MrSeanKon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δεν εχω παει ακομη αλλα ειναι ο αδελφος εκει κι οι εντυπωσεις του ειναι πολυ καλες. Η Κυπρος ειναι ετη μπροστα σε πολλους τομεις απο εμας. Δρομους, υποδομες για να μην πω οτι η λιρα ειναι 1.7 γιουρια. Τα σχολια σας ειδικα οσοι εχετε παει εκει.
metroplex Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 εχω ακουσει για καλη ζωη στην κυπρο καθως ειχε παει φανταρος ενας φιλος, τουλαχιστον σε εξοδους περνουσε καλα
MrSeanKon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Απο αλλους φανταρους εκ Ελλαδισταν που εχουν υπηρετησει εκει ελεγαν διαφορα τεσπα δεν ειναι κριτηριο οι αποψεις τους γιατι αν επηζαν τους εφταιγε το καθετι. Ο αδελφος μου ειναι αξιωματικος (Αντισμηναρχος) και μου μεταφερει με τα λεγομενα του π.χ. πως ειναι οι δρομοι (οχι χωραφια λακκουβων) αλλα και πως τηρουνται οι νομοι περι παραβατικης οδηγησης. Κι ας μην ξεχναμε τη συνεισφορα της Κυπριακης κυβερνησης προς τους πυροπληκτους (πυροσβεστες και χρηματα) το προσφατο καλοκαιρι. Καπου νοιωθω ντροπη. Γιατι πριν 33 χρονια ξεκινησαν απο το μηδεν σχεδον κι εχουν παει τοσο μπροστα. Ενω εδω με το ζορι ο,τι εχει (μεγαλα εργα οπως γεφυρα Ριου, Μετρο, Ολυμπιακα) γινει ειναι προιον της εισοδου της χωρας μας στην Ε.Ε. Προσωπικη μου αποψη φυσικα.
nikoskon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Για τους δρόμους δεν έχω την ίδια άποψη τουλάχιστον για Λεμεσό μεριά. Πάντως χαρακτηριστική η αντίδραση ενός λεμεσιανού φίλου,που μόλις μπήκαμε Αττική Οδό και είδε 4(3+1) λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση,δε πίστευε στα μάτια του και χαρακτήρισε την Αττική Οδό ως αεροδιάδρομο! Πάντως στην Κύπρο δουλεύουν λίγο ως πολύ καλύτερα οι δημόσιες υπηρεσίες,υπάρχει καθαριότητα και εν γένει υπάρχει μια ευρυθμία σε ό,τι κάνεις. Στα μείον: 1.Τρελή υγρασία,βάσανο για οσους έχους αναπανευστικά προβλήματα όπως ο ομιλών(ελαφρυάς έστω μορφής). 2.Η γνωστή αντιμετώπιση ορισμένων Κυπρίων προς τους Ελλαδίτες. 3.Το αεροδρόμιο δεν βλέπεται. 4.Φραπέ γλυκό γάλα δεν υφίσταται μιας και δεν βάζουν συμπυκνωμένο/εβαπορέ αλλά φρέσκο γάλα("μισό-μισό" το λεγόμενο). 5.Η αρκετά καλή αστυνόμευση.Ναι,είναι μείον! 6.Το αποχετευτικό ακόμα φτιάχνεται! (Ή τουλάχιστον αναβαθμίζεται!) 7.Οι κύπριοι που ενώ βλέπουν πως δεν καταλαβαίνεις τπτ από όσα λένε, δεν το γυρνάνε στη δημοτική(παρόλο που την διδάσκονται και ξέρουν να την ομιλούν) και εσύ παλεύεις μάταια να βγάλεις άκρη... Στα συν: 1.Οι κύπριες. 2.Τα japόνια που κυκλοφορούν στους δρόμους και δεν πρόκειται ποτέ να τα δούμε ελλάδα. 3.Ο "Πεύκος" στην Λεμεσό! Αυτό το ξενοδοχείο το λάτρεψα! 4.Οι όμορφες παραλίες! (Εδώ κολλάνε οι κύπριες αλλά τις έβαλα στο #1) 5.Χαμηλά ποσοστά ανεργίας. Και δεν μου αρέσει ο τίτλος,ειδικά το "vs"(versus)... Επίσης Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα,ούτε η Θεσαλλονίκη.
Lomar Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Να κάνω μια λιγάκι offtopic ερώτηση; Γιατί κάποιοι Κύπριοι δε μας συμπαθούν και μας χαρακτηρίζουν και ως Καλαμαράδες; Το καλαμαράδες τι σημαίνει;
MrSeanKon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Και δεν μου αρέσει ο τίτλος,ειδικά το "vs"(versus)...Oντως ειναι καπως παραπλανητικος αλλα εννοουσα (οταν εγραφα το πρωτο ποστ) κατι σα συγκριση. Τελος παντων δε θα κολλησουμε εκει. Στην Παφο μενει ο αδελφος (οχι μεγαλος παντως) κι εχει οντως υγρασια. Τα περι καλαμαριων και καλαμαραδων δεν ξερω να απαντησω! Η ανεργια οντως κυμαινεται σε πολυ χαμηλα επιπεδα. Η συγκριση με την Αττικη οδο χμ ειναι ενα απο τα λιγα στολιδια της Ελλαντας? Αυτο ομως που θελω να φανει απο τα λεγομενα μου (εξ ου κι η υπαρξη του θεματος αυτου) ειναι πως αυτη η μικρη χωρα εχει προοδευσει ενω εμεις ακολουθουμε πισω της.
nikoskon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Αυτο ομως που θελω να φανει απο τα λεγομενα μου (εξ ου κι η υπαρξη του θεματος αυτου) ειναι πως αυτη η μικρη χωρα εχει προοδευσει ενω εμεις ακολουθουμε πισω της. Υπερβολές... Γιατί κάποιοι Κύπριοι δε μας συμπαθούν και μας χαρακτηρίζουν και ως Καλαμαράδες; Μεγάλη κουβέντα... βλ. '74,ένωση κλπ... Το καλαμαράδες τι σημαίνει; Η εκδοχή που γνωρίζω(από Κύπριο μεσήλικα) είναι από το καλαμάρι,καλαμαράς είναι ο άνθρωπος των γραμμάτων. Βέβαια διακρίνω πως έχει έναν πλέον ειρωνικό χαρακτήρα. ']Κι ας μην ξεχναμε τη συνεισφορα της Κυπριακης κυβερνησης προς τους πυροπληκτους (πυροσβεστες και χρηματα) το προσφατο καλοκαιρι. Τις ετήσιες συνεισφορές της Ελλάδας προς την Κύπρο να δεις...
nicsie Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 το καλαμαρας δεν ειναι βρισια, απλα στα παλιοτερα χρονια οι περισσοτεροι ελληνες στη κυπρο ήταν γραφεις οποταν απο το καλαμαρι (χαρτι και καλαμαρι) βγηκε ο καλαμαρας.
cosmosfera Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 αν ειχες τιτλο αττικη vs κυπρος κατι θα μπορουσα να πω.τωρα γενικα ελλαδα συγκριση με κυπρο...ειναι σαν να συγκρινουμε τη κυπρο με το μονακο η το βατικανο.
nikoskon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 το καλαμαρας δεν ειναι βρισια, απλα στα παλιοτερα χρονια οι περισσοτεροι ελληνες στη κυπρο ήταν γραφεις οποταν απο το καλαμαρι (χαρτι και καλαμαρι) βγηκε ο καλαμαρας. Μια δεύτερη εκδοχή που πρώτη φορά ακούω. Γραφείς εννοείς στο στρατό;
nicsie Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Μια δεύτερη εκδοχή που πρώτη φορά ακούω.Γραφείς εννοείς στο στρατό; ναι, στο στρατο περισσότερο αλλά και σε άλλες θέσεις όπου χρειάζονταν γραφείς.
TurboJugend Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Να κάνω μια λιγάκι offtopic ερώτηση; Γιατί κάποιοι Κύπριοι δε μας συμπαθούν και μας χαρακτηρίζουν και ως Καλαμαράδες; Το καλαμαράδες τι σημαίνει; Καλαμαράδες, σημαίνει αυτή που γράφουν πολύ, χαρτί και καλαμάρι που λένε... Oooops απαντήθηκε... Πάντως πηγαίνω συχνά Κύπρο, καθώς είναι η μάνα μου κύπρια... είναι πολύ μπροστά σε πολλά πράγματα. Έχω καταλήξη πως η απυσία της τουρκοκρατίας για πολλά χρόνια και η αγγλική επιρροή τους έχει γλυτώσει από όλη αυτή την λογική της λαμογιάς, που δυστυχώς εμείς έχουμε παντού. Έτσι τα περισσότερα πράγματα λειτουργούν όπως θα έπρεπε στην Κύπρο
nikoskon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Αυτή η αγγλική επιρροή που λες επειδή έχει δεν είναι απλά επιρροή αλλά χείμμαρος,είναι που έχει αλλοιώσει ορισμένα χαρακτηριστικά αυτού του λαού. Παραπονιόμαστε που ως Έλληνες δεν χρησιμοποιούμε σωστά την ελληνική γλώσσα,δανειζόμενοι πολλές αγγλικές λέξεις. Ε στην Κύπρο συμβαίνει αυτό υπέρ του δέοντος και όχι λόγω διαλέκτου. Για την λογική της λαμογιάς διαφωνώ.Μια απ'τα ίδια. Και εκεί το ρουσφέτι πάει σύννεφο.
Galis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 οι μισοι Κυπριοι μας αναφερουν ως καλαμαραδες στις μεταξυ τους συζητησεις και το χρησιμοποιουν ως συνωνυμο του ''γυφτος'' στην καλυτερη.Το ξερω οτι κανονικα δεν ειναι βρισια απλα ετσι το χρησιμοποιουν,μου το εχουν πει οι ιδιοι
afentiko7 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Εχει την Αγία Νάπα!!! Εσύ είχες Ιο μέχρι πριν 2-3 χρόνια.Τώρα πλακώσαν "Ελληναράδες" και την καναν σαν τα μούτρα τους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.