TeZaS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δεν εχω παει ακομη αλλα ειναι ο αδελφος εκει κι οι εντυπωσεις του ειναι πολυ καλες.Η Κυπρος ειναι ετη μπροστα σε πολλους τομεις απο εμας. Δρομους, υποδομες για να μην πω οτι η λιρα ειναι 1.7 γιουρια. Τα σχολια σας ειδικα οσοι εχετε παει εκει. Φίλε έχω πάει 2 φορές. Αυτά που αναφέρεις ισχύουν. Οι δρόμοι τους είναι πολύ καλλοί. Επίσης άμα πάς για δουλειά θα *εστείς στα Ε απο 1/1/2008 κάνανε το λάθος να βάλουν Ευρό. Όμως να ξέρεις οτι η παιδεία και ο πολιτισμός τους δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, βασικά σε όλα τα άλλα είναι 50 χρόνια πίσω απο την ΕΛΛΑΔΑ. Στα - είναι και ο ρατσισμός που υπάρχει απο αρκετούς ως προς του Έλληνες - "καλαμαράδες" πιστεύουν οτι εμείς είμαστε υπέυθυνοι για οτι έγινε. Δεν λέω απο όλους γιατί γνώρισα θαυμάσια παιδιά. Ο πλούτος της Κύπρου προήλθε απο την πώληση οικοπέδων στους Άγγλους. Ειδικά στην περιοχή της Πάφου που πήγα την δεύτερη φορά ήταν πάρα πολλοί.Στην Λευκωσία όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά, έχουν αρχίσει να "ξυπνάνε". . Η γλώσσα θα σου φανεί περίεργη... αρκετα. Στον τομέα γυναίκες, επειδή οι Κύπριοι τους συμπεριφέρονται ΑΣΧΗΜΑ έχουν αδυναμία σε εμάς τους "καλαμαράδες" για τα γλυκόλογα που λέμε. Η δικιά μου γνώμη είναι να πάς για 1-2 χρόνια να οικονομίσεις και μετά να γυρίσεις...
TeZaS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Στέλνουμε στρατό, τους δίνουμε θέσεις στα Πανεπιστήμια. Αει γαμήδια, Αττίλας ΙΙΙ εδώ και τώρα. Συμφωνώ 1000% μαζίσου φίλε. Έχει τύχη να περάσω μέσα απο τα περισσότερα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ και αυτά που είδαν τα ματάκια μου ήταν τραγικά. Όσον αφορά την γλώσσα τους πάει κάπως έτσι. "Νά μπου θέλεις να σου κάμω? Να πάω τζαμέ στην Νικοσία?". Αυτό που αποκόμισα είναι οτι αντι να μας λένε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και να μας φυλάνε τα πόδια μας βρίζουν και απολαμβάνουν να τους **δανε οι Άγγλοι. Οι άνθρωποι είναι πάνω στα δέντρα ακόμα!!!
random Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Ο αδερφος μου που εζησε λίγο Κύπρο, γυρισε πισω με τη δικαιολογια οτι δεν μπορει να προσαρμοστεί εκει. του φάνηκε καπως "επαρχία" το περιβάλλον. Δηλ, άσχετα με το αν έχουν , ή δεν έχουν : δρόμους , αεροδρόμια, υποδομές, παιδεία, τηλεποικοινωνίες, οικονομικους δείκτες, και κατα κεφαλην εισόδημα.. αυτα ειναι τα μακροσκοπικά. Οταν εισαι απ έξω καλά ειναι. Αντιστοίχως, πολλοί ξένοι, μακαρίζουν τον Έλληνα/Ελλαδίτη (και Κύπριο) που ζει με τη λιακαδα, τη θαλασσα, την ιστορία, το έξω καρδιά, τη μεσογειακη κουζίνα, κλπ. Αν τους πεις πως ειναι ,στην Αθήνα, να προσπαθεις να φτασεις στη δουλειά σου μια μερα με βροχή, και διαδήλωση, θα σου πουν οτι υπερβαλλεις ο bro, ειχε προβλημα, με την καθημερινότητα. τη διαφορά νοοτροπίας, τι να δεις στην tv, που να φας, πως να μετακινιθεις (χωρις ΙΧ πολυ δυσκολα τα πραγματα), πως να σε δεχτουν σε παρέα οι ντόπιοι (που τους βλεπεις να σου μοιάζουν, εμφανισιακά, και γλωσσικά, λες αδέλφια, αλλα δεν παυει να τους βλεπεις και να σε βλεπουν σα "ξένο" ), καλά, για γνωριμία με ντόπια, δεν έπαιζε. ασυμβατότητα παιδιά, ειμαστε PCIX, και εκει δουλεύει μονο AGP. καμία σχέση. οκ, ολα αυτα θα τα αντιμετώπιζε -πολυ χειροτερα- και αν πηγαινε μεταναστης/φοιτητης σε Αγγλια, Γερμανια, κλπ, όμως δεν θα αποκαλουσε το Λονδίνο, "επαρχία", αλλα ο ιδιος θα αισθανόταν εκει επαρχιώτης. αλλα το θεμα ειναι οτι (σαν άσχετος), στην Κυπρο σε αιφνιδιάζουν αυτες οι ασυμβατότητες, γιατι πηγαινοντας δεν τις περιμένεις. Ολοι σκεφτονται, ε, Ελληνες μενουν, ελληνικά μιλάνε, ιδια θρησκεία, παράλληλη ιστορία,παρομοιο φαγητό, κλπ. αλλα δεν ειναι έτσι. βεβαια, αυτα τα έλεγε και σαν γεννημα-θρέμμα, Αθηναίος. Αν ειχε μεγαλώσει Πατρα, Λαμία, κλπ μπορει να προσαρμοζόταν ευκολότερα. Διέκρινε και μερικα πράγματα που κάνουν εντύπωση σε καθε κάτοικο μεγαλούπολης οταν παει σε μικροτερες κοινωνίες. Οτι ολοι ειναι πιο "κοντά" ο ενας στον άλλο, με ολα τα θετικά και τα αρνητικά του. ξερεις..., η καλημερα με τον άσχετο, ευκολα να βρεις βοηθεια απο εναν ξενο, αλλα και το σουξου-μουξου πισω απ την πλάτη σου, με ποιον βγηκε, που πηγε, κλπ. σε αντιδιαστολή, με τη μεγαλουπολη, που μπορει να σε δειρουν μερα μεσημερι στο δρομο και κανεις να μη βοηθησει, και απο την άλλη μπορει να βγαζεις τα ματια σου με ανοιχτα παραθυρα και να μη δίνεις δεκάρα, ποιος ακουει και τι
Carthago Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Συμφωνώ 1000% μαζίσου φίλε. Έχει τύχη να περάσω μέσα απο τα περισσότερα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ και αυτά που είδαν τα ματάκια μου ήταν τραγικά. Όσον αφορά την γλώσσα τους πάει κάπως έτσι. "Νά μπου θέλεις να σου κάμω? Να πάω τζαμέ στην Νικοσία?". Αυτό που αποκόμισα είναι οτι αντι να μας λένε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και να μας φυλάνε τα πόδια μας βρίζουν και απολαμβάνουν να τους **δανε οι Άγγλοι. Οι άνθρωποι είναι πάνω στα δέντρα ακόμα!!! Φιλαρακι μην με παρεις στραβα αλλα τετοιου ειδους αποψεις ΓΙΑ ΜΕΝΑ ειναι τουλαχιστον απαραδεκτες. Φυσικα και εχουμε πολλες διαφορες, φυσικα και πολλοι δεν μας πανε (Και το αντιστροφο) αλλα με το ιδιο σκεπτικο μπορουμε να κανουμε και τα εξης 1. Ανεξαρτητη Κρητη 2. Διχοτομηση Ελλαδας (Βορρας-Νοτος) Ειμαι Σαλονικιος και οταν ακουω κατι τετοια πραγματικα τρελαινομαι. Λενε πολλοι εδω πανω:Να χωριστουμε με τους χαμουτζηδες και θα τρωμε με χρυσα κουταλια, να πανε να μαμηθουν, εμεις τους πληρωνουμε, πετανε και καμμια μαλακια για Παοκ και γαβρο και το εχουν τεκμηριωσει πληρως. Δε γουει αι σι ιτ ολα αυτα ειναι μπουρδες. Ξερουμε να λεμε καθικια τα αμερικανια επειδη θελουν να γεμισουν προτεκτορατα ολο τον κοσμο (Κοσσοβο,Ιρακ, Βενεζουελα, πανε για Αφρικη τωρα) αλλα στην τελικη εμεις οι ξυπνιοι θελουμε να κανουμε το ιδιο και στον εαυτο μας. Στην Αθηνα ζει η μιση Ελλαδα, υπαρχει σχεδον ολοκληρη η βιομηχανια και γι'αυτο κατα την ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ καλα κανει και εξελισσεται σε συγχρονη πρωτευουσα. Οσο για εμας εδω πανω καλα θα κανουν τα τζιμανια πολιτικοι μας να ζηταν και τπτ και να μην κρεμανε μονο ενα αστρο καθε Χριστουγεννα. Ολοκληρη λιμνη τους ξεραθηκε, η ΕΕ εδωσε εγκριση για 21 εκ. Ευρω (Αν θυμαμαι καλα το νουμερο) και κανεις δεν ασχοληθηκε να παει να τα παρει. Τρια σπουργιτια καθονταν και φουμαραν ταμπακο. ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙ. Για να επανελθω στο θεμα της Κυπρου πιστευω πως ολοι ειμαστε αδελφια και καλο θα ηταν να σταματησουμε την γκρινια και τις εξυπναδες. Εχω γνωρισει πολλους Κυπριους λογω σπουδων στην Αγγλια και η πλειοψηφια τους ηταν οκ. Σιγουρα απο πλευρα τους υπαρχει μια αυξημενη δυσπιστια αλλα αυτοι εχουν το ζορι. Αυτοι εχασαν φιλους και συγγενεις, αυτοι δεν μπορουν να παν στο μισο νησι. Και μην μου πει κανενας πως και μεις δεν βαλαμε το χερακι μας να γινει αυτο γιατι θα ειναι τουλαχιστον ανιστορητος. Στην τελικη πιστευετε πως ας πουμε στις 15 Ιουλιου 1974 θα εβγαινε κανενας Ελληνας και θα λεγε: Να πα να μαμηθει η Κυπρος, ας την παρουν ολοκληρη οι <<φιλοι>> μας οι Τουρκοι Παιδια ολα αυτα εκφραζουν την προσωπικη μου αποψη και καλο θα ηταν να κοιταξουμε πως να αποφυγουμε καταστασεις οπως αυτες του 74 και του 45-48 (Τοτε που οι Ελληναρες εδειξαν τι εστι καφριλα σφαζοντας ο ενας τον αλλο. Ενδοξες στιγμες). ΦΙΛΙΚΑ και σορι για το οφ τοπικ μερος της απαντησης.
Mithrantir Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 επειδή και εγώ κύπριος είμαι θα ήθελα να σας πω πως το καλαμαράδες δεν το λέμε με κακό τρόπο απλά έτσι έμεινε το όνομα.. όπως οι ελλαδίτες το κουμπάροι ας πούμε για τους κύπριους.. Το καλαμαράδες τις παλαιότερες εποχές είχε και άλλο νόημα. Δεν είναι οι γραφείς αλλά οι σπουδαγμένοι. Οι Έλληνες πάντα είχαν μια έφεση προς τη μάθηση (αν σκεφτεί κανείς οτι είμαστε από τους πλέον γλωσσομαθείς λαούς του κόσμου με μίνιμουμ γνώση Αγγλικών εκτός της μητρικής). Είχαμε και από τους Μικρασιάτες και Κωνσταντινοπολίτες (αν θυμάμαι καλώς) ένα προσωνύμιο. Χαρτογιακάδες που είναι παρόμοιο με τους καλαμαράδες. Σαν έννοια δεν ξεκίνησε υποτιμητικά. Το αν λέγεται έτσι από ορισμένους είναι άλλη ιστορία.
tiver Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 ΕΝ η μανα που φταιει!!! ΛΟΛ κατι αλλο που θελω να προσθεσω ειναι οτι οι κυπριοι τρεφουν απιστευτο μισος για τους τουρκους.μπορει να ειναι δικαιολογημενο μετα απο οσο εχουν τραβηξει....
Chrisxxx Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Μια κυπριακη ομαδα ομως σηκωνει τουκρικες σημαιες στο γηπεδο. Μονιζω οτι ειναι η ομονεια.
Mika Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Γενικα το συνολο των οπαδων της Ομονοιας θεωρουν οτι ο Κυπριος ειναι διαφορετικης εθνικοτητας απο τον Ελληνα. Πιστευουν δηλαδη σε ενα κυπριακο εθνος (εκτος απο κρατος). Απο την αλλη οι οπαδοι του ΑΠΟΕΛ ειναι υπερμαχοι της ενωσης με την Ελλαδα. Το πολιτικο στοιχειο ειναι εντονο στις ταξεις των οπαδων με ακροαριστερους και ακροδεξιους αντιστοιχα γεγονος που μεγαλωνει περισσοτερο την αντιπαθεια μεταξυ των οπαδων. προσωπικα το να μπαινουν πολιτικα στο ποδοσφαιρο με αηδιαζει
TeZaS Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 ΕΝ η μανα που φταιει!!! ΛΟΛ κατι αλλο που θελω να προσθεσω ειναι οτι οι κυπριοι τρεφουν απιστευτο μισος για τους τουρκους.μπορει να ειναι δικαιολογημενο μετα απο οσο εχουν τραβηξει.... Εγώ μπορώ να σου πώ οτι μισούν περισσότερο εμάς παρά τους Τούρκους. Επίσης θέλω να αναφέρω οτι η κατάσταση στην λεγόμενη "Νεκρη Ζώνη" είναι τραγική, πρίν περάσεις τα σύνορα της Τουρκίας βλέπεις σπίτια ριμαγμένα, γεμάτα τρύπες απο πυροβόλα... βλέπεις επίσης και φωτογραφίες απο τον πόνο των ανθρώπων που έχαναν τα σπίτια και τους συγγενείς τους. Κατι που μαύρισε την ψυχή μου και δεν περιγράφεται με λόγια. Όσον αφορά τους Τούρκους, αυτοί ζούν σε τραγικες στην κυριολεξία καταστάσεις, η διασκέδαση τους είναι να κάθονται στα συρματοπλέγματα και να παρακολουθούν την Κύπρο. Πάντος για κάποιους που ανέφεραν οτι φταίμε κι εμείς, θέλω να πώ οτι τότε αν θυμάμαι καλά υπήρχε δικτατορία στην Ελλάδα (συγχωρέστε με αν λεω μακακία) άρα δεν αντιπροσώπευε την άποψη όλων. Την μεγαλύτερη ζημιά την έχουν κάνει οι Αμερικάνοι!!!
insomniaK Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 [...]Πάντος για κάποιους που ανέφεραν οτι φταίμε κι εμείς, θέλω να πώ οτι τότε αν θυμάμαι καλά υπήρχε δικτατορία στην Ελλάδα (συγχωρέστε με αν λεω μακακία) άρα δεν αντιπροσώπευε την άποψη όλων. [...] Σωστά τα λες, μόνο που ξεχνάς πως ο κάθε λαός έχει τον κυβερνήτη που του αξίζει και η δικτατορία ήταν η κυβέρνηση της Ελλάδας.
tiver Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Το οτι ειχε και η ελλαδα δικτατορια πριν καποια χρονια δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι της αξιζε κιολας...Και φιλε Τεζα η κατασταση στην Νεκρη ζωνη ειναι οντως τραγικη και οχι μονο....υπαρχουν κυπριοι που εχουν σπιτια εκει και ακομα και σημερα δεν τους επιτρεπεται να πανε να μεινουν...τωρα οτι μισουν εμας περισσοτερο απο τους τουρκους δεν το νομιζω εξαλου εμεις δεν τους εχουμε κανει και τιποτα...
Pablo_Hasan Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Σωστά τα λες, μόνο που ξεχνάς πως ο κάθε λαός έχει τον κυβερνήτη που του αξίζει και η δικτατορία ήταν η κυβέρνηση της Ελλάδας. μπα, η πραγματικοτητα ειναι πολυ πιο συνθετη απο αυτη την υπεραπλουστευμενη λογικη. Ελπιζω να μην εχεις και στην καθημερινοτητα σου αυτη την νοοτροπια, πχ. εχω τον καιρο που μου αξιζει, τη ζωη που μου αξιζει, το μισθο που μου αξιζει κτλ. γιατι η μοιρολατρια δεν αξιζει σε κανεναν... τωρα οτι μισουν εμας περισσοτερο απο τους τουρκους δεν το νομιζω εξαλου εμεις δεν τους εχουμε κανει και τιποτα...1. πραξικοπημα στο Μακαριο. (απο αυτην την αναστατωση βρηκε ευκαιρια η τουρκια να επιτεθει.)2. Δεν τους βοηθησαμε στρατιωτικα να αμυνθουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.