Προς το περιεχόμενο

registration web ονόματος

nick100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα όνομα πχ http://www.myname.eu ή .gr και θα ήθελα να ρωτήσω:

1)Ποιός διαχειρίζεται το σε ποιά IP θα γίνεται η κατεύθυνση από το όνομα?

2)Αν αγοράσω όνομα από εταιρία hosting και μετά αποφασίσω να αλλάξω εταιρία hosting πως ξέρω ότι την κατεύθυνση στην νέα IP θα την αλλάξει ο παλιός hosting πάροχος ?

3)Έχω ακούσει οτι αν λήξει η περίοδος που το όνομα σου ανήκει τότε για κάποιο διάστημα (δεν θυμαμαι πόσο) μπορείς μόνο εσύ να κάνεις registration το όνομα. Πως ξέρουν ποιος είσαι εσύ αν πας να κάνεις registration από άλλη εταιρία από ότι είχες κάνει αρχικά(για .eu .com .gr)

Συγγνώμη που ρωτάω πράγματα που σε κάποιους φαίνονται πολύ βασικά αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσω.

Δημοσ.

1)Ποιός διαχειρίζεται το σε ποιά IP θα γίνεται η κατεύθυνση από το όνομα?

Όταν καταχωρείς ένα domain έχεις πρόσβαση σε ένα πίνακα ελέγχου. Από εκεί ρυθμίζεις το ποιοι θα είναι οι nameservers του. Στη συνέχεια οι nameservers είναι αυτοί που δείχνουν σε ποια IP θα "ακούει" το domain.

2)Αν αγοράσω όνομα από εταιρία hosting και μετά αποφασίσω να αλλάξω εταιρία hosting πως ξέρω ότι την κατεύθυνση στην νέα IP θα την αλλάξει ο παλιός hosting πάροχος ?

Αλλάζοντας τους nameservers αλλάζει και η εταιρία hosting. Ούτος σι άλλος μπορείς από άλλη εταιρία να πάρεις το domain και από άλλη το hosting.

3)Έχω ακούσει οτι αν λήξει η περίοδος που το όνομα σου ανήκει τότε για κάποιο διάστημα (δεν θυμαμαι πόσο) μπορείς μόνο εσύ να κάνεις registration το όνομα. Πως ξέρουν ποιος είσαι εσύ αν πας να κάνεις registration από άλλη εταιρία από ότι είχες κάνει αρχικά(για .eu .com .gr)

Για τα .gr είναι 15 ημέρες. Παραμένει στο control panel σου και μπορείς να το ανανεώσεις μέσα σε αυτές τις 15 ημέρες.

Συγγνώμη που ρωτάω πράγματα που σε κάποιους φαίνονται πολύ βασικά αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσω.

Κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να σου έλυσα τις απορίες.

Δημοσ.

Καλημέρα. Καλή η ερώτηση σου. Για αυτό δεν αγοράζουμε το όνομα μέσω της εταιρίας που μας φιλοξενεί, για να αποφύγουμε τυχόν παρανοήσεις, κακές συννενοήσεις κτλ. Πάντα κοιτάμε να αγοράσουμε το όνομα από επίσημο καταχώρητη της εεττ, που προσφέρει πίνακα ελέγχου από τον όποιον μπορούμε να το διαχειριζόμαστε. Υπάρχουν εταιρίες η παραρτήματα τους, που ασχολούνται αποκλειστικά με την καταχώρηση domains.Έτσι δεν θα έχεις έγνοια κάθε φορά που αλλάζεις host.

Δημοσ.

Καταρχας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Όταν καταχωρείς ένα domain έχεις πρόσβαση σε ένα πίνακα ελέγχου. Από εκεί ρυθμίζεις το ποιοι θα είναι οι nameservers του. Στη συνέχεια οι nameservers είναι αυτοί που δείχνουν σε ποια IP θα "ακούει" το domain.

Ερώτηση: πως ξέρω ποιοι είναι οι nameservers μου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...