Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ολα ειναι δικη σου γνωμη καθενας απο εδω μεσα εχει και αλλη γνωμη.

δεν ειναι δικη του γνωμη,ειναι απλα η αληθεια. (που πιθανοτατα και να μην γνωριζεις. :-) δεν ειναι κακο να μην το γνωριζεις.μαθε το τωρα που στο ειπε ;) ).

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Έχω βαρεθει να ακούω συνέχεια οτι φταίει ο ΟΤΕ και φταίει ο ΟΤΕ. Εγω την ταλαιπορία που έχω περάσει από τους εναλλακτικούς είναι κατα πολύ μεγαλύτερη από τις ταχύτητες που δίνουν. Έχω ζωντανό παράδειγμα από τωρινή εναλλακτική εταιρία (την ΟΝ) που ζήτησε συγγενικό μου πρόσωπο αριθμοδώτηση (εννοείτε και τις υπηρεσίες). Οι τεχνικοί του ΟΤΕ έφεραν το καλώδιο στη πόρτα του σπιτιού του στην πέμπτη μέρα (έγραφε και με σημείωση ότι το καλώδιο είναι της ΟΝ). Ε, από εκείνη την στιγμή μέχρι και ένα μήνα τώρα στην εξυπηρέτηση του λένε ότι φταίει ο ΟΤΕ. Ποτε θα πάρουν οι εναλλακτικοί το θάρρος να πούνε ξεκάθαρα ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ. Εγώ λέω ότι αν δεν ήταν ο ΟΤΕ τότε όλη η Ελλάδα (με εξέρεση κέντρο Αθήνας και Θεσ/νικης) δε θα ήξερε τι σημαίνει DSL.

Ειμαι σιγουρος οτι φταιει ο ΟΤΕ. Το οτι εφερε τη γραμμη, δεν σημαινει οτι πχ δεν σου εφερε μια κομενη γραμμη. Το εχω δει απειρες φορες με παρα πολλους providers. Ο πιο σιγουρος τροπος ειναι να παρεις γραμμη ΟΤΕ (γιατι την ενεργοποιει σε 3 και οχι σε 13 αραγε?) και να την μεταφερεις στον ενναλακτικο.

Δημοσ.

Καλά και άγια όσα λέγονται εδώ υπέρ του ΟΤΕ κτλ...

Στη δική μου όμως περίπτωση ούτε QOS είδα ούτε και κανένα ενδιαφέρον...

15 Παρακαλώ ημέρες χωρίς τηλέφωνο και κάτοχος

conn-x παρακαλώ...

Κάθε μέρα να μιλάω με το 121 και να μου λένε σαχλαμάρες και κουλά!!!

Τελικά ξέρετε τι δούλεψε;

ΤΟ ΒΥΣΜΑ!!!

Έτσι δουλεύει ο Δημόσιος ΟΤΕ...

Μετανιώνω που είπα και σε κάνα δυο φίλους ότι δεν θα έχουν καθυστερήσεις στη σύνδεση και στην επιδιόρθωση βλαβών...

Δημοσ.
Ο οτε αυτη τη στιγμη αν τον αφηναν μπορουσε να δωσει 24αρες εγγυημενες σε οποιον ηθελε.
Αφού τα ξέρεις εκ των έσω, δε μας λες και πως είχε σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο;

Γιατί εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ο βασικός λόγος που οι εναλλακτικοί δίνουν εως 24 και όχι εγγυημένα 24 είναι το δίκτυο του ΟΤΕ (και κατά δεύτερο λόγο, η εσωτερική καλωδίωση σε κάθε κτήριο). Όταν το modem συγχρονίζει στα 12 mbps (ή και πιό χαμηλά) λόγω θορύβου στη γραμμή του ΟΤΕ, όσα mbps και να σου δώσει ο πάροχος δε θα μπορείς να τα πιάσεις.

Ο ΟΤΕ θα άλλαζε τους νόμους της φυσικής, ή είχε σκοπό να στήσει αστικά κέντρα σε κάθε γειτονιά και δεν το κάνει για να τιμωρήσει τους κακούς παρόχους που εκμεταλλεύονται το δίκτυό του;

Δημοσ.
Αφού τα ξέρεις εκ των έσω, δε μας λες και πως είχε σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο;

Γιατί εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ο βασικός λόγος που οι εναλλακτικοί δίνουν εως 24 και όχι εγγυημένα 24 είναι το δίκτυο του ΟΤΕ (και κατά δεύτερο λόγο, η εσωτερική καλωδίωση σε κάθε κτήριο). Όταν το modem συγχρονίζει στα 12 mbps (ή και πιό χαμηλά) λόγω θορύβου στη γραμμή του ΟΤΕ, όσα mbps και να σου δώσει ο πάροχος δε θα μπορείς να τα πιάσεις.

Ο ΟΤΕ θα άλλαζε τους νόμους της φυσικής, ή είχε σκοπό να στήσει αστικά κέντρα σε κάθε γειτονιά και δεν το κάνει για να τιμωρήσει τους κακούς παρόχους που εκμεταλλεύονται το δίκτυό του;

1)αν ο παροχος ζηταει απο τον οτε γραμμες 4 mbit,και εσενα σου λεει ....εως 24,δεν φταιει ο οτε για αυτο. απο την στιγμη που ο παροχος ξερει οτι το δικτιο του δεν επαρκει για 24mbit,(φταιει δεν φταιει ο οτε για αυτο),ειναι υποχρεωμενος να σου δωσει αυτο που μπορει.

το δικτιο του επαρκει για 4 mbit? ε,να σου δωσει 4 mbit.

το δικτιο του επαρκει για 8 mbit? ε,να σου δωσει 8 mbit.

για αυτο το, "το δικτιο μας επαρκει το πολυ για 4-8 mbit,και εμεις σας προσφερουμε 34mbit",δεν φταιει ο οτε για αυτο.

2)οσο για την καλωδιωση ....οσο ειχαμε οτε,μια χαρα ητανε η καλωδιωση.τωρα με την forthnet χαλασανε? οεο?

3) και θα το ξαναπω.φταιει δεν φταιει ο οτε,απο την στιγμη που το δικτιο σου δεν επαρκει ουτε για 12,δεν μπορεις να λες στον πελατη σου για 24 και @@ιες.

τι θα προτιμουσες εσυ να σου πει η forthnet?

1)φιλε,εγω σου δινω 24,αλλα αν δεν πιασεις 24 δεν φταιω εγω αλλα ο οτε?

2)η μπορω να σου δωσω εγγυημενα 10mbit?

Δημοσ.

Τα ίδια και τα ίδια.

Εγώ προτιμώ αυτό που μου λέει τώρα: "Πάρε γραμμή adsl2+ και μην μιλάς".

Δημοσ.
Τα ίδια και τα ίδια.

Εγώ προτιμώ αυτό που μου λέει τώρα: "Πάρε γραμμή adsl2+ και μην μιλάς".

εμενα η αιτηση που συμπληρωσα τον αυγουστο,δεν μου ελεγε σου δινω γραμμη Adsl 2+.

ελεγε ξεκαθαρα για 24mbit. (24,και οχι ...εως 24).

δηλαδη,εγω που ειμαι χαζος,και δεν ξερω την τυφλα μου απο υπολογιστες,και βαζω για πρωτη φορα ιντερνετ,και διαλεγω την forthnet γιατι μου λεει 24 mbit, με κοροιδευουνε τωρα? δεν μου ειπανε απο 4 εως 24.ουτε ποσα περιπου θα πιασω αναλογα με την αποσταση απο το δικτιο της περιοχης μου.

Δημοσ.
1)αν ο παροχος ζηταει απο τον οτε γραμμες 4 mbit,και εσενα σου λεει ....εως 24,δεν φταιει ο οτε για αυτο.

Έχεις ιδέα πως λειτουργούν τα ιδιόκτητα δίκτυα των παρόχων; Μάλλον όχι...

Οι γραμμές είναι όλες ίδιες και η μόνη διαφορά είναι που κλειδώνει η κάθε πόρτα στο DSLAM. Στο ΑΡΥΣ ο ΟΤΕ τα κλειδώνει σε διάφορες ταχύτητες από 768kbps εως 8Mbps. Στα ιδιόκτητα, ο κάθε πάροχος τα κλειδώνει όπου θέλει αφού τα DSLAM είναι δικά του, ή τα αφήνει εντελώς ελεύθερα και πιάνεις όσο αντέχει η γραμμή.

Αν το Α/Κ βρίσκεται στα 3km από το σπίτι μου και μετά βίας μπορώ να πιάσω 8Mbps (γιατί άραγε δεν δίνει παραπάνω ο ΟΤΕ; :rolleyes: ) είναι καθαρά θέμα δικτύου του ΟΤΕ. Ο πάροχος δεν μπορεί να στήσει τα δικά του A/K όπου θέλει, αλλά μόνο δίπλα σ'αυτά του ΟΤΕ.

2)οσο για την καλωδιωση ....οσο ειχαμε οτε,μια χαρα ητανε η καλωδιωση.τωρα με την forthnet χαλασανε? οεο?

Για PSTN μια χαρά ήταν. Όπως και για 1-2 Mbps. Όσο όμως οι ταχύτητες ανεβαίνουν, τόσο φαίνονται τα προβλήματα του δικτύου. Γιατί άραγε ο ΟΤΕ δε δίνει πάνω από 8Mbps; Μήπως επειδή σε όλα σχεδόν τα Α/Κ του υπάρχουν περιοχές που δεν θα μπορούν να πιάσουν παραπάνω;

3) και θα το ξαναπω.φταιει δεν φταιει ο οτε,απο την στιγμη που το δικτιο σου δεν επαρκει ουτε για 12,δεν μπορεις να λες στον πελατη σου για 24 και @@ιες.

Εγώ προτιμώ να μη μου βάζει περιορισμό στην ταχύτητα και να με αφήνει να εκμεταλλευτώ την γραμμή μου στο μέγιστο. Αν εσένα σε πειράζει που κάποιος άλλος μπορεί να πιάνει 20-24Mbps επειδή είναι δίπλα στο DSLAM και εσύ που είσαι 2-3 χιλιόμετρα μακρυά πιάνεις τα μισά, εμένα δε με ενοχλεί καθόλου. Απλά το θεωρώ ατυχία και καταλαβαίνω ότι είναι μια από τις αδυναμίες της τεχνολογίας ADSL.

Και θα προτιμούσα χίλιες φορές να πληρώνω τα 21,5? στη Forthnet για εως 24Mbps και ας πιάνω και 4Mbps, παρά να πληρώνω 27,7? (όπως τώρα) μόνο για γραμμή 2Mbps και να μη με αφήνει ο ΟΤΕ να φύγω. :mad:

Δημοσ.
Γιατί άραγε ο ΟΤΕ δε δίνει πάνω από 8Mbps;

γιατι τοσο μπορει να σου δωσει,και τοσο σου δινει.

τι να κανει?τις μαλακιες που κανει η Forthnet, και τα ....εως και ...εως και ....εως και αν ειχε η γιαγια μου ροδες,θα ητανε πατινι?

ο οτε σου λεει.κυριοι,τοσα μπορω να σας δωσω,και τοσα σας δινω.

η Forthnet σου λεει,κυριοι,δεν μπορω να σας δωσω τοσα,αλλα ...εως τοσα.ελεος!

Δημοσ.

Τόσα μπορεί να δώσει σε όλους. Αν όμως σε κάποιους μπορεί να δώσει περισσότερα, γιατί να μην τα δώσει; Για να μη ζηλεύουν οι άλλοι;

Δημοσ.
Και θα προτιμούσα χίλιες φορές να πληρώνω τα 21,5? στη Forthnet για εως 24Mbps και ας πιάνω και 4Mbps, παρά να πληρώνω 27,7? (όπως τώρα) μόνο για γραμμή 2Mbps και να μη με αφήνει ο ΟΤΕ να φύγω. :mad:

εμενα παντος με τα 28 ευρω που λες,για ανανεωση 1 χρονο,μου προσφεραν 8 mbit. πως εσενα σου δινουν 2mbit? δεν ξερω.δεν αμφισβητο αυτο που λες,αλλα μου φαινετε περιεργο.

τι εννοεις δεν σε αφηνει ο οτε να φυγεις? στηλανε μπραβους στο σπιτι σου και σε απειλησανε? σε κανανε ντα στο ποπουδακι σου? για διευκρινησε το αυτο που λες.

ενταξει ρε παιδια,μην λεμε και οτι θελουμε. δεν το καταλαβαινω αυτο το "δεν με αφηνει να φυγω ο οτε" . στα @@ του του οτε φυγεις δεν φυγεις. κρατικη εταιρια ειναι.και στην forthnet να πας,παλι θα οικονομαει απο σενα.

Δημοσ.
εμενα παντος με τα 28 ευρω που λες,για ανανεωση 1 χρονο,μου προσφεραν 8 mbit. πως εσενα σου δινουν 2mbit? δεν ξερω.δεν αμφισβητο αυτο που λες,αλλα μου φαινετε περιεργο.

Αν δεν πιστεύεις, ορίστε και ο τιμοκατάλογος από το site του αγαπημένου σου ΟΤΕ.

27,73? μόνο το πάγιο της γραμμής, συν άλλα 22? που έδινα στην Forthnet για internet (ευτυχώς από τον Ιούλιο η Forthnet μου ανανεώνει δωρεάν τη συνδρομή).

τι εννοεις δεν σε αφηνει ο οτε να φυγεις? στηλανε μπραβους στο σπιτι σου και σε απειλησανε? σε κανανε ντα στο ποπουδακι σου? για διευκρινησε το αυτο που λες.

ενταξει ρε παιδια,μην λεμε και οτι θελουμε. δεν το καταλαβαινω αυτο το "δεν με αφηνει να φυγω ο οτε" . στα @@ του του οτε φυγεις δεν φυγεις. κρατικη εταιρια ειναι.και στην forthnet να πας,παλι θα οικονομαει απο σενα.

Όχι. Ούτε μπράβους έστειλαν, ούτε ντα με κάνανε. Απλά δεν αποδεσμεύουν τη γραμμή μου εδώ και 4 μήνες (όπως και πάρα πολλών άλλων) προφασιζόμενοι διάφορα. Και δεν είναι κρατική εταιρεία πια. Είναι ΑΕ εισηγμένη στο χρηματιστήριο και οφείλει να δίνει λογαριασμό στους μετόχους της, άρα πρέπει να παρουσιάζει κέρδη (για να πουληθούν και άλλες μετοχές ;)).
Δημοσ.

Να και η απάντηση του ΟΤΕ (αντιγραφή από το http://www.adslgr.com)

ΝΕΕΣ μειωμένες τιμές για την υπηρεσία του γρήγορου internet (ADSL) ειδικά στις υψηλές ταχύτητες αποφάσισε ο ΟΤΕ εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα έχει ως συνέπεια μειώσεις τιμών και από τις άλλες εταιρείες, ενώ θα συμβάλλει περαιτέρω στην αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας.

Παράλληλα αποφασίστηκε να οριστεί ως χαμηλότερη ταχύτητα αυτή των 1024 kbps με κατάργηση της 768 και αυτόματη αναβάθμιση για όσους την έχουν.

Οι νέες τιμές του conn - x εγκρίθηκαν μάλιστα χθες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ υπό την προϋπόθεση ότι θα μειωθούν έστω και κατ' ελάχιστο και οι τιμές χονδρικής (οι τιμές που ο ΟΤΕ πουλά την υπηρεσία στους υπολοίπους παρόχους). Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες:

* Tο conn - x στα 1024 kbps θα πουλιέται 16,5 ευρώ (από 21,5 ευρώ)

* Η νέα τιμή για τα 2048 kbps θα είναι 19,5 ευρώ (από 29,5 ευρώ μείωση 33,9%)

* Στα 4096 kbps η νέα τιμή είναι 22,5 ευρώ (από 38,5 ευρώ μείωση 41,5%)

* και στα 8192 Μbps 26,9 ευρώ (από 48,5 ευρώ μείωση 44,5%)

* Θα παρέχεται ακόμη νέα ταχύτητα στα 24 Μbps με 29,9 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του έτους εκτιμάται ότι οι γραμμές ADSL θα έχουν φθάσει το 1,1 εκατ. (από περίπου 500.000 στα τέλη του 2006) και από αυτές οι 800.000 είναι συνδέσεις που εξυπηρετούνται από τον Οργανισμό (στοιχεία ΟΤΕ από 9μηνο).

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δημοσ.

Καλή κίνηση από τον ΟΤΕ.

H ανακοίνωση βέβαια μιλάει για Conn-x.

Με όσους έχουν μόνο γραμμή ΟΤΕ τι θα γίνει;

Θα πρέπει να αλλάξουν σε conn-x ή θα ισχύσουν αντίστοιχες μειώσεις;

Θα παρέχεται ακόμη νέα ταχύτητα στα 24 Μbps με 29,9 ευρώ.
Αν και γνωρίζω την απάντηση, δεν κρατιέμαι να το μην πω. Θα είναι εγγυημένα τα 24 (όπως είπε ο fsbmaniac και θέλει ο BOUGAS ή θα είναι και αυτά εως 24; )
Δημοσ.
Θα είναι εγγυημένα τα 24 (όπως είπε ο fsbmaniac και θέλει ο BOUGAS ή θα είναι και αυτά εως 24; )

ελληνες δεν ειμαστε?

ε,μαλλον για ...εως και 24 τον κοβω και τον οτε....

(αλλα απο 18 εως 24,και οχι απο 4 εως και 24.). εχει διαφορα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...