klapanaras Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Καλημέρα σε όλους, Ψάχνομαι να αντικαταστήσω την onboard κάρτα που έχω στον υπολογιστή με κάποια που θα βελτιώσει την απόδοση του υπολογιστή σε σχεδιαστικά προγράμματα... Αυτά που χρησημοποιώ αυτόν τον καιρό είναι το Autocad, Advance Steel και Pro Engineer. Σε budget δεν θέλω να ξεφύγω οπότε κυμαινομαι από 120 - 250e. Οι κάρτες που έχω υπ'όψην μου είναι οι: 1) ΑTI FireGL 3350 = 130-150e 2) Nvidia Quadro FX570 = 230 - 250e 3) POWERCOLOR RADEON HD2600XT 256MB DDR4 = 120e Τα παιχνίδια δεν με απασχολούν καθόλου. Αν κάποιος έχει κάποια εμπειρία από τις παραπάνω κάρτες ας μου δώσει τα φώτα του plz...Ποιο πολύ ψήνομαι για την πρώτη αλλά περιμένω γνώμες... Ευχαριστώ εκ των προταίρων
sapphire Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δεν νομίζω να βελτιωθεί η ταχύτητα στις 2D εφαρμογές από την εγκατάσταση μιας άλλης κάρτας γραφικών. Και για δοκιμή βάλε από ένα γνωστό/φίλο σου την κάρτα να δεις ότι δεν θα έχει διαφορά σε Autocad και γενικά 2D εφαρμογές. Παρεμπιπτόντως, η υπόλοιπη σύνθεση του υπολογιστή σου ποια είναι; (Ρωτάω για να καταλάβα ποια Onboard έχεις...)
klapanaras Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2007 Δεν νομίζω να βελτιωθεί η ταχύτητα στις 2D εφαρμογές από την εγκατάσταση μιας άλλης κάρτας γραφικών. Και για δοκιμή βάλε από ένα γνωστό/φίλο σου την κάρτα να δεις ότι δεν θα έχει διαφορά σε Autocad και γενικά 2D εφαρμογές. Παρεμπιπτόντως, η υπόλοιπη σύνθεση του υπολογιστή σου ποια είναι; (Ρωτάω για να καταλάβα ποια Onboard έχεις...) Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αλλά το σύστημα είναι 4μήνου. Έχω πάντως την εντύπωση πως είναι nvidia. Επίσης τα μοντέλα που τρέχω στα CAD προγράμματα είναι 3D...Οπότε θέλω να πιστεύω πως θα κάνει διαφορά
Marcos_Aurilius Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 To λογικό είναι ότι μεταξύ αυτών που προτείνεις, η Quadro θα σου δώσει καλύτερη απόδοση στα OpenGL viewports των προγραμμάτων που αναφέρεις. Αν (λέω, αν, ποτέ δεν ξέρεις) πάντως δεν ασχολείσαι επαγγελματικά με αυτά τα προγράμματα (άρα και τα μοντέλα σου δεν είναι πολύ βαριά), προτίμησε μια απλή gaming κάρτα μέσων επιδόσεων που θα σε καλύψει σε αυτά, αλλά θα παίξει και κανένα παιχνιδάκι αν προκυψει ποτέ αυτή η ανάγκη.
klapanaras Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 To λογικό είναι ότι μεταξύ αυτών που προτείνεις, η Quadro θα σου δώσει καλύτερη απόδοση στα OpenGL viewports των προγραμμάτων που αναφέρεις.Αν (λέω, αν, ποτέ δεν ξέρεις) πάντως δεν ασχολείσαι επαγγελματικά με αυτά τα προγράμματα (άρα και τα μοντέλα σου δεν είναι πολύ βαριά), προτίμησε μια απλή gaming κάρτα μέσων επιδόσεων που θα σε καλύψει σε αυτά, αλλά θα παίξει και κανένα παιχνιδάκι αν προκυψει ποτέ αυτή η ανάγκη. Ευχαριστώ για την απάντηση κατ'αρχάς... Το θέμα είναι πως ασχολούμαι επαγγελματικά με τα προγράμματα οπότε και είναι αρκετά βαριά τα μοντέλα που επεξεργάζομαι... Επίσης το gaming δεν με απασχολεί καθόλου μα καθόλου...
Marcos_Aurilius Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Άρα πάς σε Quadro και είσαι κομπλέ.
rodos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις. http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/quadrofx-vs-firegl.html
De@th L0rd Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Nα επιτέλους και κάποιος που θα του χρησιμεύσει η κάρτα γραφικών για να βγάλει χρήματα και όχι για να κάνει show off στο 3Δ mark.Φίλε αν γίνεται δώσε αναλυτικά την σύνθεση του συστήματός σου γιατί μπορεί να σου χρειάζετε κάποιο ταχύτερο chipset και μνήμη RAM για να αποδόσει μια επαγγελματική κάρτα γραφικών στο μέγιστο.Μην πάρεις δηλαδή καμια firegl ή quadro και μετά σου κάνει bottleneck ο επεξεργαστής και η μνήμη σου .
klapanaras Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2007 Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις.http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/quadrofx-vs-firegl.html Άψογο το link...Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ με βοήθησε πάρα πολύ!! Nα επιτέλους και κάποιος που θα του χρησιμεύσει η κάρτα γραφικών για να βγάλει χρήματα και όχι για να κάνει show off στο 3Δ mark.Φίλε αν γίνεται δώσε αναλυτικά την σύνθεση του συστήματός σου γιατί μπορεί να σου χρειάζετε κάποιο ταχύτερο chipset και μνήμη RAM για να αποδόσει μια επαγγελματική κάρτα γραφικών στο μέγιστο.Μην πάρεις δηλαδή καμια firegl ή quadro και μετά σου κάνει bottleneck ο επεξεργαστής και η μνήμη σου . Mobo... Ένα της ConRoe1333-DVI/H R2.0 RAM... 2GB DDR2 800MHz Twinmos (2χ1Gb) σε dual-channel Mode. CPU... Pentium Core2Duo 6320 1.86Ghz HDD... Seagate 120Gb (NCQ 7200rpm 16Mb Cache) Αυτά...Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα με το configuration αυτό...
@topos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Άψογο το link...Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ με βοήθησε πάρα πολύ!! Mobo... Ένα της ConRoe1333-DVI/H R2.0 RAM... 2GB DDR2 800MHz Twinmos (2χ1Gb) σε dual-channel Mode. CPU... Pentium Core2Duo 6320 1.86Ghz HDD... Seagate 120Gb (NCQ 7200rpm 16Mb Cache) Αυτά...Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα με το configuration αυτό... Tα ψιλομπερδεψες...μαλλον η μητρικη σου ειναι asrock. Tωρα εαν το χρησιμοποιεις επαγγελματικα καλο θα ηταν να του κανεις ενα 0/c. Ισως να επερνες κ αλλο ενα 120αρη σκληρο και να τους εβαζες σε raid. Τελος τροφοδοτικο ξεχασες να μας πεις...
raven3x7 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2007 raid0 και OC σε επαγγελματικο μηχανημα? Πλακα κανεις...
De@th L0rd Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2007 raid0 και OC σε επαγγελματικο μηχανημα? Πλακα κανεις... Nαι αποκτήσει ταχύτητα και να χάσει σε αξιοπιστία.Έλεος ρε παιδιά τι overlock και raid0? Cad δουλεύει ο άνθρωπος και κάποια 3D απλοικα.Δεν θα δημιουργήσει και το ice age 3. Υ.Γ. Η σύνθεσή σου είναι μια χαρά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.