Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα αυξάνεται, ωστόσο το επίπεδο της τεχνικής υποστήριξης και εξυπηρέτησης των πολιτών από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών είναι σήμερα «απαράδεκτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Πρόκειται για «παιδικές ασθένειες» μιας νέας αγοράς που εξελίσσεται ραγδαία στην Ελλάδα και προκαλούν αύξηση στα παράπονα των πολιτών, είπε ο καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης, μιλώντας την Τρίτη σε ημερίδα της ΕΕΤΤ με τίτλο «Προϊόντα Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών και Προστασία Καταναλωτών».

Ο κ. Αλεξανδρίδης σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη να αρχίσει ένας διάλογος όλων των φορέων με:

-Σύσταση ομάδας εργασίας για την οριοθέτηση αρμοδιοτήτων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων του δημοσίου.

-Καταγραφή από την ΕΕΤΤ συγκριτικών δεικτών ποιότητας.

-Δημιουργία Κώδικα Δεοντολογίας και Συμπεριφοράς των παρόχων.

-Σύσταση Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών

-Ενημερωτική καμπάνια εντός του 2008 για τα Δικαιώματα του Καταναλωτή

Ομιλία Χατζηδάκη

Στην ημερίδα μίλησε και ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της χώρας στον τομέα των νέων τεχνολογιών, υπογραμμίζοντας ότι η διείσδυση της ευρυζωνικότητας παρουσίασε αύξηση το 2007 κατά 85% σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Ο υπουργός απέδωσε το γεγονός αυτό στον ΟΤΕ και τους εναλλακτικούς παρόχους, στους επιχειρηματίες, αλλά και στην ΕΕΤΤ, που με τις παρεμβάσεις της συνέβαλε στη σωστή λειτουργία του ανταγωνισμού και της αγοράς.

Επισήμανε ότι οι νέες τεχνολογίες και ειδικότερα ο τομέας των Τηλεπικοινωνιών είναι ένας από τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη κινητικότητα και μπορούν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας, δημιουργώντας, παράλληλα, νέες θέσεις εργασίας.

Προσερχόμενος ο υπουργός Μεταφορών στην Ημερίδα συνδικαλιστές του ΟΤΕ φώναζαν μέσα και έξω από την αίθουσα συνθήματα όπως :«Κάτω τα χέρια από τον ΟΤΕ», «ΟΤΕ-ΔΕΗ-Ολυμπιακή είναι περιουσία ελληνική» και «Ρυθμίστε τους απορρυθμιστές».

Source.png Πηγή: news.in.gr

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
...η διείσδυση της ευρυζωνικότητας παρουσίασε αύξηση το 2007 κατά 85% σε σχέση με την περασμένη χρονιά...

Ο υπουργός απέδωσε το γεγονός αυτό στον ΟΤΕ και τους εναλλακτικούς παρόχους, στους επιχειρηματίες, αλλά και στην ΕΕΤΤ, που με τις παρεμβάσεις της συνέβαλε στη σωστή λειτουργία του ανταγωνισμού και της αγοράς.

Μάλλον μόνο στον ΟΤΕ πρέπει να αποδωθεί το γεγονός ότι η αύξηση ήταν μόνο 85%. Αν δεν ήταν αυτός, θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. :mad:

Όντως, απαράδεκτη η εξυπηρέτηση των εναλλακτικών, αλλά αν δεν τους δημιουργούσε τόσα προβλήματα ο ΟΤΕ δε θα είχαν τόσο φόρτο τα τηλεφωνικά κέντρα.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να φταίει μόνο ο ΟΤΕ.

Στην Πάτρα οι εναλλακτικοί υπόσχονται εδώ και 1 χρόνο δικό τους δίκτυο, και ακόμα δεν έχουν περάσει οπτικές ίνες για το δίκτυό τους. Συνέχεια ανακοινώνουν τρίμηνη παράταση για τις προθεσμίες.

Ο ΟΤΕ με τα ιδιόκτητα δίκτυα έχει καμία σχέση;

Δημοσ.
Ο ΟΤΕ με τα ιδιόκτητα δίκτυα έχει καμία σχέση;
Ότι δίκτυα και να στήσουν οι εναλλακτικοί, αν ο ΟΤΕ δεν τα συνδέσει με το δικό του δίκτυο είναι άχρηστα. Και όταν η Forthnet στην περιοχή μου έχει στήσει το δίκτυο από τον Αύγουστο αλλά δεν έχει συνδεθεί κανείς επειδή ο ΟΤΕ δεν δίνει ζεύγη χαλκού, μάλλον φταίει ο ΟΤΕ.
Δημοσ.
Ότι δίκτυα και να στήσουν οι εναλλακτικοί, αν ο ΟΤΕ δεν τα συνδέσει με το δικό του δίκτυο είναι άχρηστα. Και όταν η Forthnet στην περιοχή μου έχει στήσει το δίκτυο από τον Αύγουστο αλλά δεν έχει συνδεθεί κανείς επειδή ο ΟΤΕ δεν δίνει ζεύγη χαλκού, μάλλον φταίει ο ΟΤΕ.

Έχω βαρεθει να ακούω συνέχεια οτι φταίει ο ΟΤΕ και φταίει ο ΟΤΕ. Εγω την ταλαιπορία που έχω περάσει από τους εναλλακτικούς είναι κατα πολύ μεγαλύτερη από τις ταχύτητες που δίνουν. Έχω ζωντανό παράδειγμα από τωρινή εναλλακτική εταιρία (την ΟΝ) που ζήτησε συγγενικό μου πρόσωπο αριθμοδώτηση (εννοείτε και τις υπηρεσίες). Οι τεχνικοί του ΟΤΕ έφεραν το καλώδιο στη πόρτα του σπιτιού του στην πέμπτη μέρα (έγραφε και με σημείωση ότι το καλώδιο είναι της ΟΝ). Ε, από εκείνη την στιγμή μέχρι και ένα μήνα τώρα στην εξυπηρέτηση του λένε ότι φταίει ο ΟΤΕ. Ποτε θα πάρουν οι εναλλακτικοί το θάρρος να πούνε ξεκάθαρα ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ. Εγώ λέω ότι αν δεν ήταν ο ΟΤΕ τότε όλη η Ελλάδα (με εξέρεση κέντρο Αθήνας και Θεσ/νικης) δε θα ήξερε τι σημαίνει DSL.

Δημοσ.

Αλλά αν δεν ήταν οι εναλλακτικοί, θα πληρώναμε ακόμα 70? το μήνα για 384 και θα λέγαμε και ευχαριστώ που έχουμε ADSL.

Αν δεν ήταν ο ΟΤΕ, θα ήταν κάποιος άλλος που μπορεί να μην προωθούσε σαν την τεχνολογία του μέλλοντος το ISDN τη στιγμή που στον υπόλοιπο κόσμο έστρωναν οπτικές ίνες.

Αν ήταν τόσο ευχαριστημένοι όλοι με τον ΟΤΕ, δε θα είχαν τόσο όγκο δουλειάς οι εναλλακτικοί.

Δημοσ.
Αλλά αν δεν ήταν οι εναλλακτικοί, θα πληρώναμε ακόμα 70? το μήνα για 384

δηλαδη αν δεν υπηρχαν οι εναλλακτικοι,το 2019 θα πληρωναμε 70 ευρω για 384 απο τον οτε θες να μας πεις?

ελεος ρε παιδια επιτελους με αυτον τον οτε.

εχει καταντησει αηδια επιτελους.

Αν ήταν τόσο ευχαριστημένοι όλοι με τον ΟΤΕ, δε θα είχαν τόσο όγκο δουλειάς οι εναλλακτικοί.

αυτο το "αν ηταν ολοι ευχαριστημενοι με τον οτε" ,εχει καταντησει καραμελλα.

πες μου 1 εταιρια παγκοσμιος,που να κατεχει και το 100% της αγορας. απλα "καμοια".ετσι και ο οτε λοιπον.

Έχω βαρεθει να ακούω συνέχεια οτι φταίει ο ΟΤΕ και φταίει ο ΟΤΕ.

και ο κοκκαλης επισης.... (ολη μερα για τον κοκκαλη και τον οτε μιλανε) δεν βαρεθηκαν?

Ότι δίκτυα και να στήσουν οι εναλλακτικοί, αν ο ΟΤΕ δεν τα συνδέσει με το δικό του δίκτυο είναι άχρηστα.

τοσα χρονια με τον οτε ημασταν μια χαρα.τωρα που τα πηρανε οι εναλακτικοι (=απατεωνες) χαλασανε? εκανε σαμποταζ ο οτε δηλαδη?

εμεις 60 χρονια με τον οτε δεν ειχαμε κανενα προβλημα με το τηλεφωνο μας.σεισμους το 1999 ειχαμε,σπιτια πεφτανε,αλλα το τηλεφωνο τηλεφωνο.μια χαρα δουλευε.και τωρα που βαλαμε Forthnet,παμε 1-1 σαν το στρατο.(μια εχουμε - μια δεν εχουμε).

Δημοσ.
Αλλά αν δεν ήταν οι εναλλακτικοί, θα πληρώναμε ακόμα 70? το μήνα για 384 και θα λέγαμε και ευχαριστώ που έχουμε ADSL.

Αν δεν ήταν ο ΟΤΕ, θα ήταν κάποιος άλλος που μπορεί να μην προωθούσε σαν την τεχνολογία του μέλλοντος το ISDN τη στιγμή που στον υπόλοιπο κόσμο έστρωναν οπτικές ίνες.

Εγώ μιλάω με παραδείγματα ότι η εξυπηρέτηση forthnet, vivodi, hol, ΟΝ και tellas που ξέρω ειναι για τα ΜΠΑΖΑ (για καμια άλλη δε ξέρω). Πες μου μία φορα που πήγες ΟΤΕ και δεν εξυπηρετήθηκες (μεγιστή μου αναμονή στον ΟΤΕ στο 134 ήταν 3 λεπτά σε ώρα εχμής). Οτι ο ΟΤΕ φέρνει δευτερη διασύνδεση της Ελλάδας με το εξωτερικό με το ΟΤΕglobe μήπως είναι και αυτό αρνητικό; Διάβασε εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=155430 . Γιατί δε το έκανε η forthnet που όλοι την αγιάζουν; Χίλιες φορες να πληρώνω κάτι παραπάνω αλλά αν χρειαστώ κάτι να είναι πλάι μου η εξυπηρέτηση, παρά λιγότερα και να παρακαλάω το θεό μη ξυπνήσω το πρωί και δω καμιά βλάβη στη γραμμή όπως έκανα παλιότερα με τη vivodi και την forthnet που είχα (αυτό είναι δική μου γνώμη,απλά). Απλά οι Έλληνες μια ζωή κλαιγόμαστε και είμαστε τσαμπατζίδες. Και τσάμπα 24Mbit να μας δίνανε κάτι πάλι να είχαμε να λέμε για να κλαιγόμαστε...

Δημοσ.

Ο διάλογος που επαγγέλεται με τους φορείς ο υπουργός είναι ένα από τα θέματα και ελπίζω οτι θα αποτελέσει σημείο γόνιμου διαλόγου. Πάντως θέλω διάλογο και με τους καταναλωτές...

Δημοσ.

Ευτυχως σωθηκα πηγα σε εναλλακτικο και γλυτωνω τον μηνα 100 ευρω περιπου και εχω 3 play με πολυ καλη αποδοση,Εαν ειμουνα στο οτε δεν θα μπορουσα ουτε τα 3 pc να εχω online ουτε και τις αλλες υπηρεσιες που μου παρεχει δωρεαν εναλλακτικος.Kαι δεν ειμαι ο μονος που εφυγα απο τον οτε 6000 την εβδομαδα εγκαταλειπουν τον οτε ειναι τυχαιο.

Δημοσ.

Ελεος πια με τον ΟΤΕ.Δηλαδη για το οτι η Forthnet

εχει μια απο τις χειροτερες εξυπηρετησεις πελατων ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ φταιει ο ΟΤΕ?

Δημοσ.
Ευτυχως σωθηκα πηγα σε εναλλακτικο και γλυτωνω τον μηνα 100 ευρω περιπου και εχω 3 play με πολυ καλη αποδοση,Εαν ειμουνα στο οτε δεν θα μπορουσα ουτε τα 3 pc να εχω online ουτε και τις αλλες υπηρεσιες που μου παρεχει δωρεαν εναλλακτικος.

1)ε,οχι και 100 ευρω διαφορα.... σου λεει 40 τον μηνα,και με 3 κλησεις προς εξωτερικο που εκανα,με εχει χρεωσει μεχρι στιγμης 12 ευρω....

2)εγω με τον οτε 4 pc ειχα online παντος.

3)ποιες υπηρεσιες παρεχει ο εναλακτικος? 3play? 3 ευρω την ταινια "σπιτι απο αμμο και ομιχλη " και "αρχοντας των δαχτυλιδιων 2" και το "μικρο σπιτι στο λιβαδι " ?

4)το να εχεις σταθερο τηλεφωνο στο σπιτι σου απο εναλλακτικο παροχο,ειναι σαν να εχεις στην ντουλαπα σου φτηνιαρικο κινεζικο ρουχο" .

ειπαμε.οτι πληρωσεις,παιρνεις. :-)

Ελεος πια με τον ΟΤΕ.Δηλαδη για το οτι η Forthnet

εχει μια απο τις χειροτερες εξυπηρετησεις πελατων ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ φταιει ο ΟΤΕ?

και ο Κοκκαλης!

Δημοσ.
1)ε,οχι και 100 ευρω διαφορα.... σου λεει 40 τον μηνα,και με 3 κλησεις προς εξωτερικο που εκανα,με εχει χρεωσει μεχρι στιγμης 12 ευρω....

2)εγω με τον οτε 4 pc ειχα online παντος.

3)ποιες υπηρεσιες παρεχει ο εναλακτικος? 3play? 3 ευρω την ταινια "σπιτι απο αμμο και ομιχλη " και "αρχοντας των δαχτυλιδιων 2" και το "μικρο σπιτι στο λιβαδι " ?

4)το να εχεις σταθερο τηλεφωνο στο σπιτι σου απο εναλλακτικο παροχο,ειναι σαν να εχεις στην ντουλαπα σου φτηνιαρικο κινεζικο ρουχο" .

ειπαμε.οτι πληρωσεις,παιρνεις. :-)

και ο Κοκκαλης!

Ουτε λογιστης μου να εισουνα τα ξερεις καλλιτερα απο μενα τα οικονομικα μου,και τις αποδοσεις που εχω, μηπως εχεις κανει ελεγχο και δεν ξερω εδω παντος τεχνικος δεν εχει ερθει,εαν καταφερες εξ αποστασεως να το εχω υποψιν μου.Για να κλεισουμε το θεμα μην εχεις ενδοιασμους ειναι οπως τα γραφω σε μενα ολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...