tiver Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 οι μισοι Κυπριοι μας αναφερουν ως καλαμαραδες στις μεταξυ τους συζητησεις και το χρησιμοποιουν ως συνωνυμο του ''γυφτος'' στην καλυτερη.Το ξερω οτι κανονικα δεν ειναι βρισια απλα ετσι το χρησιμοποιουν,μου το εχουν πει οι ιδιοι Συμφωνω απολυτα!Συγκεκριμενα μας αποκαλουν πουστοκαλαμαραδες!!το ξερω επειδη σπουδαζω στο εξωτερικο και εχω πολους κυπριους συμφοιτητες.Επισης οι κυπριοι σαν ανθρωποι ειναι πολυ κλειστοι και δυσκολα ανοιγονται.και αν παρακολουθησεις συνομιλια κυπριων δεν προκειται να καταλαβεις τιποτα.Μιλαω παντα με βαση την προσωπικη μου εμπειρια.
nikoskon Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δεν είναι κλειστοί απαραίτητα. Απλά συμβαίνει το εξής: Έρχονται να σπουδάσουν Ελλάδα και την θεωρούν ως εξωτερικό με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Δηλ κάνουν παρέες μόνο με Κύπριους,σνομπάρουν ό,τι ελληνικό κτλπ. Αυτό ακόμα να το καταλάβω. Ενώ μπορούν να μιλήσουν δημοτική,δεν το κάνουν ακόμα και όταν επιβάλλεται σε συνθήκες παρέας. Εδώ ακόμα και κρητικός,κερκυραίος,αγρινιώτης δημοτικίζουν άπταιστα! Ενώ στα σχολεία διδάσκονται την δημοτική διάλεκτο μιας και η κυπριακή είναι μόνο προφορική.
Pablo_Hasan Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Στα συν:1.Οι κύπριες. για πες κατι παραπανω, εγω μερικες που ειχα γνωρισει ηταν ειτε κατι μαυροτσουκαλες, ειτε κατι ψευτοξανθιες. Ουτε απο νοοτροπια ελεγαν πολλα. Σε καθε περιπτωση ψιλοακυρα γκομενακια.
liopyr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 άσχετο λίγο, αλλά η Κύπρος ανήκει στις λίγες εξαιρέσεις, που έχει χειρότερο πρωτάθλημα από το δικό μας! (καθένας με τον πόνο του)...
pantelisgeor Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Συμφωνω απολυτα!Συγκεκριμενα μας αποκαλουν πουστοκαλαμαραδες!!το ξερω επειδη σπουδαζω στο εξωτερικο και εχω πολους κυπριους συμφοιτητες.Επισης οι κυπριοι σαν ανθρωποι ειναι πολυ κλειστοι και δυσκολα ανοιγονται.και αν παρακολουθησεις συνομιλια κυπριων δεν προκειται να καταλαβεις τιποτα.Μιλαω παντα με βαση την προσωπικη μου εμπειρια. επειδή και εγώ κύπριος είμαι θα ήθελα να σας πω πως το καλαμαράδες δεν το λέμε με κακό τρόπο απλά έτσι έμεινε το όνομα.. όπως οι ελλαδίτες το κουμπάροι ας πούμε για τους κύπριους..
tiver Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Ναι οντως δεν το λενε με κακια το καλαμαραδες. Αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι δεν καταδεχονται να μιλησουν ελληνικα ακομα και σε μια παρεα ελληνων!δεν ειναι οτι δεν μπορουν απλα δεν θελουν!Ενας συμφοιτητης μου κυπριος μου ειχε πει οτι οταν μιλαει ελληνικα ακουγεται σαν gay και γι'αυτο δεν τα μιλαει!(Ακου δικαιολογια που βρηκε να πει αν και οντως ακουγεται σαν gay!)
KWSN_Men Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Ναι οντως δεν το λενε με κακια το καλαμαραδες. Αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι δεν καταδεχονται να μιλησουν ελληνικα ακομα και σε μια παρεα ελληνων!δεν ειναι οτι δεν μπορουν απλα δεν θελουν!Ενας συμφοιτητης μοθ κυπριος μου ειχε πει οτι οταν μιλαει ελληνικα ακουγεται σαν gay και γι'αυτο δεν τα μιλαει!(Ακου δικαιολογια που βρηκε να πει αν και οντως ακουγεται σαν gay!) Εγώ πάλιν όταν τους αγκούω μου φαίνεται ότι αυτοίν ακούγον-νται πολύν πιο νγκέι.
LL_NEO Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Στέλνουμε στρατό, τους δίνουμε θέσεις στα Πανεπιστήμια. Αει γαμήδια, Αττίλας ΙΙΙ εδώ και τώρα.
Toufas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 αφου ειναι "αδερφια" μας ρε προεδρε... σημειωση συντακτη: προφανως αναφερομ(αστ)ε στα ζωα κυπριους, οπως υπαρχουνε μαυροι και niggers ετσι και οι κυπριοι/ελληνες/ουζμπεκοι
Mika Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 αν ισχυει οτι ειχα ακουσει τοτε δεν τους δινουμε πλεον θεσεις στα πανεπιστημια μας εκτος κι αν ενας Κυπριος δωσει τις ελληνικες πανελληνιες εξετασεις και οχι τις κυπριακες (κατι δικαιο κατα τη γνωμη μου)
nikoskon Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Βέβαια οι παγκυπριακές εξετάσεις είναι κατ'ομολογία πιο δύσκολες από τις πανελλήνιες που δίνουμε εμείς... Στέλνουμε στρατό, τους δίνουμε θέσεις στα Πανεπιστήμια. Κι άλλα δίνουμε... Δεν έχεις ακούσει κάποιους να λένε πως η Κύπρος είναι ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα;!
Mika Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δεν έχεις ακούσει κάποιους να λένε πως η Κύπρος είναι ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα;!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.