολεμούσε πάντα με το μέρος του εχθρού της Ελλάδας (Πέρσες, Ρωμαίους κλπ κλπ , αλλά πήγα πολύ πίσω τώρα!!!).

1ο Μ/Κ ΤΠ ΕΛΔΥΚ 1ος Λόχος :-D

Δημοσ.

εγώ προσωπικά τους Κύπριους τους θεωρώ πολύ παρτάκηδες.... Στην Αγγλετέρα , έχω έναν φίλο Κύπριο , εξαίρετο παιδί , που ο ίδιος μου λέει μακριά απο μας , είμαστε πουστοράτσα....

Απο κει και πέρα , η Κύπρος είναι ένα μεγάλο χωριο δυστυχώς....παρόλο που παίζουνε φραγκα , έχουνε πολύ χωριατικες πεποιθήσεις δυστυχώς.

Εχω ακουσει Harcore πραγματα δηλαδή....γιατί είχα πολλούς φίλους Κύπριους...

Όπως πχ..μάνα να μην ταίζει την κόρη , και να την αφήνει να λιμοκτονεί για να μην παχύνει και είναι ασχημότερη απο τις άλλες....

Κύπριος φίλος για τις κύπριες : Κομπλεξικες...ζηλευουνε η μία την άλλη τρομερά , μην της δείξεις ποτέ σεβασμό , θα σε πατήσουνε κάτω....

Παρόλα αυτά , γνωρίζω παιδιά και κορίτσια μάλαμα απο κει κάτω , και όταν πήγα για μέρες πέρασα καταπληκτικά!!!!

Αλλά , πραγματικά , είναι η κοινωνία τόσο γμστα , που θα αρρώσταινα....:fear:

Και το αν μας συμπαθούνε ή όχι , έχει να κάνει με πολιτικά πιστεύω ....

Ομονοιάτες και Αποελίστες....τρεχάτε στο Youtube με αυτά τα λήμματα και θα καταλάβετε....

Δημοσ.

Ριχνοντας μια ματια στο θεμα (αλλαχθηκε ο τιτλος απο εμενα vs --> & ωστε να μην ξενιζει αλλα πρεπει να επεμβει κι ενας Mod για να γινει πληρως anyway) βλεπω οτι πηρε μεγαλυτερες διαστασεις. Εννοω ιστορικες και λιγο δοση απο πολιτικες.

Τωρα η αποψη μου (περι ενωσεως με την Ελλαδα με αποτελεσμα το 1974) ειναι αρνητικη.

Μπορει να εχουμε καποιες φιλικες σχεσεις αλλα μεχρις εκει.

Οι Κυπριοι οντως εχουν διαφορετικη κουλτουρα απο την Ελλαδα (η προφορα τους για παραδειγμα). ΟΚ και στη Ροδο που υπηρετησα με τον Ε.Σ. μιλαγαν αστα να πανε μερικοι τεσπα εφτασε η χωρα μας μεχρι τα 12νησα αλλα τα φιλοδοξα σχεδια των 5 ηπειρων και των 10 @@ πατωσαν (χμ κατι λεω περι 1922 μετα του εβγαλαν κι ονομα το αεροδρομιο).

Ας εμεναν οπως ηταν να ο διαχωρισμος (αναθεμα αν λυθει το Κυπριακο) ειναι καλυτερος?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...